6 Ingrediente de evitat in produsele pentru piele

Dacă ați presupus că orice crema hidratanta, demachiant, șampon sau machiaj  pe care îl cumperi de la farmacie sau supermarket este sigur de utilizat pentru piele, presupui prea mult.

STICLA

 

Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

Pentru produs dati click aici

 

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), este "responsabilitatea producătorului" pentru a testa siguranța produselor sale. In plus, produsele cosmetice și ingredientele lor nu trebuie să fie aprobate înainte de a intra pe piață.

 

Pentru a ajuta oamenii  sa afle mai multe despre ingredientele din produsele lor de îngrijire a pielii, Environmental Working Group (EWG) a creat baza de date profundă a pielii. Această bază de date conține mai mult de 60.000 de produse și le clasează pe nivelul lor de pericol pe baza ingredientelor și cât de mult știu oamenii de știință despre ele.

În timp ce Uniunea Europeană a interzis mai mult de 1000 de ingrediente de la utilizare în îngrijirea pielii și produse cosmetice, FDA a interzis doar 11 ingrediente.

 

Și dacă crezi că produsele etichetate "hipoalergenice" sau "naturale" sunt mai bune decât alte produse, gandeste-te din nou: Nu există în prezent  standarde federale sau definiții" pentru fiecare etichetă.

 

Atunci când alegeți produse, aici sunt șase ingrediente de evitat pentru piele:

  1. Oxybenzone

Căutăm în: Cremele de protectie, hidratnte, luciu de buze.

De ce sa-l eviti: Este un potențial de hormon disruptor.

  1. Ftalați

Căutăm în: săpunuri, șampoane, spray-uri pentru păr, lac de unghii (evita oja care conține dibutil ftalat), produse care conțin "parfum".

De ce sa-l eviti: Potrivit Centers for Disease Control (CDC), "Unele tipuri de ftalati au afectat sistemul de reproducere a animalelor de laborator."

EWG scrie: "Un număr tot mai mare de studii indică faptul că aceste dauneaza  sistemului reproductiv masculin." EWG recomanda ca femeile insarcinate sa evite lacul de unghii care conține dibutil ftalat, și că toată lumea ar trebui să evite produsele cu "parfum", care indică un amestec chimic care poate conține ftalați.

  1. Distilati de petroleum

Căutăm în: Mascara: Aici sunt unele rimeluri care contin distilat de petroleum.

De ce sa il evitati: Potrivit EWG, aceste ingrediente  pot cauza dermatita de contact si sunt adesea contaminate cu cauzatoare de cancer. Acestea sunt produse în rafinăriile de petrol, în același timp, ca și combustibilul auto, păcură și materii prime chimice.

  1. Formaldehida

Căutăm în: lac de unghii, adeziv pentru gene, vopsele de păr și formule de keratina.

De ce sa evitam: În 2004, formaldehida a fost declarată ca fiind un agent cancerigen pentru om de către Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC). Potrivit lui EWG, formaldehida) a fost o dată amestecata în multe produse de îngrijire personală ca antiseptic. Această utilizare a scăzut, dar unele practici se bazează pe acțiunea ei.

  1. Toluen

Căutăm în: Lac de unghii.

  1. "Parfum"

Căutăm în: Toate produsele

De ce sa il evitam: Potrivit The Breast Cancer Fund, aromele sintetice folosite în produsele cosmetice pot avea până la 100 de ingrediente –incluzand  ftalați, moscuri sintetice și oxid de etilenă. "Parfumul" este, de obicei, un cocktail chimic, de multe ori care conține substanțe chimice individuale asociate cu reacții alergice. Unele substanțe chimice nu au fost evaluate pentru siguranță. Până când toate ingredientele de parfumare sunt prezentate pe etichetă, consumatorii nu pot ști ce este într-un anumit parfum.