bronzare

 • Bronzarea poate afecta vindecarea cicatricilor

  Expertii spun ca bronzarea pielii poate afecta vindecarea cicatricilor. Este bine sa eviti in totalitate solarul care te expune la radiatii UV. Aceasta radiatie UV poate fi de 10 pana la 15 ori mai puternica decat soarele de la miezul zilei. Oamenii care frecventeaza saloanele de bronzat pot ajunge sa fie expusi la o doza de 1.2 - 4.7 ori mai mare decat cea rezultata din expunerea normala la soare intr-un an. Iar asta se adauga la orice alta expunere la soare obisnuita. Mersul regulat la solar creste riscul de melanom cu 59%.

  bronzarea cicatricilor

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Bronzarea pentru ranile superficiale

  Ar trebui sa tineti taieturile superficiale departe de saloanele de bronzare până când crustele au căzut. Daca crustele au cazut, inseamna ca rana este complet vindecata. Nu te bronza în timp ce inca ai suturi sau adeziv pe rana. Bronzul poate face adezivul pentru piele sa se desprinda prematur.

   

  Până la un an

  Cicatricile chirurgicale profunde pot avea nevoie de timp pana la un an înainte de a putea sa va bronzati in conditii de siguranta. Ar trebui sa stati departe de saloanele de bronzare timp de cel puțin șase luni. Consultați-vă medicul înainte de a vă decide sa va bronzati din nou.

   

  Concluzie

  Pentru tăieturile mici, vă puteți bronza imediat ce acestea sunt vizibil vindecate și crustele se desprind. Cicatricile mai adânci, cum ar fi cele de la o interventie chirurgicala, necesita sase luni pana la un an pentru a se vindeca în mod corespunzător. În cazul în care vă bronzați înainte să va vindecați complet, ati putea provoca hiper-pigmentare. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de bronzare.

   

  Bronzarea alternativa

  Bronzarea organica a devenit o alternativă populară pentru bronzatul natural la plajă. Acest tip de bronzare va ofera o strălucire atractivă de vară, fără riscurile implicate ale expunerii la razele ultraviolete ale soarelui. Spray-ul de bronzare afecteaza cicatricile in moduri diferite, în funcție de vârsta cicatricei și tipul acesteia. Acest tip de bronzare diminueaza  apariția unor cicatrici și are puține efecte asupra altora.

  Vergeturile

  Vergeturile reactioneaza diferit la spray-urile de bronzare în funcție de vârstă. Sunless.com explică faptul că vergeturile noi nu vor absorbi solutia de bronzare si, prin urmare, pot deveni mai vizibile. In acelasi timp, vergeturile mai vechi care au fost vindecate timp de mai mulți ani vor fi camuflate. Vergeturile mai noi nu se va bronza nici la soare  iar expunerea la soare poate afecta vindecarea.

  Cicatricile acneice

  Prin pulverizarea  bronzului puteti ajuta la reducerea aspectului de cicatrici hiperpigmentare, care sunt pete roșii, mov sau maro lăsate în urmă ca leziunile acneice  care se vindeca. Cu toate acestea, cicatricile mai severe de la acnee pot deveni mai evidente cu tratamente de auto-bronzare.  Astfel încât testarea pielii într-o zonă mică, neostentativa poate fi recomandata înainte de a aplica un produs de bronzare.

  Consideratii

  Exfolierea pielii înainte de bronzarea organica poate asigura coloratia mai egala.  Netezirea zonelor aspre poate preveni petele întunecate. Bronzarea nu protejează împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, așa că va trebui să se aplice în continuare protecție solară pentru activitățile în aer liber.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Tratamentul cu lumina pentru psoriazis

  Principalele riscuri ale tratamentului cu lumina pentru psoriazis sunt similare cu cele de a sta prea mult soare, cum ar fi arderea. Unele medicamente pot agrava această problemă.

  Tratamentul cu lumina pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazica.

  Principalele riscuri ale tratamentului cu lumina pentru psoriazis sunt similare cu cele de a sta prea mult soare, cum ar fi arderea.

