artrita psoriazica

 • Fizioterapie si exercitii de program pentru artrita psoriazica

  Acest articol a fost scris pentru a vă ajuta să înțelegeți mai multe despre rolul fizioterapiei și despre exercițiile fizice pentru artrita psoriazica.

  Fizioterapie si exercitii de program pentru artrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Care sunt obiectivele acestui articol?

  Acest articol a fost scris pentru a vă ajuta să înțelegeți mai multe despre rolul fizioterapiei și despre exercițiile fizice pentru artrita psoriazica.

  Fizioterapie si exercitii de program pentru artrita psoriazica

  Să înțelegem ceea ce se poate face pentru a te ajuta sa faci fata mai ușor acestei afectiuni. Există mai multe lucruri simple pe care le puteți face pentru a va face viața mai ușoară, inclusiv exercițiile fizice regulate. Acest prospect va ajuta să întelegeti de ce sunt importante exercitiile pentru afectiunea dumneavoastra

  De ce ar trebui să se exercite?

  Artrita psoriazica poate duce la durere, umflare și rigiditate în articulații. Puteți preveni rigiditazi în articulații, apeland la o gamă completă de mișcare de bază si usoara de zi cu zi. Exercitiile fizice regulate pot ajuta, de asemenea, la a menține puterea în mușchi, ceea ce face ca sarcinile de zi cu zi mai ușoare și se va putea ajuta la menținerea unei poziții mai bune. S-a demonstrat, de asemenea, pentru a reduce stresul și de a îmbunătăți starea de spirit, este necesara mentinerea densitatii oaselor si pentru a reduce oboseala. Deci, este important să avem un program de exerciții de a efectua o  bază de zi cu zi pentru a vă asigura că rămâneti la fel de in formă și sănătoși pe cât posibil.

  Ce se întâmplă dacă doare?

  Trebuie să încercați să faceți exerciții fizice în fiecare zi. In zilele in care articulatiile sunt umflate sau dureroase, puteti face cateva exercitii, fara sa va fortati prea tare pentru a va oferi flexibilitate. Forța de aderență și exercițiile fizice cardiovasculare ar trebui sa fie efectuate de cel puțin trei ori pe săptămână, dar ar putea fi necesar să fie modificate în cazul în care o îmbinare este dureroasă. De exemplu, puteți alege să mergeți la înot, mai degrabă decât la o plimbare în cazul în care este genunchi sau  cand gleznele sunt dureroase.

  Exercitiile fizice pot duce la un disconfort. Exerciții de consolidare pot duce uneori la dureri musculare. Exerciții de stretching pentru dureri articulare nu ar trebui sa duca totusi la o durere acuta. În cazul în care exercitarea duce la umflarea sau durere ascuțită, opriți și asigurați-vă că faceti exercițiul corect. Dacă disconfortul durează mai mult de câteva ore, s-ar putea fi exersat prea tare. Fiind necesara încetinirea sau reducerea de repetari ale dumneavoastră. Poate fi dificil pentru a începe cu un program de exercitii fizice. Dacă nu sunteți sigur, cere sfatul medicului dumneavoastră sau al unui fizioterapeut.

  Ce este un fizioterapeut ?

  Fizioterapeuti lucreaza atat in NHS, cat si privat. Ei sunt experți în examinarea și tratamentul mușchilor și a articulațiilor. Unele departamente pot avea un fizioterapeut cu un interes deosebit in conditii, cum ar fi artrita psoriazică. Si care vor lucra indeaproape cu un reumatolog consultant local. Doctorul de familie  poate sa va recomande sa va duceti la un fizioterapeut

 • Artrita psoriazica sau psoriazisul

  Artrita psoriazica sau psoriazisul? Artrita psoriazica este o cauza comuna de dureri articulare la pacientii cu psoriazis in zona pielii lor.

