cicatrici hipertrofice

 • Tratament cu aspirina pentru cheloide

  Cheloidele apar atunci cand tesutul cicatricial creste mai mult decat zona initiala a plagii. Ele apar atunci cand tesutul continua sa creasca dincolo de dimensiunea unui prejudiciu, rezultând leziuni ferme, cauciucată. Desi sunt benigne, acestea pot provoca disconfort, mancărime sau durere. Tratarea cheloidelor este o problema frustranta pentru mulți, deoarece eliminarea creșterilor cu o intervenție chirurgicală de multe ori duce la creșterea în continuare a cheloidei originale. Din acest motiv, tratamentele alternative, cum ar fi pasta de aspirina ofera o noua speranta pentru eliminarea cicatricilor cheloide.

  cicatrici aspirina

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cu toate ca o zona cu o  cicatrice nu va reveni la normal niciodata, pentru ca foliculii de par si glandele sudoripare nu vor reaparea, exista tratamente, cum ar fi acidul salicilic din aspirina  care poate ajuta la repararea unor cicatrici superficiale

  Un tratament cu aspirina pentru cheloide

  Se curata cicatricea cheloide si pielea din jurul ei foarte bine. Se usucă bine zona.

  Zdrobiți comprimatele de aspirina folosind spatele unei linguri si o farfurie. Puteți face mai ușor acest lucru dacă puneti două până la trei picături de apă pe tablete înainte de a le strivi. Apa va începe dizolvarea tabletelor pentru a va permite sa le striviti mai usor.

  Se adaugă trei până la cinci picături de apă peste pulberea de aspirina, sau pur și simplu suficienta apa pentru a face o pastă groasă. Adăugați cate un pic la un moment dat, amestecând după fiecare adăugare  pentru a obține consistența corespunzătoare. Vrei ca rezultatul tau sa fie o pastă groasă  care va rămâne ferma atunci când este aplicata pe piele.

  Aplicati pasta de aspirina pe zona afectata si permiteti medicamentului să actioneze pe piele  timp de cinci minute. Aspirina conține acid salicilic, care este un puternic anti-inflamator frecvent utilizat în tratamentul unor afecțiuni ale pielii.

  Se clateste pasta de pe piele. Se repeta acest proces o data pe zi, pana cand starea se îmbunatateste.

   

  Acidul salicilic

  Acidul salicilic este un agent de exfoliere care provoacă desprinderea straturilor epidermice ale pielii, notează Drugs.com. Este un acid beta-hidroxi derivat din hormoni din plante și este recunoscut ca fiind sigur de către US Food and Drug Administration. Aveți posibilitatea să utilizați acidul salicilic într-o varietate de forme. Este folosit în produsele cosmetice topice și medicamente pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi cicatrici, acnee, negi si matreata.

   

  Cicatricile severe

  Aspirina poate fi potrivita pentru tratarea cicatricilor mici, cum ar fi cele cauzate de leziuni acneice. Pentru cicatricile mai severe tratamentele clinice pot fi cea mai bună opțiune. Acne.org constată că, pentru cicatricile crestate, atrofice, cum ar fi “icepick”, materialele de umplutură cu colagen, laserele si tehnicile de dermabraziune pot fi adecvate. Pentru cicatricile ridicate (creșteri cărnoase, numite hipertrofice sau cheloide), injecțiile cu cortizon, steroizi sau o intervenție chirurgicală ar putea fi singurele solutii, noteaza  American Osteopathic College.

  Consideraţii

   

  MayoClinic.com avertizează ca, daca aspirina intră în contact cu ochii, nasul sau gura, ar trebui să clatiti suprafata sub un jet de apa timp de 15 minute. Aspirina nu ar trebui să fie aplicata în zonele în care pielea este iritata sau rupta in vreun fel. Cu toate că exista produse  disponibile mai blânde  care contin acid salicilic fără prescripție medicală, să se consulte  medicul dumneavoastră pentru a decide cea mai bună concentrație și tipul de produs cu acid salicilic pentru tine.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Despre durere in cicatricile hipertrofice

  Cicatricile hipertrofice sunt cicatrici care sunt rezultatul creșterii excesive a pielii atunci când pielea este lezata. Cicatricile hipertrofice sunt similare ca aspect cu cicatricile cheloide si pot sa apara in orice grup rasial. In multe cazuri, cicatricile hipertrofice sunt rezultatul unei proceduri chirurgicale. In timp ce cicatricile hipertrofice apar prin proceduri chirurgicale, continuarea taierii pielii poate stimula pielea sa creasca tesut cicatricial suplimentar. Ca urmare, tratamentele pentru acest tip de durere provocata de  cicatrici sunt medicale prin natura lor, mai degraba decat chirurgicala.

  durere cicatrici

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Caracteristicile cicatricei

  În afară de cicatricile hipertrofice care sunt rezultatul unei intervenții chirurgicale,  cele mai comune tupuri de cicatrici hipertrofice sunt rezultatul unor arsuri, conform organizației Burn Surgery . Caracteristicile cicatricilor hipertrofice includ roseata de suprafata, suprafața ridicata a plagii și rigiditate la locul ranii. Alte caracteristici includ producerea crescuta de colagen la locul cicatricei si mancarime cu durere. Cicatricile hipertrofice sunt mai frecvente la adulții tineri și adolescenți decât la persoanele mai in varsta.

