artrita reumatoida

 • De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  De ce unii oameni, dar nu și altii, primesc această condiție frustranta, în primul rând? Ajungând la un răspuns la această întrebare, se bazează parțial pe faptul ca se stie că psoriazisul este o "boală autoimună". "auto", ceea ce înseamnă - de sine și "imun", referindu-se la sistemul imunitar al organismului uman.

  Ce este o boala autoimuna?

  Sistemul imunitar al organismului este responsabil pentru lupta împotriva invadatorilor străini care amenință sănătatea ta: bacteriile, virusurile și ciupercile sunt doar câteva exemple. Sănătatea ta bună depinde parțial de două caracteristici importante ale sistemului imunitar:

  Sistemul imunitar ar trebui să fie capabil să recunoască toate țesuturile și organele din corpul nostru ca "sine" și, prin urmare, nu sa atace. Sistemul imunitar ar trebui să fie în măsură să identifice invadatorii străini pentru a lupta cu ei.

  Din păcate, atunci când aveți o boală autoimună, sistemul imunitar al organismului încurcă în mod greșit ceea ce este "de sine" cu ceea ce este "celălalt". În loc de a proteja corpul, sistemul imunitar produce celule si substante chimice care ataca propriul corp, provocând pagube și boli. Există mai multe boli diferite autoimune, incluzând: psoriazis, artrita reumatoida, anumite tipuri de boli tiroidiene, unele forme de anemie, lupus, boala celiacă și diabetul de tip 1.

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Ca parte a apărării împotriva cotropitorilor străini, corpul tau face celule albe din sange specializate numite celule-T. În condiții normale, celulele T identifica și coordoneaza atacurile asupra invadatorilor străini. Cu toate acestea, atunci când aveți psoriazis, celulele dumneavoastra T identifica în mod greșit celulele pielii tale ca invadatori și incep sa atace.

  Acest atac vatameaza celulele pielii, producand aparitia petelor solzoase si alte simptome specifice psoriazisului. Într-un efort de a vindeca, celulele pielii dvs. încep să reproducă mult mai rapid decât în mod normal, și un număr mare de noi celule ale pielii imping drumul lor spre suprafața pielii. Acest lucru se întâmplă atât de repede încât celulele pielii vechi și celule albe din sânge nu pot fi eliminate suficient de repede. Aceste celule de pe suprafața pielii creeaza astfel plăci groase, roșii cu solzi argintii pe suprafața lor. Este semnul distinctiv al formei clasice de psoriazis în plăci.

 • Diferenta dintre artrita psoriazica si artrita reumatoida

  Poate fi dificil sa spuneți diferența dintre artrita psoriazica și artrita reumatoida. Dar testele de sânge, cum ar fi cele pentru factorul reumatoid și anticorpul anti-CCP pot ajuta.

  Diferenta dintre artrita psoriazica si artrita reumatoida

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazică provoacă inflamație în și în jurul articulațiilor. Ea afecteaza de obicei persoanele care au deja psoriazis, o afectiune a pielii care provoacă o culoare roșie, erupții cutanate solzoase, mai ales pe coate, genunchi, spate, fese si scalp. Cu toate acestea, unii oameni dezvolta simptomele artritice inainte de psoriazis, in timp ce altele nu vor dezvolta starea pielii. Psoriazisul poate afecta persoane de orice vârstă, atât bărbați cât și femei, dar artrita psoriazica tinde sa afecteze mai multi adulti decat tineri.

  Persoanele cu psoriazis pot avea și alte tipuri de artrita, cum ar fi osteoartrita sau artrita reumatoida, dar acestea nu sunt legate de psoriazis.

  Artrita si starea pielii sunt ambele cauzate de inflamație.

  Procesele de inflamație sunt foarte similare în piele și articulații. Noi nu știm încă exact ce declanseaza inflamatia in artrita psoriazică. O anumită combinație de gene face ca unii oameni sa aiba mai multe sanse decat altele de a dezvolta psoriazis si artrita psoriazica. Cercetarile sugereaza ca ceva - probabil o infecție - acționează ca un declanșator la persoanele care sunt deja expuse riscului de acest tip de artrita, din cauza genelor care le-am moștenit de la părinții lor. Nici o infecție specifică nu a fost găsită încă. Si se poate întâmpla ca o varietate de infectii pot declansa boala, de exemplu, bacteriile care trăiesc în petele de psoriazis.

