boli de piele

 • Diferentele dintre psoriazis, eczeme si dermatita

  Pentru a face un diagnostic precis, medicul dumneavoastră poate vorbi cu tine despre istoricul medical si simptome. Care sunt diferentele dintre psoriazis, eczeme si dermatita?

  Diferentele dintre psoriazis, eczeme si dermatita

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Încercarea de a scăpa de o erupție pe piele poate fi aproape la fel de supărătoare ca și a face față cu unul. Trei cauze comune -psoriazis, eczeme și dermatita - sunt dificile de diagnosticat. Nici un singur test nu le poate identifica. În plus, acestea sunt ușor de confundat, deoarece ele arata similare.

  Pentru a face un diagnostic precis, medicul dumneavoastră poate vorbi cu tine despre istoricul medical si simptome. El sau ea poate dori să efectueze examene sau teste cutanate multiple. Dacă sunteți în prezent deranjati de pielea roșie, mâncărimi, sau inflamate, este totul legat de timp și de efort. Odată ce cauza este găsita, tratamentul poate începe și aduce alinare.

  Pentru a va ajuta medicul, iată ce trebuie să știți despre diferențele dintre psoriazis, eczeme si dermatita.

  Dermatită

  Dermatita este un termen foarte larg, care, în general, înseamnă "inflamație a pielii." Daca pielea vine in contact cu o substanță iritantă specifică, puteți dezvolta dermatita de contact. Există două tipuri principale de dermatita de contact: iritanta și alergica. Ambele tipuri sunt cauze comune ale unei erupții cutanate cu senzație de mâncărime.

  Eczema

  Eczema prezinta de obicei petele ca avand senzație de mâncărime, devin roșii, umflate și crăpate de la zgarieturi. Erupțiile cutanate apar de obicei pe fata, in interiorul coatelor, in spatele genunchilor, și pe mâini și picioare. Cauza exactă a eczemei este necunoscuta, dar a fost legata de genetica si de factorii de mediu. Cel mai frecvent tip de eczema este dermatita atopica, o afectiune alergica, care de multe ori apare la sugari și copii. Conditia poate pleca de la vârsta de 2 ani sau prin maturitate.

  Anumite substanțe pot declanșa o eczeme, deci este important să se identifice și să se evite. Iritantii comuni includ curățarea casnica, detergenți, săpunuri, clor și lână. Stresul si schimbarile de temperatura pot provoca, de asemenea, eczemele să apară.

  Psoriazis

  Psoriazisul este o conditie pe tot parcursul vietii, care cauzeaza pete îngroșate, roșii de piele și solzi alb-argintii. Petele psoriazice pot fi însoțite de mâncărimi, durere, și chiar arderi. Ele sunt adesea situate pe exteriorul coatelor si genunchi. Dar psoriazisul afecteaza de obicei nivelul scalpului si unghiilor, de asemenea. Multe lucruri pot declansa psoriazisul, inclusiv stresul, vreme rece, leziuni ale pielii, precum și anumite medicamente. Spre deosebire de dermatita atopică, psoriazisul nu apare, de obicei, înainte de vârsta de 10 ani. Este mai frecvent intalnit la adulti.

  Psoriazisul poate imita alte boli de piele. Doctorii il diagnostica prin examinarea indeaproape a pielii, unghiilor si pielea capului. Medicul dumneavoastră poate efectua, de asemenea, o biopsie a pielii. Acest lucru implică îndepărtarea unui mic eșantion de piele și vizualizarea la microscop.

 • Prevenirea psoriazisului gutat. Medicamente

  Intotdeauna spuneti medicului dumneavoastra ce medicamente luati in prezent, din cauza posibilitatii reactiilor la anumite medicamente.

  Prevenirea psoriazisului gutat. Medicamente

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Medicii pot folosi antibiotice atunci cand psoriazisul gutat este legat de o infectie streptococica. Ei pot alege un antibiotic care va actiona asupra unei game largi de bacterii.

  Intotdeauna spuneti medicului dumneavoastra ce medicamente luati in prezent, din cauza posibilitatii reactiilor la anumite medicamente.

  1. Eritromicina (EES, E-Mycin, Ery-Tab) - Reduce inflamatia si este utilizata pentru tratamentul infectiilor bacteriene. Dozarea uzuala este de unu pana la trei comprimate pe zi, pe cale orala, timp de aproximativ sapte pana la 14 zile. Persoanele cu alergii la eritromicina sau care au probleme hepatice nu trebuie sa utilizeze acest medicament. In urma folosirii discontinue pot aparea: greata, varsaturi, oboseala, crampe intestinale, sau febra.
  2. Penicilina VK (Veetids, Beepen-VK) - este utilizata pentru tratarea infectiilor bacteriene. Dozarea uzuala este de una sau doua comprimate pe zi, pe cale orala, timp de aproximativ 10 pana la 14 zile. Persoanele cu alergii la penicilina nu ar trebui sa ia acest medicament. Ar trebui sa existe o precautie atunci cand acest medicament este luat de cei care au functia renala redusa.
  3. Rifampin (Rifadin, Rimactane) - Recomandat pentru cazurile rezistente de infectie streptococica. In cazul in care medicul considera ca este posibil ca infectia va dura mult timp si ar putea deveni un purtator cronic al bacteriilor, el sau ea poate prescrie acest medicament. Rifampicina se administreaza de obicei in plus fata de oricare eritromicina sau penicilina. Medicamentul este administrat pe cale orala, pe parcursul a cinci zile.

  Ar trebui sa fii constient de posibilele reactii alergice la orice antibiotic utilizat, in special penicilina. Nu mai lua medicamente in cazul in care se suspecteaza o reactie alergica. Pacientii care sunt sensibili la penicilina, in general, au efecte bune la eritromicina. Cefalosporinic este un antibiotic care poate fi utilizat si pentru infectii streptococice, dar a fost semnalata o sensibilitate la peniciline in urma utilizarii.

   Prevenirea psoriazisului gutat

  Psoriazisul gutat nu pot fi prevenit. Cu toate acestea, complicatiile ulterioare sau flare-up-urile pot fi reduse prin evitarea a ceva care declanseaza un focar de psoriazis. De exemplu, cineva cu psoriazis ar trebui sa incerce sa reduca la minimum toate formele de traume ale pielii, cum ar fi zgarierea sau frecarea viguroasa, ceea ce poate duce la noi leziuni psoriazice pe zonele neafectate anterior. Acest lucru este cunoscut ca fenomenul Koebner.

  Asocierea intre infectiile streptococice si psoriazisul gutat este clar, astfel:

  • Depistarea precoce si tratamentul unor astfel de infectii pot impiedica o acutizare a bolii de piele. Unii medici recomanda terapia cu antibiotice pentru dureri in gat la persoanele care sunt predispuse la focare de psoriazis gutat.
  • Cu toate ca psoriazisul gutat este obicei, curat in cateva saptamani, el poate fi, de asemenea, primul pas pentru psoriazisul in placi.
  • Ca si alte forme de psoriazis, psoriazisul gutat are tendinta de a se imbunatati in timpul verii si sa se agraveze in timpul iernii. Odata ce izbucnirea se sterge, multi pacienti cu psoriazis gutat acut, de obicei, s-au limitat sau nu au nici o dovada de psoriazis pentru perioade prelungite.

2 Articol(e)