cicatrici chirurgicale

 • Tratament cu aspirina pentru cheloide

  Cheloidele apar atunci cand tesutul cicatricial creste mai mult decat zona initiala a plagii. Ele apar atunci cand tesutul continua sa creasca dincolo de dimensiunea unui prejudiciu, rezultând leziuni ferme, cauciucată. Desi sunt benigne, acestea pot provoca disconfort, mancărime sau durere. Tratarea cheloidelor este o problema frustranta pentru mulți, deoarece eliminarea creșterilor cu o intervenție chirurgicală de multe ori duce la creșterea în continuare a cheloidei originale. Din acest motiv, tratamentele alternative, cum ar fi pasta de aspirina ofera o noua speranta pentru eliminarea cicatricilor cheloide.

  cicatrici aspirina

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cu toate ca o zona cu o  cicatrice nu va reveni la normal niciodata, pentru ca foliculii de par si glandele sudoripare nu vor reaparea, exista tratamente, cum ar fi acidul salicilic din aspirina  care poate ajuta la repararea unor cicatrici superficiale

  Un tratament cu aspirina pentru cheloide

  Se curata cicatricea cheloide si pielea din jurul ei foarte bine. Se usucă bine zona.

  Zdrobiți comprimatele de aspirina folosind spatele unei linguri si o farfurie. Puteți face mai ușor acest lucru dacă puneti două până la trei picături de apă pe tablete înainte de a le strivi. Apa va începe dizolvarea tabletelor pentru a va permite sa le striviti mai usor.

  Se adaugă trei până la cinci picături de apă peste pulberea de aspirina, sau pur și simplu suficienta apa pentru a face o pastă groasă. Adăugați cate un pic la un moment dat, amestecând după fiecare adăugare  pentru a obține consistența corespunzătoare. Vrei ca rezultatul tau sa fie o pastă groasă  care va rămâne ferma atunci când este aplicata pe piele.

  Aplicati pasta de aspirina pe zona afectata si permiteti medicamentului să actioneze pe piele  timp de cinci minute. Aspirina conține acid salicilic, care este un puternic anti-inflamator frecvent utilizat în tratamentul unor afecțiuni ale pielii.

  Se clateste pasta de pe piele. Se repeta acest proces o data pe zi, pana cand starea se îmbunatateste.

   

  Acidul salicilic

  Acidul salicilic este un agent de exfoliere care provoacă desprinderea straturilor epidermice ale pielii, notează Drugs.com. Este un acid beta-hidroxi derivat din hormoni din plante și este recunoscut ca fiind sigur de către US Food and Drug Administration. Aveți posibilitatea să utilizați acidul salicilic într-o varietate de forme. Este folosit în produsele cosmetice topice și medicamente pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi cicatrici, acnee, negi si matreata.

   

  Cicatricile severe

  Aspirina poate fi potrivita pentru tratarea cicatricilor mici, cum ar fi cele cauzate de leziuni acneice. Pentru cicatricile mai severe tratamentele clinice pot fi cea mai bună opțiune. Acne.org constată că, pentru cicatricile crestate, atrofice, cum ar fi “icepick”, materialele de umplutură cu colagen, laserele si tehnicile de dermabraziune pot fi adecvate. Pentru cicatricile ridicate (creșteri cărnoase, numite hipertrofice sau cheloide), injecțiile cu cortizon, steroizi sau o intervenție chirurgicală ar putea fi singurele solutii, noteaza  American Osteopathic College.

  Consideraţii

   

  MayoClinic.com avertizează ca, daca aspirina intră în contact cu ochii, nasul sau gura, ar trebui să clatiti suprafata sub un jet de apa timp de 15 minute. Aspirina nu ar trebui să fie aplicata în zonele în care pielea este iritata sau rupta in vreun fel. Cu toate că exista produse  disponibile mai blânde  care contin acid salicilic fără prescripție medicală, să se consulte  medicul dumneavoastră pentru a decide cea mai bună concentrație și tipul de produs cu acid salicilic pentru tine.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Prevenirea cicatrizarii pe pielea suturata

  Suturile implica coaserea  unei secțiuni de piele care au fost separata din cauza unei accidentări sau o intervenție chirurgicala. Aceasta procedură este necesară pentru a facilita vindecarea corespunzătoare a rănilor și pentru prevenirea infecțiilor. Cu toate acestea, o rana care este  suturata adesea lasa o cicatrice care se vindeca, lăsând urme o suprafata de piele decolorata si neregulata. Cu toate ca nu toate cicatricile pot fi prevenite, puteți lua măsuri pentru a reduce la minimum tesutul cicatricial si pentru a imbunatati aspectul pielii.

  cicatrice suturata

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  A se pastra zona suturata acoperita.

