artrita

 • Fizioterapie si exercitii de program pentru artrita psoriazica

  Acest articol a fost scris pentru a vă ajuta să înțelegeți mai multe despre rolul fizioterapiei și despre exercițiile fizice pentru artrita psoriazica.

  Fizioterapie si exercitii de program pentru artrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Care sunt obiectivele acestui articol?

  Acest articol a fost scris pentru a vă ajuta să înțelegeți mai multe despre rolul fizioterapiei și despre exercițiile fizice pentru artrita psoriazica.

  Fizioterapie si exercitii de program pentru artrita psoriazica

  Să înțelegem ceea ce se poate face pentru a te ajuta sa faci fata mai ușor acestei afectiuni. Există mai multe lucruri simple pe care le puteți face pentru a va face viața mai ușoară, inclusiv exercițiile fizice regulate. Acest prospect va ajuta să întelegeti de ce sunt importante exercitiile pentru afectiunea dumneavoastra

  De ce ar trebui să se exercite?

  Artrita psoriazica poate duce la durere, umflare și rigiditate în articulații. Puteți preveni rigiditazi în articulații, apeland la o gamă completă de mișcare de bază si usoara de zi cu zi. Exercitiile fizice regulate pot ajuta, de asemenea, la a menține puterea în mușchi, ceea ce face ca sarcinile de zi cu zi mai ușoare și se va putea ajuta la menținerea unei poziții mai bune. S-a demonstrat, de asemenea, pentru a reduce stresul și de a îmbunătăți starea de spirit, este necesara mentinerea densitatii oaselor si pentru a reduce oboseala. Deci, este important să avem un program de exerciții de a efectua o  bază de zi cu zi pentru a vă asigura că rămâneti la fel de in formă și sănătoși pe cât posibil.

  Ce se întâmplă dacă doare?

  Trebuie să încercați să faceți exerciții fizice în fiecare zi. In zilele in care articulatiile sunt umflate sau dureroase, puteti face cateva exercitii, fara sa va fortati prea tare pentru a va oferi flexibilitate. Forța de aderență și exercițiile fizice cardiovasculare ar trebui sa fie efectuate de cel puțin trei ori pe săptămână, dar ar putea fi necesar să fie modificate în cazul în care o îmbinare este dureroasă. De exemplu, puteți alege să mergeți la înot, mai degrabă decât la o plimbare în cazul în care este genunchi sau  cand gleznele sunt dureroase.

  Exercitiile fizice pot duce la un disconfort. Exerciții de consolidare pot duce uneori la dureri musculare. Exerciții de stretching pentru dureri articulare nu ar trebui sa duca totusi la o durere acuta. În cazul în care exercitarea duce la umflarea sau durere ascuțită, opriți și asigurați-vă că faceti exercițiul corect. Dacă disconfortul durează mai mult de câteva ore, s-ar putea fi exersat prea tare. Fiind necesara încetinirea sau reducerea de repetari ale dumneavoastră. Poate fi dificil pentru a începe cu un program de exercitii fizice. Dacă nu sunteți sigur, cere sfatul medicului dumneavoastră sau al unui fizioterapeut.

  Ce este un fizioterapeut ?

  Fizioterapeuti lucreaza atat in NHS, cat si privat. Ei sunt experți în examinarea și tratamentul mușchilor și a articulațiilor. Unele departamente pot avea un fizioterapeut cu un interes deosebit in conditii, cum ar fi artrita psoriazică. Si care vor lucra indeaproape cu un reumatolog consultant local. Doctorul de familie  poate sa va recomande sa va duceti la un fizioterapeut

 • Artrita psoriazica sau psoriazisul

  Artrita psoriazica sau psoriazisul? Artrita psoriazica este o cauza comuna de dureri articulare la pacientii cu psoriazis in zona pielii lor.

