Trucuri pentru a promova si a calma focarele de psoriazis

Pielea inflamata, cu senzatie de mancarime, care vine cu psoriazisul este tratabilă. Anumite trucuri simple pot fi facute in rutina de zi cu zi pentru a promova vindecarea si a calma focarele.

Trucuri pentru a promova si a calma focarele de psoriazis

Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

Pielea inflamata, cu senzatie de mancarime, care vine cu psoriazisul este tratabilă. Anumite trucuri simple pot fi facute in rutina de zi cu zi pentru a promova vindecarea si a calma focarele.

  1. Păstrați pielea hidratata

Este unul dintre cele mai eficiente si mai simple lucruri pe care le puteți face pentru pielea iritată. Aceasta poate ajuta in a vindeca pielea si a reduce uscăciunea, mâncărimea, roșeața, durerea și scalarea.

Alege creme hidratante în funcție de modul în care este pielea uscată. Unguentele sunt groase, grele, și bune la blocarea în umiditate. Loțiunile sunt mai subtiri si se absorb mai ușor. Sau, puteți alege o crema care se încadrează undeva între. Amintiți-vă ca un produs nu trebuie să fie costisitor pentru a lucra bine. Uita-te pentru un hidratant fara parfum.

După baie sau duș este un moment bun pentru a aplica o loțiune. Se aplică pe tot parcursul zilei și atunci când schimbați hainele. Utilizați mai frecvent în zilele reci sau uscate. O altă modalitate de a mentine pielea umeda este de a utiliza un umidificator in casa ta, mai ales atunci când aerul este cald și uscat. În cazul în care căldura este activată, porniți umidificatorul. Aceasta va ajuta pielea sa retina umezeala mai bine.

  1. Bai calde si calmante

O baie caldă de zi cu zi, folosind un sapun delicat poate ajuta la calmarea petelor cu mancarime si elimina pielea uscata. Gaseste 15 minute pentru a te înmuia în apă caldă. S-ar putea sa fie mai confortabil în cazul în care se adaugă ulei, fulgi de ovăz fin măcinat, sare Epsom, sau sare de la Marea Moartă pentru baia ta, dar păstrează apă și săpun delicat. Temperaturile calde si sapunurile dure pot fi grele pe pielea, care este deja sensibila.

Încercați să nu frecati pielea cu prosopul pe măsură ce se usuca. Ușor tamponeaza pielea cu un prosop pentru a absorbi excesul de apa. Acțiunea de frecare poate face rănile mai rele și chiar provoca unele noi. Urmeaza imediat sa aplici o cremă hidratantă.

Dacă nu aveți timp pentru o baie, puteți pune în continuare un prosop umed sau comprese reci pe locul cu probleme.

  1. Vindeca cu lumina soarelui

Ultravioletele (UV), in doze mici, de la lumina soarelui pot încetini creșterea celulelor pielii astfel soarele poate fi o modalitate buna de a calma, pentru a îmbunătăți, și chiar vindeca leziunile de psoriazis. Chiar și lumina de interior poate face o diferenta. Încercați să obțineți o baie de soare de două sau de trei ori pe săptămână, și de a folosi de protecție solară pe pielea sănătoasă. Prea mult soare (sau arsuri solare) creste riscul de cancer de piele si poate face focarele mai rele. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga terapia UV la rutina. Și verificati la un timp regulat pielea pentru a fi sigur că nu exagerati.