  Potrivit lui Karyn Repinski, colaborator la site-ul revistei Fitness, pastrand o rana neacoperita poate dubla timpul de vindecare. Se acopera intreaga rana cu un bandaj ocluziv, care este un pansament de tifon sau bumbac, care absoarbe umiditatea și protejează rana împotriva infecției, potrivit CureHunter.com.

   

  A se evita utilizarea de peroxid de hidrogen pentru a curăța zona suturata.

  În timp ce mulți oameni cred că peroxidul de hidrogen este bun pentru tratarea rănilor. Acesta distruge noile celule ale pielii care se formează la  începutul procesului de vindecare, notează Repinski. Buna creștere a celulelor pielii este esențială pentru minimizarea țesutului cicatricial.

   

  Aplica un unguent antibiotic

  Aplica un unguent cu antibiotic pentru rana cusuta pentru prima săptămână, sfatuieste Repinski. Combinat cu bandajarea ocluziv , acest lucru va ajuta la prevenirea infectiilor bacteriene care impiedica buna vindecare. Dupa prima săptămână, comutați la vaselina pentru a facilita creșterea continua de piele noua.

   

  Utilizarea de vitamina E

  Aplica ulei de vitamina E la suprafața pielii după ce medicul a scos copcile și rana s-a vindecat. Potrivit lui Dr. James F. Balch, autor al "Prescripție pentru vindecarea nutriționala," uleiul de vitamina E este un antioxidant puternic, care poate preveni moleculele de radicali liberi de la a ataca tesutul pielii la locul rănii, care poate agrava cicatricile. Se crede despre uleiul de vitamina ca stimuleaza creșterea celulelor pielii sănătoase, reducând nevoia de colagen, componenta principala a tesutului cicatricial.

   

  Protejeaza de soare

  A se evita expunerea ranii la razele ultraviolete ale soarelui, sfatuieste Repinski. Razele soarelui  incetinesc vindecarea și pot activa melanocite, care sunt agenți de pigmentare, care pot  colora pielea la locul cicatricei. A se păstra zona acoperită cu haine sau cu o protectie solara, care are un rating de SPF 15 sau mai mare.

   

  Masarea zonei suturate

  Maseaza zona cu cicatrice timp de 15 la 30 de secunde de trei ori pe zi, după ce s-a vindecat complet. Potrivit lui Repinski, acest lucru poate ajuta la descompunerea tesutului de colagen, ceea ce poate contribui la o piele mai fină și poate reduce aparitia de tesut cicatricial.

   

  Lucruri de care ai nevoie

  1. bandaje ocluzive
  2. unguent antibiotic
  3. vaselina
  4. Vitamina E

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum evaluezi o sutura. Determina tipul cicatricei

  O cicatrice rezultata dintr-o sutura poate fi dureroasă sau cu senzația de mâncărime. Aceasta poate fi întunecata, ridicata, plata sau concava. Poate fi cu denivelari sau o combinație a acestora. Tesutul cicatricial va trece prin multe schimbări în timp.

  cicatrici sutura

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Evaluarea vindecarii si cicatrizarii unei plagi

   

  Uită-te la rana într-o lumină bună. Ar putea fi necesară o oglindă, în funcție de locația ranii. Vindecarea normală are loc în etape. Vindecarea imediata in 2-5 zile cu stadiu inflamator, atunci când umflarea si sensibilitatea sunt normale; o fază proliferativă de 2 zile la 3 săptămâni, când granularea are loc și o etapă de remodelare, care durează de la trei săptămâni la doi ani.

  Determina in ce stadiu este rana si evalueaza pentru o vindecare normala.  Cicatricea este veche de trei săptămâni, umflata și sensibila? Asta ar fi anormal. Verificați pentru a vedea dacă marginile sunt aliniate, sau daca au aparut goluri de-a lungul liniei de sutură. Multe suturi întrerupte sunt de obicei folosite pentru a repara ranile, nu este de obicei o problemă daca una sau două dintre ele se rup. Dar, în cazul în care există lacune vizibile, anunțați medicul. În funcție de stadiul de vindecare, marginile nu sunt de obicei realiniate, dar pot necesita unele modificari in ingrijire pentru a preveni infecția.