  Artrita psoriazica sau psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Artrita psoriazica este o cauza comuna de dureri articulare la pacientii cu psoriazis in zona pielii lor. Psoriazis creeaza pete rosii, solzoase care sunt de obicei gasite pe scalp, coate, genunchi și alte zona ale corpului. Atat psoriazis, cat si artrita psoriazica sunt afectiuni cronice care pot persista aproape mereu și nu există în prezent niciun tratament care sa vindece tot, desi au fost cazuri de vindecare totala. Dacă aveți artrită psoriazică , este important pentru a obține un diagnostic corect de la un profesionist medical.

  Exista acum bune tratamente disponibile, si lasand artrita psoriazica netratata, se pot face leziuni permanente la nivelul articulațiilor.

  Cat de comuna este artrita psoriazică?

  Aproximativ 30% dintre persoanele care sufera de psoriazis vor dezvolta artrita psoriazica la un moment dat.Deși este posibil de a experimenta dureri articulare în primul rând, de cele mai multe ori (aproximativ 85%), erupția pielii precede probleme articulare.Acest lucru are loc în mod egal si la bărbați și la femei. Se gaseste la persoane cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani,dar s-a fost descoperit la copiim de asemenea - tineri in varsta de 11 ani.

  Ce tip de dureri articulare apar în artrita psoriazică?

  Dureri în mai multe articulații diferite este posibilă, dar cele mai comune articulații afectate sunt articulațile mici din mâini, degetele de la maini, degetele de la picioare și picioarele in sine.Durerile de spate sunt, de asemenea, destul de comune.Durerea incepe, de obicei, ca rigiditate dimineata cu o durata de o oră sau mai mult, sau rigiditate după o ședința de perioade lungi de timp.Îmbinările pot fi umflaturi cu dureri care apar si dispar.

  Degetele ed la maini și degetele de la picioare se pot umfla și bloca, ceea ce face sa arate ca niste degete umflate (dactilita) sau tendoanele și ligamentele se pot răni în cazul în care acestea se atașează la nivelul osului (entezite).Uneori inflamatia comuna se poate metamorfoza în organism, în general, ceea ce duce la oboseală.

  Este cantitatea de durere legată de cât de sever am psoriazisul?

  Nu există, în general, vreo mică relație între cantitatea de psoriazis pe piele și severitatea artritei. Unii oameni au dureri articulare severe, dar petele sunt numai mici pe pielea lor. In timp ce altii au boala cumplita a pielii, dar nu artrita in acest fel.

  Exista teste pentru artrita psoriazică?

  În prezent nu există teste de sânge, în mod specific, pentru identificarea artritei psoriazice. Un reumatolog (un medic specializat in probleme comune), este adesea util în confirmarea diagnosticului și de a face un plan de tratament. Orice fel de manifestare a psoriazisului sau a artritei trebuie consutate de medic. Este foarte importanta consultatia cu specialistul daca vrei sa obtineti un tratament folositor pentru dumneavoastra.

 • Asociere intre psoriazis, artrita psoriazica si alte condiții

  Cercetatorii au descoperit o asociere intre psoriazis, artrita psoriazica si alte condiții. Unele boli și stări tind să apară mai frecvent la persoanele care au psoriazis si / sau artrita psoriazică.

  Asociere intre psoriazis, artrita psoriazica si alte condiții

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Artrita psoriazică și alte condiții

  Cercetatorii au descoperit o asociere intre psoriazis, artrita psoriazică și alte condiții. Unele boli și stări tind să apară mai frecvent la persoanele care au psoriazis si / sau artrita psoriazică. S - a stabilit că:

