calitatea vietii

 • Costul psihologic al psoriazisului

  Psoriazisul te poate face sa ai mancarimi si disconfort. Tratarea poate fi enervanta și consumatoare de timp. Care este costul psihologic al psoriazisului?

  Costul psihologic al psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul te poate face sa ai mancarimi si disconfort. Tratarea poate fi enervanta și consumatoare de timp. Dar unele dintre cele mai grave efecte ale psoriazisului sunt emoționale. S-ar putea sa simti ca psoriazisul sta in calea relatiilor tale. Acesta poate face pe oameni să te trateze în mod ciudat.

  În funcție de locul în care este pe corpul tau, psoriazisul poate fi o boala jenanta. Oamenii din jurul tău nu înțeleg starea dumneavoastră și le e frica de ea. Chiar si prietenii tai buni pot refuza ofertele dvs. pentru a ii ajuta în bucătărie prin tocarea legumelor. S-ar putea sa nu te mai invite la petreceri sau pe plajă. S-ar putea sa simtiti ca unii oameni va evita.

  "Din nefericire, ignoranța oamenilor acestei boli este grea de depășit," spune Bruce E. Strober, MD, PhD, co-director Centrului de psorizis de la Universitatea din New York. "Se întâmplă tot timpul ca persoanele cu psoriazis sa nu le fie permise sa intre într-un bazin de înot, sau ca alții sa se mute de langa ei. E o rușine."

  Costul psihologic al psoriazisului

  Psoriazisul va poate face să vă simțiți profund izolați și excluși, iar acest lucru poate avea costuri psihologice serioase. Atunci când este combinat cu disconfortul cronic pe care psoriazisul il poate provoca, emotiile pot fi dificil de manevrat. Confruntarea cu psoriazisul poate crea stres, iar stresul poate face psoriazisul sa se agraveze. Există chiar unele dovezi îngrijorătoare despre psoriazis si cum acesta poate avea un tratament mai puțin eficient. Acest lucru poate deveni un cerc vicios.

  "Psoriazisul are un impact enorm asupra calitatii vietii", spune Strober. El spune ca studiile au aratat ca psoriazisul ia mai mult de la calitatea vieții decât orice altă condiție, cu excepția depresiei - și asta, include boli cu pericol de viata, cum ar fi bolile de inima si diabet.

  Un studiu din 2009 al Fundatiei Nationale de Psoriazis, a constatat ca 63% dintre respondenti au declarat ca starea lor emoțională afecteaza bunăstarea lor. Evident, psoriazisul este mult mai mult decat o afectiune a pielii.

  Depasirea reacțiilor oamenilor despre psoriazis

  Deci, ce trebuie să faci? Deși ar putea părea a fi un sfat bun pentru a ignora reactiile altor oameni la psoriazis, unora nu li se pare realistic. Toți suntem dependenți de alții. Chiar și cei mai siguri pe sine dintre noi sunt afectati de modul in care oamenii ii văd.

  Un lucru care ar putea ajuta este de a încerca să explici ce este psoriazisul altor persoane. Explicați-le că nu e contagioasă și că nu are nimic de-a face cu igiena deficitara. Explicați-le că este o condiție pe tot parcursul vieții. Mentionati ca este incurabila, dar că va tratati pentru ea. Este deosebit de important ca familia și prietenii să înțeleagă acest lucru.

  Educarea oamenilor, desigur, nu este practica în orice situație. Sunt momente în care va trebui să  ignori oamenii care se holbează. Nimeni nu ar trebui să-și petreacă viața lui explicand psorizisului oricarui om care se holbeaza.

 • Informatii generale despre psoriazis

  Acest articol contine informatii generale despre psoriazis. El descrie ceea ce psoriazisul este, ceea ce il cauzeaza, si ce optiunile de tratament sunt.

  Informatii generale despre psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Acest articol contine informatii generale despre psoriazis. El descrie ceea ce psoriazisul este, ceea ce il cauzeaza, si ce optiunile de tratament sunt. Dacă aveți întrebări suplimentare după citirea acestui articol, discutați cu medicul dumneavoastră.

  Ce este psoriazisul?

  Psoriazisul este o boala cronica (de lunga durata), care afecteaza mai mult de 3,1 procente din populația Statelor Unite, sau mai mult de 6,7 milioane de adulți. Cu toate că boala apare la toate grupele de varsta, aceasta afecteaza in primul rand adultii. Se pare că aproximativ la fel de mult bărbații și femeile.