  Unele medicamente pot agrava această problemă. De aceea este important să-i spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicamente noi doriti sa incepeti. Inclusiv daca sunt fara recomandare medicala sau prescrise. Ca și în cazul soarelui, utilizarea exagerata a tratamentului cu lumină pe parcursul multor ani, poate creste riscul de cancer de piele. Din acest motiv, este important să se acopere zonele care nu sunt tratate cu un prosop sau orice ar oferi protecție solară în timpul tratamentului. Si sa se aiba un control anual de piele cu un dermatolog specialist.

  Dispozitivele de protecție a ochilor sunt, de asemenea, importante pentru ca expunerea repetată fără acestea poate duce la leziuni oculare. Cei mai mulți oameni s-au tratat destul de bine cu acest tratament. Dar aproximativ 10% dintre persoanele cu psoriazis obțin, de fapt, o stare mai grava cu lumina ultravioleta naturală sau artificială. De aceea este important să existe un sistem de monitorizare a tratamentul dumneavoastră de medic. Totusi, trebuie sa aveti incredere in medicul dumneavoastra si in analiza acestuia. Pentru ca nu va va prescrie tratamentul cu lumina daca observa ca va fi daunator. Plus ca, in caz de va va dauna, tratamentul de acest gen poate fi oprit, ceea ce va duce la utilizarea altui tratament potrivit pentru dumneavoastra.

  Unii oameni se întreabă dacă expunerea la soare natural sau actiunea de a merge la un pat de bronzare este o alternativa la tratamentul cu lumină în cabinetul medicului.

  Cu toate că ambele pot ajuta unele persoane, lumina soarele sau solarul  sunt, cu singuranta, mai puțin eficiente și mai periculoase decât tratamentul cu medicul dumneavoastră.

  Se intampla in acest fel deoarece mașinile UVB de bandă îngustă sunt calibrate doar cu lungimea de undă a luminii. Ajută cel mai bine psoriazis, care sa permita o ameliorare cu mai puțină lumină utilizată. Lumina soarelui si paturile de bronzare sunt, de asemenea, mult mai dificil de a fi monitorizate pentru a indica o doză exactă de lumină. Ceea ce poate duce la mai multe arsuri și mai puțina îmbunătățire. Fundatia Nationala a Psoriazisul, impreuna cu Departamentul de Sanatate si Servicii Umane și Organizația Mondială a Sănătății, descurajează utilizarea de paturi de bronzare.

 • Camuflati cicatricile cu gel bronzant

  Cicatricile care se dezvolta de la acnee, tăieturi, zgârieturi și alte leziuni sunt inestetice si cauzeaza jena pentru unii oameni. În funcție de adâncimea și vârsta cicatricei, acestea sunt dificil de estompat chiar si cu tratamente pentru cicatrici. Cu toate că aceste cicatrici nu pot dispărea în mod magic, ele pot fi camuflate cu machiaj, cum ar fi gelul  bronzant. Gelurile bronzante  vin sub formă de machiaj sau auto-bronzante. Un bronz confera pielii un aspect mai pigmentat, fără a utiliza lumina soarelui pentru a obține sau menține o strălucire profundă. Cu toate acestea, gelurile pot ascunde cicatricile, oferind în același timp o strălucire tinereasca pentru piele.

  cicatrici bronzant

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Lucruri de care ai nevoie

  1. Sapun facial/corp
  2. Gel in nuanta dorita de bronz
  3. Pensula pentru fond de ten sau burete
  4. Pulbere translucida

   

  Alegeti nuanta potrivita de gel

  Alege nuanta potrivita de gel bronzant deoarece acestea vin într-o varietate de nuanțe și tipuri pentru diferite tonuri de piele.  Scopul este de a amesteca cicatricea cu restul pielii fără a sublinia acest lucru. Prin urmare, alegeti o nuanta de autobronzant care este aceeași culoare cu pielea ta. În cazul în care tonul pielii este mediu, alegeti un produs bronzant mediu. Daca suneti mai inchis la ten si aveti cicatrici întunecate, optati pentru nuanțe cât mai aproapiate de tonul pielii. De asemenea, decideti-va dacă doriți un bronzant semi-permanent sau ceva care se poate spăla dupa o zi. Unele geluri bronzante sunt pe bază de machiaj. Acestea pot fi spălate  în timp ce altele sunt ca bronzarea naturala.  Bronzul va dispărea in timp. Alegeți tipul în funcție de nevoile și stilul de viață.