  • Tulburările temporomandibulare sunt mai frecvente la persoanele cu artrita psoriazică decât cele cu psoriazis, în mare parte din cauza aspectului artritei, in functie de rezultatele studiului publicat în 2015 în International Journal of Medical Science. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile cu artrita psoriazică , comparativ cu bărbații.
  • O istorie a calculilor biliari este asociata cu un risc crescut de artrita psoriazică și psoriazis la femei, independent de obezitate, in functie de rezultatele conform studiului publicat în 2015 în British Journal of Dermatology.
  • Hipercolesterolemia (nivelul de colesterol crescut (în sânge), un cunoscut factor de risc cardiovascular ce este asociat cu un risc crescut de artrita psoriazică și de psoriazisul la femei, potrivit unui studiu publicat în 2013 despre artrita si reumatism.
  • Cei cu psoriazis, în special cei cu artrita psoriazică existenta sunt supusi unui risc crescut de boala lui Crohn. Asta potrivit rezultatelor publicate in 2012 , in Annals of the Rheumatic Diseases.
  • Femeile cu psoriazis si cu artrita psoriazica au o prevalență mai mare a fragicitatii facturilor (definită ca orice fractură cauzată de o cădere din picioare sau de la înălțime mai mica) , precum și un risc mai mare de sindrom metabolic , in functie de rezultatele studiului publicat in 2011 in Arthritis Research & Therapy. Prevalența mai mare a fracturilor a fost evidentă în ciuda unor diferențe majore la nivelul coloanei vertebrale și a osului femurului, a densitatii minerale in randul celor cu psoriazis, artrita psoriazică, sau martori sănătoși.

  Efectele emotionale ale psoriazisului si a artritei psoriazice cu privire la femei

  Un raport de la National Psoriasis Fundation a subliniat faptul că impactul emoțional și social al psoriazisului si a artritei psoriazice asupra femeilor este mai mare decât cel la bărbați. Condițiile afectează încrederea de sine, relațiile sociale, și stima de sine.

  Daca esti o femeie cu artrită psoriazică este de înțeles îngrijorarea fata de aspectul dumeavoastra. Nu trebuie sa va lasati afectata pentru ca sunt sanse pentru a va ameliora conditia. Si este foarte important sa va adresati medicului daca doriti acest lucru.

 • Ce probleme intampina femeile cand au atrita psoriazica

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Ce probleme intampina femeile cand au atrita psoriazica?

  Ce probleme intampina femeile cand au atrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Bărbații și femeile sunt la fel de afectati de artrita psoriazică, un tip de artrita inflamatorie , care este asociata cu boala de piele psoriazis . Este clasificata ca fiind unul dintre spondiloartropatii , care include spondilit anchilozantă și artrita reactivă , de asemenea. La început, artrita psoriazică a fost considerată o variantă a artritei reumatoide seronegative , dar mai târziu a fost recunoscută ca fiind o boală în sine.

  Prevalența artritei psoriazice este estimata a fi unul până la doi la 1000 din populația generală. Prevalența estimată a artritei psoriazice in randul persoanelor cu psoriazis variaza de la patru până la 30 la sută.

  Legate de gen - diferentele de artrita psoriazică

  Cercetatorii au studiat diferentele de gen in spondyloarthropathies. Anumite diferențe legate de gen au fost descoperite. Barbatii sunt mai susceptibili de a dezvolta axiale (coloanei vertebrale) , cu implicarea artritei psoriazice. In timp ce femeile au tendinta de a dezvolta boala poliarticulare periferica. De asemenea, femeile tind sa aiba radiografie (raze X) cu daune mai puțin severe la nivelul coloanei vertebrale și articulațiilor periferice , comparativ cu bărbații.

  Ce probleme intampina femeile cand au atrita psoriazica?

  De asemenea , sa stabilit că, în comparație cu bărbații cu artrită psoriazică, femeile cu artrită psoriazică:

  • tind să  întrerupă tratamentul cu blocante  TNF mai devreme  din cauza unui răspuns mai puțin adecvat și mai multe efecte secundare.
  • tind să aibă o calitate a vietii mai rae.
  • tind sa aiba oboseala mai severa.
  • au o experienta mai grea la locul de munca

  Diferentele pot fi conectate la efectul hormonilor, expresia genelor diferite, diferențele de expunere la locul de muncă sau diferențele în percepția durerii.

  Fumatul si alcoolul provoaca riscul la femei

  Un studiu care a fost publicat in Annals of the Rheumatic Diseases (2011) a concluzionat că fumatul a fost asociat cu un risc mai mare de a dezvolta artrita psoriazica la femei.