   

  Palpati cicatricea suturii

  Spălați-vă bine mâinile înainte de a atinge rănile. O cicatrice in faza de remodelare  formeaza colagen nou. Fibrele cicatricei vor fi dure la început și pot rămâne așa ceva timp. Se așteaptă ca înmuierea să aibă loc treptat, pe parcursul unei perioade de luni sau ani, până când dispare cicatricea și devine aproape la fel ca pielea din jur.

   

  Evaluati sutura pentru a determina daca este o cicatrice hipertrofica.

  Aceste cicatrici sunt caracterizate de tesut rosu inchis sau cicatrici care se ridică și se dezvoltă de-a lungul liniei de sutura a cicatricei, dar nu dincolo de ea. Acestea ar putea fi sensibile la durere și  cu senzația de mâncărime. Acest tip de tesut cicatricial se formeaza în primele săptămâni de vindecare a rănilor. Cicatricile hipertrofice sunt de obicei temporare, dar pot dura până la un an pentru a se rezolva. Indepartarea chirurgicala a cicatricilor hipertrofice este posibila.

   

  Evaluati sutura pentru a determina daca este vorba de o cheloida.

  Cicatricile cheloide se dezvolta dincolo de marginile rănii originale. Ele sunt mai frecvente la persoanele cu pielea întunecata. Acumulari roșii sau întunecate de țesut cheloid pot să apară chiar si dupa un an de la leziunea initiala. În prezent, nu există nici un tratament simplu pentru cicatricile cheloide, deoarece acestea reapar cu ușurință și pot crește chiar mai mari dacă sunt îndepărtate. Cu toate acestea, un studiu italian 2006 sugerează că inhibitorii ECA cu doză scăzută, utilizati în mod normal pentru controlul hipertensiunii arteriale, pot preveni sau reduce severitatea cicatricei cheloide.

  Evaluati pentru a vedea daca este o cicatrice atrofica.

  Acestea nu prea apar, cu excepția cazului în care o bucată de piele lipseste, aceste tipuri de cicatrici tind să se încrețeasca și si pot fi inestetice sau incomode. Procedurile chirurgicale, cum ar  grefele de piele pot îmbunătăți aspectul și senzația acestor cicatrici în cele mai multe cazuri.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum sa stimulezi cresterea parului pe o cicatrice

  Foliculii de par nu pot crește din nou pe tesutul cicatricial deoarece rădăcinile au fost distruse definitiv. O opțiune de a creste par peste tesutul cicatricial este de a obtine implanturi de par. În cazul în care cicatricea este pe scalp, puteți merge la un specialist în transplant de par pentru a completa cicatricea cu noi foliculi de par, care, sperăm, încep în mod normal sa creasca. Cicatricile pe alte părți ale corpului pot fi completate în același mod. Cicatricea va fi încă prezenta, dar va fi nedetectabila sub parul nou transplantat. Odată ce părul a prins rădăcini, acesta poate fi tăiat și aranjat ca restul parului.

  parului

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Infecțiile severe pot duce la pierderea permanenta a parului si cicatrici sau pete intunecate, hiperpigmentate pe piele.

   

  Mergeti la un profesionist din domeniul medical  care este un specialist in transplantarea de par. Găsiti un medic care este membru al Consiliului American de Chirurgie pentru regenerarea parului. Orice persoană care are această certificare are multă educație și experiență pe tema transplantului de par. Hotarati-va cu privire la cea mai buna abordare pentru transplantarea foliculilor de păr.

  Mergeti la programarea dumneavoastra la medicul chirurg. Medicul va injecta mai întâi o anumită soluție de amorțire în jurul tesutului cicatricial pentru a minimiza orice disconfort.

  Permite medicului sa efectueze interventia chirurgicala de transplant de par. El va elimina zonele mici de păr direct de la rădăcina, din jurul tesutului cicatricial si  va implanta de mai mulți foliculi de păr în țesutul cicatrizat, acoperindu-l.

  După aproximativ 2 săptămâni de vindecare, ar trebui să fiti în măsură să periati părul în mod normal, în cazul în care este pe scalp. Nu rupeti crustelele deoarece ati putea scoate o parte din parul nou implantat.

