avantaj genetic

  • Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis

    Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis? De fapt, pacienții cu psoriazis au doar o incidență puțin mai mare de anticorpi de tip anti-gliadina.

    Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis

    Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

     

    Este clar că ceea ce mâncăm are un impact enorm asupra sanatatii noastre generale. Mai puțin clara este problema modificarii dietei noastre pentru a trata de fapt, o boala in curs de desfasurare, cum ar fi psoriazisul.

    Statusul curent

    Rolul cel mai promițător pentru manipularae dietetica in tratamentul psoriazisului implica o dieta fara gluten. Glutenul este un compus proteic de stocare / amidon găsit în ierburi, cum ar fi grâul, secara sau orzul.

    Unii oameni au anticorpi de la un component de gluten numit gliadină. Care rezultă într-o stare cunoscuta sub numele de boala celiaca. Atunci când acești oameni mănâncă pâine și alte alimente care contin gluten, pot primi simptome gastro-intestinale. Si pot izbucni într-o erupție cutanată pustuloasă numita dermatita herpetiforma.

    Veziculele poate fi, de asemenea, observate în anumite tipuri de psoriazis. Si mai multe persoane cu psoriazis au anticorpi de tip anti-gliadina fata de populația generală. Cu toate că datele sunt mici, în prezent, există unele studii și rapoarte de caz dramatice care prezintă o îmbunătățire în psoriazis cu adoptarea unui regim fără gluten. O condiție similară numită pustuloza-palmo-plantară se îmbunătățește, de asemenea, pe acest tip de dieta.

    Se pare că in Groenlanda, eschimosii au relativ mai putin psoriazis si artrita reumatoida si s-a crezut ca dieta a jucat un rol prin furnizarea mai multor substante precum omega-3, uleiurile de pește fiind totodata anti-inflamatoare. Într-adevăr, atunci când acești oameni au emigrat în Danemarca și au avut o dietă care includea mult mai multa carne rosie, ei au dezvoltat psoriazis si artrita la o rata mult mai mare.

    Din nefericire, studiile suplimentează ca uleiul de pește în dieta pacienților cu psoriazis au fost relativ dezamăgitoare. In Groenlanda, eschimosii se pare că sunt echipati cu un avantaj genetic care să le permit să facă uz de ulei de pește pentru a reduce apariția bolilor inflamatorii. În absența acestui fond genetic, majoritatea pacienților cu psoriazis nu pot vedea niciun beneficiu in pielea lor din utilizarea de Omega-3 - suplimente.

    Dieta fara gluten pentru pacientii cu psoriazis ?

    De fapt, pacienții cu psoriazis au doar o incidență puțin mai mare de anticorpi de tip anti-gliadina. In absenta acestor anticorpi, ca urmare a unei diete stricte fără gluten nu numai că ar fi inutila în ameliorarea psoriazisului, dar ar însemna renunțarea la cele mai multe produse de panificație tradiționale, paste și cereale in permanenta.

    Concluzii

    O dieta sanatoasa, cu o mulțime de fructe și legume proaspete, carne rosie redusa la minimum este foarte benefica. Este important sa discutati si cu medicul in privinta renuntarii totale la gluten.

1 Articol(e)