  Durere la cicatricile hipertrofice

  Exista mai multe motive pentru dezvoltarea de cicatrici hipertrofice și durere, chiar și după ce rana s-a vindecat. Potrivit organizației Burn Surgery , unul dintre motivele principale pentru durere la locul ranii este tensiunea pe zona cu cicatrice. Pe măsură ce pielea se intinde si noua piele se dezvolta, nervii devin inflamati si durerosi pentru pacienti. In multe cazuri, durerea poate continua timp de trei până la șase luni după  prejudiciul inițial și se rezolva in aproximativ 12 până la 18 luni după aceea.

  Tratamente farmacologice

  Potrivit organizației Burn Surgery, una dintre cele mai eficiente tratamente pentru durerea cicatricilor hipertrofice este utilizarea de medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene. Alte medicamente care sunt utilizate pentru aceste cicatrici includ antihistaminice și corticosteroizi. Aceste medicamente sunt adesea prescrise ca unguente topice. Un alt tip de medicament care este de obicei prescris pentru cicatricile hipertrofice este interferonul. Acesta poate fi aplicat prin injectare intravenoasă. Interferonul incurajeaza cresterea tesutului de colagen.

   

  Tratamente nemedicamentoase

  Potrivit organizației Burn Surgery , există numeroase alte tratamente care nu necesita medicamente si nu sunt chirurgicale in natura. Acestea includ masajul cicatricei pentru a incuraja cresterea tesutului sanatos și cresterea flexibilitatii. Foile cu gel de silicon pot fi folosite pentru a încuraja elasticitatea în rana și cicatrice și flexibilitatea în noile țesuturi in curs de creștere. Alte măsuri includ utilizarea de ultrasunete și microunde pentru a încălzi pielea si pentru a încuraja pielea sa devina flexibila si mai putin rigida.

  Prevenire

  Potrivit organizației Burn Surgery, există o serie de măsuri care pot fi luate pentru a preveni dezvoltarea de cicatrici hipertrofice si durerea care apare cu acest tip de cicatrice. Masurile preventive includ utilizarea de bandaje de compresie pentru a închide ranile complet în loc sa permita deschiderea plagii. Alte măsuri includ utilizarea de grefe de piele în procesul de recuperare, protecția rănilor și utilizarea de înlocuitori de piele artificiala în procesul de vindecare.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum evaluezi o sutura. Determina tipul cicatricei

  O cicatrice rezultata dintr-o sutura poate fi dureroasă sau cu senzația de mâncărime. Aceasta poate fi întunecata, ridicata, plata sau concava. Poate fi cu denivelari sau o combinație a acestora. Tesutul cicatricial va trece prin multe schimbări în timp.

  cicatrici sutura

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Evaluarea vindecarii si cicatrizarii unei plagi

   

  Uită-te la rana într-o lumină bună. Ar putea fi necesară o oglindă, în funcție de locația ranii. Vindecarea normală are loc în etape. Vindecarea imediata in 2-5 zile cu stadiu inflamator, atunci când umflarea si sensibilitatea sunt normale; o fază proliferativă de 2 zile la 3 săptămâni, când granularea are loc și o etapă de remodelare, care durează de la trei săptămâni la doi ani.

  Determina in ce stadiu este rana si evalueaza pentru o vindecare normala.  Cicatricea este veche de trei săptămâni, umflata și sensibila? Asta ar fi anormal. Verificați pentru a vedea dacă marginile sunt aliniate, sau daca au aparut goluri de-a lungul liniei de sutură. Multe suturi întrerupte sunt de obicei folosite pentru a repara ranile, nu este de obicei o problemă daca una sau două dintre ele se rup. Dar, în cazul în care există lacune vizibile, anunțați medicul. În funcție de stadiul de vindecare, marginile nu sunt de obicei realiniate, dar pot necesita unele modificari in ingrijire pentru a preveni infecția.

