aliment

 • O dieta echilibrata poate influenta pozitiv psoriazisul

  În cazul în care trăiești cu psoriazis ar putea fi intrebat cum produsele alimentare afecteaza pielea - sau ai putea simți că unele alimente par sa faca psoriazisul mai rau. O dieta echilibrata poate influenta pozitiv psoriazisul?

  O dieta echilibrata poate influenta pozitiv psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  În cazul în care trăiești cu psoriazis ar putea fi intrebat cum produsele alimentare afecteaza pielea - sau ai putea simți că unele alimente par sa faca psoriazisul mai rau. Dar, ce spune știința?

  O dieta echilibrata poate influenta pozitiv psoriazisul

  Intelegerea modului in care dieta afecteaza psoriazisul este complex, pentru că noi nu mâncăm alimente simple prin ele însele, ci un amestec de alimente în masă, astfel încât separarea efectelor unui aliment de altul este complicat. Este, de asemenea, greu pentru a detașa efectele alimentelor de la unele din alte obiceiuri ale noastre. De exemplu, oamenii de știință din 1980 au crezut ca au gasit o legatura intre cafea si psoriazis, dar mai târziu si-au dat seama de oameni care beau multă cafea au avut, de asemenea, mai multe sanse de a fuma, iar când au separat consumul excesiv de cafea de la fumat, legatura a dispărut.

  Aceste provocări fac greu să identificăm legături puternice între produsele alimentare și psoriazis, dar avem cateva indicii despre ce fel de alimente pot ajuta psoriazisul. De exemplu, numărul de persoane cu psoriazis este mai mic în unele regiuni mediteraneene. Cercetatorii cred ca acest lucru ar putea fi, deoarece unele alimente in dieta mediteraneana (cum ar fi uleiul de măsline, pește gras și fructe cu coajă) ajută la reducerea inflamației.

  Legatura inflamației

  Pentru că psoriazisul este o afecțiune inflamatorie, consumul de alimente cu efecte anti-inflamatorii pot usura simptomele. De exemplu, omega-3 (un tip de grasime gasite in ulei) pot incetini eliberarea de hormoni inflamatorii. La unele persoane cu psoriazis, suplmentele de omega-3 au contribuit la reducerea roșeții, mâncărimii și scalarea pielii.

  Fiind supraponderali creste, de asemenea, inflamația în organism, precum și riscul de a dezvolta psoriazis. Stim ca severitatea psoriazisului pare să se agraveze odată cu creșterea greutății corporale. Unele alimente care pot agrava psoriazisul (cum ar fi alcoolul si zaharul) sunt, de asemenea, legate de creșterea în greutate. Dacă sunteți supraponderali, pierderea in greutate poate ameliora simptomele, si poate chiar ajuta medicamentele psoriazisului dvs sa lucreze mai eficient.

  Poate ajuta consumul mai mult sau mai puțin a uni aliment sau am nevoie pentru a schimba întreaga dieta?

  Unele studii au demonstrat rezultate impresionante atunci cand persoanele cu psoriazis urmeaza diete stricte, care elimina carnea rosie, junk food și alcool, și incurajeaza consumul de fructe, legume și pește. Cu toate acestea, ceea ce face o mulțime de modificări pot fi copleșitoare, și s-ar putea să nu fie posibil să se schimbe totul dintr-o dată.

  Vestea bună e că a face chiar și una sau două modificări importante în dieta ta ar putea face o mare diferenta. Aceste modificări includ:

  • Pierderea in greutate, dacă aveți nevoie
  • Manca mai putine alimente care contin zahar
  • Consumul de mai putin alcool
  • Include mai multe alimente bogate in omega-3
  • Consumul de mai multe alimente anti-inflamatorii
 • Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam, si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam. Reprezinta si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Pâinea se face folosind făină, apă, sare și un agent de afânare cum ar fi drojdia. Atunci când se produce aluatul de paine, microbii existenti în mod natural (bacterii inofensive) sunt folositi pentru a ajuta la creșterea aluatului. Pâine este uneori acuzata de declanșarea psoriazisului, deci ce spune știința?

  Ce stim despre paine si psoriazis?

  Pana in prezent, nu a existat nici un studiu ce a cautat in mod specific modul in care aportul de pâine afecteaza psoriazisul. Spre deosebire de unii factori de stil de viata (cum ar fi alcoolul, sau de a fi supraponderali), nu există nici o cercetare care să sugereze că consumul de o mulțime de pâine crește riscul de psoriazis. Ceea ce știm este că pentru unii oameni cu psoriazis, se pare că există o legătură între gluten și starea lor de piele.

  Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin de ce. Dar pentru acești oameni, o dietă fără gluten pare să îmbunătățească severitatea psoriazisului. Pentru că pâinea, de obicei, este o sursă de gluten (din făină), acesta este unul dintre alimentele excluse pe o dieta fara gluten. Este important să ne amintim că nu toată lumea cu psoriazis reactioneaza la gluten - sau pâine. Pentru unii oameni cu psoriazis, o dieta fara gluten nu va face nici o diferenta la starea lor.

  Ce spune știința?

  Noi nu avem nici o dovadă că pâinea cauzează psoriazisul. De fapt, dieta mediteraneană (care include, în mod tradițional, pâine) a fost legata de un risc mai mic de psoriazis. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit o legatura intre psoriazis si gluten. Aceasta este o proteina care se gaseste in grau, secara sau orz. Si, de asemenea pâine și alte alimente din aceste boabe. Persoanele cu psoriazis care au niveluri ridicate de "anticorpi" (un tip special de celule imune) la gluten par sa aiba o forma mai severa de psoriazis.

  Intr-un studiu pe pacienții cu psoriazis, cu niveluri crescute de anticorpi de gluten, o dieta fara gluten, le-a îmbunătățit în mod semnificativ pielea. Cand pacientii au revenit la dieta lor normala, cei mai multi dintre pacienti au constatat ca pielea lor s-a deteriorat. Alte studii de diete sanatoase utilizate pentru tratarea psoriazisului au inclus pâinea fără efecte adverse. Este clar că nu toată lumea cu psoriazis vor avea beneficii in urma eliminarii glutenului sau pâinii din dieta.

 • Care este cel mai rau aliment daca ai psoriazis

  Care este cel mai rau aliment daca ai psoriazis? Dar cel mai bun?

  Care este cel mai rau aliment daca ai psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Nu există nici o dovadă științifică puternică ca alimentele specifice pot avea un impact asupra psoriazisului. Dar există dovezi că pierderea in greutate in plus poate usura simptomele. Nutritionistii si medicii recomanda o dieta sanatoasa, echilibrata pentru a controla greutatea si psoriazisul, precum și să reducă riscul de boli de inima, diabet, si accident vascular cerebral (care sunt crescute la persoanele cu psoriazis). Fundamentul unei diete sanatoase este de carne slabă de proteine, scăzuta in grăsimi lactate, cereale integrale și fructe si legume, spune Heather Mangieri, RD, un purtator de cuvant al Academiei de Nutritie si dietetica.

  Care este cel mai rau aliment daca ai psoriazis?

  Carne slaba

  Cel mai bun

  Dacă mănânci carne, alege tipuri de carne slaba, cum ar fi carnea de pui sau de curcan. Unii oameni cu psoriazis raporteaza anecdotic că starea lor pare să se îmbunătățească atunci cand limiteaza carnea rosie. Carnea roșie grasa a fost legata de inflamare ce a crescut in organism. Dacă doriți ca să mănâncati, ocazional, carne rosie, încercați bucăți mai puțin grase, cum ar fi friptura slaba sau muschi de vita.

  Zahar rafinat

  Cel mai rău

  Zahărul prelucrat este un personaj negativ pentru sănătate, în general, și, eventual, pentru psoriazis. Aportul de zahar in exces poate promova nu numai inflamatia, ci este, de asemenea, o contribuție majoră la creșterea în greutate. Si după cum știm, excesul de greutate poate agrava psoriazisul. Stai departe de zahăr rafinat, dar să fiti conștienți: Acest lucru poate necesita citirea cu atenție a etichetelor produselor alimentare sub formă de zahăr, si se adaugă o mare varietate de alimente ambalate.

  Alimente prajite

  Cel mai rău

  Hai sa recunoastem. Nu ne putem gândi la nici un motiv pentru care alimentele prajite sunt bune pentru tine. Stai departe de alimente prajite, fie la domiciliu sau la fast-food. Dacă doresti sa te semi-răsfeti, fă-o din când în când. Aceste tipuri de alimente sunt cunoscute pentru a promova inflamatia in organism, care poate fi unul dintre motivele pentru care acestea sunt, de asemenea, asociate cu un risc mai mare de boli de inima si alte conditii de sanatate.

  Gluten

  Cel mai rău

  Unii oameni considera ca eliminarea glutenulu din dieta lor, ajuta la imbunatatirea simptomelor psoriazisului lor. Acest lucru are sens, dacă aveți intoleranța la aceasta proteina, care se gaseste in grau, secara sau orz. O dietă fără gluten poate fi dificila de a urmări (și costisitoare), așa că întrebați medicul dumneavoastră de intoleranta la gluten inainte de a elimina acest lucru din dieta ta. Taiere de gluten din dieta ta, dacă nu aveți o intoleranță la gluten poate costa bani si de a face mai dificil sa urmezi o dieta sanatoasa.

3 Articol(e)