anticorpi

 • Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis

  Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis? De fapt, pacienții cu psoriazis au doar o incidență puțin mai mare de anticorpi de tip anti-gliadina.

  Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Este clar că ceea ce mâncăm are un impact enorm asupra sanatatii noastre generale. Mai puțin clara este problema modificarii dietei noastre pentru a trata de fapt, o boala in curs de desfasurare, cum ar fi psoriazisul.

  Statusul curent

  Rolul cel mai promițător pentru manipularae dietetica in tratamentul psoriazisului implica o dieta fara gluten. Glutenul este un compus proteic de stocare / amidon găsit în ierburi, cum ar fi grâul, secara sau orzul.

  Unii oameni au anticorpi de la un component de gluten numit gliadină. Care rezultă într-o stare cunoscuta sub numele de boala celiaca. Atunci când acești oameni mănâncă pâine și alte alimente care contin gluten, pot primi simptome gastro-intestinale. Si pot izbucni într-o erupție cutanată pustuloasă numita dermatita herpetiforma.

  Veziculele poate fi, de asemenea, observate în anumite tipuri de psoriazis. Si mai multe persoane cu psoriazis au anticorpi de tip anti-gliadina fata de populația generală. Cu toate că datele sunt mici, în prezent, există unele studii și rapoarte de caz dramatice care prezintă o îmbunătățire în psoriazis cu adoptarea unui regim fără gluten. O condiție similară numită pustuloza-palmo-plantară se îmbunătățește, de asemenea, pe acest tip de dieta.

  Se pare că in Groenlanda, eschimosii au relativ mai putin psoriazis si artrita reumatoida si s-a crezut ca dieta a jucat un rol prin furnizarea mai multor substante precum omega-3, uleiurile de pește fiind totodata anti-inflamatoare. Într-adevăr, atunci când acești oameni au emigrat în Danemarca și au avut o dietă care includea mult mai multa carne rosie, ei au dezvoltat psoriazis si artrita la o rata mult mai mare.

  Din nefericire, studiile suplimentează ca uleiul de pește în dieta pacienților cu psoriazis au fost relativ dezamăgitoare. In Groenlanda, eschimosii se pare că sunt echipati cu un avantaj genetic care să le permit să facă uz de ulei de pește pentru a reduce apariția bolilor inflamatorii. În absența acestui fond genetic, majoritatea pacienților cu psoriazis nu pot vedea niciun beneficiu in pielea lor din utilizarea de Omega-3 - suplimente.

  Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis ?

  De fapt, pacienții cu psoriazis au doar o incidență puțin mai mare de anticorpi de tip anti-gliadina. In absenta acestor anticorpi, ca urmare a unei diete stricte fără gluten nu numai că ar fi inutila în ameliorarea psoriazisului, dar ar însemna renunțarea la cele mai multe produse de panificație tradiționale, paste și cereale in permanenta.

  Concluzii

  O dieta sanatoasa, cu o mulțime de fructe și legume proaspete, carne rosie redusa la minimum este foarte benefica. Este important sa discutati si cu medicul in privinta renuntarii totale la gluten.

 • Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam, si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam. Reprezinta si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Pâinea se face folosind făină, apă, sare și un agent de afânare cum ar fi drojdia. Atunci când se produce aluatul de paine, microbii existenti în mod natural (bacterii inofensive) sunt folositi pentru a ajuta la creșterea aluatului. Pâine este uneori acuzata de declanșarea psoriazisului, deci ce spune știința?

  Ce stim despre paine si psoriazis?

  Pana in prezent, nu a existat nici un studiu ce a cautat in mod specific modul in care aportul de pâine afecteaza psoriazisul. Spre deosebire de unii factori de stil de viata (cum ar fi alcoolul, sau de a fi supraponderali), nu există nici o cercetare care să sugereze că consumul de o mulțime de pâine crește riscul de psoriazis. Ceea ce știm este că pentru unii oameni cu psoriazis, se pare că există o legătură între gluten și starea lor de piele.

  Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin de ce. Dar pentru acești oameni, o dietă fără gluten pare să îmbunătățească severitatea psoriazisului. Pentru că pâinea, de obicei, este o sursă de gluten (din făină), acesta este unul dintre alimentele excluse pe o dieta fara gluten. Este important să ne amintim că nu toată lumea cu psoriazis reactioneaza la gluten - sau pâine. Pentru unii oameni cu psoriazis, o dieta fara gluten nu va face nici o diferenta la starea lor.

