corticosteroid

 • Steroizii pot suprima psoriazisul?

  Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt.

  Steroizii pot suprima psoriazisul?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Prezentare generală

  Corticosteroizii topici sunt folositi pentru tratamentul stărilor inflamatorii ale pielii (altele decât cele care rezultă dintr-o infecție). Ei sunt eficienti în condiții cum ar fi eczeme și psoriazis. Acestia nu sunt de nicio valoare în urticarie sau prurit (mancarime) și va face simptomele de acnee rozacee și acnee mai grave.

  Corticosteroizii acționează prin prevenirea eliberarii fosfolipidelor din membrana celulară și, prin urmare, împiedica transformarea lor, prin intermediul acidului arahidonic în prostaglandine și in alte substanțe chimice care cauzează inflamații.

  Corticosteroizii doar suprima reacția inflamatorie în timpul utilizării.

  Ei nu vor vindeca starea si problema pielii , dar totusi se poate agrava odată ce utilizarea de corticosteroizi topici se oprește. Aceasta se numește un efect de rebound.  Acestia sunt, în general, folositi pentru ameliorarea simptomelor și pentru a suprima semnele de tulburare atunci când alte măsuri, cum ar fi emolienții, sunt ineficienti.

  De-a lungul anilor, o serie de corticosteroizi topici au fost elaborati de diferite concentrații. Acestea sunt acum clasificate în 4 categorii de rezistență; ușoară, moderată, potenta si super-puternica. Concentrațiile diferite sunt folosite de către medici în funcție de pacient și de mărimea și severitatea afecțiunii.

  Riscul de reacții adverse merge în paralel cu rezistența steroizilor, durata tratamentului

  Si, într-o oarecare măsură, cât pielea este expusă la aer. Fața, zonele de piele ori organele genitale vor absorbi mai mulți steroizi decât alte zone. Dacă folosești un steroid sub un bandaj va avea, de asemenea, același efect. Efecte secundare asupra pielii pot fi evidente în termen de două săptămâni de utilizare. Steroizii puternici si foarte puternici trebuie monitorizați cu atenție și limitati la o utilizare de câteva săptămâni, după care un steroid mai blând ar trebui să fie înlocuit, dacă este posibil. Pacienții trebuie să fie revizuiti la fiecare 3 luni. Numai steroizi cu concentratie  usoara și moderata ar trebui sa fie utilizati la copii pentru a evita posibila întârzierea a creșterii.

  Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt. Dar se poate reactiva boala sau chiar sa devina mai grava.

  In cazul psoriazisului scalpului, este rezonabil să se utilizeze un corticosteroid mai puternic. Agenții antibacterieni pot fi combinati cu preparate de steroizi cu efect pozitiv. Cu toate acestea, antibioticul poate acționa ca un alergen la unii pacienți.

  Măsuri de precauție
  Se va evita utilizarea prelungită a unui corticosteroizilor topici pe fata (și sețin departe de ochi).

  Efectele adverse pot include:

  - răspândirea și agravarea infecției netratate;
  - subtierea pielii, care poate fi restabilită pe o perioadă după întreruperea tratamentului, dar structura originală nu poate reveni;
  - dermatită de contact;
  - dermatită periorală în jurul gurii;
  - acnee, sau agravarea de acnee sau de acnee rozacee;
  - depigmentare ușoară (deschiderea culorii pielii), care poate fi reversibilă;
  De asemenea, a fost raportată hipertricoză (creșterea excesivă a părului)

 • Vitamina A si Corticosteroizii pentru vindecarea ranilor

  Vindecarea plăgilor este un proces complex care implică sistemul imunitar. Medicamente care inhibă sistemul imunitar, cum ar fi corticosteroizii, pot face ingreuna vindecarea ranilor. Pe de altă parte, tratamentul cu substanțe înrudite cu vitamina A, de asemenea, cunoscute sub numele de retinoizi, pot ajuta la vindecarea mai rapida și pot reduce unele dintre efectele nocive ale corticosteroizilor. Discutați cu medicul dumneavoastră mai întâi. Vindecarea rapida a ranilor este utila atunci cand nu doriti sa ramaneti cu cicatrici dupa ce pielea a fost lezata. Cu cat pielea se vindeca mai repede, cu atat vor fi mai mici sansele sa dezvoltati cicatrici.

  vitamina A

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Ce este vitamina A?