   

  Palpati cicatricea suturii

  Spălați-vă bine mâinile înainte de a atinge rănile. O cicatrice in faza de remodelare  formeaza colagen nou. Fibrele cicatricei vor fi dure la început și pot rămâne așa ceva timp. Se așteaptă ca înmuierea să aibă loc treptat, pe parcursul unei perioade de luni sau ani, până când dispare cicatricea și devine aproape la fel ca pielea din jur.

   

  Evaluati sutura pentru a determina daca este o cicatrice hipertrofica.

  Aceste cicatrici sunt caracterizate de tesut rosu inchis sau cicatrici care se ridică și se dezvoltă de-a lungul liniei de sutura a cicatricei, dar nu dincolo de ea. Acestea ar putea fi sensibile la durere și  cu senzația de mâncărime. Acest tip de tesut cicatricial se formeaza în primele săptămâni de vindecare a rănilor. Cicatricile hipertrofice sunt de obicei temporare, dar pot dura până la un an pentru a se rezolva. Indepartarea chirurgicala a cicatricilor hipertrofice este posibila.

   

  Evaluati sutura pentru a determina daca este vorba de o cheloida.

  Cicatricile cheloide se dezvolta dincolo de marginile rănii originale. Ele sunt mai frecvente la persoanele cu pielea întunecata. Acumulari roșii sau întunecate de țesut cheloid pot să apară chiar si dupa un an de la leziunea initiala. În prezent, nu există nici un tratament simplu pentru cicatricile cheloide, deoarece acestea reapar cu ușurință și pot crește chiar mai mari dacă sunt îndepărtate. Cu toate acestea, un studiu italian 2006 sugerează că inhibitorii ECA cu doză scăzută, utilizati în mod normal pentru controlul hipertensiunii arteriale, pot preveni sau reduce severitatea cicatricei cheloide.

  Evaluati pentru a vedea daca este o cicatrice atrofica.

  Acestea nu prea apar, cu excepția cazului în care o bucată de piele lipseste, aceste tipuri de cicatrici tind să se încrețeasca și si pot fi inestetice sau incomode. Procedurile chirurgicale, cum ar  grefele de piele pot îmbunătăți aspectul și senzația acestor cicatrici în cele mai multe cazuri.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum sa desensibilizezi cicatricile chirurgicale

  Cicatricile  chirurgicale sunt adesea sensible la atingere și uneori dureroase. Urmați toate instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la ingrijirea post-operatorie. În funcție de o intervenția chirurgicală, s-ar putea, de asemenea, sa fie nevoie sa lucrati cu un terapeut fizic. Înainte de a începe desensibilizarea cicatricilor chirurgicale la domiciliu, așteptați până când zona inciziei s-a vindecat complet și nu mai prezintă semne de scurgeri de lichid. După ce este vindecata și coaja a căzut, începeti să desensibilizati țesutul cicatrizat folosind atat tehnici de percuție și tehnici de frecare prin masaj.

  cicatricile chirurgicale

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Cicatrizarea este un proces natural de vindecare atunci cand o rana apare pe pielea ta. Cicatricea apare, de asemenea, atunci cand treci printr-o intervenție chirurgicala. Fibrele care reparara zona de sunt lucrurile care cauzeaza aparitia cicatricilor. Aceste fibre adesea fac pielea mai dura în comparație cu cealalta zonă din apropierea ranii. Cicatrizarea care este cauzata de o intervenție chirurgicala dispare greu. Totul depinde de cat de adanc si de mare este dimeniunea tesutului taiat.

  Utilizați percuție sau atingeri usoare, sub forma de masaj pentru a atenua sensibilitatea in tesutul cicatricial. Localizați punctele cele mai sensibile atingând ușor pe zona cu cicatrice, cu vârful degetului. Utilizați un ceas pentru a tine cont de timp.

  Masajul cicatricilor chirurgicale

  Masajul este una dintre cele mai bune metode de a preveni  tesutul cicatrizat dupa interventia chirurgicala. Imediat după ce rana este închisa, aplicarea masajului în zona ranita va preveni dezvoltarea tesutului cicatrizat. Masajul poate preveni si cresterea de noi tesuturi cicatriciale. Nu uita sa aplici lotiune sau gel în timp ce faci masaj. Se maseaza pielea de-a lungul cicatricei cu miscari circulare si lente.  Puteti aplica putin presiune atata timp cat nu va produceti durere.

   

  Apasati usor dar rapid pe zona.

  De două până la trei ori pe secundă este viteza ideală de masare. Continuati sa apăsați pe aceeași zonă timp de aproximativ trei minute, sau până când se produce o schimbare de senzație în zonă. Este posibil să observați amorțeală sau zona poate începe să se simtă mai puțin sensibila.  Luati pauza timp de un minut, apoi se repetă într-o altă zonă. Continuati exercițiile de masare de mai multe ori pe zi până când sensibilitatea s-a îmbunătățit.