  Psoriazisul apare atunci cand celulele pielii cresc rapid de la originea lor sub suprafața pielii și se adună pe suprafața înainte de a avea o șansă să se maturizeze. De obicei, această mișcare durează aproximativ o lună, dar în psoriazis poate să apară în doar câteva zile.

  In forma sa tipică, psoriazisul rezulta tipic in pete de piele groasă, de culoare roșie (inflamare) acoperite cu solzi argintii. Aceste pete, care sunt uneori denumite plachete, de obicei, prezinta mancarimi sau se simt inflamate. Ele apar cel mai frecvent pe coate, genunchi, alte parti ale picioarelor, scalp, spate, fata, palme, și tălpile picioarelor, dar ele pot să apară pe piele oriunde pe corp. Boala poate afecta, de asemenea unghiile și țesuturile moi ale organelor genitale si in interiorul gurii.

  Cum poate afecta psoriazisul calitatea vieții?

  Persoanele cu psoriazis pot prezenta un disconfort fizic semnificativ și un handicap. Mâncărimea și durerea poate interfera cu funcțiile de bază, cum ar fi auto-ingrijire, mersul pe jos si doarmitul. Petele de pe mâini și picioare va pot împiedica să lucrati la anumite ocupații, jucând unele sporturi, și sa aveti grija de membrii de familie sau de o casă. Frecvența de îngrijire medicală este costisitoare și poate interfera cu un loc de muncă sau program școlar. Persoanele cu psoriazis moderat până la sever se pot simți conștienti de sine, cu privire la aspectul lor. Stresul psihologic poate duce la depresie si izolare sociala.

  Care sunt cauzele psoriazisului?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii determinata de sistemul imunitar, care implica un tip de globule albe numite celule T. In mod normal, celulele T ajuta la protejarea organismului impotriva infectiilor si bolilor. În cazul psoriazisului, celulele T sunt puse în acțiune, din greșeală, și devin atât de active încât acestea declanșeaza alte răspunsuri imune, care duc la inflamatie si la cresterea rapida a celulelor pielii.

  In multe cazuri, există un istoric familial de psoriazis. Cercetătorii au studiat un număr mare de familii afectate de psoriazis si gene identificate legate de boala.

 • Modul in care psoriazisul afecteaza calitatea vietii

  Cu scopul de a evalua modul  în care psoriazisul afecteaza calitatea vietii, au fost dezvoltate niște instrumente care arată aspectele fizice ale vieții, de exemplu: trezirea, îmbrăcatul, viața de muncă, sănătatea mintală și viața socială.

  Modul in care psoriazisul afecteaza calitatea vietii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cu scopul de a evalua modul  în care psoriazisul afecteaza calitatea vietii, au fost dezvoltate niște instrumente care arată aspectele fizice ale vieții.

  De exemplu: trezirea, îmbrăcatul, viața de muncă, sănătatea mintală și viața socială. Aceste măsuri, fie în format de interviu sau chestionar, se vor pune întrebări care necesită un răspuns de la o varietate de răspunsuri disponibile, sau pentru a alege un număr pe o scară.

  De exemplu, Dermatologia Calității vieții Index (DLQI) include întrebarea "De-a lungul ultimei săptămâni, cât de mult pielea dumneavoastră a afectat orice activități sociale sau de petrecere a timpului liber?" Pacientul poate răspunde apoi fie "foarte mult", "o mulțime", " un pic "," nu este deloc " nu este relevant ". Cu ajutorul datelor, cum ar fi acest lucru, pot fi colectate dintr-un număr mare de pacienți. Analiza este efectuată pentru a afla ce zone și de modul în care afectează psoriazisul. Acest raport se va concentra pe patru domenii ce țin de sarcina psiho-sociale a psoriazisului, raportarea studiilor în fiecare zonă.

  Depresie și auto-vătămare

  Depresia, din păcate, este un subiect tabu în societatea de astăzi. Nu contează cât de greu și organizațiile de caritate vor să încerce. Există încă o idee că oamenii au nevoie doar de a se "înveseli" sau "trece peste asta" pentru a scăpa ușor de depresie.Oamenii ignoră depresia, crezând că ar fi doar o supărare trecătoare.

  Cu toată confuzia din jurul depresiei, nu este surprinzător faptul că este greu de recunoscut și de a o diagnostica în oameni. Unii oameni nu caută ajutorul de care au nevoie din cauza mediului social. Simptomele de a fi deprimat includ; oboseală constantă, o pierdere de interes în activitățile de care persoana s-a bucurat anterior. Apare si lipsa poftei de mancare, lipsa de somn și libidoul scăzut. Pare logic să presupunem că o condiție care afectează aspectul fizic al corpului are un efect asupra minții.

