celule T

 • De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  De ce unii oameni, dar nu și altii, primesc această condiție frustranta, în primul rând? Ajungând la un răspuns la această întrebare, se bazează parțial pe faptul ca se stie că psoriazisul este o "boală autoimună". "auto", ceea ce înseamnă - de sine și "imun", referindu-se la sistemul imunitar al organismului uman.

  Ce este o boala autoimuna?

  Sistemul imunitar al organismului este responsabil pentru lupta împotriva invadatorilor străini care amenință sănătatea ta: bacteriile, virusurile și ciupercile sunt doar câteva exemple. Sănătatea ta bună depinde parțial de două caracteristici importante ale sistemului imunitar:

  Sistemul imunitar ar trebui să fie capabil să recunoască toate țesuturile și organele din corpul nostru ca "sine" și, prin urmare, nu sa atace. Sistemul imunitar ar trebui să fie în măsură să identifice invadatorii străini pentru a lupta cu ei.

  Din păcate, atunci când aveți o boală autoimună, sistemul imunitar al organismului încurcă în mod greșit ceea ce este "de sine" cu ceea ce este "celălalt". În loc de a proteja corpul, sistemul imunitar produce celule si substante chimice care ataca propriul corp, provocând pagube și boli. Există mai multe boli diferite autoimune, incluzând: psoriazis, artrita reumatoida, anumite tipuri de boli tiroidiene, unele forme de anemie, lupus, boala celiacă și diabetul de tip 1.

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Ca parte a apărării împotriva cotropitorilor străini, corpul tau face celule albe din sange specializate numite celule-T. În condiții normale, celulele T identifica și coordoneaza atacurile asupra invadatorilor străini. Cu toate acestea, atunci când aveți psoriazis, celulele dumneavoastra T identifica în mod greșit celulele pielii tale ca invadatori și incep sa atace.

  Acest atac vatameaza celulele pielii, producand aparitia petelor solzoase si alte simptome specifice psoriazisului. Într-un efort de a vindeca, celulele pielii dvs. încep să reproducă mult mai rapid decât în mod normal, și un număr mare de noi celule ale pielii imping drumul lor spre suprafața pielii. Acest lucru se întâmplă atât de repede încât celulele pielii vechi și celule albe din sânge nu pot fi eliminate suficient de repede. Aceste celule de pe suprafața pielii creeaza astfel plăci groase, roșii cu solzi argintii pe suprafața lor. Este semnul distinctiv al formei clasice de psoriazis în plăci.

 • Artrita psoriazica si sistemul imunitar

  Multi medici nu sunt conștienți de faptul că o artrită inflamatorie poate fi asociata cu psoriazis. Si obtinand astfel un diagnostic de multe ori se dovedește mai dificil decât ar trebui să fie. Care este legatura dintre artrita psoriazica si sistemul imunitar?

  Artrita psoriazica si sistemul imunitar

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Care este legatura dintre artrita psoriazica si sistemul imunitar?

  Artrita psoriazică este o boală asociată intim cu sistemul imunitar. Multi medici nu sunt conștienți de faptul că o artrită inflamatorie poate fi asociata cu psoriazis. Si obtinand astfel un diagnostic de multe ori se dovedește mai dificil decât ar trebui să fie, odată diagnosticat, cu toate acestea. Există un număr mic de informații care sunt disponibile fie pt medic sau pacient cu privire la această boală.

  La Colegiul Medical al Spitalului Sf. Bartolomeu, imunologie și reumatologie - departamentele s-au alăturat împreună într-o încercare de a caracteriza mai bine contribuția sistemului imunitar la patogeneza AP. Rezultate obținute până în prezent au fost foarte interesante și va ajuta la înțelegerea modului în care sistemul imunitar este implicat în piele și în inflamarea articulatiilor cauzate de APs.

  Au existat multe referiri la căutarea unui tip de țesut, care este împărtășit de către persoanele care suferă de artrită psoriazică.

  Relevanța acestei informații nu este evidentă și unii cititori pot beneficia de o explicație. Termenul "tip țesut" se referă la o colecție de marcaje pe suprafata celulelor din corpul nostru. Acești markeri contribuie la diferențierea unei persoane de alta și sunt folosite de sistemul imunitar ca etichete de identitate.