  Artrita psoriazica sau psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Artrita psoriazica este o cauza comuna de dureri articulare la pacientii cu psoriazis in zona pielii lor. Psoriazis creeaza pete rosii, solzoase care sunt de obicei gasite pe scalp, coate, genunchi și alte zona ale corpului. Atat psoriazis, cat si artrita psoriazica sunt afectiuni cronice care pot persista aproape mereu și nu există în prezent niciun tratament care sa vindece tot, desi au fost cazuri de vindecare totala. Dacă aveți artrită psoriazică , este important pentru a obține un diagnostic corect de la un profesionist medical.

  Exista acum bune tratamente disponibile, si lasand artrita psoriazica netratata, se pot face leziuni permanente la nivelul articulațiilor.

  Cat de comuna este artrita psoriazică?

  Aproximativ 30% dintre persoanele care sufera de psoriazis vor dezvolta artrita psoriazica la un moment dat.Deși este posibil de a experimenta dureri articulare în primul rând, de cele mai multe ori (aproximativ 85%), erupția pielii precede probleme articulare.Acest lucru are loc în mod egal si la bărbați și la femei. Se gaseste la persoane cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani,dar s-a fost descoperit la copiim de asemenea - tineri in varsta de 11 ani.

  Ce tip de dureri articulare apar în artrita psoriazică?

  Dureri în mai multe articulații diferite este posibilă, dar cele mai comune articulații afectate sunt articulațile mici din mâini, degetele de la maini, degetele de la picioare și picioarele in sine.Durerile de spate sunt, de asemenea, destul de comune.Durerea incepe, de obicei, ca rigiditate dimineata cu o durata de o oră sau mai mult, sau rigiditate după o ședința de perioade lungi de timp.Îmbinările pot fi umflaturi cu dureri care apar si dispar.

  Degetele ed la maini și degetele de la picioare se pot umfla și bloca, ceea ce face sa arate ca niste degete umflate (dactilita) sau tendoanele și ligamentele se pot răni în cazul în care acestea se atașează la nivelul osului (entezite).Uneori inflamatia comuna se poate metamorfoza în organism, în general, ceea ce duce la oboseală.

  Este cantitatea de durere legată de cât de sever am psoriazisul?

  Nu există, în general, vreo mică relație între cantitatea de psoriazis pe piele și severitatea artritei. Unii oameni au dureri articulare severe, dar petele sunt numai mici pe pielea lor. In timp ce altii au boala cumplita a pielii, dar nu artrita in acest fel.

  Exista teste pentru artrita psoriazică?

  În prezent nu există teste de sânge, în mod specific, pentru identificarea artritei psoriazice. Un reumatolog (un medic specializat in probleme comune), este adesea util în confirmarea diagnosticului și de a face un plan de tratament. Orice fel de manifestare a psoriazisului sau a artritei trebuie consutate de medic. Este foarte importanta consultatia cu specialistul daca vrei sa obtineti un tratament folositor pentru dumneavoastra.

 • Psoriazisul la copii sau la adolescenti

  Desi ne gândim de obicei ca psoriazis e ceva care afecteaza adultii, este destul de comun pentru ca aceasta să înceapă inca din copilărie și să continue în anii maturitatii. Cum sa dirijezi psoriazisul la copii sau la adolescenti?

  Psoriazisul la copii sau la adolescenti

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul e ceva care afecteaza adultii. Este destul de comun pentru ca aceasta să înceapă inca din copilărie și să continue în anii maturitatii. Copiii se confruntă cu provocări unice în relațiile cu psoriazisul, inclusiv cu riscuri diferite de tratament și cu investigatii, aspectele sociale ale psoriazisului nu sunt o experienta in tocmai placuta. Vestea bună e că, prin combinarea de monitorizare, tratamente și educație socială, psoriazis și artrita psoriazica pot fi controlate și copiii se pot bucura de o copilarie normala pe cat este posibil

  Debutul psoriazisului poate aparea la orice varsta, dar incepe cel mai frecvent cu varste cuprinse intre 15 si 25.