  Cercetatorii au studiat conexiunea , deoarece studiile anterioare au aratat o asociere intre fumat si psoriazis. Dar asocierea a ramas nedefinita în artrita psoriazică.

  In mod similar, un studiu care a fost publicat in Journal of Rheumatology (2015) a relevat faptul că consumul excesiv de alcool a fost asociat cu un risc mai mare de artrita psoriazică la femeile din SUA. Cercetatorii au efectuat acest studiu , deoarece studiile anterioare au descoperit o asociere intre consumul de alcool si psoriazis. Dar asocierea cu artrita psoriazica nu a fost clara.

 • Psoriazisul este mai mult decat o tulburare a pielii

  Medicii au descoperit ca psoriazisul este mai mult decât o tulburare a pielii. Aproximativ una din patru persoane cu psoriazis dezvoltă o forma de artrita numita artrita psoriazica. Aceasta poate provoca durere, rigiditate și umflături la nivelul articulațiilor.

  Psoriazisul este mai mult decat o tulburare a pielii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazis, o boala cronica care cauzeaza paete rosii, ridicate pe piele, este din ce în ce mai văzut ca o boală sistemică cu legături la artrita si la bolile cardiovasculare. Problema din decembrie a din Mayo Clinic Women`s Health Source oferă o imagine de ansamblu a acestei condiții, uneori jenantă, ceea ce este cunoscut despre ea și cum este tratată. Reperele de prezentarea generală includ:

  Simptome

  Petele de piele groasă, de culoare roșie acoperite cu argintiu, solzi sub formă de fulgi apar frecvent pe coate si genunchi, dar pot apărea oriunde pe corp. Ele rezulta din celulele pielii de pe Overdrive, mult mai repede decât s-ar  reproduce normal. Medicii nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru supraproducție, cu toate că factorii genetici și de mediu, probabil, joaca un rol important. Simptomele psoriazisului apar și dispar ca raspuns la declansatorii care pot include infectii, unele medicamente, alcool, fumat, stres, arsuri solare, iritatii ale pielii sau leziuni.

  O boală sistemică. Medicii au descoperit ca psoriazisul este mai mult decât o tulburare a pielii.

  Aproximativ una din patru persoane cu psoriazis dezvoltă o forma de artrita numita artrita psoriazica, care poate provoca durere, rigiditate și umflături la nivelul articulațiilor. Studiile au aratat ca persoanele cu psoriazis se confrunta cu un risc mai mare de infarct miocardic, accident vascular cerebral si alte probleme cardiovasculare. Link-ul de bază poate fi inflamația cronică, care joaca un rol in psoriazis si în bolile de inima.

  Tratament

  In timp ce psoriazisul nu poate fi vindecat, o varietate de opțiuni sistemice și topice de tratament pot ajuta la controlul bolii. Pentru psoriazis usor pana la moderat, tratamente topice de multe ori sunt eficiente. Printre opțiuni se numără corticosteroizi sau retinoizi pentru a reduce inflamația; vitamina D- analog de a incetini cresterea economica a pielii; și gudron, pentru a reduce scalarea, mancarimea si inflamatia. Inhibitorii de calcineurină (tacrolimus si pimecrolimus) pot ajuta la reducerea inflamatiei si la acumularea celulelor pielii.
  In plus, lumina ultravioleta incetineste cresterea rapida a celulelor pielii. Terapia cu lumina ultravioleta poate fi utilizată singur sau în combinație cu alte tratamente. Mai multe tipuri de medicamente sistemice sunt folosite pentru forme severe de psoriazis. Deși aceste opțiuni prezintă riscul unor efecte secundare grave.

