cancer

 • Petele solare si cancerul de piele

  Exista o legatura intre petele solare si cancerul de piele? În timp ce petele solare nu dăunează sănătății în nici un fel, mai multe tipuri de cancer de piele incep de la o pata maro gasita undeva pe corpul tau.

  Petele solare si cancerul de piele

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  In primul rand: nu, ele nu sunt pistrui. În timp ce pistruii apar și dispar din când în când, petele de soare (cunoscute și sub numele de pete de ficat, pete solare și pete de vârstă) tind să rămână odată ce acestea apar. Aratand ca pete maro plate de piele, acestea apar, de obicei, pe părți ale pielii, care sunt supra-expuse la razele UV. Se întâmplă, ca urmare a reacției producătoare de melanina, melanocitele.

  Funcția lor include protejarea corpului tau de razele UV daunatoare. Odată ce corpul tau este supra-expus, melanocitele considera acest lucru o amenințare si crește producția de melanină pentru a rezista efectului razelor UV. În mod normal, are ca rezultat bronzul care se întinde uniform pe toata pielea. Cu toate acestea, uneori, pigmentarea suplimentara se adună într-o singură zonă. Acesta este modul în care apar petele de soare. Cea mai comună zonă pentru petele solare sunt frunte, nas, obraji și mâini. Culoarea petelor solare variaza de la maro la negru. Uneori, există și excepții, cum ar fi pete roșii sau albe.

  Petele solare si cancerul de piele

  În timp ce petele solare nu dăunează sănătății în nici un fel, mai multe tipuri de cancer de piele incep de la o pata maro gasita undeva pe corpul tau. Este ușor de confundat cu melanomul cu petele de varsta și vice-versa.

  Principala distincție între petele de soare și melanomul este următoarea:

  • Petele solare sunt rezultatul producției excesive de melanină. În timp ce producția de pigment este crescuta, numărul de melanocite rămâne același.
  • Melanomul este caracterizat prin cresterea necontrolata a melanocitelor, care se întâmplă atunci când razele UV deteriorareaza ADN-ului celulelor pielii.

  Așa că, în timp ce petele de soare nu au nici o legătură cu cancerul, acestea sunt un avertisment pentru a limita expunerea la soare. Dacă aveți multe pete de soare peste tot corpul, consulta medicul dermatolog. Aceasta va fi cea mai bună soluție.

  De ce sa elimini petele solare?

  Petele solare sunt de cele mai multe ori fara durere, dar pot înțepa sau provoca mancarimi, mai ales în cazul în care acestea se află sub lumina directă a soarelui. De asemenea, ele nu sunt întotdeauna netede în textura. Unii oameni sunt mai sensibili la lumina soarelui decât ceilalți și pot obține pete de soare chiar și după ce au fost expusi la o lumină solară pentru o perioadă scurtă de timp.

  Mai mult decât atât, atunci când petele apar pe fata, ele devin o cauză pentru problemele de insecuritate și de aspect pentru mulți oameni, având ca rezultat reducerea stimei de sine, stres emoțional și alte lucruri de care nimeni nu are nevoie în viața lor.

 • Cand o pata de varsta isi schimba culoarea

  O pata de vârstă nu este ceva ieșit din comun. Dar ce se intampla cand o pata de varsta isi schimba culoarea?

  Cand o pata de varsta isi schimba culoarea

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  O pata de vârstă nu este ceva ieșit din comun. Mulți oameni din întreaga lume le au. Priviți cu atenție la pielea multora dintre adultii din jur și este posibil să descoperi această afecțiune a pielii la mai mult de 60% dintre ei. Starea pielii a fost a fost un subiect de când omul însuși este existent pe pământ. Atât bărbații cât și la femeile pot sa fie, de asemenea, afectati cu ea. Există, de asemenea, posibilitatea de a descoperi starea pielii la persoanele de vârstă mai tânără, mai ales în cazul în care acestea sunt expuse în mod constant la soare.

  Atunci când această piele este expusă excesiv la soare, soarele declanșează producerea de mai multa melanina decat in mod normal. Aceasta conduce la producerea petelor de vârstă pe piele. O pata de vârstă poate fi, de asemenea, menționată ca o pata de ficat. Deoarece aceasta tinde să aibă aceeași culoare cu cea a ficatului. Ar trebui remarcat faptul ca totuși, că nu există nici o legătură între ficat și petele de ficat. Numele este doar o similitudine de culoare.