  Ce spune știința?

  Noi nu avem nici o dovadă că pâinea cauzează psoriazisul. De fapt, dieta mediteraneană (care include, în mod tradițional, pâine) a fost legata de un risc mai mic de psoriazis. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit o legatura intre psoriazis si gluten. Aceasta este o proteina care se gaseste in grau, secara sau orz. Si, de asemenea pâine și alte alimente din aceste boabe. Persoanele cu psoriazis care au niveluri ridicate de "anticorpi" (un tip special de celule imune) la gluten par sa aiba o forma mai severa de psoriazis.

  Intr-un studiu pe pacienții cu psoriazis, cu niveluri crescute de anticorpi de gluten, o dieta fara gluten, le-a îmbunătățit în mod semnificativ pielea. Cand pacientii au revenit la dieta lor normala, cei mai multi dintre pacienti au constatat ca pielea lor s-a deteriorat. Alte studii de diete sanatoase utilizate pentru tratarea psoriazisului au inclus pâinea fără efecte adverse. Este clar că nu toată lumea cu psoriazis vor avea beneficii in urma eliminarii glutenului sau pâinii din dieta.

 • Ce stim despre psoriazis si dieta fara gluten?

  Glutenul este numele unui grup de proteine (numite glutenins și gliadinele). Se găsesc în grâu, secară și orz. Ce stim despre psoriazis si dieta fara gluten?

  Ce stim despre psoriazis si dieta fara gluten?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Glutenul este numele unui grup de proteine (numite glutenins și gliadinele). Se găsesc în grâu, secară și orz. O dieta stricta fara gluten presupune a evita toate produsele alimentare realizate cu aceste cereale. Acest lucru include: pâine, paste, biscuiți, produse de patiserie, biscuiti și alimente cu urme de gluten, cum ar fi sosul de soia.

  Dietele fara gluten sunt recomandate în mod normal numai pentru boala celiaca. Este o afectiune in care glutenul declanseaza sistemul imunitar pentru a ataca din greșeală intestinul subțire. Provoaca inflamație și deteriorare a mucoasei intestinale.

  Cu toate acestea, noile cercetari sugereaza ca o dieta fara gluten poate fi de ajutor in alte boli autoimune, cum ar fi psoriazisul. Si în sensibilitatea la gluten non-celiac, în cazul în care diferite simptome (inclusiv afecțiuni ale pielii), se îmbunătățesc pe o dieta fara gluten. Asta in ciuda faptului ca nu exista nici o deteriorare a mucoasa intestinului.

  Ce stim despre psoriazis si dieta fara gluten?

  Boala celiacă este in jur de doua ori mai frecventa la persoanele cu psoriazis, comparativ cu populația generală. Pacienții cu psoriazis au, de asemenea, mai multe sanse de a avea niveluri ridicate de anticorpi (celule ale sistemului imunitar) si gene asociate cu boala celiaca si sensibilitate la gluten non-celiac (NCGS) decât grupurile de control. Unii cercetători cred, de asemenea, ca exista o legatura intre anticorpii celiac si severitatea psoriazisului.

  Cercetătorii nu înțeleg pe deplin modul în care boala celiacă, psoriazisul si glutenul sunt legate. Dar stim ca ambele boli implica sistemul imunitar si cai genetice si inflamatorii similare. S-a sugerat că glutenul poate afecta mucoasa intestinului, care permite trecerea antigenilor care declanseaza un raspuns imun hiperactiv.

  Intr-un studiu suedez, pacientii cu psoriazis cu anticorpi crescuti au experimentat imbunatatiri semnificative in severitatea psoriazisului lor dupa ce au urmat o dieta fara gluten timp de trei luni. Aceasta s-a deteriorat când au revenit la dieta lor normala. La pacienții cu psoriazis care sunt diagnosticați cu boala celiaca, adoptând o dieta fara gluten poate imbunatati leziuni ale pielii și, în unele cazuri, clarifica starea complet.

  Mai recent, un studiu de pacienți cu NCGS și afecțiuni cutanate similare cu eczeme și psoriazis a constatat îmbunătățiri semnificative după o lună de dietă fără gluten.

3 Articol(e)