  Direcțiile de producere a acestor markeri se gasesc în genele complexului major de histocompatibilitate (MHC), care sunt transmise de la o generație la alta și sunt, prin urmare, în comun în cadrul familiei. În prezent, se continua căutarea pentru o genă sau o colecție de gene în MHC, care sunt asociate cu APs. Alte boli reumatice, cum ar fi artrita reumatoidă și spondilita anchilozantă apar mai frecvent la persoanele cu anumite gene MHC.

  Se crede că există o predispoziție genetică pentru dezvoltarea de psoriazis și Aps. Dar exact care sunt genele implicate nu sunt cunoscute în prezent. Dovezile sugerează că inflamația la nivelul pielii și a articulațiilor este parțial direcționată și întreținut de celulele sistemului imunitar, numite limfocite T. În cazul în care un agent străin, cum ar fi un virus, este găsit, limfocitele T distruge celulele infectate și  trimite mesaje în zona locală pentru a recruta asistență în compensare infecție. Acest lucru este mai mult decât fascinant. Totuși, important este să rețineți că încă și la ora actuală se fac cercetări cu referire la această boală așa că încă mai există șanse pentru a se ajunge la un rezultat foarte bun.

 • Copilul tau are mancarimi? Iata ce trebuie sa stii despre psoriazis

  Psoriazisul poate fi îngrijorător, mai ales atunci când iti vezi copilul cum se lupta cu mancarime sau disconfort. Iata ce trebuie sa stii despre psoriazis

  Copilul tau are mancarimi? Iata ce trebuie sa stii despre psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul poate fi îngrijorător, mai ales atunci când iti vezi copilul cum se lupta cu mancarime sau disconfort. Pentru majoritatea copiilor, psoriazisul este limitat la doar câteva pete, care de obicei raspund bine la tratament. Cazurile mai grave ar putea avea nevoie de un tratament mai agresiv. Dar vestea bună este că există mai multe opțiuni. În cazul în care un tratament nu funcționează, o alta, probabil, va functiona.

  Ce trebuie sa stii despre psoriazis

  Psoriazisul este o boală non-contagioasa, care face ca celulele pielii sa se construiasca pe suprafața pielii, formând pete rosii cu senzație de mâncărime și solzi grosi. El poate apărea oriunde pe corp, dar este cel mai frecvent intalnit pe scalp, genunchi si coate.  Psoriazisul este o condiție cronica, de lungă durată, care poate deveni mai buna sau mai rea, aparent la întâmplare. Acesta poate să dispară complet înainte de a apărea dintr-o dată.

  Pentru multi copii, psoriazisul este doar un inconvenient minor. Pentru alții poate fi destul de grav. Psoriazisul poate face copiii să se simtă conștienti de sine cu privire la aspectul lor. Uneori, afectează emoțiile, iar unii copii pot dezvolta stima de sine scazuta si chiar depresie, ca rezultat. Chiar acum, nu exista nici un tratament pentru psoriazis, dar un număr de opțiuni bune sunt disponibile pentru a trata simptomele. Modificări ale stilului de viata, cum ar fi mentinerea unei diete sanatoase si greutate, de asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

  Cauze

  Medicii nu sunt siguri de ce oamenii obțin psoriazis, dar ei nu stiu cum functioneaza boala. Globulele albe cunoscut sub numele de limfocite T sau celulele T sunt parte a sistemului imunitar. Ele calatoresc prin fluxul sanguin si lupta cu bacterii, viruși și alte lucruri care cauzeaza boli. Atunci când cineva are psoriazis, cu toate acestea, celulele T ataca pielea sănătoasă ca și în cazul în care încercau să lupte cu o infecție sau sa vindece o rana.

  Celulele pielii, care sunt realizate adânc în piele, în mod normal, ia aproximativ o lună să se ridice la suprafață, în cazul în care acestea mor și sunt indepartate. Atunci cand psoriazisul declanseaza celulele T pentru a ataca pielea sanatoasa, sistemul imunitar raspunde prin trimiterea de mai mult sange in zona si de a face mai multe celule ale pielii și mai multe celule albe din sânge. Acest lucru forteaza celulele pielii sa se ridice la suprafață, în câteva zile, în loc de o lună. Pielea moarta si celulele albe din sânge nu pot fi indepartate suficient de repede, și se acumulează pe suprafața pielii sub forma unor pete groase, de culoare roșie. Pe masura ce celulele pielii mor, ele formeaza solzi argintii care în cele din urmă formeaza fulgi.