   

  Masajul poate îmbunătăți sensibilitatea și poate restabili aspectul pielii.

  Frecarea prin masaj  intinde tesutul cicatricial. Se pune un deget pe cicatrice. Impingeți ușor pielea într-o singură direcție și țineți apăsat timp de cinci secunde. Manualul Electronic pentru Chirurgie constată că este important să nu se permită  ca degetul să alunece pe piele, ci mai degrabă să se mentina degetul în aceeași poziție în timp ce  pielea revine la pozitia initiala.

  Se lasă țesutul pielii și cicatricea să revina în poziția naturală. Se repetă acest exercițiu, cu degetul în același loc, în celelalte trei direcții. Deplasați degetul la un alt loc de pe cicatrice și se repetă. Se repetă acest masaj de mai multe ori pe zi.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cicatricile cheloide si umflarea lor

  In timp ce tesutul cicatricial serveste ca un memento al unei leziuni anterioare, zgariere sau tăiere, o cheloida este o zonă de țesut cicatricial care s-a dezvoltat excesiv. Pentru că țesutul cu cheloide crește necontrolat, zona poate începe să produca mancarime, umflarea apare si devine dureroasa, in conformitate cu Colegiul American Osteopatic de Dermatologie. Înțelegerea modului în care functioneaza si tratarea simptomelor dureroase care însoțesc o cheloida vă pot ajuta să gasiti alinare.

  umflarea cicatrici

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Umflarea cheloidelor

  Semnificaţie

  Cicatricile cheloide se dezvolta cel mai adesea după o intervenție chirurgicală, prin injecție, piercing, acnee sau alt eveniment care provoaca traume la nivelul pielii. Aceste cicatrici se dezvolta, deoarece raspunsul normal al organismului la un prejudiciu pe piele este accelerat. Astfel provoaca dezvoltarea unei cantitati mai mari de tesut cicatricial. Cei cu pielea mai întunecata, cum ar fi afro-americanii, hispanici si altii, sunt mai susceptibili de a experimenta cheloide si umflarea cheloidelor. Cu toate acestea, aceste cicatrici se pot dezvolta la orice persoană.

   

  Identificare

   

  Umflarea este unul dintre semnele distinctive ale cicatricilor cheloide. Cicatricea se va dezvolta dupa un prejudiciu pe piele si se va umfla la  mult timp după ce s-a produs sau vindecat. O cicatrice cheloida este rosie sau mai inchisa decat pielea din jur si este ridicata deasupra pielii. În unele cazuri, cheloidele pot continua să se umfle și să se mărească mult timp după timpul de vindecare normal. Ceea ce poate duce la cheloide la fel de mari ca 30 de centimetri, in functie de Skinsight.

   

  Prevenire

  Puteți preveni umflarea cheloidelor si aparitia lor prin ingrijirea adecvata a pielii ca urmare a prejudiciului, în conformitate cu Penn State Milton S. Hershey Medical Center, Colegiul de Medicina. Dacă sunteți la un risc mai mare din cauza pielii foarte pigmentate, evitati perforarea pielii. Astfel veti reduce riscul de dezvoltare a cheloidelor. De asemenea, ar trebui să va abțineti de la ruperea  sau zgarierea leziunilor, cum ar fi petele de acnee, înțepăturile de insecte sau alte leziuni. Acest lucru poate stimula răspunsul inflamator al organismului, care provoaca umflarea, roseata si cresterea tesutului cicatricial.

   

  Tratament

   

  Umflarea cheloidei poate fi incomoda si / sau dureroasă și o preocupare cosmetica. O modalitate de a trata umflarea este prin aplicarea bandajelor de presiune, cunoscute sub numele de tampoane cu gel siliconic sau pansamente, in conformitate cu Colegiul American Osteopatic de Dermatologie. Acestea sunt aplicate peste cheloide pentru a înmuia țesutul cicatrizat și pentru a reduce inflamația. Alte tratamente mai invazive includ injectiile cu cortizon, terapia cu laser si in cazuri severe, indepartarea chirurgicala. Cheloidele au o rată ridicată de recurență, ceea ce înseamnă că poate fi dificil să le eradicati complet.