  Cand o pata de varsta isi schimba culoarea

  O pata de vârstă va apărea mai întâi ca avand o culoare pala, usor mai inchisa decat pielea ta, dar va deveni treptat mai întunecată. Nu uita că melanina acumulata, responsabila pentru apariția petelor de vârstă este responsabila pentru colorarea pielii, astfel încât în cazul în care o pata de vârstă apare care nu este in ton cu pielea ta, ar trebui să fie verificate de către un medic. De asemenea, o pata de vârstă ar trebui să fie coerenta în culoare. În cazul în care petele de vârstă încep să dezvolte diferite culori, ar trebui să ceri unui medic pentru a lua o privire. Doar pentru a vă asigura că este, de fapt, doar o pata de vârstă.

  Dar, pe măsură ce timpul trece, culoarea petelor de vârstă tinde să se schimbe. Se poate schimba de la culoarea maro deschis la câteva nuanțe mai închise. Acest lucru se produce numai atunci când starea pielii este lăsată netratată pentru un timp foarte lung. Atunci când are loc această schimbare de culoare, devine foarte ușor pentru oricine de la o distanță pentru a observa starea pielii persoanei afectate.

  Pete de varsta vs. Cancer

  Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că nu există nici o legătură între aspectul întunecat al unei pete de vârstă și cancer. Modificările de culoare nu se traduce prin formarea unei creșteri canceroase. De asemenea, trebuie remarcat faptul că același tip de tratament care este utilizat împotriva petelor de vârstă maro deschis este acelasi folosit pentru tratarea spotului întunecat care rezultă.

 • Care sunt cauzele afectiunii Lentigo solar?

  Lentigo solar este termenul medical folosit pentru petele de vârstă, numite uneori pete de ficat. Ele apar cel mai frecvent pe pielea care a avut cea mai mare expunere la soare.

  Care sunt cauzele afectiunii Lentigo solar?

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  Lentigo solar este termenul medical folosit pentru petele de vârstă, numite uneori pete de ficat.

  Ele apar cel mai frecvent pe pielea care a avut cea mai mare expunere la soare: fata, gat, maini, brate, umeri și partea superioară a spatelui. Petelr de vârstă sunt, de obicei plate, și colorate maro, negre sau gri. Ele sunt comune dupa 40 de ani, dar poate aparea si la persoanele mai tinere. Unii pot avea un aspect similar cu o afecțiune mai gravă.

  Petele de vârstă sunt inofensive, dar petele pot ridica probleme legate de cancer, datorită educației publice. Oamenii au fost condiționati pentru a examina pielea lor și să raporteze apariția de noi leziuni, conștienți de potențialul pre-canceroas. Leziunile care apar în mod spontan, schimba forma, sau cresc rapid. Ar trebui să fie verificate marginile neregulate și pigmenții variati în cadrul aceleiași leziuni.

  Din motive cosmetice, pete;e de vârstă pot fi iluminate cu agenți de albire a pielii sau pot fi indepartate chirurgical. Cea mai bună getionare a petelor de varsta este de a le preveni, prin utilizarea de protecție solară și de a evita soarele direct pe piele cât mai mult posibil. Alege produse de protectie solara naturale care nu contin parabeni sau produse petrochimice.

  Cauze

  Petele de vârstă sunt cauzate în principal de ani de expunere la ultraviolete (UV) de la soare. Lampile de bronzat comerciale și paturi de asemenea, dauneaza pielea. Melanina este pigmentul din stratul superior al pielii (epiderma), care confera pielii culoarea normala. Lumina UV accelerează producția de melanină, provocând un bronz, care protejează straturile profunde ale pielii de la lumina UV. Sunt formate pete de vârstă atunci când melanina este, în unele zone, în concentrație deosebit de mare. Doar inaintarea in vârstă se poate accelera de asemenea producția de melanină, chiar si fara expunere la soare. Poate exista un oarecare efect genetic, din moment ce unii oameni sunt mai sensibili decat altii la formarea petelor de varsta. Oamenii cu pielea deschisa sunt mai predispusi la formarea petelor de varsta decat sunt oamenii cu o piele mai inchisa in mod natural.