  Măsuri de auto-ajutor

  Măsuri de îngrijire la domiciliu pot ajuta la prevenirea sau la gestionarea simptomele. O baie de zi cu zi indeparteaza solzii si calmeaza pielea inflamată.  Adăugarea de ulei de baie, fulgi de ovăz coloidal, sare amara sau săruri de la Marea Moartă pot oferi ajutor suplimentar. După baie, aplicarea unei creme hidratante grase  sau unguent, cum ar fi vaselina, poate fi de ajutor. Pe vreme rece, uscată, este benefic pentru a aplica crema hidratanta de mai multe ori pe zi. sesiuni scurte in lumina soarelui de trei sau mai multe ori pe saptamana poate imbunatati starea de psoriazis.

 • Tratamentul psoriazisului picioarelor

  Tratamentul psoriazisului picioarelor trebuie să includă inițial o evaluare completă a articulațiilor și tendoanelor implicate.

  Tratamentul psoriazisului picioarelor

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică cum ar fi cea de la picioare.

  Artrita este mai circumscrisă, mai blândă în debutul și sub rezerva unor perioade lungi de remisie. Acest lucru înseamnă că handicapul este mai mic, dar în ceea ce privește picioarele,
  se poate lucra împotriva tratamentului adecvat. Pacienții si medicii au tendința de a ignora simptomele, deformarea și rigiditate care se pot dezvolta insidios. Acest lucru duce la probleme viitoare, inclusiv osteoartrita, contracturi la tendon, bătături și invaliditate. Aceste caracteristici pot fi prevenite dacă tratamentul este adecvat.

  Tratamentul psoriazisului picioarelor trebuie să includă inițial o evaluare completă a articulațiilor și tendoanelor implicate.

  O evaluare de mers pe jos ar trebui să fie inclusă împreună cu testele de sânge uzuale, istoria completă și X-Rays. Dacă medicația de supresie este considerată necesară, acest lucru trebuie să înceapă imediat. Acțiunea lentă (3 luni) a unor astfel de medicamente înseamnă că orice întârziere în tratamentul de inițiere poate permite dezvoltarea de eroziuni și deformare.

  Tratamentul local pentru picioare este întotdeauna necesar într-o anumită măsură. Acest lucru poate include injecții cu corticosteroizi în zonele cele mai implicate (dureroase, dar eficiente, timp de până la 6 luni), geluri anti-inflamatorii și fizioterapie. Medicamente anti-inflamatorii si analgezice vor fi necesare pentru a controla durerea inițial. Sfatul unui podiatru (pedichiurist) ar trebui să fie căutat, de asemenea.

  Este extrem de important ca pacientul să înțeleagă de la început importanța protecției în comun și exercițiile fizice și efectele pe care le suportă greutatea corpului și încălțămintea.

  Consilierea timpurie în cursul artritei de la un fizioterapeut și / sau un podiatru poate face mult pentru a preveni deformarea. Pacientul trebuie să fie spus să reevalueze lungimea și lățimea picioarelor sale (nu mulți adulți se deranjează să facă acest lucru după vârsta de 21) și să cumpere pantofi care sunt suficient de largi, adânci și suficient de lungi pentru a cuprinde picioarele umflate, au tălpi adânci pentru susținerea arcadei și gleznei. Invariabil aceasta exclude unii pantofi de moda de sex feminin, cu toate că unele cizme moderne sunt de design excelent. Clinicienii nu pot face mai mult despre acest potențial de luptă la sol decât punctul de pericolele de pantofi nepotriviți. Din păcate cei din moda sunt câștigătorii de obicei.

  În cazul în care deformarea s-a dezvoltat deja sau în cazul în care fasciita plantara cauzează șchiopătatul dureroas, poate fi nevoie de insertii de pantofi. Aici pedichiuristul sau orthotistul specialist poate fi de neprețuit. Gelul de silicon și diversele materiale sintetice pot ajuta pentru a redistribui greutatea.

 • Artrita psoriazica din zona picioarelor

  Psoriazisul poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică cum ar fi cea de la picioare. Afla mai multe despre artrita psoriazica din zona picioarelor.

  Artrita psoriazica din zona picioarelor

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni. Si unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică cum ar fi cea de la picioare.