  Este important ca artrita psoriazică sa fie diagnosticata precoce astfel incat tratamentul poate fi început cât mai curând posibil. Nu există nici un test specific pentru artrita psoriazică, dar diagnosticul se bazeaza pe simptomele si un examen fizic. Medicul dumneavoastră va va verifica pentru psoriazis și poate întreba dacă există un istoric de psoriazis sau artrita psoriazică în familia ta.

  Persoanele cu psoriazis pot fi întrebate în mod regulat despre simptome comune ale GP si / sau dermatologul lor.

  În cazul în care mai multe articulatii sunt afectate, medicul dumneavoastră va lua în considerare caracteristici, cum ar fi modelul de artrita - adică, cand articulatiile sunt afectate.

  Poate fi dificil sa spuneți diferența dintre artrita psoriazică și artrita reumatoidă. Dar testele de sânge, cum ar fi cele pentru factorul reumatoid și anticorpul anti-CCP pot ajuta. Artrita psoriazica poate avea simptome similare cu guta. Asa ca razle X la mâini și picioarele pot fi, de asemenea, de ajutor. Artrita psoriazica poate afecta oasele și articulațiile în aceste zone într-un mod diferit față de alte condiții.

  Alte tipuri de imagistică, cum ar fi RMN si scanarea cu ultrasunete, poate ajuta la confirmarea diagnosticului. Institutul National pentru Sanatate si Excelenta (NICE) a publicat noi standarde de calitate, în 2013. Acestea au ajutat la imbunatatirea ingrijirii persoanelor din Anglia cu psoriazis.

 • Există un model pentru artrita psoriazica?

  Există un model pentru artrita psoriazica? Spre deosebire de artrita reumatoidă în cazul în care primiți un set de tipare de boală, artrita psoriazica poate fi mai evazivă în modelele sale de progresie.

  Există un model pentru artrita psoriazica?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Este posibil ca stresul să îmi îrăutățească condiția ?

  Să recunoaștem, stresul nu îi face nimanui niciun favor oricât de sănătoasă acea persoană ar fi. Prin urmare, cu cât sunteți mai puțin stresat, cu atât mai bine va fi. Există mai multe cercetări care se fac cu pacienții ce suferă de psoriazis pentru a vedea care sunt de fapt efectele stresului, există întotdeauna un punct de vedere contradictoriu cu privire la acest subiect.

  Există un model pentru artrita psoriazica?

  Spre deosebire de artrita reumatoidă în cazul în care primiți un set de tipare de boală, artrita psoriazica poate fi mai evazivă în modelele sale de progresie. Acest lucru poate să ceara și excepții de la regulă, pot dispărea și să de întoarcă după o scurtă perioadă de timp.

  Prognoza pe termen lung ?

  Prognoza pe termen lung pentru gestionarea artritei psoriazice este bună, mai ales daca este diagnosticată precoce și corect, cu un regim de tratament furnizat de reumatologul dumneavoastră. Cu toate acestea, în cazul în care ați fost diagnosticat cu câțiva ani înainte, nu vă faceți griji, există încă rezultate bune de tratament. Cu un management bun, respectarea de tratament, schimbarea stilului de viață, dacă este necesar, perspectivele pozitive și o mulțime de cercetări și dezvoltări viitoare vin. Viitorul nu este la fel de sumbru cum credeți dumneavoastră.

  De ce mă simt așa obosit ?

  Da, acest lucru poate fi perfect normal, toată lumea este diferită și corpurile noastre pot să facă față în moduri diferite, nu vă faceți griji. Este posibil să aveți crize scurte / lungi, în cazul în care te simți incredibil de obosit, fii bun cu tine și încercați să vă odihniți cât de mult puteți pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate.

  Mă simt pierderdut, uneori deprimat - este normal acest lucru ?

  Da, acesta este un proces foarte normal. O formă de tristețe poate veni din cauza faptului că aveți artrită. Iar unele lucruri ar putea să schimbe stilul tău de viață. Ideea principală e să fiți pozitiv pentru că vă puteți trata. Nu intrați în panică, încercați să lucrați cu ceea ce simțiți, vorbind cu un partener sau cineva apropiat de dumneavoastră. Dacă sentimentele nu trec, consultați medicul dumneavoastră. Ar putea fi în măsură să vă trimita la o anumită formă de consiliere pe termen scurt.

  Este ereditar?

  Artrita psoriazică nu este strict ereditară, dar există o contribuție genetică, adică, trebuie să aibă o predispoziție față de ea. Genetica unui individ este de natură să determine riscul de a dezvolta psoriazis și artrita iar, probabil, influențează severitatea. Există anumiți marcatori genetici legate de sistemul imunitar, care sunt acum folosite pentru a prezice severitatea artritei psoriazice.