  Tratati parul transplantat la fel ca orice alt fir de păr. Odată ce rădăcinile se vindeca și părul incepe sa creasca, cicatricea ar trebui să fie bine acoperită de păr.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum sa desensibilizezi cicatricile chirurgicale

  Cicatricile  chirurgicale sunt adesea sensible la atingere și uneori dureroase. Urmați toate instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la ingrijirea post-operatorie. În funcție de o intervenția chirurgicală, s-ar putea, de asemenea, sa fie nevoie sa lucrati cu un terapeut fizic. Înainte de a începe desensibilizarea cicatricilor chirurgicale la domiciliu, așteptați până când zona inciziei s-a vindecat complet și nu mai prezintă semne de scurgeri de lichid. După ce este vindecata și coaja a căzut, începeti să desensibilizati țesutul cicatrizat folosind atat tehnici de percuție și tehnici de frecare prin masaj.

  cicatricile chirurgicale

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cicatrizarea este un proces natural de vindecare atunci cand o rana apare pe pielea ta. Cicatricea apare, de asemenea, atunci cand treci printr-o intervenție chirurgicala. Fibrele care reparara zona de sunt lucrurile care cauzeaza aparitia cicatricilor. Aceste fibre adesea fac pielea mai dura în comparație cu cealalta zonă din apropierea ranii. Cicatrizarea care este cauzata de o intervenție chirurgicala dispare greu. Totul depinde de cat de adanc si de mare este dimeniunea tesutului taiat.

  Utilizați percuție sau atingeri usoare, sub forma de masaj pentru a atenua sensibilitatea in tesutul cicatricial. Localizați punctele cele mai sensibile atingând ușor pe zona cu cicatrice, cu vârful degetului. Utilizați un ceas pentru a tine cont de timp.

  Masajul cicatricilor chirurgicale

  Masajul este una dintre cele mai bune metode de a preveni  tesutul cicatrizat dupa interventia chirurgicala. Imediat după ce rana este închisa, aplicarea masajului în zona ranita va preveni dezvoltarea tesutului cicatrizat. Masajul poate preveni si cresterea de noi tesuturi cicatriciale. Nu uita sa aplici lotiune sau gel în timp ce faci masaj. Se maseaza pielea de-a lungul cicatricei cu miscari circulare si lente.  Puteti aplica putin presiune atata timp cat nu va produceti durere.

   

  Apasati usor dar rapid pe zona.

  De două până la trei ori pe secundă este viteza ideală de masare. Continuati sa apăsați pe aceeași zonă timp de aproximativ trei minute, sau până când se produce o schimbare de senzație în zonă. Este posibil să observați amorțeală sau zona poate începe să se simtă mai puțin sensibila.  Luati pauza timp de un minut, apoi se repetă într-o altă zonă. Continuati exercițiile de masare de mai multe ori pe zi până când sensibilitatea s-a îmbunătățit.

   

  Masajul poate îmbunătăți sensibilitatea și poate restabili aspectul pielii.

  Frecarea prin masaj  intinde tesutul cicatricial. Se pune un deget pe cicatrice. Impingeți ușor pielea într-o singură direcție și țineți apăsat timp de cinci secunde. Manualul Electronic pentru Chirurgie constată că este important să nu se permită  ca degetul să alunece pe piele, ci mai degrabă să se mentina degetul în aceeași poziție în timp ce  pielea revine la pozitia initiala.

  Se lasă țesutul pielii și cicatricea să revina în poziția naturală. Se repetă acest exercițiu, cu degetul în același loc, în celelalte trei direcții. Deplasați degetul la un alt loc de pe cicatrice și se repetă. Se repetă acest masaj de mai multe ori pe zi.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Ingrijirea operatiei de cezariana pentru a evita cicatrizarea

  O cezariana este o intervenție chirurgicală majoră  și veți avea fie o incizie verticală sau orizontală ca rezultat al procedurii. Cicatricea va avea nevoie de ingrijire pentru a se vindeca în mod corespunzător și pentru a preveni infectia, sau mai rau, cicatrizarea. Discutați cu medicul dumneavoastră despre modul corect de a avea grijă si de a curăța incizia lasata de operatie pentru a îmbunătăți șansele de vindecare în mod corespunzător. Daca va ingrijiti bine cicatricea va veti recupera  mai bine odata ce copilul vine acasa.

  cicatrici cezariana

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Exista mai multe nasteri prin cezariana decat nasteri naturale in multe tari dezvoltate ale lumii de azi. Acest lucru înseamnă că tot mai multe femei au rămas cu o cicatrice urata chiar sub osul pubian unde incizia  a fost facuta pentru a scoate copilul. Cicatricea este destul de jos pe abdomen unde poate fi ușor acoperita de chiloți în timp ce lucrați la reducerea aspectului.

