Care sunt cele mai intalnite tipuri de psoriazis?

Psoriazisul este o boala cronica autoimuna care afecteaza in principal pielea. Este non-contagios. Iata care sunt cele mai intalnite tipuri de psoriazis.

Care sunt cele mai intalnite tipuri de psoriazis?

Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

 

Psoriazisul este o boala cronica autoimuna care afecteaza in principal pielea. Este non-contagios. O erupție roșiatică, solzoasă - de multe ori face referire la pete solzoase, rosii – si se gaseste de obicei peste suprafețele scalpului, în jurul sau în urechi, coate, genunchi, buric, organe genitale si fese. Petele solzoase, de asemenea cunoscute sub numele de plăci psoriazice, sunt zone de inflamație și de producție excesivă a pielii. Pielea se construiește rapid în zona afectată, deoarece producția de piele este mai rapida decât capacitatea organismului de a le indeparta. Zonele cu plăci psoriazice iau un aspect alb-argintiu.

Iata care sunt cele mai intalnite tipuri de psoriazis :

  • Psoriazis în plăci (psoriazis vulgaris)

Aproximativ 80% până la 90% dintre persoanele cu psoriazis au acest tip. Semnele si simptomele includ zone ale pielii inflamate acoperite cu argintiu alb si descuamarea pielii (plăci ridicate). O acumularea de celule moarte ale pielii se acumulează pe plăci; aceasta se numește scală.

Psoriazisul în plăci pot apărea pe orice suprafață a pielii. Zonele cele mai frecvent afectate sunt genunchi, scalp, trunchi, unghii si coate. Această scală devine dislocata și revarsă plăcile. Zonele afectate ale pielii sunt de obicei extrem de uscate, cu senzație de mâncărime. Uneori există durere și crăpare a pielii. Psoriazisul vulgar inseamna "psoriazis comun".

  • Psoriazis flexural (psoriazis invers)

Psoriazisul apare in pliurile cutanate (cute de flexie), in special in axile, organele genitale, panus (sub stomacul unei persoane supraponderale), sub sani (ori inframamar) și fese. Zonele afectate apar ca zone netede, uscate ale pielii, care sunt inflamate și roșii. Cu toate acestea, ele nu au scalarea, care este comună in psoriazisul în plăci. Acest tip de psoriazis este mai frecvent la persoanele obeze / supraponderale - oameni care au mai pliurile pielii. Pliurile pielii sunt susceptibile la iritație de la transpirație și frecare. Persoanele cu psoriazis flexural sunt predispuse la infecții fungice.

  • Psoriazis gutat

Este caracterizata prin pete rosii, solzoase ale pielii inflamate pe tot corpul, in special a trunchiului, membrelor si scalpului. El este adesea legat de infecția gâtului cu streptococ.

  • Psoriazis pustular

Apare ca pustule (puroi non-infecțios). Pielea din jurul și din interiorul pustulelor este fragedă și roșie. Acest tip de psoriazis poate fi localizat, de exemplu, la picioare și mâini (palmoplantară pustuloza), sau generalizata în care petele apar la întâmplare pe orice parte a corpului.

Artrita psoriazica

Include inflamații ale pielii (psoriazis), precum și ale articulațiilor și țesutului conjunctiv (artrita). Orice poate fi afectat, dar cel mai frecvent este in cazul degetelor si articulatiilor, rezultând în umflare în formă de cârnați a degetelor de la picioare. Șoldurile și genunchii pot fi de asemenea afectati. Unii pacienti dezvolta spondilită (coloanei vertebrale este afectata). Potrivit Fundatiei Nationale a Psoriazisului, in Statele Unite ale Americii, aproximativ 10% până la 30% dintre persoanele cu psoriazis sufera de acest tip de psoriazis.