  Interval de timp

  Folosirea de tampoane de silicon gel si creme necesita aplicatii frecvente pe parcursul a mai multor luni. Pacienții pot observa o reducere in dimensiunea cheloidelor si o reducere a simptomelor după trei luni sau mai mult de la aplicarea zilnica a tratamentelor. Dacă ați utilizat lunar injecții cu cortizon, pentru a reduce umflarea, această metodă poate dura trei până la șase luni pentru a isi dovedi eficienta.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cicatricile cheloide si piercing-urile in buric

  Piercing-urile, în general, piercing-urile in buric,  câștigă popularitate în societățile occidentale. Un buric perforat, în special popular la tinere, poate fi un mod plăcut vizual de a scoate în evidență un abdomen plat sau pentru a comemora un eveniment special din viață sau o experiență. Cu toate acestea, piercing-ul in buric - ca și alte piercing-uri - pot dezvolta cicatrici cheloide la indivizii susceptibili.

  cicatrici buric

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

   

  Piercing-urile in buric

  Un studiu in "British Medical Journal", publicat în iunie 2008, a constatat ca unul din 10 adulti a  avut un piercing într-un alt loc decât lobul urechii. Femeile au avut mai multe sanse decat barbatii sa aiba un body piercing. O treime din acei adulți  care au avut piercing în alte domenii decât lobii urechilor au raportat  ca au avut un piercing in buric. Un piercing este de obicei plasat prin clapa de piele direct deasupra buricului, cu o bucată de bijuterie curbata care trece prin piercing și este așezata deasupra și peste buric.

   

  Cheloidele

  Cheloidele sunt zone ale pielii cauzate de dezvoltarea excesiva a tesutului cicatricial ridicat. O serie de leziuni ale pielii pot face cheloidele sa se formeze. Unele dintre cele mai comune cauze ale cheloidelor includ arsurile, varicela, acneea, rănile, inciziile chirurgicale, vaccinările și piercing-urile. Este posibil să aveți o predispoziție genetică la cheloide. Acestea sunt adesea observate în familie. In plus, cheloidele sunt în general mai frecvente in randul femeilor mai tinere și indivizii din patrimoniul african.

   

  Opțiuni de tratament pentru cheloide

  Dacă aveți un piercing in buric și o cicatrice cheloida se formeaza, mai multe opțiuni de tratament sunt disponibile. Cu toate acestea, cheloidele se pot rezolva și dispar fără tratament. Tratamentele tipice pentru cheloide includ criogenia, presiunea, injectiile cu corticosteroizi, tratamentul cu laser, radiațiile sau indepartarea chirurgicala. Indepărtarea chirurgicala a cheloidelor nu poate fi eficientă în mod permanent. De fapt, indepartarea chirurgicala a cheloidelor poarta riscul de a provoca, eventual, o cicatrice cheloida mai mare.

   

  Parerea expertilor

   

  O scriere in "Jurnalul European de Obstetrica, Ginecologie si Biologie de Reproducere" iunie 2010, Nicolas Kruger raportează o creștere a numărului de femei gravide cu piercing-uri observate în ultimii 20 de ani. Kruger raporteaza ca piercing-urile buric poate provoca vergeturi in timpul sarcinii, deoarece zona din jurul ombilicului și de pe stomac se dilată. Acest lucru înseamnă că femeile pot fi mai predispuse la dezvoltarea cicatricilor cheloide în timpul sarcinii. Din acest motiv, multe femei aleg sa elimine bijuteriile din buric  în timpul sarcinii.

   

  Prevenirea / Soluție

  Practicati o ingrijire aprofundată a  piercing-ului din buric pentru a reduce riscul de infecție, rupturi sau cicatrici. Curăța piercing-ul o dată sau de două ori pe zi, folosind sapun antibacterian. Asigurați-vă că mâinile sunt curate atunci când manipulați piercing-ul sau bijuteriile. O problemă specială cu piercing-ul in buric este îmbrăcacarea. Asta deoarece puteti agăța și irita piercing-ul - acest lucru poate duce la iritații sau cicatrici. Păstrați centurile și curelele departe de zona cu piercing in buric în timpul perioadei de vindecare pentru a reduce probabilitatea de avea cicatrici cheloide.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • 10 Uleiuri esentiale pentru acnee si cicatrici

  Uleiurile esentiale sunt o alternativa naturala pentru tratarea acneei și cicatricilor. Este important să se știe cum să se folosească uleiurile esențiale și sa se cunoasca proprietățile pe care le posedă înainte de a le utiliza. Se diluează uleiurile esențiale într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de semințe de struguri, de floarea soarelui sau ulei de caise, înainte de aplicarea pe piele. Utilizate corect, uleiurile esențiale pot ajuta în vindecarea acneei sau cicatricilor.

  uleiuri esentiale

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Uleiuri esentiale pentru acnee si cicatrici

  Ulei esential de helichrysum

  Helichrysum este una dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratamentul acneei și cicatricilor. Desi  este un ulei esential  scump, pentru cei care suferă de acnee și cicatrici vechi, probabil ca merita o incercare.