 • Psoriazis gutat: O tulburare a sistemului imunitar

  Aproximativ 80% dintre persoanele cu psoriazis gutat au raportat gât strep două până la trei săptămâni înainte de diagnosticul lor.

  Psoriazis gutat: O tulburare a sistemului imunitar

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul gutat este o forma rara de psoriazis. De multe ori apare ca urmare a unei infecții de strep gât. Tinde să afecteze copiii și persoanele cu vârsta de 30 de ani. Este numit după cuvântul latin pentru picătură (gutapercă). Incepe foarte brusc o erupție formată din umflături în formă de picaturi de culoare roz deschis de obicei pe trunchi, brațe și picioare.

  O persoană poate dezvolta psoriazis gutat doar o singură dată. Sau poate sa apara cu crize de streptococ sau alte infecții. Uneori, poate fi un semn că pacientul va dezvolta in cele din urma o alta forma de psoriazis cunoscuta sub numele de psoriazis în plăci. Psoriazisul în plăci, cea mai comuna forma de psoriazis, este marcata de pete rosii, solzoase, inflamate de piele. Cu toate că e considerat cronic, psoriazisul în plăci este o condiție care nu este considerata ca un pericol de viața sau contagios. De obicei nu interferează cu capacitatea pacientului de a funcționa în mod normal.

  Ca și alte forme de psoriazis, psoriazisul gutat poate rula in familii. Această formă de psoriazis reprezintă aproximativ 2% din toate cazurile de psoriazis. Aproximativ 80% dintre persoanele cu psoriazis gutat au raportat gât strep două până la trei săptămâni înainte de diagnosticul lor. Psoriazis gutat, de asemenea, poate sa apara la persoanele care s-au recuperat recent dintr-o răceală, varicela, sau leziuni ale pielii sau infecții. Si poate afecta, de asemenea, persoanele care se confrunta cu un exces de stres. Unele medicamente, cum ar fi medicamente pentru malarie sau tensiune arteriala crescuta, pot declansa de asemenea focare.

  Psoriazis gutat: O tulburare a sistemului imunitar

  Se crede că toate formele de psoriazis apar atunci cand celulelor albe de sange, numite celule T, gasite in sistemul nostru imunitar, funcționeaza incorect. În condiții normale, celulele T lupta impotriva cotropitorilor straini, cum ar fi bacteriile streptococice, care sunt responsabile pentru provocarea gatului strep.

  Cu toate acestea, la persoanele cu psoriazis, celulele T confunda de fapt pielea cu un invadator străin, și il ataca. Erupții cutanate de psoriazis rezultat dintr-o combinație de deteriorare a pielii de celulele T, inflamație la nivelul pielii și supraproducție de noi celule ale pielii. Psoriazisul gutat este ușor de diagnosticat datorită caracteristicilor erupțiilor cutanate, în formă de picatura. Nu există teste suplimentare necesare. Cu toate că persoanele care dezvolta psoriazis gutat ar trebui sa vada dacă acestea transportă bacterii streptococice- chiar dacă acestea nu au o durere în gât.

  Un episod de psoriazis gutat poate dura mai multe săptămâni sau luni. Si poate sa apara la persoanele diagnosticate anterior cu psoriazis în plăci. Dacă cineva are crize repetate de psoriazis gutat, acesta ar trebui testat pentru a vedea dacă este un purtător de streptococ.

 • De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Psoriazisul cauzează o varietate de simptome care variaza de la iritante la debilitante. De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul cauzează o varietate de simptome care variaza de la iritante la debilitante. Simptomele pot include pete groase, de culoare roșie pe piele, unghii crestate, solzoase, scalp cu senzație de mâncărime și căderea părului și articulații dureroase si rigide. De ce unii oameni, dar nu și altii primesc această condiție frustranta, în primul rând? Un răspuns la această întrebare se bazează parțial pe știind că psoriazisul este o "boală autoimună". "Auto", ceea ce înseamnă de sine și "imun", referindu-se la sistemul imunitar al organismului de complex.

  Ce este o boala autoimuna?