  Melasma și efelidele sunt două tipuri de leziuni maculare, nemaligne, hiperpigmentate care pot fi confundate cu pete de vârstă. Melasma este o hiperpigmentare progresiva a pielii expusa la soare, mai ales pe fata si antebrate. Formarea melasmei este adesea asociata cu sarcina, contraceptivele orale si unele anticonvulsivante. Aceasta poate să apară spontan, fără o cauză identificabilă sau asociere a factorilor de co-existenti cunoscuti. Acestea apar la femei de noua ori mai frecvent decât la bărbați, și mai des în tipurile de piele comune în Asia, Orientul Mijlociu și America de Sud. Nu este nici o consecință a sănătății, dar pot fi „dureroase” din punct de vedere cosmetic.

 • Petele de varsta se transforma in cancer de piele?

  Adevărul este însă că nu există nici o dovadă care să sugereze că petele de varsta se transforma in cancer de piele.

  Petele de varsta se transforma in cancer de piele?

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  Petele de vârstă sunt o condiție foarte frecvente a pielii. Aceste pete maro de pigmentare pot afecta persoane de orice vârstă și afectează atât bărbații cât și femeile. Una dintre principalele griji cu privire la petele de varsta este teama ca acestea pot duce la cancer de piele. Mulți oameni care suferă de pete de vârstă sunt preocupați de efectul asupra sănătății lor mai mult decât semnele de imbatranire.

  Adevărul este însă că nu există nici o dovadă care să sugereze că petele de varsta se transforma in cancer de piele.

  Ce sunt petele de vârstă?

  Petele de varsta afecteaza in principal adultii. Cei care sunt în curs de îmbătrânire sunt cei care sunt cei mai afectati. Din momentul in care o persoana inainteaza in varsta, starea pielii se agraveaza. Acest lucru se întâmplă de multe ori în cazul în care persoana afectată a fost expusă excesiv la soare în timp ce el sau ea era mai tânăr. In momentul inaintarii in varsta, partea exterioară a pielii devine mai subțire. Ceea ce face pielea mai sensibila la dezvoltarea petelor de varsta. Expunerea excesivă la soare face mai multa melanina, care face pigmentul de culoare a pielii, să fie produs. Aceasta duce la producerea mai multor pete de vârstă.

  Petele de vârstă apar pe o parte subțire a pielii și acele părți care sunt expuse în mod constant la soare. Din moment ce partea din spate a mâinii este un astfel de loc, este foarte comun de a avea pete de vârstă pe mâini.

  Ce poti spune despre cancer?

  Cancerul de piele poate fi cauzat de supraexpunerea la soare și starea pielii se numește keratoza actinică. Keratoza actinică începe ca o mica pată roșie pe piele si este de obicei insotita de mâncărimi. Marginile sunt de asemenea neregulate. Aceste leziuni precanceroase pot sangera si sa fie inflamate. Cancerul nu rămâne pe suprafața exterioară a corpului cum ar fi pete de varsta, dar tinde să se extindă în părțile interioare ale corpului. Cancerul de piele este comun în mai multe părți ale corpului, cum ar fi fața, brațe, pielea capului, partea din spate, urechi și gât. Acestea sunt locuri expuse in mod regulat la soare, și pe locurile in care uităm, de obicei, să aplicam protecție solară. Cancerul de piele este foarte frecvent pe urechi si pielea capului barbatilor. Părul unei femei oferă o protecție mai mare a acestor zone.

  Exista orice legătură între cele două?

  Dupa cum a fost menționat, petele de varsta nu sunt nocive, dar cancerul este. De asemenea, nu exista nici o posibilitate ca petele de vârstă sa duca la cancer. Oricine care intampina acest tip de teamă ar trebui să nu se mai îngrijoreze. In timp ce o pata de varsta rămâne la suprafață, cancerul nu. Acesta transcende suprafața pielii și intră în sistemul de corp.

 • Componenta cheie in formarea petelor de varsta

  Soarele este o posibilă componenta cheie in formarea petelor de varsta. Potrivit Clinica Mayo, expunerea la radiații ultraviolete ale soarelui crește producția de melanină din piele. Ceea ce poate contribui la formarea de pete solare.

  Componenta cheie in formarea petelor de varsta

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  Petele de vârstă apar atunci când melanina, substanta care da pielii culoarea sa, este produsă în exces într-o anumită zonă a pielii. Acest lucru face ca melanina sa se strange in grupuri, dand aspectul unei pete maro. Petele de varsta sunt mai frecvente după vârsta de 40 de ani, dar se poate dezvolta în orice moment. Petele de vârstă, de asemenea, numite pete de soare și pete de ficat, de obicei, se formeaza pe zone ale pielii care nu sunt acoperite în mod regulat de îmbrăcăminte, în special a brațelor, mâinilor și picioarelor.