   

  Curatati bine pielea

  Curatati zona vizata cu apa și sapun. Săpunul sau gelul de dus  pe care îl utilizați ar trebui să fie fara ulei. Prin utilizarea produselor fara ulei veti da gelului o bază de bronzare curata, uscata. Bronzul va adera la piele fara a se estompa cu ușurință. Odată ce pielea este curata, stergeti-o cu un prosop curat.

   

  Se aplica gelul uniform

  Cu ajutorul unei pensule sau unui burete pentru fondul de ten, aplicați gelul direct pe piele. Aplicați o cantitate mică de gel care se amestecă ușor în piele. Se aplică un  strat uniform peste zona dorită. Lasa gelul sa se usuce pe piele. În cazul în care un cicatricea este încă vizibila, utilizati aceeași metodă de aplicare a unui alt strat. Acest lucru vă va permite sa construiti nivelul de culoare  dorit pentru a amesteca cicatricea in restul pielii.

   

  Fixati gelul bronzant.

  În cazul în care gelul bronzant este pe bază de machiaj, aplicati pudra translucida peste el cu o pensula.  În cazul în care gelul bronzant este un produs de bronzare, il fixati daca lasati pielea sa se usuce bine.

   

  Sugestii:

  Atunci când se aplică gelul bronzant nu va concentrati numai pe cicatrice- se aplică pe întreaga zonă înconjurătoare a cicatricei. Astfel veti creea un aspect uniform, fara linii vizibile.

  Atunci când alegeți tipul de autobronzant, optati pentru nuante mate în loc de cele sidefate. Autobronzantele cu sclipici vor  scoate in evidenta imperfecțiunile, cum ar fi cicatricile, în loc sa le camuflati. Spălați-vă pe mâini imediat după aplicarea gelului bronzant. Unele geluri pateaza pielea.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Bronzarea organica si efectul asupra cicatricilor

  Bronzarea organica a devenit o alternativă populară pentru bronzatul natural la plajă. Acest tip de bronzare va ofera o strălucire atractivă de vară, fără riscurile implicate ale expunerii la razele ultraviolete ale soarelui. Spray-ul de bronzare afecteaza cicatricile in moduri diferite, în funcție de vârsta cicatricei și tipul acesteia. Acest tip de bronzare diminueaza  apariția unor cicatrici și are puține efecte asupra altora.

  cicatricile bronzarea

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cum functioneaza bronzarea organica

  Bronzarea organica foloseste un produs chimic numit dihidroxiacetonă, sau DHA, pentru a întuneca tonul pielii, simuland o bronzare la soare. DHA actioneaza prin interactiunea cu celulele moarte ale pielii de pe suprafața pielii, ceea ce le face să se întunece. Acest efect care dureaza in general  timp de mai multe zile.  Treptat bronzul dispare pe masura ce celulele moarte ale pielii se exfoliaza. Bronzarea prin pulverizare se face adesea în cabine de bronzat. Aceste cabine sunt concepute pentru a pulveriza un strat uniform de DHA asupra organismului. Procedura poate fi efectuată si de către un tehnician de salon cu ajutorul unui compresor de pulverizare, o tehnica pe care se numește aerografie. Spray-urile auto-bronzante sunt de asemenea disponibile pentru a fi utilizate în casă.

   

  Vergeturile

  Vergeturile reactioneaza diferit la spray-urile de bronzare în funcție de vârstă. Sunless.com explică faptul că vergeturile noi nu vor absorbi solutia de bronzare si, prin urmare, pot deveni mai vizibile. In acelasi timp, vergeturile mai vechi care au fost vindecate timp de mai mulți ani vor fi camuflate. Vergeturile mai noi nu se va bronza nici la soare  iar expunerea la soare poate afecta vindecarea.

   

  Cicatricile acneice

  Prin pulverizarea  bronzului puteti ajuta la reducerea aspectului de cicatrici hiperpigmentare, care sunt pete roșii, mov sau maro lăsate în urmă ca leziunile acneice  care se vindeca. Cu toate acestea, cicatricile mai severe de la acnee pot deveni mai evidente cu tratamente de auto-bronzare.  Astfel încât testarea pielii într-o zonă mică, neostentativa poate fi recomandata înainte de a aplica un produs de bronzare.