  Prezența umflării degetelor de la picioare – degete inflamate, este una dintre caracteristicile de "susținere" în criteriile de diagnostic a APs . Durerea de APs a picioarelor este adesea caracteristica dominanta a persoanelor care suferă de această boală. Este surprinzător faptul că descrierile de implicare a piciorului în psoriazis (inclusiv problemele cutanate ale onicolizei și a psoriazisului palmo-plantar) dau  atât de puțină importanță în manuale.

  Cu toate că APs poate fi confundat cu poliartrita reumatoidă (RA), atunci când se prezintă ca o poliartrită simetrică a metacarpienelor și a articulațiilor metatarso-phalangeaal, ea se poate, de obicei, distinge prin implicarea altor articulații mai specifice și absența factorului reumatoid în sânge.

  Artrita psoriazica din zona picioarelor

  Este mai comun pentru acest tip de artrita să fie asimetrică și să implice numai prima articulație-matatarso interfalangienă, împreună cu una sau două articulații interfalangiene. Eroziunile de mai multe articulații mici pot fi observate la radiografie. Combinația dintre eroziune, absența factorului reumatoid, degete inflamate și implicarea primei articulatii interfalangiene este specific pentru APs. Alte articulații în picioare, în special a cincea metatarso-interfalangiană și a gleznei pot deveni dureroasă și umflată. Dar este mai puțin frecvent acest lucru.

  Simptomele inițiale ale artritei piciorului sunt: durere si umflare, caldura, si rigiditate. Rigiditatea de dimineata are loc în APs dar este mult mai puțin dominantă decât RA. Rigiditate seara și umflarea cu distanța limitată de mers pe jos sunt cele mai frecvente probleme la pacienți. Purtarea de pantofi pentru mai mult de câteva ore, la un moment dat și de necesitatea de a schimba înălțimea de pantofi, greutate și lățimea de două sau de trei ori pe zi, sunt caracteristici familiare pentru pacienti și medici deopotriva.

  Pe termen mai lung, picioarele pot deveni deformate. Acest lucru se poate produce în mod remarcabil rapid - în termen de 6 luni, în cazul în care artrita nu este tratată în mod adecvat. Deformari uzuale sunt la degetele de la picioare, ghiare - hiperextensia degetului mare, iar unele deformarea de gleznă cu aplatizarea  arcului metatarsian.

  În oricare situație vă regăsiți, nu uitați să vă consulați medicul pentru mai multe informații cu privire la afecțiunea dumneavoastră. Este absolut important ca înainte de a lua un tratament să vă puneți mai întâi de acord cu medicul dvs.

 • Ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica

  Îngrijirea tranzitorie pentru adolescenți cu boli cronice cum ar fi JPsA și / sau psoriazis a fost definit ca un proces cu multiple fațete. Afla mai multe despre ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica.

  Ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Aproximativ 1 din 1000 de copii din Marea Britanie au artrită idiopatică juvenilă (AIJ). Adică o artrită cronică de cauză necunoscută care se prezintă înainte de vârsta de 16 ani.  Artrita juvenilă psoriazică (JPsA) este unul dintre cele 7 subtipuri de AIJ și reprezintă 7% din cazuri. AIJ nu întotdeauna "arde", iar o treime dintre pacienti continuă să aibă inflamația activă la vârsta adultă. Până la 60% vor avea limitari in activitatile de zi cu zi și, în ciuda medie sau peste studii medii. Tinerii cu AIJ au de 2-3 ori mai multe șanse de a fi someri. Acest lucru nu este legat de nivelul de dizabilitate sau de tipul de artrită. Si cauza exactă nu este cunoscută în ceea ce privește acest subiect.

  Atunci de ce  există o nevoie pentru a evidenția nevoile speciale ale adolescenților cu JPsA?

  Este important să ne amintim că un adolescent nu este doar un copil mic, nici nu este nici adult. Ei prezintă cu boli diferite, corpurile și mintile lor sunt încă în curs de dezvoltare și relaționare în cadrul familiei și în afara familiei și sunt în continuă evoluție.