  Sistemul imunitar al organismului este responsabil pentru lupta împotriva invadatorilor străini care amenință sănătatea ta: bacteriile, virusurile și ciupercile sunt doar câteva exemple. Sănătatea bună depinde parțial de două caracteristici importante ale sistemului imunitar:

  • Sistemul imunitar ar trebui să fie capabil să recunoască toate țesuturile și organele din corpul vostru ca "sine" și, prin urmare, nu il ataca.
  • Sistemul imunitar ar trebui să fie în măsură să identifice invadatorii străini ca "altele", pentru a lupta cu ei.

  Din păcate, atunci când aveți o boală autoimună, sistemul imunitar al organismului încurcă în mod greșit ceea ce este "de sine" cu ceea ce este "celălalt". În loc de a proteja corpul, sistemul imunitar produce celule si substante chimice care ataca propriul corp. Provoaca astfel pagube și boli. Există mai multe boli diferite autoimune, incluzând: psoriazis, artrita reumatoida, anumite tipuri de boli tiroidiene, unele forme de anemie, lupus, boala celiacă și diabet de tip 1.

  De ce este psoriazisul o afectiune autoimuna?

  Ca parte a apărării împotriva cotropitorilor străini, corpul tau face ca celulele albe din sange specializate numite celule-T. În condiții normale, celulele T trebuie să identifice și să coordoneze atacurile asupra invadatorilor străini. Cu toate acestea, atunci când aveți psoriazis, celulele T identifica în mod greșit celulele bune ale pielii tale ca invadatori și le ataca.

  Acest atac vatămeaza celulele pielii, ca o cascada de raspunsuri in sistemul imunitar si in pielea ta. Are ca rezultat deteriorarea pielii observata in psoriazis - umflare, inrosire si scalare. Într-un efort de a se vindeca, celulele pielii dvs. încep să se reproducă mult mai rapid decât în mod normal. Si un număr mare de noi celule ale pielii imping drumul lor spre suprafața pielii. Acest lucru se întâmplă atât de repede încât celulele pielii mai mari și celule albe din sânge nu sunt eliminate suficient de repede. Aceste celule se aduna gramada pe suprafața pielii, creând plăci groase, roșii cu solzi argintii pe suprafața lor: semnul distinctiv al formei clasice de psoriazis în plăci.

  De ce oamenii au psoriazis?

  Atât factorii genetici cât și cei de mediu sunt considerati a fi responsabili dacă o persoană va primi sau nu psoriazis. Teoria este ca cei care dezvolta boala se nasc cu un anumit machiaj genetic care cauzeaza vulnerabilitatea la psoriazis. Iar cei care dezvolta de fapt boala sunt expusi la mediul care declanseaza tulburarea.

 • Evolutia psoriazisului si tratamentele topice

  Dacă aveți psoriazis moderat până la sever, sau în cazul în care pur și simplu tratamentele topice nu sunt eficiente pentru tine, nu disperați. Aflati mai multe despre evolutia psoriazisului si tratamentele topice.

  Evolutia psoriazisului si tratamentele topice

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Pentru cazuri usoare de psoriazis, tratamentele topice aplicate pe piele, de multe ori funcționează bine. Dar, dacă aveți psoriazis moderat până la sever, sau în cazul în care pur și simplu tratamentele topice nu sunt eficiente pentru tine, nu disperați. Alte opțiuni bune sunt disponibile, inclusiv tratamente traditionale sistemice si mai noi medicamente cunoscute sub numele de Biologics.

  Evolutia psoriazisului si tratamentele topice

  Ca și în cazul tuturor tratamentelor pentru psoriazis, fiecare dintre aceste medicamente vor lucra la fel de bine pentru toata lumea cu psoriazis. Uneori, o abordare de încercare și eroare este necesară pentru a găsi ceea ce este eficient pentru tine, noteaza Jerome Shupack, MD, profesor de dermatologie si sef al unitatii dermatopharmacology de la Universitatea din New York Langone Medical Center. "De multe ori nu există nici un medicament unic, care sa se potriveasca pentru toată lumea. Planurile de tratament trebuie sa fie individualizate ", spune el.