   

  Alte tipuri de cicatrici

  Precum în cazul vergeturilor, spray-ul de bronzare pe alte tipuri de cicatrici poate fi imprevizibil. Cicatricile recente tind să rămână mai deschise la culoare decât pielea din jur atunci când se aplică o soluție de pulverizare de bronzare. Acestea absorb mai puțin DHA. Cicatricile mai vechi pot absorbi DHA mai ușor si se vor amesteca cu pielea din jur pentru a deveni mai puțin evidente. Anumite cicatrici se pot întuneca mai mult decât pielea din jur. Asta se intampla cu pielea mai dura din zone cum ar fi coatele, genunchii și încheieturile.

   

  Consideraţii

  Exfolierea pielii înainte de bronzarea organica poate asigura coloratia mai egala.  Netezirea zonelor aspre poate preveni petele întunecate. Bronzarea nu protejează împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, așa că va trebui să se aplice în continuare protecție solară pentru activitățile în aer liber.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Tratamentul cu bronzare, pentru psoriazis

  Tratamentul cu bronzare. În cazul în care nu aveți acces la terapia standard de lumina, medicul va poate recomanda vizitarea unui salon de bronzare ca tratament paliativ sau un ultim efort pentru psoriazis, raporteaza Fundatia Nationala a Psoriazisului.

  Tratamentul cu bronzare, pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune cronică declanșată de accelerații anormale în ciclul de viață al pielii afectate. Aceste accelerații creează o acumulare de celule moarte ale pielii și pentru a promova formarea de solzi grosi și pete roșii. Acestea pot provoca mancarimi sau dureri semnificative. În unele cazuri, lumina folosită în paturile de bronzare pot usura simptomele psoriazisului. Cu toate acestea, riscurile de tabacire depasesc cu mult orice rapeluri în ameliorarea psoriazisului.

  Terapia cu lumină

  Terapia de lumină care utilizează energia din ultraviolete B sau UVB, este un tratament eficient pentru simptomele psoriazisului. UVB atinge efectele sale prin penetrarea suprafeței pielii și încetinirea creșterii celulelor afectate de schimbarile legate de psoriazis. În funcție de circumstanțele personale, puteți primi tratamente UVB în condiții controlate, în cabinetul unui medic. Este disponibil si la domiciliu, în conformitate cu ghidurile de tratament explicite unui medic. În unele cazuri, puteți utiliza dispozitive concepute pentru a produce lumina UVB. In altele, puteți utiliza doze specifice de lumina solară, care conțin energie UVB.

  Tratamentul cu bronzare

  În cazul în care nu aveți acces la terapia standard de lumina, medicul va poate recomanda vizitarea unui salon de bronzare ca tratament paliativ sau un ultim efort pentru psoriazis, raporteaza Fundatia Nationala a Psoriazisului. Cu toate acestea, paturile de bronzare comerciale produc doar o cantitate mică de energie UVB, amestecate cu cantități mult mai mari de o formă separată de energie ultraviolete numite ultraviolete A, sau UVA. Comparativ cu UVB, UVA ofera beneficii inferioare pentru tratamentul simptomelor psoriazisului.

  Riscurile de bronzare

  Daca aveti 35 de ani sau mai puțin, utilizarea de paturi de bronzare poate creste riscul pentru dezvoltarea cancerului de piele. Poate pune viața în pericol cu aproximativ 75 la suta, conform Academiei Americane de Dermatologie, sau DAI. In plus, energia din aceste surse poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Din cauza riscurilor ridicate, Fundatia Nationala a Psoriazisului nu incurajeaza bronzarea ca un tratament pentru psoriazis. În afara contextului psoriazisului, Food and Drug Administration si Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor  descurajează utilizarea paturilor de bronzare.

  Opțiuni suplimentare

  In plus fata de tratamentele traditionale UVB si lumina soarelui, exista mai multe terapii suplimentare pe baza de lumină pentru psoriazis. In tratamentul UVB de bandă îngustă, medicii folosesc o parte mai mică a spectrului UVB pentru a obține rezultate mai eficiente de tratament. In tratamentul cu laser excimer, medicii concentreaza lungimi de undă chiar mai înguste de lumina UVB la pielea afectata de psoriazis. Se creeaza o reducere directionata in inflamatie si celule anormale la nivelul pielii. În fotochimioterapie, de asemenea, cunoscuta sub numele de PUVA, medicii folosesc un medicament numit psoralen pentru a crește eficiența luminii din spectrul UVA. Medicul dumneavoastră poate recurge la PUVA în cazul psoriazisului este deosebit de grav.