  Cusaturile sunt foarte utile odata ce  sunt folosite pentru a închide rănile chirurgicale. Cusaturile pot opri sangerarea profunda si leaga marginile opuse ale pielii pentru o buna vindecare. Cusaturile ajuta la o vindecare cu cicatrici minime, prevenind rana de la a deveni infectata. Pe de alta parte, acest tip de închidere  vine cu un disconfort minor, senzația de mancarime la nivelul pielii din jurul cusaturilor chirurgicale.

   

  Înainte de a începe să va ganditi la remedii naturale, este absolut esențial să va concentrati pe ingrijirea ranilor. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre cezariana și urmați instrucțiunile de post-tratare.

  În timpul procesului de recuperare dupa cezariana, disconfortul si oboseala sunt comune. Pentru a promova vindecarea:

  Luati-o usor cu activitatea fizica

  Odihneste-te atunci când este posibil. Încercați să păstrați toate lucrurile de care tu si copilul tau ati putea avea nevoie la îndemână. Pentru primele două săptămâni, evitati ridicarea lucrurilor mai grele decat copilul tau. Urmati toate sfaturile oferite de catre medicul dvs dupa operatia de cezariana. Daca planuiti sa ridicati obiecte grele sau sa faceti sport,  sau chiar mersul pe jos înainte de a va vindeca complet, puteti deschide incizia și fiti mai susceptibil la infecție și durere. În cazul în care medicul dumneavoastră vă sfătuiește să va odihniti înainte de a încerca să lucrati, roaga membrii familiei sau prietenii să-ți dea o mână de ajutor în timpul primelor săptămâni pentru a te asigura că cicatricea are suficient timp sa se vindece.

   

  Sprijiniti-va abdomenul.

  Utilizați o postura buna atunci când stati sau mergeti pe jos. Sustineți abdomenul în zona cu incizie în timpul mișcărilor bruște, cum ar fi tuse, stranutul sau rasul.

  Incercati sa ameliorati durerea.

  Medicul  ar putea recomanda o perna de încălzire, ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele), acetaminofen (paracetamol, altele) sau alte medicamente pentru a calma durerea. Cele mai multe medicamente pentru ameliorarea durerii sunt sigure pentru femeile care alăptează.

  Beti multe lichide.

  Consumul de multe lichide potabile pot ajuta le înlocuirea celor pierdute în timpul nașterii și alăptării și ajuta la prevenirea constipatiei.

  Verificati pentru semne de infecție

  Verificați-vă operatia de cezariana pentru semne de infecție. Luați legătura cu medicul în cazul în care:

  1. Incizia este rosie, umflata sau apare puroi
  2. Ai o febra mai mare de 100,4 F (38 C)
  3. Vă confruntați cu durere în jurul inciziei

   

  Produse pentru a face cicatricea mai puțin vizibila

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum prevenim cicatrizarea dupa abdominoplastie

  Toate intervențiile chirurgicale de abdominoplastie lasa un fel de cicatrice, spune chirurgul cosmetician Dr. Eric Swanson. Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală, o procedură cosmetică, care implică efectuarea unei incizii peste nivelul abdomenului inferior și îndepărtarea excesului de piele pentru a îmbunătăți aspectul stomacului. In timp ce chirurgii, în general, fac o incizie cât mai jos posibil pentru a minimiza vizibilitatea cicatricilor, persoanele mai slabe cu mai puțina piele în exces vor avea incizii mai mari pe abdomen. Cu toate că acest tip de cicatrice este inevitabil, există lucruri pe care le puteți face pentru a menține cicatricile la un nivel minim.

  cicatrici abdominoplastie

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cum prevenim cicatrizarea dupa abdominoplastie

  Etapa 1

  Stai departe de soare pentru a reduce aspectul cicatricilor de la abdominoplastie. Dr. John Di Saia, un chirurg plastician din California, spune ca cicatricile expuse la soare vor apărea adesea întunecate sau de culoare roșie. Cicatricile mai albe sunt mai puțin vizibile și, în general, de preferat fata de cicatricile pigmentate. Saia recomanda pacientilor sa poarte protecție solară în mod continuu in primul an după o intervenție chirurgicală.