  Încearca ruta tradițională

  Tratamentele sistemice traditionale sunt medicamente care trateaza psoriazisul lucrand pe tot corpul. Le poti lua pe cale orală, fie sub formă lichidă sau pilule, sau prin injectare. Există mai multe medicamente sistemice disponibile, inclusiv acitretin (Soriatane), ciclosporină (Gengraf, Neoral, Sandimmune, SangCya) și metotrexat (Rheumatrex, Trexall), pentru a numi doar câteva.

  Biologics – Intelegerea lor

  Biologics sunt medicamente pe bază de proteine obținute din celulele vii cultivate într-un laborator. Acestea sunt concepute pentru a viza anumite părți ale sistemului imunitar. Cu toate că psoriazisul creează o problemă a pielii, aceasta, de fapt este cauzata de o tulburare in cadrul sistemului imunitar. Tulburări ale sistemului imunitar apar atunci când organismul ataca din greșeală în sine, iar Biologics sunt concepute pentru a combate acest lanț de evenimente interne.

  Medicul poate incerca diverse medicamente biologice. Un grup numit blocante ale celulelor T, vizeaza un tip de celule albe din sânge, cunoscute ca celula T, găsita în sistemul imunitar. Celulele T sunt esențiale, deoarece acestea ajuta la protecția împotriva infecției și a bolii. Atunci când aveți psoriazis, aceste celule T sunt activate din greșeală. De fapt, ele devin atât de active încât au pornit alte răspunsuri imune. Ca rezultat, celulele pielii tale se reproduc atat de repede incat corpul tau nu este în măsură să le verse în mod normal, și plăcile de psoriazis se dezvolta.

  Alte Biologics blocheaza un tip de proteine numite factor de necroză tumorală alfa (TNF-alfa). Aceste medicamente sunt numite pentru substanțele specifice implicate în dezvoltarea psoriazisului că acestea sunt proiectate pentru a lupta. "Cea mai mare categorie este factorul de medicamente de necroză tumorală", spune Dr. Shupack. "Ei lucrează prin orientarea unei substanțe care devine reacția inflamatorie, iar apoi devine de sine stătătoare. Aceste medicamente inhiba acest răspuns, și odată ce ai încetinit, leziunile se pot vindeca. "

 • Psoriazisul - o boala inflamatorie a pielii

  Psoriazisul este considerat ca o boala inflamatorie a pielii, mediata de celule T, care se caracterizează prin hiperproliferare și diferențierea slabă a keratinocitelor epidermice.

  Psoriazisul - o boala inflamatorie a pielii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este considerat ca o boala inflamatorie a pielii, mediata de celule T.

  Se caracterizează prin hiperproliferare și diferențierea slabă a keratinocitelor epidermice. In timp ce sensibilitatea la psoriazis este mostenita, boala este influentata de factori de mediu, cum ar fi infectii si stres. Dieta a fost sugerata să joace un rol în etiologia și patogeneza psoriazisului. Perioadele de repaus alimentar, dietele de consum redus de energie si dietele vegetariene au imbunatatit simptomele psoriazisului, in unele studii. Si dietele bogate in n-3 acizi grași polinesaturați din uleiul de pește a arătat, de asemenea, efecte benefice.

  Toate aceste diete modifică metabolismul acizilor grași polinesaturați și influențează profilul eicosanoid.

  Astfel încât procesele inflamatorii sunt suprimate. Unii pacienți cu psoriazis prezintă o sensibilitate ridicată la gluten. Pacienții cu anticorpi antigliadin IgA și / sau IgG simptomele su inregistrat imbunatatiri in urma unei diete fara gluten. Forma activa a vitaminei D, 1,25-dihidroxivitamina D3, prezintă antiproliferativ și efecte imunoregulatoare prin intermediul receptorului vitaminei D. Si astfel este folosit cu succes in tratamentul local al psoriazisului. In aceasta revizuire, factorii dietetici care joaca un rol in psoriazis sunt evaluati și beneficiul potențial al acestora este evaluat. În plus, se discută riscul interacțiunilor medicament-nutrienți în terapia psoriazisului.

  Psoriazisul este una dintre cele mai frecvente afectiuni cutanate inflamatorii cronice.

  Afecteaza aproximativ 2% din populația generală. Ratele de prevalență din Europa sunt cotate sa fie de circa 1 · 5%, în timp ce în U.S.A. prevalența este estimată la aproximativ 4 · 6%. În schimb, ratele de prevalenta mult mai mici au fost observate în africani de Est, negrii americani, indieni (0 · 7%) si în rândul populației chineze (0 · 4%). Deși cauzele bolii sunt necunoscute, o predispoziție genetică asociată cu factorii de mediu se presupune a fi o explicație plauzibilă etiologică.