 • Paturile de bronzare ar putea fi de ajutor in tratarea psoriazisului

  Unii cercetători sugerează că paturile de bronzare de interior pot ajuta psoriazisul. Un studiu a ajuns la concluzia că paturile de bronzare de interior pot fi utile în tratarea afecțiunilor dermatologice.

  Paturile de bronzare ar putea fi de ajutor in tratarea psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Ați putea lua în considerare diferite opțiuni de tratament pentru psoriazis. O opțiune este terapia cu lumină. Terapia cu lumină supravegheată de medic este o metodă de tratament sprijinita de medici. O altă opțiune de tratament este folosind un pat de bronzare de interior pe cont propriu. Majoritatea medicilor nu recomanda utilizarea paturilor de bronzare de interior din cauza efectelor lor secundare grave.

  Ce este psoriazisul?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii cauzată de sistemul imunitar. Sistemul imunitar ataca celulele pielii si le provoaca sa predea mai repede decât în mod normal. La persoanele fara psoriazis, cifra de celule de piele dureaza cateva saptamani. La persoanele cu psoriazis, acest proces se întâmplă pe parcursul a câteva zile. Această cifră rapidă face sa apara pete de piele ridicate, de culoare roșie.

  Psoriazisul poate fi gestionat, dar nu este curabil. Mai mult de 7,5 milioane de persoane din Statele Unite au psoriazis. Este frecvent diagnosticat cu varste cuprinse intre 15 și 30 de ani. Există mai multe tipuri de psoriazis, inclusiv:

  • Psoriazis în plăci

  Acest tip provoaca umflaturi rosii sau solzi argintii pe suprafața pielii. Este cea mai comuna forma de psoriazis. Aproximativ 80 la suta din persoanele cu psoriazis au psoriazis în plăci.

  • Psoriazis gutat

  Această formă provoacă leziuni mici, punctiforme să apară pe corp. Copii și adulții tineri obțin cel mai adesea această formă. Aceasta afecteaza circa 10 la suta din persoanele cu psoriazis.

  • Psoriazis eritrodermic

  Aceasta este forma cea mai severa de psoriazis. Se pare ca exista o erupție roșie pe tot corpul. Ea se poate dezvolta ca psoriazis necontrolat sau negestionat în plăci. Aproximativ 3 la suta din persoanele cu psoriazis dezvolta acest tip.

  Ce stii despre paturile de bronzare?

  Este posibil să te întrebi dacă paturile de bronzare de interior pot trata psoriazisul. Acest lucru a fost un subiect de discuție în rândul comunității de psoriazis. Cu toate acestea, beneficiile paturilor de bronzare nu sunt clare. Această practică este descurajată în mod activ de mai multe grupuri medicale, deoarece poarta un risc crescut de cancer de piele.

  Fundatia Nationala a psoriazisului descurajează utilizarea de paturi de bronzare de interior pentru o varietate de motive. Una dintre ele este faptul că, în general, paturile de bronzare emit mai multa lumina UVA decat lumina UVB. Lumina UVA fără medicație, cum ar fi psoralen, este relativ ineficienta în tratarea psoriazisului.

  Cu toate acestea, unii cercetători sugerează că paturile de bronzare de interior pot ajuta psoriazisul. Un studiu a ajuns la concluzia că paturile de bronzare de interior pot fi utile în tratarea afecțiunilor dermatologice pentru cei care sunt în imposibilitatea de a avea acces la terapia cu lumină prescrisa și administrata de către un medic. Studiul incurajeaza medicii sa ofere linii directoare pentru această practică, deoarece mulți oameni il încearca oricum.

  Vorbeste cu medicul tău

  Terapia cu lumina este o metoda buna pentru tratarea psoriazisului, dar aceasta nu este singura opțiune. Ar trebui sa lucrezi cu medicul dumneavoastră pentru a determina cel mai bun curs de actiune pentru tratarea psoriazisului. Împreună, vă puteți dezvolta un plan de tratament care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de stil de viață. Dacă vă gândiți la bronzarea de interior, discutați cu medicul dumneavoastră despre riscuri.

6 Articol(e)