  Copiii mai mici, pot cu siguranță dezvolta la fel de bine, deși este mai rar la copii mici. Unele aspecte ale psoriazisului din copilarie sunt similare celor găsite la adulți, și pot varia de la o neplăcere minoră la severă, care afectează de obicei la nivelul scalpului, coate, genunchi, si la partea inferioara a spatelui cu placi roz acoperite într-o coaja groasa. Unii copii  vor dezvolta , de asemenea , artrita psoriazică, cu rigiditate dimineata si articulatii umflate în zona mâinilor sau din spate. Este important sa vezi reumatolog pediatru în cazul în care artrita este prezentă. Deoarece, dacă nu este tratată, aceasta poate duce la invaliditate permanentă în aceste articulații.

  Adolescenții și adulții tineri sunt în special predispusi la psoriazisul gutat, în cazul în care petele sunt foarte mici și numeroase pe piept, spate, și brațe. Această formă apare adesea după o infecție. Uneori, acest tip de psoriazis se va îmbunătăți odată ce este tratat cu antibiotice. Iar în cazul în care nu tinde să răspundă foarte bine la tratamente cu lumină ultravioleta.

  Cum sa dirijezi psoriazisul la copii sau la adolescenti?

  Pentru copiii mai grav afectati, poate exista un puternic impact negativ asupra dezvoltării lor sociale, dacă psoriazisul nu este ținut sub control. Este greu să fii atât de diferit de colegii tai în pre-adolescenta si adolescenta. Adesea, prietenii și colegii lor să nu știu prea multe despre psoriazis. Si s-ar putea sa isi faca griji ca este contagioasă.

  Profesorii neinformați sau salvamarii pot încerca chiar să păstreze copilul afectat departe de ceilalți sau de piscină. Este important sa fie educati cei din viata copilului tau despre psoriazis. Astfel încât acestia vor înțelege că nu este o afectiune contagioasă și nu ar trebui să limiteze activitățile. Consultarea cu un dermatolog pentru a încerca să se obțină cel mai bun control posibil al bolii pielii este importantă. Si un consilier școlar sau psiholog poate ajuta, de asemenea, avand de lucru la problemele sociale dificile prin care trece copilul.

 • Artrita psoriazica din zona picioarelor

  Psoriazisul poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică cum ar fi cea de la picioare. Afla mai multe despre artrita psoriazica din zona picioarelor.

  Artrita psoriazica din zona picioarelor

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni. Si unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică cum ar fi cea de la picioare.

  Prezența umflării degetelor de la picioare – degete inflamate, este una dintre caracteristicile de "susținere" în criteriile de diagnostic a APs . Durerea de APs a picioarelor este adesea caracteristica dominanta a persoanelor care suferă de această boală. Este surprinzător faptul că descrierile de implicare a piciorului în psoriazis (inclusiv problemele cutanate ale onicolizei și a psoriazisului palmo-plantar) dau  atât de puțină importanță în manuale.

  Cu toate că APs poate fi confundat cu poliartrita reumatoidă (RA), atunci când se prezintă ca o poliartrită simetrică a metacarpienelor și a articulațiilor metatarso-phalangeaal, ea se poate, de obicei, distinge prin implicarea altor articulații mai specifice și absența factorului reumatoid în sânge.

  Artrita psoriazica din zona picioarelor

  Este mai comun pentru acest tip de artrita să fie asimetrică și să implice numai prima articulație-matatarso interfalangienă, împreună cu una sau două articulații interfalangiene. Eroziunile de mai multe articulații mici pot fi observate la radiografie. Combinația dintre eroziune, absența factorului reumatoid, degete inflamate și implicarea primei articulatii interfalangiene este specific pentru APs. Alte articulații în picioare, în special a cincea metatarso-interfalangiană și a gleznei pot deveni dureroasă și umflată. Dar este mai puțin frecvent acest lucru.