  Semnificația fondului genetic devine evidentă cu o concordanță de aproximativ 60%, in gemeni monozigoți. Boala are o puternica asociere cu HLA-C, cu aproximativ doua treimi din pacientii care transporta HLA-Cw * 0602 alela. Comparativ cu doar 10-15% în populația generală. Purtătorii acestei alele au un risc mai mare de psoriazis, iar boala se manifesta la o varsta mai devreme la acești pacienți. Psoriazisul este considerat ca o boală inflamatorie a pielii T-mediate de celule. T-helper (Th) 1 limfocite interferon produc autoreactive (IFN) -γ și induc reacții celulare ulterioare, ducând la creșteri marcate ale proliferării keratinocit, modele anormale de diferențiere a cheratinocitelor, inflamație concomitentă, și proliferarea cutanată a vaselor mici.

  Nu există fenotipuri distincte clinice ale bolii, inclusiv leziunile placilor cronice (psoriazis vulgaris de tip I, cu debut precoce și de tip II, cu debut tardiv), psoriazis gutat, eritrodermă psoriazică și psoriazisul indus de medicamente, precum și diverse forme de psoriazis pustulos. Cel puțin 10% dintre pacienti dezvolta artrita. Pe lângă distincția tipurilor psoriazis, starea clinică actuală în etapa momentană de activitate a bolii este un factor important care determina fenotipul psoriazic.

 • Diferente importante intre eczeme si psoriazis

  In timp ce cauza defecțiunii imune la eczeme nu este bine inteles, medicii au o buna intelegere a patologiei care sta la baza celulelor sistemului imunitar care cauzeaza psoriazisul.

  Paralela intre eczeme si psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Eczema, sau dermatita atopică, si psoriazisul sunt ambele afectiuni ale pielii destul de comune, cronice, care pot provoca disconfort fizic si jena. Bolile provin dintr-o funcționare defectuoasă a sistemului imunitar și au unele simptome comune si tratamente, dar există diferențe importante. Psoriazisul modifica de fapt modul in celulele pielii sunt realizate, în timp ce eczemele cresc mai ales sensibilitatea lor la mediu.

  Cauze

  Experții bănuiesc că atat eczemele cat și psoriazisul au rădăcini într-o defecțiune a sistemului imunitar. In timp ce cauza defecțiunii imune la eczeme nu este bine inteles, medicii au o buna intelegere a patologiei care sta la baza celulelor sistemului imunitar care cauzeaza psoriazisul. La psoriazis, celulele albe din sange, numite celule T, ataca din greseala propriile celule ale pielii pacientului. Are loc o reacție în lanț, care dilata vasele de sange si atrage alte celule albe din sange. Rezultatul net este creșterea producției de celule ale pielii care migreaza prea repede la suprafață, provocând aparitia unor celule cu aspect solzos.

  Simptome

  Psoriazisul poate aparea oriunde pe corp, inclusiv scalp si unghiile de la maini si de la picioare. Cu toate ca eczema poate aparea, de asemenea, oriunde, ea tinde să afecteze coturile și genunchii, mâini și picioare, brațe, glezne, fata si piept si pielea din jurul ochilor. Leziunile clasice de psoriazis au un  aspect argintiu solzos gros pe partea de sus a petelor de culoare roșie. Unghiile devin afectate si crestate. In plus, unele persoane cu psoriazis dezvolta o forma specifica de artrita. Pacientii cu eczeme de multe ori, sau in cele din urma se dezvolta, alergii sau astm. Petele de eczeme tind să fie rosii sau brune, uneori cu mici umflaturi sau scurgeri de lichid. Cu toate că psoriazisul poate fi însoțit de mâncărime, eczemele au aproape întotdeauna senzație de mâncărime și senzația apare cel mai des pe timp de noapte. Scărpinarea petelor de eczema cauzeaza craparea pielii.