   

  Ulei esential de lavanda

  Levănțica este una dintre cele mai bune uleiuri esențiale, în conformitate cu Shirley Price în cartea sa "Aromaterapie pentru femei." Uleiul de lavandă este blând, ieftin și eficient. Uleiul esential de lavanda poate fi utilizat pentru a trata acneea, cicatricile și cele mai multe afectiuni ale pielii.  Se poate aplica în stare pură pe piele, în cantități mici, dacă este folosit cu grijă.

   

  Ulei esential de neroli

  Neroli este un ulei esential eficient în tratamentul cicatricilor, in conformitate cu Julia Lawless în cartea sa " Enciclopedia ilustrata a uleiurilor esențiale." Neroli este un ulei esential scump, așa că merită sa fie încercat un ulei esențial alternativ înainte de a-l cumpăra pentru tratamentul acneei și cicatricilor. Utilizați neroli pe o bază de ulei purtător, cum ar fi  cel de caise sau ulei de floarea-soarelui.

   

  Ulei esential de salvie tămâioasă

   

  Salvia este utila in tratamentul acneei. Nu folosiți ulei esential de salvie dacă sunteți gravidă. Acesta se diluează într-o bază de ulei purtător înainte de a fi utilizat. Este un ulei favorit pentru femei, deoarece este util pentru multe afectiuni ale pielii.

   

  Ulei esential de musetel

  mușețel roman este un alt ulei esențial blând, eficient în utilizarea acnee și alte afecțiuni ale pielii, potrivit Lawless. Este un ulei esential relativ costisitoare. Este are calități similare cu mușețel german de ulei esential. Se diluează într-un ulei purtător înainte de utilizare.

   

  Ulei esential de santal

   

  Lemnul de santal este util în tratamentul acneei, pielii uscate și cicatricilor. Acesta este un alt ulei scump, dar este de multe ori isi merita banii. Este un ulei esențial de bază. Se diluează într-un ulei purtător.

   

  Ulei esential de mandarin

  Mandarin (denumit uneori mandarină) este o un ulei esențial usor, potrivit pentru tratarea acneei si cicatricilor. Acesta poate fi fototoxic, deci utilizați cu grijă la lumina soarelui. Foloseste ulei de mandarine într-o bază de ulei purtător.

   

  Ulei esential de tamaie

  Tamaia este potrivita pentru tratarea cicatricilor. Este un ulei similar cu cel de lemn de santal, în tratamentul său pentru acnee și cicatrici. Se diluează într-o bază de ulei purtător înainte de a fi utilizat.

   

  Ulei esential de arborele de ceai

  Arborele de ceai este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice. Este util in tratarea acneei. Este un ulei standard. Combină uleiul de arbore de ceai cu un ulei purtător înainte de utilizare.

   

  Ulei esențial de semințe de morcov

  A nu se confunda cu uleiul purtător de morcov. Uleiul esential de semințe de morcov este obtinut  din planta de morcov, care este bogata in vitamina C si alte vitamine. Uleiul de semințe de morcov este util pentru tratarea atat a cicatricilor cat  si a acneei. Se diluează uleiul de morcov într-o bază de ulei purtător înainte de a fi utilizat.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Reteta de casa pentru alifie pentru cicatrici

  Desi nu există deficit de produse/tratamente comerciale pentru cicatrici, ati putea prefera să va pregatiti propria alifie total naturala pentru cicatrici la domiciliu. Alege un amestec de ingrediente cunoscute pentru vindecarea cicatricilor vechi si noi, legate la vergeturi, arsuri, răni și zgârieturi. Este posibil să dețineți deja multe dintre ingredientele de bază, cum ar fi o planta de aloe vera și ulei de măsline. Uita-te dupa ingrediente suplimentare cum ar fi uleiul macese și ceara de albine la magazinele alimentare de sănătate.

  cicatrici alifie

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Preparare

  Infuzeaza ceapa decojita, tocata in ulei de masline timp de cel puțin trei săptămâni. Se umple un borcan curat de 500 de ml cu ceapa și se toarnă ulei de măsline suficient în borcan pentru a acoperi ceapa complet. Lasati amestecul timp de trei săptămâni. Se strecoara ceapa si se pastreaza uleiul de măsline. Chiar înainte de a face alifia pentru cicatrici, se taie o frunză de aloe vera si se pune gelul di interior. Razuiti ceara de albine.

   

  Reţetă pentru alifie

  Intr-un vas rezistent la căldură sau o cană de măsurare, se combină 30 ml ulei de măsline infuzat cu ceapă 30 ml ulei de macese, 30 ml unt de cacao si 30 ml ceara de albine. Se încălzește amestecul la un nivel mic, fie pe aragaz sau în cuptorul cu microunde, până când ceara de albine și cacao se topesc. Se scoate din cuptor, se adaugă 2 lingurițe de aloe vera și se stoarce conținutul a patru capsule de vitamina E în amestec. Se amestecă și se toarnă amestecul într-un borcan cu gura largă. Se toarnă ¾ linguriță din fiecare fiecare ulei esential de lavandă, mușețel și Helichrysum peste partea de sus a amestecului. Inchideti imediat borcanul.