  Expunerea la soare

  Soarele este o posibilă componenta-cheie in formarea petelor de varsta.

  Potrivit Clinica Mayo, expunerea la radiații ultraviolete ale soarelui crește producția de melanină din piele. Ceea ce poate contribui la formarea de pete solare. Deoarece brațele și picioarele sunt adesea descoperite în timpul verii, din cauza căldurii, acestea sunt mai predispuse la formarea petelor de vârstă.

  Pat de bronzat

  La fel ca petrecerea timpului in soare, petrecerea timpului în paturi de bronzare sau cabine pot contribui, de asemenea, la formarea petelor de vârstă. Paturile de bronzare produc radiații ultraviolete mai puțin dăunătoare decât soarele. Dar ele încă mai oferă radiatii suficiente pentru creșterea producției de melanină din piele. Acest lucru poate duce la pete de producție a melaninei neregulate. Se creaza unul sau mai multe pete de soare pe tesutul pielii expuse.

  Culoarea pielii

  Culoarea pielii poate contribui, de asemenea, la formarea petelor de vârstă. Cei cu pielea inchisa la culoare in mod natural au mai multa melanina in tesutul pielii. Se reduc astfel riscurile de formare a petelor. Cu toate acestea, Clinica Mayo sugereaza ca, avand pielea deschisa, vă pune la un risc mai mare de a dezvolta pete de vârstă, care sunt, de asemenea, mai vizibile pe pielea deschisa decât pe cea închisa.

  Riscurile de cancer

  Conform Academiei Americane de Dermatologie, unele pete pe piele poate arata ca pete de vârstă, dar acestea sunt de fapt keratoza actinică. Unele cazuri de keratoza actinică, daca sunt lasate netratate, poate progresa in cancer de piele. Ca și în cazul oricărui loc neobișnuit sau aluniță pe piele, ar trebui ca un medic sau dermatolog sa verifice zona. Trebuie sa se asigure că nu este canceroasa sau pre-canceroasa. Doar un ochi antrenat poate lua decizia finală cu privire dacă marca este într-adevăr o pata de vârstă sau de un potențial pericol de sănătate.

 • Ce sunt petele de varsta?

  Ce sunt petele de varsta? Petele de varsta sunt rezultatul unui exces de producție de melanina, sau un pigment de piele. Medicii nu știu de ce întotdeauna petele de vârstă se dezvolta.

  Ce sunt petele de varsta?

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

  Petele de vârstă sunt pete, maro, gri sau pete negre pe piele. Ele apar, de obicei, pe zonele expuse la soare ale pielii. Petele de vârstă sunt, de asemenea, numite pete hepatice, lentigo senil, lentigo solare, sau pete solare.

  Ce sunt petele de varsta?

  Petele de varsta sunt rezultatul unui exces de producție de melanina, sau un pigment de piele. Medicii nu știu de ce întotdeauna petele de vârstă se dezvolta. Imbătrânirea pielii, expunerea la soare, sau alte forme de ultraviolete (UV) de expunere la lumină, cum ar fi paturi de bronzat, sunt toate posibile cauze. Este cel mai probabil de a dezvolta pete de varsta pe zonele de piele care primesc cea mai mare expunere la soare, inclusiv:

  • Fata
  • partea din spate a mâinilor tale
  • umeri
  • spate
  • antebrate

  Cine este la risc pentru a dezvolta petele de varsta?

  Oamenii de orice vârstă, sex sau rasă pot dezvolta pete de vârstă. Cu toate acestea, petele de varsta sunt mai frecvente la persoanele cu anumiți factori de risc. Acestea includ:

  • fiind mai batrani de 40 de ani
  • având piele sensibila
  • având un istoric de expunere frecventă la soare
  • având un istoric de utilizare a paturilor de bronzare

  Care sunt simptomele de pete de vârstă?

  Pete de vârstă:

  • variază de la maro deschis pana la culoarea neagră
  • are aceeași textură ca și restul pielii
  • sunt nedureroase
  • sunt, de obicei, pe zonele expuse la soare ale pielii

  În ce fel sunt diagnosticate petele de varsta?

