Acneea la adulti poate fi semnul unor afectiuni grave?

Cei mai mulți oameni cred ca acneea este o problema doar pentru adolescenti si ca in cele din urmă se vindeca de la sine. Dar, Academia Americana de Dermatologie (AAD) spune că acneea la adulti poate fi mult mai încapatanata decât acneea la adolescenti. De fapt, acneea la adulti se formeaza adesea fara o problma care sta la baza sanatatii. Totusi, poate indica alte probleme de sănătate. Pacientii în varsta care sufera brusc de o eruptie de cosuri ar trebui sa mearga la un medic pentru a exclude orice alte probleme.

Acneea la adulti poate fi semnul unor afectiuni grave?

Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

 

Acneea la adulti poate fi semnul unor afectiuni grave?

Semnificaţie

 

Fluctuatiile hormonale și supraproducția anumitor hormoni androgeni pot duce la acnee. Fac asta prin suprastimularea glandelor sebacee, care produc uleiuri naturale ale pielii. Prea mult ulei poate provoca înfundarea porilor, și ofera, de asemenea, un mediu primitor pentru bacteriile cauzatoare de acnee. Astfel acestea se pot reproduce mai usor. Combinația dintre acești factori poate conduce la un caz grav de acnee la adulti, în funcție de DAI.

 

Tipuri

 

O eruptie brusca a acneei la adulți, la un pacient care are 30 de ani sau de 40 de ani poate indica diabet zaharat de tip 2, in conformitate cu Asociatia Americana pentru Diabet.  Complicațiile cutanate diabetice, inclusiv acneea, apar în până la o treime din pacienții cu diabet zaharat, la un moment dat. Din cauza ca diabetul de tip 2 reduce capacitatea organismului de a se vindeca de la infecție, acneea la diabetici poate fi deosebit de dificil de tratat.

 

Mai multe tipuri de posibile probleme

 

Femeile adulte care suferă de acnee pot avea la baza o tulburare hormonala numita sindromul ovarelor polichistice (SOPC). Această tulburare, care provoaca menstruatie neregulata sau absenta si creșterea părului precum la barbati, împreună cu acnee severa, rezulta de la niveluri ridicate de androgeni si nivelul scazut de estrogen in organism. Femeile diagnosticate cu SOP au un risc de infertilitate si sindrom metabolic. O serie de alte tulburări ale sistemului endocrin, inclusiv problemele cu tiroida, pot duce la acnee la adulti.

 

Funcţie

 

Ar trebui remarcat faptul că, deși problemele de sănătate care stau la baza sunt o posibila cauza a acneei la adulți, majoritatea persoanelor care suferă de acnee  nu au probleme medicale grave.  Anumite modificări normale, cum ar fi sarcina, pornirea sau oprirea pilulelor contraceptive, poate duce la apariția unui focar de acnee la femeile adulte.  Site-ul MayoClinic subliniaza faptul că cei mai mulți oameni cu acnee adulta au niveluri normale de hormoni.

 

Consideratii

 

În cazul în care pielea ta izbucnește brusc, medicii recomanda sa faceti un examen medical complet. Mai ales dacă aveți alte simptome, cum ar fi sete neobișnuita (care ar putea indica diabet zaharat), tulburari ale ciclului menstrual (ceea ce ar putea însemna SOP), sau oboseala (care ar putea indica spre probleme cu tiroida). Dacă se dovedește ca acneea adulta nu indică probleme de sănătate care stau la baza, sau chiar în cazul în care se intampla, mai multe tratamente sunt disponibile. Aceste tratamente pot curate pielea.