  Simptomele inițiale ale artritei piciorului sunt: durere si umflare, caldura, si rigiditate. Rigiditatea de dimineata are loc în APs dar este mult mai puțin dominantă decât RA. Rigiditate seara și umflarea cu distanța limitată de mers pe jos sunt cele mai frecvente probleme la pacienți. Purtarea de pantofi pentru mai mult de câteva ore, la un moment dat și de necesitatea de a schimba înălțimea de pantofi, greutate și lățimea de două sau de trei ori pe zi, sunt caracteristici familiare pentru pacienti și medici deopotriva.

  Pe termen mai lung, picioarele pot deveni deformate. Acest lucru se poate produce în mod remarcabil rapid - în termen de 6 luni, în cazul în care artrita nu este tratată în mod adecvat. Deformari uzuale sunt la degetele de la picioare, ghiare - hiperextensia degetului mare, iar unele deformarea de gleznă cu aplatizarea  arcului metatarsian.

  În oricare situație vă regăsiți, nu uitați să vă consulați medicul pentru mai multe informații cu privire la afecțiunea dumneavoastră. Este absolut important ca înainte de a lua un tratament să vă puneți mai întâi de acord cu medicul dvs.

 • Tratarea cu succes a artritei psoriazice

  Când sunteți tratat pentru o stare, o să fie întotdeauna obstacole care te-ar putea opri să ajungi la un rezultat de succes. Afla mai multe despre tratarea cu succes a artritei psoriazice.

  Tratarea cu succes a artritei psoriazice

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Tratarea cu succes a artritei psoriazice

  Când sunteți tratat pentru o stare, o să fie întotdeauna obstacole care te-ar putea opri să ajungi la un rezultat de succes. De multe ori, tratamentele nu funcționează la fel de bine cum era de așteptat, astfel încât pentru a obține cele mai bune tratamente, există o serie de măsuri pe care le puteți lua.

  Urmând sfaturi și utilizând tratamente conform instrucțiunilor sunt considerate vitale pentru a ajuta la atenuarea inflamației articulare, pentru a îmbunătăți simptomele și asigurați-vă că obțineți un confort pe termen lung și de mobilitate, acest lucru este adesea descris ca fiind de conformitate. Așadar, trebuie să simțiți că sunteți parte din procesul de luare a deciziilor. Fiind cel mai potrivit lucru în care pacientul poate să ia decizii împreună cu medicul lui despre tratamente. Această participare activă vă va da control și luare de atitudine asupra simptomelor dumneavoastră. Prin urmare, ajutându-vă să înțelegeți ce funcționează cel mai bine în circumstanțele proprii.

  Beneficii

  Diferitele tipuri de tratament se iau în diferite momente pentru a arăta un efect bun. În general, tratament regulat cu :
  O tabletă pentru durere, cum ar fi ibuprofen sau paracetemol ar trebui să contribuie la îmbunătățirea durerii și la rigiditate în câteva zile
  Un medicament modificator al bolii cum ar fi ciclosporină sau metotrexat, nu va avea un efect imediat și poate dura de la 6 săptămâni până la 6 luni ca să meargă.

  Dacă nu crezi că tratamentul este de ajutor, du-te înapoi și cere sfatul medicului. Este posibil să trebuiască să utilizați tratamentul mai des. Luați o doză mai mare, schimbați cu un produs mai puternic sau să se vedea un specialist.

  Efecte secundare

  Unele dintre medicamente utilizate pentru tratamentul artritei psoriazice sunt puternice și pot provoca efecte secundare. Dacă credeți că aveți un efect secundar, ca rezultat al tratamentului, trebuie să îi spuneți medicului dumneavoastră imediat . În unele cazuri, un efect secundar poate însemna medicul dumneavoastră va dori să oprească tratamentul sau să se facă trecerea la un alt comprimat.

  Citiți întotdeauna și păstrați prospectul de informare care vine cu medicația. Nu încetați să luați tratamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă spune . Este foarte important să existe o relație strânsă între pacient și medic pentru a se vedea evoluțiile pe care pacientul le realizează. Asta dacă se dorește obținerea unor rezultate bune.

 • Ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica

  Îngrijirea tranzitorie pentru adolescenți cu boli cronice cum ar fi JPsA și / sau psoriazis a fost definit ca un proces cu multiple fațete. Afla mai multe despre ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica.

  Ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Aproximativ 1 din 1000 de copii din Marea Britanie au artrită idiopatică juvenilă (AIJ). Adică o artrită cronică de cauză necunoscută care se prezintă înainte de vârsta de 16 ani.  Artrita juvenilă psoriazică (JPsA) este unul dintre cele 7 subtipuri de AIJ și reprezintă 7% din cazuri. AIJ nu întotdeauna "arde", iar o treime dintre pacienti continuă să aibă inflamația activă la vârsta adultă. Până la 60% vor avea limitari in activitatile de zi cu zi și, în ciuda medie sau peste studii medii. Tinerii cu AIJ au de 2-3 ori mai multe șanse de a fi someri. Acest lucru nu este legat de nivelul de dizabilitate sau de tipul de artrită. Si cauza exactă nu este cunoscută în ceea ce privește acest subiect.

  Atunci de ce  există o nevoie pentru a evidenția nevoile speciale ale adolescenților cu JPsA?

  Este important să ne amintim că un adolescent nu este doar un copil mic, nici nu este nici adult. Ei prezintă cu boli diferite, corpurile și mintile lor sunt încă în curs de dezvoltare și relaționare în cadrul familiei și în afara familiei și sunt în continuă evoluție.

  Bolile cronice, cum ar fi JPsA și / sau psoriazisul pot afecta toate aspectele legate de dezvoltarea adolescenților. Persistent inflamatorie comună activă poate afecta dezvoltarea de exemplu, creșterea lor fizică - întârziere și pubertate. Efectele adverse de la droguri, durere, depresie și oboseală din cauza bolii active persistente pot afecta dezvoltarea creierului lor (aspectele cognitive). Pe de altă parte, trebuie să ne amintim de stadiul de dezvoltare, atunci când comunicarea cu adolescenții în special în ceea ce privește predarea ei despre boala si tratamentul și implicarea lor în procesul de luare a deciziilor. Artrita cronică și / sau psoriazisul pot afecta, de asemenea, dezvoltarea psihică la adolescent în ceea ce privește relația lor cu prietenii, identitatea lor sexuală, stima de sine, etc. Pe de altă parte, problemele psihosociale, cum ar fi asumarea de riscuri de comportament de exemplu, alcoolul, au implicații pentru tratarea lor, cum este cazul cu metotrexat.

  Ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica

  Îngrijirea tranzitorie pentru adolescenți cu boli cronice cum ar fi JPsA și / sau psoriazis a fost definit ca un proces cu multiple fațete, active care participă la nevoile profesionale medicale, psihosociale și educaționale / adolescenților. Trecerea de la copil la centrat de ingrijire pentru adulti poate fi dificilă. Obiectivele de tranziție sunt:

  1. Furnizarea de coordonare, asistență medicală cuprinzătoare, neîntreruptă, care este de vârstă și promovarea adecvată a aptitudinilor în dezvoltare, în comunicare, de luare a deciziilor, asertivitatea, grija de sine.

  2. A spori sentimentul de control și de independență în domeniul asistenței medicale.

  3. Tranziția nu este un singur eveniment. Ci un proces care ar trebui să înceapă mai devreme (vârsta între 10-11 ani) și să fie planificat. Trebuie să ne amintim că, precum și trecerea de la pediatrie la sănătate de ingrijire pentru adulții tineri trebuie, de asemenea, să negocieze tranziția de la școală la locul de muncă sau educație suplimentară, precum și de la familie la o viață independentă.

 • Efectul sarcinii asupra artritei psoriazice

  In majoritatea studiilor, artrita psoriazică, cum ar fi artrita reumatoidă s-a descoperit că afectează femeile mai des decât bărbații. Care este efectul sarcinii asupra artritei psoriazice?