  Cum mă pot ajuta?

  Nu fi prea dur cu tine! Asta înseamnă să nu te simți vinovat pentru că în unele zile  nu poți fi la fel de activ ca și alții. Artrita psoriazică poate afecta orice grup de vârstă, nu doar pe cei care mai în vârstă!

 • Efectele legumelor Nightshade asupra psoriazisului

  Deși studiile nu au confirmat efectele adverse ale legumelor Nightshade asupra psoriazisului, limita de cercetare dezvaluie potentialul inflamator.

  Efectele legumelor Nightshade asupra psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  O dieta sanatoasa nu va vindeca psoriazisul, dar s-ar putea ajuta la minimizarea simptomelor sale. Acestea pot fi umflarea pielii dureroase și, dacă aveți artrită psoriazică, dureri articulare. Deși cercetarea este lipsita în ceea ce privește dacă legumele contribuie la boala si efectele lor problematice raman controversate, in conformitate cu Fundatia Nationala a Psoriazisului. Unii oameni au raportat simptome mai bune prin eliminarea lor din dieta lor. Inainte de a face modificari dietetice semnificative, cereți îndrumări de la medicul dumneavoastră.

  Teorii comune

  Medicul naturopatic, cum ar fi Dr. Jeffrey Dach cred că familia de plante care include ardei, cartofi, roșii și vinete, crește inflamația, declanșând sau agravand psoriazisul. O teorie este ca legumele Nightshade sunt legate de iedera otravita. Care nu este adevărat, în conformitate cu Barry Micallef, un expert în biochimia plantelor de la Universitatea din Guelph. Mulți practicanți de medicină alternativă susțin, de asemenea, că legumele conțin niveluri ridicate de solanina, un compus toxic, care asigură o protecție naturală împotriva insectelor și crește inflamația la consumatori.

  Eficacitatea măsurilor de eliminare

  Deși studiile nu au confirmat efectele adverse ale legumelor Nightshade asupra psoriazisului, limita de cercetare dezvaluie potentialul inflamator.

  Pe site-ul său, Jeffrey Dach, un specialist in medicina naturala, rapoarteaza ca unul dintre pacientii sai, o femeie in post-menopauza diagnosticata cu artrita reumatoida, a fost capabila sa opreasca medicamentele ei de hormoni si sa ramana libera de dureri articulare prin eliminarea solanaceelor. Cu toate că Dach nu a abordat artrita psoriazică în mod specific, el spune ca el crede ca legumele cresc inflamatia si artrita - care afecteaza circa 5 la suta din persoanele cu psoriazis.

  Potentialele riscuri ale eliminarii solanaceelor

  Beneficiile legumelor Nightshade depasesc cu mult orice riscuri potențiale, spune Pamela Piotrowski, un dietetician inregistrat la Societatea Artrita din Ontario. Evitându-le, s-ar putea sa simtiti o diferenta, mai ales dacă nu le înlocuiți cu alternative la fel de nutritive. Produsele de tomate sunt principalele surse de vitamina A, un nutrient care ajuta la mentinerea pielii sanatoase. Roșiile și cartofii de aprovizionare, de asemenea, au cantități importante de vitamina C, un antioxidant care protejează împotriva inflamației și susține capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. Drept alimente cu conținut caloric scăzut, ardeii și vinetele pot fi componente utile ale unei diete cu greutate. Atingerea si mentinerea unei greutati sanatoase este importanta, deoarece excesul de kilograme creste riscul pentru psoriazis.

  Sfaturi dietetice

  În cazul în care legumele Nightshade par sa contribuie la simptome, discuta despre modalitățile de a le înlocui cu alternative sanatoase, cu medicul sau nutritionistul. Pentru a reduce inflamația prin alte măsuri dietetice, trecerea la o dieta sanatoasa pentru inima, care pune accentul pe alimentele anti-inflamatorii, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale și pește. American Heart Association recomanda consumul de peste gras, cum ar fi somon, macrou sau hering, cel puțin de două ori pe săptămână. Omega-3 - grasimi sanatoase reduc inflamatia si riscul de boli de inima. Psoriazisul si artrita psoriazica creste riscul de boli cardiovasculare. Limiteaza sau evita alimentele care conțin zahăr, cum ar fi bomboane, băuturi răcoritoare și produse de patiserie, carne și produse lactate grase, care pot creste inflamatia.

4 Articol(e)