Acneea si producerea de testosteron

Un hormon "de tip masculin", testosteron, este cunoscut sub numele de androgen si este direct responsabil pentru multe tipuri de acnee. In interiorul poriilor pielii sunt glande mici care produc un tip de ulei numit sebum. Sebumul ajuta la transportarea celulelor moarte ale pielii din foliculii de la suprafața pielii. Atunci când există prea mult sebum, foliculii se pot înfunda si formeaza cosuri. Testosteronul creste productia de sebum.  Acesta este motivul pentru care este un vinovat major in aparitia acneei, potrivit unui articol publicat în 2009 în "Medical News Today."

Acneea si producerea de testosteron

Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri, Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

Cosurile la femei

Daca nivelul de testosteron provoaca acnee, si testosteronul este un hormon masculin, atunci de ce femeile sunt afectate de cosuri? Cu toate ca barbatii produc 40 la 60 de ori mai mult testosteron decat femeile, ovarele produc si ele acest hormon. Corpul femeii produce alti androgeni, de asemenea, și acestia pot exacerba, acneea.

 

Testosteronul și ciclul vietii

 

Adolescenta și acneea merg mana în mana, și asta partial, deoarece hormonii alearga agresiv în adolescenta. Dar, de asemenea, cosurile vin și pleaca  din cauza alor puncte-cheie din viata: inainte de ciclul menstrual la femei si in timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că echilibrul hormonal la femei se schimbă drastic în aceste momente.

 

Controlarea testosteronului prin produse lactate

Potrivit cărții "The Clear Skin Diet", scris de medicul de la Harvard Medical School Alan C. Logan si nutritionistul Treloar Valori, este posibil să se îmbunătățească pielea, prin manipularea nivelului de testosteron din corp. O modalitate de a face acest lucru este de a evita produsele lactate. Multe produse lactate sunt facute din laptele vacilor gestante. Acest lapte  conține hormoni pe care organismul uman ii transforma în echivalentul testosteronului.

 

Controlarea testosteronului prin consumul de zahar

 

" Clear Skin Diet ", susține, de asemenea, că vă puteți controla acneea prin minimizarea consumului zahar si amidon. Potrivit autorilor, zaharurile contribuie la  cresterea producerii de insulină, un hormon care are o serie de efecte asupra organismului. Insulina, de asemenea, creste productia de androgeni, iar în acest fel are un efect indirect asupra acneei.

 

Medicamente care tintesc productia de testosteron

Unele medicamente pentru acnee actioneaza prin inhibarea androgenilor, cum ar fi testosteronul. Una dintre ele este spironolactona, comercializata ca Aldactone. Potrivit site-ului comunității Acne.org, sprionolactone este prescris in primul rand ca un medicament pentru inima si insuficienta hepatica, dar îmbunătățește, de asemenea, acneea, mai ales la femei.

Un alt astfel de medicament este acetatul de ciproteron (vândut ca Androcur și Cyprostat), care împiedică activitatea  testosteronului prin blocarea senzorilor celulari ai hormonilor. Acesta este utilizat de obicei pentru a trata hipersexualitatea, cancerul de prostata și hiperplazia benigna de prostata, dar din nou, poate îmbunatați, de asemenea, acneea.

Pastilele anticonceptionale ajuta, de asemenea, la reducerea acneei. Cele mai multe pastile disponibile conțin o combinație de estrogen și progesteron; estrogenul este un hormon care incetineste productia de sebum, si, astfel, poate ajuta la clarificarea cosurilor, in functie de Clinica Mayo.