   

  Etapa 2

  Acoperiti  rana cu vaselina pentru a minimiza cicatricile. În timp ce mulți oameni cred că rănile se vindeca mai repede dacă sunt expuse la aer, acest lucru nu este de fapt adevarul, spune Dr. Houtan Chaboki de la Chirurgie Plastica Potomac. Chaboki spune ca pansarea cicatricei si acoperirea in vaselina va îmbunătăți aspectul final al cicatricei cu 33 la suta. Dacă ați suferi o procedura de abdominoplastie, discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea de vaselina pentru a ajuta cu eliminarea cicatricilor.

   

  Etapa 3

  Urmați toate sfaturile postoperatorii după o abdominoplastie. Oprirea din fumat este deosebit de importanta, în conformitate cu Di Saia. Oameni care nu se opresc de la fumat  după o abdominoplastie nu se vindeca la fel de bine și cicatricile pot avea un aspect pronunțat.

   

  Etapa 4

  Aplica vitamina E topica sau cremă de silicon de grad medical pentru a reduce aparitia de cicatrici. Dr. Michael Brownstein spune că, în timp ce aceste tipuri de tratamente topice pot lucra pentru unii, gradul  cicatricilor în urma intervenției chirurgicale depinde mai ales de genetica, abilitatea chirurgului și cât de multa tensiune este plasata pe zona cu incizie după o intervenție chirurgicală.

  Dr. Thomas Fiola, un chirurg plastician din Florida, avertizează împotriva utilizării topice de vitamina E pentru a trata cicatricile. Unii oameni dezvolta erupții cutanate  ca răspuns la vitamina E topica, care poate face o cicatrice să arate mai rău.

   

  Etapa 5

  Tratati prompt infecțiile pentru a reduce aparitia cicatricei. Infecțiile pot provoca cicatricile să arate mai vizibile. Cicatricile proeminente pot necesita o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a fi corectate.

  Sfaturi

  Se aplică protecție solară chiar și în zonele acoperite de haine. Razele UV pot penetra îmbrăcămintea și provoaca cicatricile sa devina întunecate.

  Toate cicatricile se vindecă lent, indiferent de ceea ce faci. Cicatricile arata adesea mai rău în săptămânile și lunile care au urmat procedurii.  Apoi, cu timpul cicatricile prezintă îmbunătățiri, după șase luni sau un an.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cicatrice dupa operatia la genunchi

  O operatie de înlocuire a genunchiului este efectuata pentru a atenua durerea de genunchi cauzata de traume sau artrita. Chirurgul efectuează procedura printr-o incizie verticală în partea de sus a piciorului. Cand operatia este completa, incizia este de obicei închisă cu copci, capse metalice sau o combinație între cele două. Unii chirurgi folosesc cusături urmate intern de adeziv medical pentru a închide stratul de sus al pielii. Indiferent de tehnica utilizată pentru a închide rana, o cicatrice se dezvoltă ca urmare a procesului de vindecare al organismului.

  cicatrici genunchi

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Formarea cicatricei

  Incizia de inlocuire a genunchiului, la fel ca orice rana, se vindecă printr-un proces în trei părți. Faza inflamatorie, faza proliferativă și faza de remodelare au loc pentru a închide o rană și repara țesutul de dedesubt. Cicatricea începe să se formeze în faza proliferativă când rana devine mai mica si noi celule de de piele se produc. Celulele pielii noi sunt formate și migrează peste partea superioară a inciziei pentru a închide piele. Remodelarea apare atunci când țesutul conjunctiv formează cicatricea.

   

  Caracteristici ale cicatricei

   

  În primele stadii de vindecare, cicatricea de la inlocuirea genunchiului este denivelata si colorata. Aceasta  prezintă, de obicei, o pierdere a senzatiei din cauza nervilor care au fost taiati in timpul interventiei chirurgicale. Pe masura ce nervii se vindeca, senzația de-a lungul cicatrice se întoarce încet, cu toate că mulți oameni raportează că nu se întoarce la nivelurile pre-chirurgiei. Cicatricea devine treptat mai puțin inegală pe măsură ce timpul trece.

   

  Îngrijirea cicatricei pe genunchi

   

  Un considerent primordial în stadiile incipiente de reabilitare dupa o inlocuire a genunchiului este de a încuraja incizia să se vindece rapid și fără infecție. O dieta sanatoasa si un consum suficient de apă permite organismului să se repare cât mai rapid posibil. Spalarea frecventa a mainilor reduce riscul de infecție. Nu există elasticitate la nivelul țesutului cicatricial, prin urmare, cicatricea trebuie să fie suficient de alungită în faza de remodelare, astfel încât acesta va permite flexia totală a genunchiului.  Terapeutul poate prescrie, de asemenea, masajul încrucișat  de-a lungul cicatricei pentru a îmbunătăți alinierea finală a fibrelor de colagen și pentru a optimiza vindecarea.