  Cercetătorii au realizat un  studiu pe un număr de 217 pacienți cu psoriazis. Dintre care 138 au fost pacienți internați și 79 au fost pacienți externi. Acestia au folosit Scala de evaluare Carroll pentru depresie (CRSD).

  Elementele includ afirmații în care cei implicați răspund cu "Da" sau "Nu", care se referă la domenii cum ar fi dificultăți de somn, lipsa de speranță, modificari ale apetitului, și idei de suicid. Un scor mai mare de 10 este utilizat pentru a arată pentru persistența depresiei clinice.

  În comparație cu celelalte studii ale grupurilor de dermatologie, pacienții cu psoriazis cu 52% (plus sau minus 23,4%) din pielea lor afectată au avut cele mai mari scoruri de depresie. A existat o prevalență de 7,2% de tendințe spre sinucidere. Adică pacientul a răspuns "M-am gândit sa încerc să mă sinucid". Acest procent a scăzut la 5,5%. Cu toate acestea, procentul pentru prevalența de suicid la pacienții cu psoriazis este mai mare decât cea a altor celelalte grupuri de dermatologie examinate în acest studiu.

 • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu psoriazis

  Care sunt cele mai bune modalitati de imbunătățire a calității vieții persoanelor cu psoriazis?

  Îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală autoimună care afectează pielea și poate apărea oriunde pe corp. Unii oameni traiesc cu cazurile usoare de conditie, cu mai puțin de 10% din corpul lor afectat. In timp ce altele pot avea psoriazis moderat sau sever, care acoperă 20% până la 80% din corpurile lor și decuparea în locuri deosebit de dificile.

  Cele mai comune locuri pentru a găsi pete groase, roșii de psoriazis în plăci (cel mai frecvent tip), sunt pe coate, genunchi si scalp. Poate sa apara pe trunchi, fata, palme sau organe genitale, sau în cutele de la sâni sau subraț.

  "Este într-adevăr debilitant atunci când apare pe tălpile picioarelor și palmele mâinilor". Spune Bruce Bebo, PhD, director de cercetare si programe medicale pentru Fundatia Nationala a Psoriazisului. "În cazul în care aceasta afectează zona abdomenului și genitale zona poate fi foarte inconfortabila."

  Tratamentul

  Bebo spune ca abordarea diferă de la tratamentul pe bază de "variabile” care includ tipul și severitatea psoriazisului, cantitatea de suprafață corporală acoperita, iar amplasarea plăcilor pe corp (psoriazisul pe fata este tratat în mod diferit decât pe brațe și picioare, de exemplu). Pacientii cu doar cateva placi si o cantitate mica de piele pentru a trata de multe ori vor reactiona bine la medicamente topice. Cum ar fi rezistenta la steroizi de actualitate, spune Bebo. Dar, în locații sensibile, cum ar fi fata si organele genitale, sunt folosite alternative la steroizi. Acestea includ retinoide topice, derivați ai vitaminei D, și medicamente imunosupresoare.

  Chase Morris, un copil de 7 ani de la Poca, W. Va., are mai multe tipuri de psoriazis puncționare pe trunchi, scalp, sprancene, si chiar infiltrează o parte din pielea lui ce se pliază. După ce a constatat un medic bun și de stabilire a unui plan de tratament, cele mai mult dintre psoriazis este în prezent în remisie. "Poate parea foarte grav, dar dacă ar fi să-l vezi nu este posibil să observați dacă nu te uiți atent la scalp și sprâncene". Spune mama lui, Jennifer Morris.

  Îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu psoriazis

  "Psoriazisul poate fi foarte psihologic, emotional si fizic debilitant", spune fostul medic, Kelly M. Cordoro, MD, acum un profesor asistent de dermatologie la Universitatea din California, San Francisco.

  "Am o femeie în vârstă de 43 de ani, care are psoriazis, care acopera cea mai mare parte a corpului ei. Ea este jenata să meargă la evenimentele copiilor sai de școală și la întâlnirile PTA, deoarece psoriazisul apare pe brațe, mâini, scalp și urechi. "

  Cu un tratament adecvat, calitatea vieții poate fi mult îmbunătățita. De multe ori, cineva care trăiește cu psoriazis trebuie sa consulte mai multi medici. Si trebuie sa cerceteze optiuni diferite de tratament înainte de a găsi orice fel de terapie pentru starea lor specifica. Dar, cu dreptul de tratament și suport bun poți trăi o viață mai confortabil cu psoriazis.