  Efectul sarcinii asupra artritei psoriazice

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Raportul dintre numărul de femei și bărbați cu APs variază între studii și între diferitele subgrupuri ale bolii. Cu toate acestea, în majoritatea studiilor, artrita psoriazică, cum ar fi artrita reumatoidă s-a descoperit că afectează femeile mai des decât bărbații. Această preponderență de sex feminin a condus la un interes cu privire la efectul acestei boli asupra sarcinii (APs).

  Efectul sarcinii asupra artritei psoriazice

  Mai puțin de 20% dintre pacienții de sex feminin dezvoltă artrită înainte de prima sarcină, cum ar fi artrita reumatoidă. Există dovezi ale unei influențe hormonale asupra apariției APs. Pentru cele mai multe, timpul după naștere și timpul în jurul menopauzei sunt de două ori mai comune pentru dezvoltarea artritei si este posibil ca factorii hormonali la aceste ore să poată declanșa debutul artritei. Cu toate că activitatea de artrită și psoriazisul pot fi variabile în timpul sarcinii, cercetările au arătat că, în general, pare să se îmbunătățească în timpul sarcinii și să apară după naștere (post-partum flare) într-un mod similar cu artrita reumatoida.

  Nu există nicio creștere semnificativă a pierderilor de sarcina la femeile cu APs și, evident, fără alte efecte neobișnuite asupra copilului. Hrănirea la sân este încurajată ca în orice sarcină normală.

  Medicament

  Mulți pacienți sunt îngrijorați cu privire la efectele medicamentelor asupra lor, privind concepția și sarcina. Nu exista linii directoare universale și medicația trebuie să fie adaptată la nevoile individuale. Sfatul general este că cele mai multe medicamente utilizate pentru tratarea artritei în timpul sarcinii sunt sigure, deși este sensibil pentru a menține la un nivel minim de medicamente. Pacienții trebuie să se asigure că, dacă este necesar să fie oprit pentru niciun motiv, un anumit medicament, există alternative.

  Ambii pacienți de sex feminin și de sex masculin cu APs ar trebui să discute o sarcină planificată cu reumatologistul lor, medicul dermatolog sau medicul de familie, astfel încât este dat cel mai bun sfat cu privire la medicamentele lor speciale. Acest lucru este deosebit de important pentru pacienții cu terapie sau modificarea bolii. Barbatii cu APs care iau sulfasalazină trebuie să fie conștienți de faptul că medicamentul poate reduce numărul de spermatozoizi. Dar acest lucru este complet reversibil după întreruperea medicamentului.

 • Artrita psoriazica si sistemul imunitar

  Multi medici nu sunt conștienți de faptul că o artrită inflamatorie poate fi asociata cu psoriazis. Si obtinand astfel un diagnostic de multe ori se dovedește mai dificil decât ar trebui să fie. Care este legatura dintre artrita psoriazica si sistemul imunitar?

  Artrita psoriazica si sistemul imunitar

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Care este legatura dintre artrita psoriazica si sistemul imunitar?

  Artrita psoriazică este o boală asociată intim cu sistemul imunitar. Multi medici nu sunt conștienți de faptul că o artrită inflamatorie poate fi asociata cu psoriazis. Si obtinand astfel un diagnostic de multe ori se dovedește mai dificil decât ar trebui să fie, odată diagnosticat, cu toate acestea. Există un număr mic de informații care sunt disponibile fie pt medic sau pacient cu privire la această boală.

  La Colegiul Medical al Spitalului Sf. Bartolomeu, imunologie și reumatologie - departamentele s-au alăturat împreună într-o încercare de a caracteriza mai bine contribuția sistemului imunitar la patogeneza AP. Rezultate obținute până în prezent au fost foarte interesante și va ajuta la înțelegerea modului în care sistemul imunitar este implicat în piele și în inflamarea articulatiilor cauzate de APs.

  Au existat multe referiri la căutarea unui tip de țesut, care este împărtășit de către persoanele care suferă de artrită psoriazică.