   

  Consideraţii

  Tesutul cicatricial nu este la fel de puternic sau elastic precum țesutul pe care îl înlocuiește. Este mai ușor de deteriorat o cicatrice decat este o piele sanatoasa. Lucrările și activitățile recreative trebuie efectuate cu grija după o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului, astfel încât cicatricea nu devine rănita sau re-deschisa. Cicatricea trebuie să fie, de asemenea, protejata de expunere prea mare la soare. Ea are mai puțină protecție decât pielea normală și ar trebui să fie acoperita cu haine sau cu protectie solara atunci când iesiti în aer liber pentru a evita arsurile grave de la soare.

   

  Rezultate finale

  Nu există nici o modalitate de a evita o cicatrice dupa o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului. Unii chirurgi, cu toate acestea, folosesc tehnici mai putin invazive, care lasa o cicatrice considerabil mai mica pe suprafata genunchiului. Aceasta desigur se va vindeca un pic mai repede. Chiar și cu cele mai mici cicatrici dupa interventii chirurgicale, este important să ne amintim că fiecare persoană se vindecă într-un ritm diferit.

  Eficacitatea cremelor sau loțiunilor pentru cicatrici in minimizarea lor nu a fost încă dovedită de cercetare clinică și trebuie evitate, cu excepția cazului in care va este recomandat de către un medic. De obicei, o cicatrice de la o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului dispare pana la o linie subțire pala la aproximativ 4 până la 6 luni după intervenția chirurgicală.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum sa impiedici o operatie sa lase cicatrici

  Cicatricile se formează în mod natural atunci când organismul încearcă să închidă o rană. Se formeaza prin producerea unei proteine cunoscuta sub numele de colagen. Cu toate ca pielea contine colagen in mod natural, cicatricile produc o versiune mai groasa, care poate să iasă în mod evident deasupra pielii. Inciziile provocate de chirurgie provoca cel puțin cateva cicatrici de cele mai multe ori, dar le puteți minimiza prin ingrijirea in mod corespunzator a pielii tale, de îndată ce vă treziți din operatie.

  cicatrici operatie

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cum sa impiedici o operatie sa lase cicatrici

  Etapa 1

  Aplica un unguent cu antibiotic. Alifiile pot ajuta pentru a menține incizia hidratata și reduc populația de bacterii în cadrul acesteia, in functie de chirurgul plasticiab dr York Yates pe site-ul său YorkYates.com. Yates spune ca un unguent cu antibiotic este cel mai benefic atunci cand o rana nu e este  vindecata. Asta în primele două zile de intervenție chirurgicală.

   

  Etapa 2

  Aplica gel de silicon sau foi de silicon gel. Aveți posibilitatea să obțineți unele versiuni eliberate fara prescriptie de la magazin sau puteti obține o rețetă de la medicul dumneavoastră. Gelul de silicon poate reduce mancarimile, reduce umflarea și  diminueaza dimensiunea cicatricei, spune OptumHealth on-line. Cu toate ca foile cu gel de silicon sunt gandite pentru a ajuta la a menține umiditatea si pentru a înmuia țesutul. Acestea reduc si acumularile de colagen. OptumHealth online, spune că nimeni nu este sigur cu privire la modul în care aceste produse funcționează pentru a preveni sau reduce cicatricile.

  Etapa 3

  Se acopera noul tesut de piele  pentru a evita expunerea la soare timp de șase luni după intervenția chirurgicală. O cicatrice in curs de vindecare se va întuneca dacă este expusa la o cantitate suficientă raze ultraviolete.  Asta înseamnă că poate fi mai vizibila daca nu este acoperita cu haine, bandaje sau protecție solară, spune Academia Americana de medici de familie.

  Etapa 4

  Misca-te cu atentie pentru a imbunatati vindecarea. Activitățile, cum ar fi ridicarea, efortul fizic si sportul pot mari o cicatrice, in functie de Universitatea Notre Dame Servicii de Sănătate. Medicul dumneavoastră trebuie să vă furnizeze o listă de activități fizice care sunt periculoase pentru incizia chirurgicala.

