Copiii cu paduchi de cap trebuie sa fie tinuti acasa?

Copiii cu paduchi de cap trebuie sa fie tinuti acasa? Raspunsul la aceasta intrebare il puteti afla citind urmatorul articol.

Copiii cu paduchi de cap trebuie sa fie tinuti acasa

Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

Inceputul anului școlar aduce în mod inevitabil o multime de note bune și buletine informative. Excursii, meniuri, cantină, uniforme ... și păduchi de cap. Este suficient pentru a verifica scalpul oricarui copil. Și, datele australiane arată că, în orice școală primară, aproximativ un sfert din toți elevii sunt susceptibili de a avea păduchi de cap, care provoaca mancarimi. Dar mesajul de la experți este de a opri raspandirea.

„Păduchii de cap prezintă un risc foarte mic pentru sănătatea umană," spune Dr. Cameron Webb, entomolog medical la Universitatea din Sydney. "Ei nu transmit o boala si iritarea cauzata de mușcarea lor este destul de rara." Dr. Webb spune ca cele mai mari probleme cauzate de păduchi sunt anxietatea și neliniștea mintală. Acestea sunt resimțite de îngrijitori, precum și potențialul tratament in exces ce poate provoca daune.

Deci, în loc de a încărca cele mai scumpe tratamente pentru păduchi și sa pierdem o zi punand lenjeria intr-un ciclu de apa fierbinte, haideti sa vedem care este adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi.

Copiii cu paduchi de cap trebuie sa fie tinuti acasa?

Orientările guvernamentale australiene spun că atunci când păduchii se găsesc la școală, părinții ar trebui să fie informați. Iar copilul nu trebuie să fie trimis acasă în acea zi. Atâta timp cât e sub tratament, fie cu metoda de pieptene si balsam sau un produs chimic, copilul se poate întoarce la școală a doua zi. Dacă ați găsit păduchi pe copilul dumneavoastră, ar trebui să informati imediat profesorul sau directorul scolii. Școala nu ar trebui să identifice copilul dumneavoastră, dar este obligat să transmită sfaturi generale părinților, de exemplu, despre legarea părului lung și memento-uri pentru a verifica scalpurile copiilor.

Tratamentele chimice scumpe pentru paduchi, sunt cele mai eficiente

Insecticidele chimice sunt o optiune, dar specialistii recomanda încercarea unei metode mult mai ieftine, mai simple și mai sigure în primul rând. Metoda "pieptanare și balsam" funcționează pe premisa că o substanță groasă, lipicioasă (balsam) astupă porii mici de respirație a paduchilor, în mod eficient timp de aproximativ 20 de minute. Ei nu vor muri, dar se vor prinde mai usor de un pieptene. Această metodă evită riscurile de reacții alergice sau iritații asociate cu tratamente chimice. Dr. Webb, de asemenea, avertizează că unele produse promovate ca fiind pe bază de plante sau naturale pot transporta, de asemenea, riscuri de iritare.

Paduchii sunt usor transmisi de la un copil la alt copil

Dr. Webb spune ca cea mai mare concepție greșită legata de păduchii de cap este modul în care acestia sunt transmisi. "Ei nu pot sari, ei nu pot zbura, ei sunt de fapt insecte foarte fragile, odată ce sunt luate de pe firele de păr", explică el. Singurul mijloc de transmitere este prin contactul direct cap-la-cap, în cazul în care păduchi se leagăna „ca si cum ar fi Tarzan", dintr-un fir de păr la altul. Cercetările au constatat că păduchii nu supraviețuiesc în pălării sau căști de protecție. Si nu există nici un risc de transmisie prin jucării, mobilier sau covoare. Este cu toate acestea bine pentru a evita perii de păr în cazul în care există ouă atașate de firele de păr, dar Dr. Webb spune ca nu este absolut necesar să se curete paturi sau dulapuri.