   

  Puterea de vindecare a ingredientelor

   

  Ulei de măsline reprezintă un mediu excelent pentru infuzarea plantelor vindecatoare, în acest caz, ceapa. Din punct de vedere comercial, extractul de ceapa este un ingredient cheie în unguentul pentru cicatrici Mederma. Asta datorita proprietăților sale anti-inflamatorii și capacitatea sa de a suprima formarea de tesut cicatricial. Bogata în substanțe nutritive, anti-inflamatoare, planta de aloe vera ajută la accelerarea vindecării în arsuri și cicatrici noi. Totusi, nu poate ajuta la eliminarea cicatricilor vechi. Untul de cacao este cunoscut pentru a pătrunde profund pielea, pentru a trata la nivelul dermei. Asociatia Nationala pentru aromaterapie holistica recomanda uleiurile esențiale de lavanda si musetel pentru răni și arsuri și pentru vindecarea generală a pielii. De asemenea, uleiul de macese este uleiul purtător cel mai potrivit pentru vindecarea cicatricilor.

  Remedii simple

  Gelul de aloe vera si extractul de ceapa sunt disponibile în comerț. Luați în considerare utilizarea multora dintre ingredientele din alifia pentru cicatrici  pe cont propriu. Uleiurile esențiale, cu toate acestea, ar trebui să fie diluate în ulei purtător înainte de a fi utilizate pe piele.

  Sfaturi

  Măriti sau micșorati cantitatea de ceară de albine pentru a îngroșa sau subtia alifia. În cazul în care nu aveți acces la toate ingredientele menționate în rețetă, păstrati proporția de bază de trei părți uleiuri purtătoare la o parte ceara de albine. Utilizați un ulei esențial, mai degrabă decât de trei pentru a reduce costurile.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Peeling cu acid glicolic pentru cicatrici

  Un peeling cu acid glicolic este un tratament de îngrijire a pielii pentru întinerire administrat de un dermatolog. Tratamentul  este proiectat pentru a elimina stratul superior al pielii pentru a descoperi pielea proaspata care sta la baza. Peeling-ul cu acid glicolic ajuta la estomparea cicatricilor de acnee sau petelor maronii de pe față sau alte zone ale corpului. Acest tratament chimic funcționează în mod obișnuit pe toate tipurile de piele si estompeaza cicatricile cu efecte secundare minime.

  cicatrici peeling acid glicolic

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Exfolierea de rutină cu acid glicolic

  Pielea ta este compusa din mai multe straturi de celule. Stratul superior este numit epiderma si actioneaza ca o bariera pentru a proteja straturile profunde ale pielii din mediul înconjurător. Epiderma, de asemenea, vă ajută să mențineti temperatura internă a corpului constantă și previne uscarea pielii . Fibrele care se exista între celulele de suprafață individuale țin epiderma împreună. Într-un proces numit exfoliere, pielea elimina stratul superior al pielii. Un peeling cu acid glicolic accelerează acest proces.

   

  Acidul glicolic- Ingredientul principal

  Acidul glicolic este un acid de fructe formulat din trestia de zahăr. Atunci când este aplicat pe piele, acidul glicolic penetrează stratul superior al epidermei și slăbește fibrele care leaga celulele pielii intre ele.  Astfel provoaca cojirea pielii. Medicul dermatolog poate combina acidul glicolic cu acidul salicilic sau acidul lactic pentru a personaliza tratamentul bazat pe tipul de piele și starea pielii, precum și rezultatele dorite.

   

  Cum functioneaza

   

  Inainte de programarea dumneavoastră, medicul dermatolog vă poate cere să nu mai utilizați medicamente care pot provoca fotosensibilitate și vă roaga să înceapeti pregătirea pielii la domiciliu. Puteti face asta cu o crema de precondiționare. In ziua tratamentului, medicul dermatolog curata pielea cu un produs care îndepărtează excesul de ulei și apoi se aplică soluția de acid glicolic la locul desemnat. Acidul se poate aplica pe fata, gât, piept, mâini, brațe sau picioare. La sfârșitul tratamentului, medicul dermatolog elimină soluția și aplică un produs pentru a neutraliza acidul.