  Bolile cronice, cum ar fi JPsA și / sau psoriazisul pot afecta toate aspectele legate de dezvoltarea adolescenților. Persistent inflamatorie comună activă poate afecta dezvoltarea de exemplu, creșterea lor fizică - întârziere și pubertate. Efectele adverse de la droguri, durere, depresie și oboseală din cauza bolii active persistente pot afecta dezvoltarea creierului lor (aspectele cognitive). Pe de altă parte, trebuie să ne amintim de stadiul de dezvoltare, atunci când comunicarea cu adolescenții în special în ceea ce privește predarea ei despre boala si tratamentul și implicarea lor în procesul de luare a deciziilor. Artrita cronică și / sau psoriazisul pot afecta, de asemenea, dezvoltarea psihică la adolescent în ceea ce privește relația lor cu prietenii, identitatea lor sexuală, stima de sine, etc. Pe de altă parte, problemele psihosociale, cum ar fi asumarea de riscuri de comportament de exemplu, alcoolul, au implicații pentru tratarea lor, cum este cazul cu metotrexat.

  Ingrijirea tranzitorie pentru adolescentii cu artrita psoriazica

  Îngrijirea tranzitorie pentru adolescenți cu boli cronice cum ar fi JPsA și / sau psoriazis a fost definit ca un proces cu multiple fațete, active care participă la nevoile profesionale medicale, psihosociale și educaționale / adolescenților. Trecerea de la copil la centrat de ingrijire pentru adulti poate fi dificilă. Obiectivele de tranziție sunt:

  1. Furnizarea de coordonare, asistență medicală cuprinzătoare, neîntreruptă, care este de vârstă și promovarea adecvată a aptitudinilor în dezvoltare, în comunicare, de luare a deciziilor, asertivitatea, grija de sine.

  2. A spori sentimentul de control și de independență în domeniul asistenței medicale.

  3. Tranziția nu este un singur eveniment. Ci un proces care ar trebui să înceapă mai devreme (vârsta între 10-11 ani) și să fie planificat. Trebuie să ne amintim că, precum și trecerea de la pediatrie la sănătate de ingrijire pentru adulții tineri trebuie, de asemenea, să negocieze tranziția de la școală la locul de muncă sau educație suplimentară, precum și de la familie la o viață independentă.

 • Efectul sarcinii asupra artritei psoriazice

  In majoritatea studiilor, artrita psoriazică, cum ar fi artrita reumatoidă s-a descoperit că afectează femeile mai des decât bărbații. Care este efectul sarcinii asupra artritei psoriazice?

  Efectul sarcinii asupra artritei psoriazice

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Raportul dintre numărul de femei și bărbați cu APs variază între studii și între diferitele subgrupuri ale bolii. Cu toate acestea, în majoritatea studiilor, artrita psoriazică, cum ar fi artrita reumatoidă s-a descoperit că afectează femeile mai des decât bărbații. Această preponderență de sex feminin a condus la un interes cu privire la efectul acestei boli asupra sarcinii (APs).

  Efectul sarcinii asupra artritei psoriazice

  Mai puțin de 20% dintre pacienții de sex feminin dezvoltă artrită înainte de prima sarcină, cum ar fi artrita reumatoidă. Există dovezi ale unei influențe hormonale asupra apariției APs. Pentru cele mai multe, timpul după naștere și timpul în jurul menopauzei sunt de două ori mai comune pentru dezvoltarea artritei si este posibil ca factorii hormonali la aceste ore să poată declanșa debutul artritei. Cu toate că activitatea de artrită și psoriazisul pot fi variabile în timpul sarcinii, cercetările au arătat că, în general, pare să se îmbunătățească în timpul sarcinii și să apară după naștere (post-partum flare) într-un mod similar cu artrita reumatoida.

  Nu există nicio creștere semnificativă a pierderilor de sarcina la femeile cu APs și, evident, fără alte efecte neobișnuite asupra copilului. Hrănirea la sân este încurajată ca în orice sarcină normală.