  Relevanța acestei informații nu este evidentă și unii cititori pot beneficia de o explicație. Termenul "tip țesut" se referă la o colecție de marcaje pe suprafata celulelor din corpul nostru. Acești markeri contribuie la diferențierea unei persoane de alta și sunt folosite de sistemul imunitar ca etichete de identitate.

  Direcțiile de producere a acestor markeri se gasesc în genele complexului major de histocompatibilitate (MHC), care sunt transmise de la o generație la alta și sunt, prin urmare, în comun în cadrul familiei. În prezent, se continua căutarea pentru o genă sau o colecție de gene în MHC, care sunt asociate cu APs. Alte boli reumatice, cum ar fi artrita reumatoidă și spondilita anchilozantă apar mai frecvent la persoanele cu anumite gene MHC.

  Se crede că există o predispoziție genetică pentru dezvoltarea de psoriazis și Aps. Dar exact care sunt genele implicate nu sunt cunoscute în prezent. Dovezile sugerează că inflamația la nivelul pielii și a articulațiilor este parțial direcționată și întreținut de celulele sistemului imunitar, numite limfocite T. În cazul în care un agent străin, cum ar fi un virus, este găsit, limfocitele T distruge celulele infectate și  trimite mesaje în zona locală pentru a recruta asistență în compensare infecție. Acest lucru este mai mult decât fascinant. Totuși, important este să rețineți că încă și la ora actuală se fac cercetări cu referire la această boală așa că încă mai există șanse pentru a se ajunge la un rezultat foarte bun.

 • Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  Psoriazisul este o boală legată de sistemul imunitar cronic, care cauzeaza inflamatie si deteriorarea tesuturilor implicate, in primul rand piele. Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală legată de sistemul imunitar cronic, care cauzeaza inflamatie si deteriorarea tesuturilor implicate, in primul rand piele. Deși aceasta poate afecta pielea oriunde pe corp, psoriazisul apare cel mai frecvent pe scalp, coate, genunchi, partea inferioara a spatelui, palme și tălpi. E poate afecta, de asemenea, unghiil, țesuturile moi ale organelor genitale interiorul gurii.

  Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  In psoriazis, celulele pielii se deplaseaza în sus sub suprafață și se adună pe stratul exterior înainte de a avea o șansă să se maturizeze în mod normal. De obicei, este nevoie de aproximativ o lună pentru celulele să se mute la suprafață. Dar, in psoriazis, poate să apară în doar câteva zile, ceea ce duce la placi caracteristice. Psoriazisul este o boală inflamatorie, în care un anumit tip de celule numite limfocite T devin hiperactive si initiaza o serie de evenimente biochimice care duc la inflamatie.

  Aproximativ 15, pana la 20 la suta din persoanele cu psoriazis prezinta, de asemenea, inflamație a articulațiilor, numita artrita psoriazica, care provoaca durere, rigiditate și mișcare limitată. Artrita psoriazica are propriul set de simptome și criterii de diagnostic. Simptomele includ:

  • Durere, umflare si sensibilitate la nivelul articulatiilor, de multe ori mai rău dimineața. Articulațiile degetelor, precum și a coloanei vertebrale sunt frecvent implicate.
  • Modificări în unghii, inclusiv adâncituri mici sau de ridicare ale unghiilor, care apar într-o valoare estimata de 80 la suta din persoanele cu artrita psoriazică.
  • Înroșire și durere în ochi.

  Medicii pun diagnostic artritei psoriazice prin luarea unui istoric medical, efectuarea unui examen fizic si folosind teste de sânge pentru a elimina posibilitatea altor boli.