 • Tratamete topice vs sistemice pentru psoriazis

  Tratamente avansate psoriazis sunt "sistemice", ceea ce înseamnă că acestea afectează întregul corp. Aceste tratamente sistemice pentru psoriazis pot fi mai eficiente și mai convenabile decât terapiile topice.

  Tratamete topice vs sistemice pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Pentru mulți oameni, plăcile de piele in timpul psoriazisului nu se imbunatatesc in mod semnificativ dupa tratamentul topic cu unguente sau creme. Si, uneori, prea multa piele este afectata de psoriazis, ceea ce face un tratament topic impracticabil.

  Tratamente avansate psoriazis sunt "sistemice", ceea ce înseamnă că acestea afectează întregul corp. Aceste tratamente sistemice pentru psoriazis pot fi mai eficiente și mai convenabile decât terapiile topice.

  În același timp, medicamente sistemice pentru psoriazis au mai multe efecte secundare. Știind beneficiile și riscurile tratamentului psoriazisului, acest lucru poate ajuta  și medicul dumneavoastră sa faca alegerea potrivită pentru tratamentul dumneavoastră.

  Tratamete topice vs sistemice pentru psoriazis

  Terapiile topice sunt orice tratament de psoriazis, care sunt aplicate pe piele. Absorbtia din fluxul sanguin si efectele din alta parte a corpului sunt minime. Tratamentele topice comune includ:

  • Corticosteroizii (cum ar fi hidrocortizon, fluocinonid sau triamcinolon), creme hidratante, anthralin, gudron de cărbune, tazarotene, calcitriol, calcipotrien și tacrolimus.
  • Lumina ultravioleta (fototerapia), poate fi, de asemenea, concentrata doar pe zonele afectate ale pielii.

  Tratamente sistemice pentru psoriazis, lucreaza pe tot corpul si de multe ori actioneaza asupra sistemului imunitar pentru a reduce activitatea psoriazisului pe zone mari ale corpului. Acestea sunt utilizate pentru a trata psoriazisul moderat până la sever. Tratamentele avansate de psoriazis includ:

  • Medicamente orale (pilule), cum ar fi acitretin (Soriatane), apremilast (Otezla), ciclosporină, și metotrexat (Trexall).
  • Terapii biologice, inclusiv adalimumab (Humira), etanercept (Enbrel), infliximab (Remicade), ixekizumab (Taltz), secukinumab (Cosentyx) și ustekinumab (Stelara). Acestea sunt medicamente injectabile.
  • Fototerapie, sau tratament cu lumină ultravioletă întregului corp.

  In timp ce tratamentele sistemice pentru psoriazis sunt mult mai eficiente decât cremele de actualitate, ele au, de asemenea, mai multe efecte adverse potențiale și sunt mai scumpe.

  Severitatea psoriazisului este important

  Luând în considerare tratamentul psoriazisului sistemic, ia în considerare modul în care psoriazisul este sever. Medicii împart persoanele cu psoriazis în funcție de cât de mult pielea este afectată:

  • Psoriazis ușor, până la moderat sau limitat: mai puțin de 3% din suprafața totală a corpului este afectată. (Pentru referință, palma mâinii este de aproximativ 1% din suprafața totală a corpului.)
  • Psoriazis moderat: 3% până la 10% sau mai mult din suprafața corpului este afectată.
  • Psoriazisul sever: o suprafata mai mare de 10% este afectată.

  Regula principala a medicilor: Psoriazisul limitat poate fi administrat cu terapiile topice. Pentru psoriazis moderat pana la sever, se aplică în mod regulat creme topice pentru toată pielea afectată. Majoritatea medicilor recomanda tratamentul psoriazisului sistemic pentru psoriazis moderat pana la sever.

  De asemenea, medicii recomanda de multe ori pacientilor sa continue sa utilizeze unguente topice de psoriazis in timpul tratamentului cu tratamente de sistem. Combinația conduce la rezultate mai bune decât oricare dintre tratamentele utilizate în monoterapie.

  Psoriazisul si calitatea vietii

  Medicii care sufera de psoriazis nu sunt întotdeauna de acord asupra a ceea ce este ușor și a ceea ce este grav. Psoriazisul poate afecta imaginea de sine și poate afecta increderea de sine. Acest lucru poate duce chiar la depresie si izolare sociala. Acestea sunt efecte grave ale psoriazisului.

5 Articol(e)