  Medicament

  Mulți pacienți sunt îngrijorați cu privire la efectele medicamentelor asupra lor, privind concepția și sarcina. Nu exista linii directoare universale și medicația trebuie să fie adaptată la nevoile individuale. Sfatul general este că cele mai multe medicamente utilizate pentru tratarea artritei în timpul sarcinii sunt sigure, deși este sensibil pentru a menține la un nivel minim de medicamente. Pacienții trebuie să se asigure că, dacă este necesar să fie oprit pentru niciun motiv, un anumit medicament, există alternative.

  Ambii pacienți de sex feminin și de sex masculin cu APs ar trebui să discute o sarcină planificată cu reumatologistul lor, medicul dermatolog sau medicul de familie, astfel încât este dat cel mai bun sfat cu privire la medicamentele lor speciale. Acest lucru este deosebit de important pentru pacienții cu terapie sau modificarea bolii. Barbatii cu APs care iau sulfasalazină trebuie să fie conștienți de faptul că medicamentul poate reduce numărul de spermatozoizi. Dar acest lucru este complet reversibil după întreruperea medicamentului.

 • Artrita psoriazica si sistemul imunitar

  Multi medici nu sunt conștienți de faptul că o artrită inflamatorie poate fi asociata cu psoriazis. Si obtinand astfel un diagnostic de multe ori se dovedește mai dificil decât ar trebui să fie. Care este legatura dintre artrita psoriazica si sistemul imunitar?

  Artrita psoriazica si sistemul imunitar

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Care este legatura dintre artrita psoriazica si sistemul imunitar?

  Artrita psoriazică este o boală asociată intim cu sistemul imunitar. Multi medici nu sunt conștienți de faptul că o artrită inflamatorie poate fi asociata cu psoriazis. Si obtinand astfel un diagnostic de multe ori se dovedește mai dificil decât ar trebui să fie, odată diagnosticat, cu toate acestea. Există un număr mic de informații care sunt disponibile fie pt medic sau pacient cu privire la această boală.

  La Colegiul Medical al Spitalului Sf. Bartolomeu, imunologie și reumatologie - departamentele s-au alăturat împreună într-o încercare de a caracteriza mai bine contribuția sistemului imunitar la patogeneza AP. Rezultate obținute până în prezent au fost foarte interesante și va ajuta la înțelegerea modului în care sistemul imunitar este implicat în piele și în inflamarea articulatiilor cauzate de APs.

  Au existat multe referiri la căutarea unui tip de țesut, care este împărtășit de către persoanele care suferă de artrită psoriazică.

  Relevanța acestei informații nu este evidentă și unii cititori pot beneficia de o explicație. Termenul "tip țesut" se referă la o colecție de marcaje pe suprafata celulelor din corpul nostru. Acești markeri contribuie la diferențierea unei persoane de alta și sunt folosite de sistemul imunitar ca etichete de identitate.

  Direcțiile de producere a acestor markeri se gasesc în genele complexului major de histocompatibilitate (MHC), care sunt transmise de la o generație la alta și sunt, prin urmare, în comun în cadrul familiei. În prezent, se continua căutarea pentru o genă sau o colecție de gene în MHC, care sunt asociate cu APs. Alte boli reumatice, cum ar fi artrita reumatoidă și spondilita anchilozantă apar mai frecvent la persoanele cu anumite gene MHC.

  Se crede că există o predispoziție genetică pentru dezvoltarea de psoriazis și Aps. Dar exact care sunt genele implicate nu sunt cunoscute în prezent. Dovezile sugerează că inflamația la nivelul pielii și a articulațiilor este parțial direcționată și întreținut de celulele sistemului imunitar, numite limfocite T. În cazul în care un agent străin, cum ar fi un virus, este găsit, limfocitele T distruge celulele infectate și  trimite mesaje în zona locală pentru a recruta asistență în compensare infecție. Acest lucru este mai mult decât fascinant. Totuși, important este să rețineți că încă și la ora actuală se fac cercetări cu referire la această boală așa că încă mai există șanse pentru a se ajunge la un rezultat foarte bun.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 48

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5