Adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi

Pentru a afla adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi, citeste urmatorul articol.

Adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi

Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

Inceputul anului școlar aduce în mod inevitabil o multime de note bune și buletine informative. Excursii, meniuri, cantină, uniforme ... și păduchi de cap. Este suficient pentru a verifica scalpul oricarui copil. Și, datele australiane arată că, în orice școală primară, aproximativ un sfert din toți elevii sunt susceptibili de a avea păduchi de cap, care provoaca mancarimi. Dar mesajul de la experți este de a opri raspandirea.

„Păduchii de cap prezintă un risc foarte mic pentru sănătatea umană," spune Dr. Cameron Webb, entomolog medical la Universitatea din Sydney. "Ei nu transmit o boala si iritarea cauzata de mușcarea lor este destul de rara." Dr. Webb spune ca cele mai mari probleme cauzate de păduchi sunt anxietatea și neliniștea mintală resimțite de îngrijitori, precum și potențialul tratament in exces ce poate provoca daune.

Deci, în loc de a încărca cele mai scumpe tratamente pentru păduchi și sa pierdem o zi punand lenjeria intr-un ciclu de apa fierbinte, haideti sa vedem care este adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi.

Mitul 1: Lindinii sunt ușor de văzut

Termenul cel mai corect pentru a putea fi folosit este "păduchi". Lindinii sunt ouăle depuse de păduchii de sex feminin. Păduchii de cap, în general, se referă la păduchii adulți, ouăle lor și copii paduchilor pe care tocmai i-au eclozat, numite "nimfe". Cu excepția cazului in care un copil are o infestare severă, păduchii de cap pot fi extrem de dificili de vazut, mai ales pe parul uscat. Cel mai bun mod de a verifica păduchii de cap este de a acoperi scalpul si parul cu balsam, apoi sa il pieptanati prin secțiuni mici, la un moment dat, cu un pieptene pentru păduchi, cu dinti fini, ștergându pieptenele pe un prosop de hârtie. În lumină bună și cu o lupă, verificați prosopul de hârtie pentru creaturi mici, maro. Acestea pot arata ca semintele de susan (păduchi) și pete de culoare albă (ouă).

Mit: Copilul meu nu se scarpina, asa ca nu are păduchi de cap

Doar aproximativ jumatate din persoanele cu păduchi cap va avea un scalp cu mâncărimi. Mulți copii cu păduchi de cap nu se scarpina. Si mulți copii care nu fac acest lucru, se intampla aiba păduchi.