  Medicul dumneavoastră va diagnostica, de obicei, petele de varsta prin a se uita la pielea ta. Dacă medicul dumneavoastră este îngrijorat de faptul că o zonă întunecată nu este un punct de vârstă, acestea pot efectua o biopsie. Ele vor elimina o mică bucată de piele și o vor verifica pentru cancer sau alte anomalii.

  Cum se trateaza petele de varsta?

  Petele de vârstă nu sunt periculoase și nu cauzează probleme de sănătate. Tratamentul nu este necesar. Cu toate acestea, unii oameni vor să elimine petele de varsta, deoarece acestora nu le place felul in care arata.

  Medicamente pe bază de rețetă

  Medicul dumneavoastră vă poate prescrie creme de albire ca să estompeze treptat petele de vârstă. Acestea conțin, de obicei hidrochinona, cu sau fără retinoide, cum ar fi tretinoin. Cremele de înălbire dureaza, de obicei, de mai multe luni pentru a estompa petele de varsta. Veți avea nevoie să purtati protecție solară, în orice moment în timpul tratamentului. Înălbirea și cremele cu tretinoin fac pielea mai sensibila la razele UV.

  Tratamente realizate in casa

  Există mai multe creme disponibile fara reteta, care sunt comercializate pentru îndepărtarea petelor de vârstă. Aceste creme nu sunt la fel de puternice ca și creme prescrise. Ele pot sau nu pot îndepărta în mod eficient excesul de pigmentare a pielii. În cazul în care doriți să utilizați o cremă fara reteta, alege una care conține hydroquionone, deoxyarbutin, acid glicolic, acid alfa-hidroxid sau acid kojic.

 • Am psoriazis. Sunt la risc pentru alte conditii?

  Am psoriazis. Sunt la risc pentru alte conditii? Persoanele cu psoriazis, în special psoriazis sever, pot prezenta un risc pentru o serie de alte afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare.

  Am psoriazis. Sunt la risc pentru alte conditii?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Întrebare: Am psoriazis. Sunt la risc pentru alte conditii?

  Persoanele cu psoriazis, în special psoriazis sever, pot prezenta un risc pentru o serie de alte afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiune arteriala, obezitate, diabet, infarct miocardic, depresie si moarte timpurie. Cum poti reduce riscul acestor condiții?

  Răspuns:

  In ultimii ani, o mai mare atenție a fost acordată asocierii dintre psoriazis moderat până la sever și condiții aparent fără legătură, cum ar fi bolile de inima si cancer. Ceea ce învățăm este că, dacă avem psoriazis moderat pana la sever, am putea fi, de fapt, la un risc mai mare de a dezvolta alte probleme medicale. Dacă aveți psoriazis, poate doriți să verificați liniile directoare de screening prin intermediul American Heart Association si Societatea Americana de Cancer. Psoriazisul în sine poate fi un factor de risc independent pentru multe alte condiții. Asigurați-vă că medicul este conștient de acest risc crescut, astfel încât monitorizarea adecvată poate fi programata.

  Psoriazis si a bolile cardiovasculare

  Pacientii cu psoriazis au un risc crescut de boli cardiovasculare si atac de cord, independent de alți factori de risc, cum ar fi obezitatea si fumatul. In plus, multe persoane cu psoriazis sunt supraponderali si fumeaza, agravând astfel riscul. Aici sunt recomandările American Heart Association pentru factorii de risc a bolilor cardiovasculare:

  • Tensiune arteriala; indicele de masa corporala (IMC); circumferința taliei și a pulsului monitorizate cel puțin o dată la doi ani. BP ar trebui să fie sub 120/80 mm HG; IMC <25 și circumferința taliei mai mică de 35 pentru femei și <40 pentru bărbați.
  • Condiții de repaus alimentar de colesterol din sânge și panoul de glucoza: monitorizate cel puțin o dată la 5 ani, sau o dată la 2 ani, în cazul în care alți factori de risc sunt prezente, cum ar fi istoricul familial, diabet zaharat, sau fumatul. Colesterolul total trebuie să fie mai mic de 200, HDL mare sau egal cu 50, LDL <L100 glicemiei <100.
  • Activitate fizica moderata pana la intensa timp de cel putin 30 de minute in cele mai multe zile ale săptămânii și mâncare sănătoasă.