   

  Numărul de tratamente necesare

  Concentrația acidului glicolic și alte substanțe chimice din soluție și cât timp soluția rămâne pe piele în timpul fiecărei sesiuni va determina numărul de tratamente de care aveți nevoie. Tratamentul de pre-peeling si grosimea pielii de pe zona tratata pot influența cât timp este nevoie pentru a vedea rezultatele. Dupa tratament, pielea se poate simți arsa de soare și este posibil să apară roșeață și cojire în zonă. Medicul dermatolog va recomanda probabil să utilizați o protecție solară care blochează atât razele ultraviolete A și B.

   

  Alte beneficii ale pielii

  In plus pe langa estomparea cicatricilor usoare, Academia Americana de Dermatologie recomanda peeling-urile cu acid glicolic pentru reducerea ridurilor si liniilor fine, mai ales sub ochi si in jurul gurii. Un peeling cu acid glicolic poate elimina punctele negre și poate reduce temporar uleiul in exces de pe piele. Tratamentul poate imbunatati, de asemenea, pigmentarea pielii, cum ar fi petele solare, petele de vârstă, petele de ficat, pistruii. Peeling-urile cu acid glicolic nu vor imbunatati cicatricile adanci sau cicatricile cheloide.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum sa scapi de cicatricile lasate de foliculita

  Este posibil să fi experimentat foliculita dacă ați observat vreodată umflaturi cu durere pe piele, mai ales după ras sau epilarea cu ceară. Foliculita este o infectie a foliculului de par sau  a rădăcinei care poate apărea oriunde pe corp. Infecțiile severe pot duce la pierderea permanenta a parului si cicatrici sau pete intunecate, hiperpigmentate pe piele. Foliculita provine de obicei de la o infecție bacteriană sau fungică și poate provoca umflaturi mici, pline de puroi, care pot fi însoțite de mâncărime și durere. Consultați-vă medicul dumneavoastră pentru tratamentul infecției și a pielii cu cicatrici.

  cicatrici foliculita

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Scapa de cicatricile lasate de foliculita

  Etapa 1

  Consultați-vă medicul dumneavoastră sau dermatologul pentru un tratament pentru foliculita. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un antibiotic pentru piele, oral sau topic. Urmați exact doza de antibiotice recomandata și continuati medicația până când este finalizată. A se evita de rasul, frecarea sau zgarierea zonelor infectate până când se vindecă. În cazul în care trebuie să te razi, foloseste o lamă de ras curata, dezinfectata pe zona cu infecție și nu o utilizați în altă parte pe fata sau corp.

  Etapa 2

  Aplica comprese umede îmbibate într-un amestec de oțet alb și apă în zona infectată. Alte tratamente alternative includ aplicarea unei comprese umede cu cateva picaturi de ulei de arbore de ceai sau ulei de eucalipt. Uleiurile au proprietăți anti-bacteriene si anti-fungice pentru a trata infecțiile superficiale minore pe piele. Consultați-vă medicul înainte de a încerca aceste remedii naturale.

  Etapa 3

  Trateaza cicatricile de la foliculita cu peeling chimic pentru piele si creme de iluminat. Medicul dermatolog poate prescrie aceste tratamente. Un peeling chimic poate fi aplicat în cabinetul unui medic o dată sau de două ori pe lună. Cremele pe bază de rețetă pentru iluminarea zonelor hiperpigmentate sau întunecate sunt aplicate ca tratamente topice pe piele pentru a reduce aspectul cicatricilor.

  Etapa 4

  Exfoliaza cicatricile vindecate de la foliculită pentru ca pielea sa aiba un aspect uniform in culoare si textura. Încercați scrub-uri de casă blânde care conțin bicarbonat de sodiu sau sare fin măcinată. Adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu sau sare la demachiantul obișnuit și masati ușor în piele pentru exfoliere. Aplicati in continuare, în mod regulat scrub-ul exfoliant timp de mai multe luni pentru a vedea o îmbunătățire treptata.

  Atenționări

  Cicatricile de foliculită nu trebuie tratate până când infecția nu s-a vindecat complet. Nu se aplica crema pentru  tratamentul cicatricilor pe  pielea infectata cu rupturi sau cu umflături. Acest lucru poate duce la ardere a pielii si inflamatie. Aplicati creme pentru deschiderea culorii pielii asa cum vi s-a prescris, deoarece acestea pot provoca iritații ale pielii și roșeață. Este important să se poarte protecție solară pe toată pielea expusă, în special atunci când se utilizează aceste creme medicamentoase.

  Sfaturi

  Preveniti foliculita prin rasul în aceeași direcție cu creșterea părului, folosind crema de ras și apă caldă pentru a înmuia părul înainte de bărbierit. Folositi tonice astringente sau aftershave după ras și epilat. De asemenea, este important să se exfolieze pielea ușor după epilarea cu ceară, pentru a evita acumularea de culule moarte in foliculii de par.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 355

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 36