catina

 • Dieta bogata in antioxidanti pentru psoriazis

  Cătina este o plantă lemnoasă mica, cultivata in Asia si Europa, inclusiv pe litoralul britanic. Prin urmare, ca parte a unei diete bogate în antioxidanti pentru psoriazis, nu apare nici un rău în a le adăuga la dieta ta, cel puțin pe termen scurt.

  Dieta bogata in antioxidanti pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cătina (uneori numită seaberry) este o plantă lemnoasă mica, cultivata in Asia si Europa, inclusiv pe litoralul britanic. Plantele femele produc fructe de pădure comestibile luminoase portocalii. Acestea sunt bogate in vitamine, minerale și uleiuri esențiale, care au efecte active în organism. Atunci când coapte, fructele sunt recoltate și prelucrate pentru a stoarce sucul si pulpa, care este apoi prelucrat în uleiuri, extracte sau un suc concentrat.

  Cătina a fost folosita in medicina traditionala de sute de ani. Dar suntem abia la început să ne uitam la efectele în condiții de cercetare. Boabele nu au un profil nutrițional impresionant. Iar primele studii indica faptul ca grasimile sanatoase, pigmentii si vitaminele din fructe și semințe au efecte anti-inflamatorii si antioxidante in organism. Dar încă nu există nici o dovadă clinică pentru a spune dacă acestea sunt de ajutor în psoriazis.

  Dieta bogata in antioxidanti pentru psoriazis

  Noi știm că nivelurile antioxidante la persoanele cu psoriazis sunt prea mici pentru a compensa nivelurile ridicate de stres oxidativ. Deci consumul de mai multe alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi cătina, poate fi de ajutor. Boabele de cătină sunt prea amare pentru a fi consumate crude. Acestea sunt folosite de obicei pentru a face jeleuri, sucuri, piureuri, și sosuri. Unii oameni prefera, de asemenea, să cumpere sucul și il dilueze cu apă sifon pentru a face o băutură.

  Efectele pe termen lung ale consumului de cătină nu au fost studiate. Dar studiile pe termen scurt de aproximativ trei luni au evidențiat faptul ca consumul de fruct ca aliment apare în condiții de siguranță. Prin urmare, ca parte a unei diete bogate în antioxidanti pentru psoriazis, nu apare nici un rău în a le adăuga la dieta ta, cel puțin pe termen scurt.

  Cât de mult am nevoie să iau?

  În această etapă nu este clar cât de multa (dacă există) cătină este nevoie pentru a avea un efect pozitiv. Avem nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea face recomandări. Studiile in dermatita atopică au folosit 5 grame de semințe sau ulei de pastă pe zi, dar nu există nici o dovadă care să spună clar dacă acest lucru ar fi eficient in psoriazis.

  Efecte secundare

  Boabele de cătină sunt considerate sigure atunci când sunt consumate în cantități medii prin dietă, de exemplu, în jeleuri, gemuri și suc. Studiile umane folosind cătină sunt limitate. Dar fructele au fost utilizate în condiții de siguranță pe piele timp de până la 90 de zile. Într-un raport de caz, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a prezentat o piele colorată galben, care a apărut pe o perioadă de 3 luni. Dupa ce a exclus alte cauze, a fost legat de un consum ridicat de cătină peste 6 luni, cauzată de pigmenții de culoare galben portocaliu în boabe.

 • Ce stim despre catina si psoriazis?

  Cătina (uneori numită seaberry) este o plantă lemnoasă mica, cultivata in Asia si Europa, inclusiv pe litoralul britanic. Ce stim despre catina si psoriazis?

  Ce stim despre catina si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cătina (uneori numită seaberry) este o plantă lemnoasă mica, cultivata in Asia si Europa, inclusiv pe litoralul britanic. Plantele femele produc fructe de pădure comestibile luminoase portocalii. Sunt bogate in vitamine, minerale și uleiuri esențiale, care au efecte active în organism. Atunci când coapte, fructele sunt recoltate și prelucrate pentru a stoarce sucul si pulpa, care este apoi prelucrat în uleiuri, extracte sau un suc concentrat.

  Ce știm despre catina si psoriazis?

  Cătina a fost evaluată în tibetană și medicina chineză de peste o mie de ani, cu o utilizare care datează din timpul dinastiei Tang. Preparatele de cătină au fost utilizate în mod tradițional pentru tratarea astmului bronșic, boli de piele și afecțiuni pulmonare. In ultimii ani, oamenii de știință au devenit interesați de cătină, deoarece frunzele si fructele de padure contin diferite vitamine, grăsimi și compuși care au efecte benefice în organism.

  Boabele de catina sunt bogate în vitaminele C, E, si flavonoide - care apar in mod natural pigmenti de plante care dau culoare portocalie, auriu strălucitor, fructelor. Acești compuși acționează ca antioxidanți care ajută la neutralizarea stresului oxidativ - un proces în care celulele sunt deteriorate de molecule instabile.

  Cercetarile au aratat ca persoanele cu psoriazis tind sa aiba un nivel ridicat de stres oxidativ si un nivel scazut de antioxidanti in pielea lor.

  Astfel încât consumul de alimente bogate în antioxidanți. Boabele de cătină pot fi de ajutor în creșterea apărarii organismului. Boabele și semințele sunt, de asemenea, bogate în acizi grași, inclusiv omega-3, 6 și 7 - grăsimi esențiale. Acestea joacă un rol în menținerea pielii noastre sănătoase și reglarea nivelului de inflamație în organism. Omega-3 are un potential puternic anti-inflamator, si a demonstrat rezultate promițătoare în reducerea severității psoriazisului.

  Alte componente din cătină au arătat, de asemenea, efecte anti-inflamatorii. Deoarece psoriazisul se caracterizează printr-un nivel ridicat de inflamatie care pare a fi legat de severitatea afecțiunii, alimentele anti-inflamatorii și nutrienții precum cei din cătină pot fi de ajutor.

  Ce spune știința?

  Până în prezent, nu există studii clinice care au analizat efectele cătinei in psoriazis. Unii oameni cu psoriazis au raportat efecte benefice bazate pe experiența personală folosind ulei de cătină. Dar noi nu avem nici o cercetare pentru a sprijini încă aceste descoperiri. In afara de psoriazis, există unele cercetări pentru a arăta că cătină poate avea efecte benefice asupra pielii și a funcției imune.

  Intr-un studiu, 49 de pacienți cu dermatită atopică (alergie) au fost repartizati aleatoriu sa ia 5 grame (10 capsule) de ulei din semințe de cătină, ulei de pastă, sau ulei de parafină de zi cu zi. Dupa 4 luni, dermatita s-a imbunatatit in mod semnificativ, în grupele de ulei de celuloză și parafină. Îmbunătățirile din grupa de ulei de semințe care nu au fost suficient de mari pentru a fi semnificative. Dar acestea au fost corelate pozitiv cu modificari in omega-3, nivele in celule. Deci în cazul în care nivelele de omega 3 s-au imbunatatit, asa au facut si simptomele.

2 Articol(e)