  Psoriazis si afectiuni maligne

  Afectiunile observate care au crescut cu psoriazisul, includ limfomul Hodgkin, limfom cutanat cu celule T (CTCL), si carcinom cutanat cu celule scuamoase (SCC). Diferite alte cancere ale organelor interne pot fi observate cu frecvență crescută la pacienții cu psoriazis. Cu toate acestea, alte cauze ale cancerului, cum ar fi fumatul, alcoolul și utilizarea cauzatoare de cancer tratamente psoriazis face dificila măsurarea riscului acestor cancere. American Cancer Society recomanda:

  • Examen clinic general. Recomandat pentru cei de 20 de ani si mai in varsta, cauta pentru cancer al tiroidei, cavitatea bucală, ganglionii limfatici.
 • Psoriazisul creste riscul meu pentru cancer?

  Cercetatorii au explorat daca Biologics pot pune indivizii la un risc mai mare de cancer din cauza sistemelor lor imunitar slabit. Cercetatorii din spatele unui studiu din 2014 au constatat că Biologics nu au legătură cu riscurile de cancer mai mari.

  Psoriazisul creste riscul meu pentru cancer?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cercetarile arata ca anomalii genetice poate creste riscul de a dezvolta psoriazis. Psoriazisul este o afecțiune cronică, autoimună a pielii, care poate provoca scalare și inflamații. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca psoriazisul poate creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Dacă aveți psoriazis, există măsuri pe care le poti lua pentru a gestiona sau a reduce factorii de risc pentru cancer. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre conexiune și de a dezvolta planul de acțiune.

  Ce este psoriazisul?

  Psoriazisul este o tulburare autoimună. De obicei, sistemul imunitar lucreaza pentru a proteja organismul de orice agenți patogeni dăunători. Dacă aveți psoriazis, sistemul imunitar reactioneaza la un pericol inexistent. Ca răspuns, o creștere rapidă a celulelor pielii apare sub suprafața pielii.

  Celulele noi ale pielii ar trebui să se mute la suprafață la fiecare câteva săptămâni pentru a înlocui toate celulele moarte ale pielii. La persoanele cu psoriazis, noile celule ale pielii se muta la suprafață la fiecare câteva zile. Acest lucru poate duce la pete ingrosate de piele moarta pe suprafata pielii.

  Ce impact au tratamentele de psoriazis asupra aparitiei cancerul

  Anumite tratamente de psoriazis implica medicamente care încetinesc acest proces de producție de celule de piele. Diverse medicamente utilizate pentru tratamentul psoriazisului suprima sistemul imunitar al organismului pentru a ajuta la reducerea simptomelor.

  Cercetatorii au explorat daca Biologics pot pune indivizii la un risc mai mare de cancer din cauza sistemelor lor imunitar slabit. Cercetatorii din spatele unui studiu din 2014 au constatat că Biologics nu au legătură cu riscurile de cancer mai mari.

  Cercetarea sugereaza ca utilizarea de terapie cu lumină ultravioletă pentru a ajuta la vindecarea petelor de psoriazis pot creste sansele de a dezvolta carcinom cu celule scuamoase mai ales la pacienții care au cel puțin 250 de tratamente de lumină ultravioleta.

  Conexiunea cu cancerul

  Spre deosebire de conexiunea bine stabilita intre fumat si cancer pulmonar, legatura dintre psoriazis si cancer nu este la fel de clara. Legatura pare să graviteze în jurul inflamației. Inflamatia cronica poate creste riscul de cancer. Dacă aveți psoriazis, aveți inflamații ale vaselor de piele, organe, articulații și sânge.

  Cercetările au confirmat riscul crescut de cancer pentru persoanele cu psoriazis. Un studiu sugereaza ca psoriazisul poate creste riscul de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancere ale tractului aerodigestiv superior, a ficatului, ale tractului respirator, pancreasului și tractului urinar. De asemenea, studiul arata ca persoanele cu psoriazis au un risc usor mai mare de a dezvolta limfom non-Hodgkin, limfom Hodgkin și leucemie.

  Intr-un studiu separat, cercetatorii au remarcat faptul ca ratele de cancer au fost mai mari in randul persoanelor cu psoriazis. De exemplu, rata de limfom a fost de 11,1 la 10.000 pacienti in ani de observare (Pyo). In fiecare an, de sanatatea studiata a unui pacient contează ca o singură pyo. În publicul larg, rata de limfom a fost de 6,6 pyo.

8 Articol(e)