  Pacienti

  Eczema afecteaza cel mai frecvent sugarii și copii mici. Institutul National de Artrita si musculo-scheletice si boli de piele constata ca 85 la suta dintre pacientii cu eczeme dezvolta boala inainte de 5 ani. Debutul după vârsta de 30 de ani este mai puțin frecventă. In aproximativ jumatate din pacientii, eczemele vor continua si la maturitate. Eczemele apar mai frecvent la persoanele care locuiesc în orașe sau în zonele cu climă foarte uscate. In schimb, psoriazisul afectează în primul rând adulții și este mai puțin sensibil la condițiile de mediu.

  Declanșatori

  Declansatorii de psoriazis sunt in general fiziologici - infecții, leziuni ale pielii, unele medicamente, fumatul si consumul de alcool pot inrautati un episod de psoriazis. Declansatorii eczemelor tind sa fie factorii de mediu, cum ar fi sapunuri dure, îmbrăcăminte, praf sau nisip, solventi si alergeni.

 • Tratarea psoriazisului facial, pas cu pas

  Pentru tratarea psoriazisului facial, o serie de abordări trebuie să fie luate în considerare și încercate, pentru că ceea ce funcționează pentru o singură persoană ar putea să nu funcționeze pentru altul.

  Tratarea psoriazisului facial, pas cu pas

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii, care este caracterizata prin pete groase, solzoase, care au adesea o senzație de mâncărime și / sau durere. De asemenea, sunt si foarte inestetice. Acest lucru este de interes special pentru persoanele care sufera de psoriazis cu focare pe fata. Deoarece poate să provoace timiditate in activitatile de zi cu zi cu prietenii sau familia. Psoriazisul facial apare cel mai frecvent pe sprancene, frunte, pielea dintre nas si buza superioara, si linia parului.

  Pentru tratarea psoriazisului facial, o serie de abordări trebuie să fie luate în considerare și încercate, pentru că ceea ce funcționează pentru o singură persoană ar putea să nu funcționeze pentru altul.

  Pasul 1

  Utilizați steroizi. De asemenea, numite corticosteroizi, acestea acționează pentru a reduce roseata si umflarea pielii feței psoriazice. Trebuie luate măsuri de precauție pentru utilizarea excesivă de corticosteroizi, care poate irita pielea dacă sunt lăsate prea mult timp. Cremelr corticosteroide vin într-o varietate de potențe - de la usoarr pana la foarte puternicr. Deci ramaneti la cele usoare pentru a proteja fața de reacții posibile.

  Pasul 2

  Încercați Dovonex (calcipotrien) sau Tazorec (tazaroten). Prima este o forma sintetica de vitamina D3, iar acesta din urmă este derivat din vitamina A. Ambele au nevoie de o rețetă. Rețineți că, cu Tazorec, in conformitate cu Fundatia Nationala a Psoriazisului, este comun pentru a vedea pete solzoase de psoriazis facial la rândul său, mult mai roșii decât de obicei înainte de a clarifica.

  Pasul 3

  Utilizați unguente sau creme care contin acid salicilic. Conform PsoriasisNet, acidul salicilic este un agent de peeling, cunoscut medical ca o substanta keratolitic, care determină stratul exterior al pielii să se exfolieze. Acesta este frecvent utilizat pentru a trata o mare varietate de probleme ale pielii. Cu psoriazis, el poate ajuta la înmuierea și eliminarea solzilor. Utilizați produse cu conținut de acid calicylic cu moderație în jurul feței. Acestea pot fi destul de iritante pentru pielea sensibilă.

  Pasul 4

  Scapă de psoriazisul de pe pleoape si in jurul ochilor. Din cauza sensibilității extreme a acestei părți a feței, Fundatia Nationala a Psoriazisului recomandă utilizarea unor de marcă, spre deosebire de steroizi topici sau acid salicilic. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu vor provoca glaucom, un efect secundar potențial de corticosteroizi dacă sunt utilizați în jurul ochilor.

  Pasul 5

  Încercați fototerapia, o metodă care expune pielea psoriazică la lumina soarelui sau la lumina UVB artificiala. Lumina de la soare și artificial generata (de obicei prin lasere), lumina UVB distrug celulele T de pe suprafața pielii. Celulele T sunt celule albe din sânge, care se inmultesc necontrolat in psoriazis, cauzand cruste si piele de culoare roșie, care sunt tipice ale bolii.