  Simptomele artritei psoriazice sunt tratate într-o varietate de moduri:

  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, sau AINS, pentru a reduce inflamatia, dureri articulare si rigiditate.
  • Aplicarea de căldură sau de frig la nivelul articulațiilor. Adoptarea unui program de exercitii fizice si folosind terapia fizica pentru a imbunatati mobilitatea.
  • A lua un medicament biologic, cum ar fi Enbrel (etanercept), Humira (adalimumab) sau Remicade (infliximab), care au fost aprobate pentru tratamentul artritei psoriazice. Aceste medicamente acționează prin blocarea unei substante chimice in sistemul imunitar, numit TNF care stimulează inflamația.
  • Luand un modificator al bolii anti-reumatice de medicamente, sau DMARD, care sunt medicamente care promit spectacol in simptome nu numai, de alinare, dar, probabil, în încetinirea de fapt a evoluția bolii. DMARD includ MTX sau Rheumatrex (metotrexat), Azulfidina (sulfasalazină), și Sandimmune sau Neoral (ciclosporina).
 • Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Artrita psoriazica este o formă de artrită (inflamația articulațiilor), care poate sa apara la persoanele care au psoriazis. Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazica este o formă de artrită (inflamația articulațiilor), care poate sa apara la persoanele care au psoriazis. Psoriazisul este o afectiune comuna caracterizata prin pete solzoase roșii și albe ale pielii. Artrita psoriazica poate afecta orice articulatie din organism, inclusiv a coloanei vertebrale.

  Cine este afectat?

  Oricine poate fi afectat de artrita psoriazică, dar este mai frecventa la caucazieni decat afro-americani sau americanii din Asia. Se pare că cel mai frecvent apare la varste cuprinse intre 30 si 50, dar el poate începe, de asemenea, în copilărie. In conformitate cu Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), 10 pana la 20 la suta din persoanele cu psoriazis dezvolta artrita psoriazica in cele din urma. De obicei, boala de piele precede artrita, uneori, de mai mulți ani. Cu toate acestea, în unele cazuri, simptomele artritice apar primele.

  Care este cauza?

  Cauza artritei psoriazice nu este cunoscută. Cu toate acestea, medicii cred ca o combinatie de factori genetici și de mediu este implicata. Cercetarile au aratat ca persoanele cu artrita psoriazica au adesea un membru al familiei cu psoriazis sau artrita. In cazul persoanelor care sunt sensibile, o infecție poate activa sistemul imunitar, declanșând dezvoltarea artritei psoriazice.

  Care sunt simptomele?

  Artrita psoriazica afecteaza atat pielea cat si sistemului musculo-scheletic. Articulațiile cel mai frecvent afectate sunt articulațiile distale (cele mai apropiate de unghii) a degetelor de la maini sau de la picioare, precum incheieturi, genunchi, glezne si spate.

  Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Diagnosticul artritei psoriazice se face pe baza constatărilor unui istoric medical si de familie si examenul fizic precum și razele X sau imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a articulațiilor afectate. Deși nu există nici un test de laborator pentru a diagnostica artrita psoriazică, medicul dumneavoastră poate solicita efectuarea de teste pe sânge sau lichid în comun pentru a exclude alte forme de artrita cu simptome similare. Dacă aveți psoriazis și începeti să dezvoltati dureri articulare, este important să consultați medicul dumneavoastră. Diagnosticul precoce si tratamentul artritei psoriazice poate ajuta la prevenirea daunei ireparabile articulare.

  Cum se trateaza artrita psoriazică?

  Tratamentul pentru artrita psoriazică va depinde în mare măsură de gravitatea acesteia. În cazul în care boala este usoara si afecteaza doar un cuplu de articulații, tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot fi suficiente pentru tratarea durerii și a inflamației. Pentru articulatii inflamate acut, injectiile cu corticosteroizi pot fi de ajutor. Pentru mai multe boli persistente care afectează mai multe articulații, modificarea bolii cu medicamente antireumatice mai puternice (DMARD) și / sau a factorului de necroză antitumorală (TNF) agenți pot fi necesare pentru a controla boala.

  Efectele secundare ale AINS includ probleme de stomac; iritatii ale pielii; tensiune arterială crescută; retenție de fluide; și probleme cu ficatul, rinichii și inima. Daca o persoană utilizează AINS, cu atat este mai probabil ca el sau ea sa aiba efecte secundare, variind de la ușoare până la grave.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 64

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 7