  Etapa 5

  A se purta mănuși cu un deget dacă este necesar pentru a evita ruperea crustelor dumneavoastră. Ruperea ranilor duce la ruperea colagenului. Acest fapt poate aduce ajuta germenii sa intre în rana și să agraveze procesul de vindecare, in functie de Fundatia Nemours.

  Etapa 6

  Maseaza rana de patru ori în fiecare zi, timp de cinci minute, o data ce noua piele a crescut, sugereaza HealthToday online. Acest lucru va ajuta la descompunerea acumularilor groase de colagen și pentru a reduce aparitia de cicatrici. Pentru a obtine beneficii suplimentare, masati folosind o loțiune sau unguent care conține extract de ceapă. Extractul acesta este gandit pentru a ajuta la inhibarea formarii de colagen, potrivit CBS News.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Elimina cicatricile dupa o abdominoplastie

  Daca ati trecut printr-o operatie de abdominoplastie (sau tummy tuck), procedura elimină excesul de grăsime din regiunea abdominală, strângând mușchii stomacului în acest proces. Interventia chirurgicala implica o incizie invaziva in partea inferioara a abdomenului, care se întinde pe lungimea liniei bikinilor, lăsând în urmă o cicatrice neatractiva. Totusi, desi chirurgii  plasticieni si cosmeticienii încearca sa minimizeze cicatricile, este posibil să nu fiti capabil de a elimina complet cicatricea dupa abdominoplastie după ce incizia s-a vindecat. Cu toate acestea, unele tehnici pot ajuta la vindecarea pielii si reducerea aspectului cicatricilor.

  cicatrice abdominoplastie

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Elimina cicatricile dupa o abdominoplastie

  Pasul 1

  Discutați cu medicul dumneavoastră despre revizuirea cicatricilor chirurgicale. Aceasta metodă elimină cicatricile prin reconectarea pielii afectate, reducand aspectul cicatricilor. Revizuirea chirurgicala a cicatricilor funcționează cel mai bine pe cicatricile lungi sau late, deoarece tehnica poate subția sau scurta cicatricea. Liniile neregulate ale inciziei, mai degrabă decât o incizie dreaptă sunt folosite pentru a face o cicatrice mai putin vizibila. Așteptati șase luni pana la un an dupa operatie inainte de a incerca revizuirea cicatricilor, recomanda chirurgul plastician dr York Yates.

   

  Pasul 2

  Discutați despre folosirea de grefe de piele cu medicul sau chirurgul. Această procedură implică îndepărtarea cicatricei de pe piele prin tăierea unei găuri în jurul ei, explica Academia Americana de Dermatologie. Zona cu cicatrice este apoi înlocuita cu pielea necicatrizata, în general, luata dintr-un loc insesizabil de pe corp, cum ar fi din spatele urechii. Timpul de vindecare este de aproximativ o săptămână in timp ce pielea se vindeca. O nouă cicatrice se poate forma, dar pielea este mai netedă și mai puțin vizibila decât cicatricile adânci.

   

  Pasul 3

   

  Puteti apela la tratamentul cu laser pentru a elimina o cicatrice de la abdominoplastie. Procesul de tratament cu laser implica folosirea unei lumini de energie înaltă pentru a elimina sau reforma pielea deteriorata de o cicatrice. Tipul laserului depinde de severitatea și profunzimea  cicatricei. Procedura este costisitoare iar cicatricile groase sau cicatricile ridicate au nevoie de cel putin doua tratamente la fiecare câteva luni.

   

  Pasul 4

   

  Lasa timpul sa treaca pentru a te recupera înainte de a te concentra asupra aspectului cicatricei. Procesul de vindecare poate dura trei până la șase luni înainte ca cicatricea sa se aplatizeze sau sa se albeasca la culoare, scrie Institutul National de Sanatate.

   

  Sfaturi

   

  Renunta la fumat sau evita-l cu două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală de abdominoplastie și pana ce incizia se vindeca în mod corespunzător. Fumatul te supune la un risc de a dezvolta complicatii sau infectii dupa procedura. Complicatiile sau infectiile pot incetini procesul de vindecare și afecteaza apariția cicatricilor.

  Se acoperă cicatricea atunci când petreceti timp la soare. Lumina directa a soarelui poate provoca pete închise la culoare pe cicatrice reducând în același timp procesul de vindecare. Întotdeauna purtați  protecție solară cu SPF 15 sau mai mare atunci când va afalati afara.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 296

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 30