  Prea multa lumina UVB pot agrava psoriazisul pe fata, deci asigurați-vă pentru a face plajă pentru explozii scurte - începe cu 5 până la 10 minute, la prânz - nu mai mult de trei până la patru ori pe săptămână, și întotdeauna utilizați protectie solara de cel puțin 15 SPF pe piele, care nu este afectat de psoriazis. În mod alternativ, întrebați medicul dermatolog despre tratamente cu laser UVB excimer, care au fost aprobate recent de Food and Drug Administration pentru tratarea psoriazisului si care ar putea necesita sesiuni de tratament mai puține decât cele mai multe tehnici convenționale de fototerapie.

 • Artrita psoriazica. Care sunt cauzele aparitiei acesteia

  Artrita psoriazica este o boală sistemică reumatica, de asemenea, care pot provoca inflamatii in tesuturile organismului departe de altele decât pielea articulațiilor, cum ar fi în ochi, inima, plămânii, si rinichi.

  Ce este artrita psoriazica si care sunt cauzele aparitiei acesteia

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazica este o boală cronică caracterizată printr-o formă de inflamație a pielii (psoriazis) și a articulațiilor (artrita inflamatorie).

  Psoriazisul este o afectiune comuna a pielii care afecteaza 2% din populația caucaziană din Statele Unite. Acesta se caracterizeaza prin pete ridicate, zone inegale, roșii de inflamație. Psoriazisul afecteaza de multe ori vârfurile coatelor și genunchilor, scalp și urechi, buric, și în jurul zonelor genitale sau anus. Aproximativ 15% -25% dintre pacienții care au psoriazis, de asemenea, au o inflamatie a articulatiilor asociata lor. Pacienții care au artrita inflamatorie și psoriazis sunt diagnosticați ca având artrită psoriazică.

  Debutul artritei psoriazice are loc, în general, în deceniul patru si cinci de viata.

  Barbatii si femeile sunt afectati în mod egal. Boala de piele (psoriazis) și boala articulara (artrita), de multe ori apar separat. De fapt, boala de piele precede artrita, în aproape 80% dintre pacienți. Cu toate acestea, artrita poate preceda psoriazisul in pana la 15% dintre pacienți. La unii pacienți, diagnosticul artritei psoriazice poate fi dificil în cazul în care artrita precede psoriazisul de mai mulți ani. De fapt, unii pacienți au avut artrita timp de peste 20 de ani înainte să apară în cele din urmă psoriazis! Pe de altă parte, pacienții pot avea psoriazis de peste 20 de ani înainte de dezvoltarea artrita, ceea ce duce la diagnosticul final al artritei psoriazice.

  Artrita psoriazică este o boală sistemică reumatica, de asemenea, care pot provoca inflamatii in tesuturile organismului departe de altele decât pielea articulațiilor, cum ar fi în ochi, inima, plămânii, si rinichi. Artrita psoriazică are multe caracteristici cu cele mai multe stări artritice, cum ar fi spondilita anchilozantă, artrita reactivă și artrita asociată cu boala lui Crohn si colita ulceroasa. Toate aceste condiții pot provoca inflamații la nivelul coloanei vertebrale și a altor articulații, iar ochii, pielea, gura, și diferite organe. Având în vedere asemănările și tendința de a provoca o reacție inflamatorie a coloanei vertebrale, aceste condiții sunt denumite colectiv "spondyloarthropathies."

  Care sunt cauzele artritei psoriazice?

  Cauza artritei psoriazice este în prezent necunoscută. O combinatie de factori genetici, imunitari, si de mediu este probabil implicat. La pacienții cu artrită psoriazică, care au artrita a coloanei vertebrale, un marker de gena test de sange numit HLA-B27 se gaseste in aproximativ 50%. O serie de alte gene au fost, de asemenea dovedite a fi mai frecvente la pacienții cu artrită psoriazică. Anumite modificări ale sistemului imunitar pot fi, de asemenea, importanti in dezvoltarea artritei psoriazice. De exemplu, scăderea numărului de celule ale sistemului imunitar, numite celule T helper in cazul persoanelor cu (infecția cu HIV) SIDA poate juca un rol in dezvoltarea si progresia psoriazisului la acești pacienți. Importanta agenților infecțioși și a altor factori de mediu in cauza artritei psoriazice sunt inca in curs de cercetare.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 14

Pagina:
 1. 1
 2. 2