  Vitamina A este un termen utilizat pentru o varietate de diferite substanțe, cunoscute sub numele de retinoizi. Acestia au un număr vast de roluri în organism. Vitamina A ajuta la promovarea unei vederi bune. Ea menține starea de sănătate a pielii și a altor materiale conjunctive din corp, inclusiv tesutul care acopera organele din tractul respirator, digestiv și tractul urinar. Vitamina A este, de asemenea, esențială pentru funcționarea sistemului imunitar. Poate contribui la promovarea dezvoltării  de celule albe in sânge.

   

  Ce sunt corticosteroizii?

  Corticosteroizii sunt compuși sintetici care sunt conceputi pentru a imita efectele unui grup de hormoni din organism numiti glucocorticoizi, inclusiv cortizol. Aceste medicamente sunt prescrise pentru a creste nivelul de glucocorticoizi.  Acestia mai pot fi prescrisi pentru a inhiba inflamația. Corticosteroizii slăbesc sistemul imunitar și în timp ce acest lucru poate fi de ajutor pentru minimizarea umflarii, acestia pot afecta, de asemenea, procesul de vindecare. Acest lucru poate încetini vindecarea rănilor, inclusiv rănile provocate de o intervenție chirurgicală.

   

  Vitamina A și corticosteroizii

   

  Retinoizii sunt administrati uneori pacienților pentru a imbunatati vindecarea ranilor. O trecere in revista in 2006, în "Chirurgie Dermatologică" a remarcat faptul ca multi dermatologi dau pacientilor retinoizi inainte de o interventie chirurgicala pentru a grabi recuperarea. Vitamina A poate ajuta, de asemenea, la a grabi vindecarea rănilor în cazul în care pacientul este tratat cu corticosteroizi. Un studiu publicat intr-un numar din 2000 "Archives of Surgery", a constatat că șoarecii tratați cu corticosteroizi au încetinit vindecarea rănilor. Unele dintre modificări au fost reversibile, atunci când șoarecii au fost tratați cu retinoizi.

   

  Consideraţii

  Cu toate ca vitamina A poate ajuta la accelerarea vindecarii rănilor, în special dacă luați corticosteroizi, trebuie să discutați în continuare cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente de vitamina A. Efectele vitaminei A in vindecarea ranilor umane sunt încă studiate. In plus, prea multa vitamina A poate fi periculoasă și poate cauza osteoporoza, probleme cu sistemul nervos central, afectarea ficatului si un risc crescut de malformații congenitale.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

 • Cum sa alegi un corticosteroid topic pentru psoriazis

  Nu poti cumpara un corticosteroid fără prescripție medicală de la medicul dumneavoastră. Voi doi veti lucra împreună pentru a găsi puterea și doza care funcționează cel mai bine pentru tine.

  Cum sa alegi un corticosteroid topic pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Dacă încercați să luptati împotriva petelor cu senzație de mâncărime care vin cu psoriazisul, este, probabil, sa fiti obisnuit cu creme, geluri și unguente. Există o mulțime, dar unul dintre cele mai puternice arme din arsenalul tau este ceva numit un corticosteroid topic. Poate controla inflamatia, care face pielea sa arate umflata si rosie.

  "Tpic" este doar un cuvânt mai fancy pentru ceva ce pui pe piele. Nu poti cumpara un corticosteroid fără prescripție medicală de la medicul dumneavoastră. Voi doi veti lucra împreună pentru a găsi puterea și doza care funcționează cel mai bine pentru tine.

  Cât de puternic ar trebui să fie?

  Corticosteroizii vin într-o grămadă de puncte forte. Sunt clasificate pe o scară de la 1 la 7. În cazul în care este etichetat "1" înseamnă că medicamentul este "super-puternic" sau foarte puternic. Atunci când are un "7" Are un rating de "nu foarte puternic" sau foarte slab.

  Medicul dumneavoastră va cântări mai multe lucruri diferite, înainte de a propune un corticosteroid specific pentru tine. El va lua în considerare vârsta ta, cât de severă este boala si partea corpului care are un focar. El va analiza, de asemenea, cu tine, potențialele efecte secundare ale tratamentului. Corticosteroizii mai slabi sunt cei mai buni dacă aveți nevoie să ii folositi pe zonele sensibile, cum ar fi fața, regiunea inghinala sau sâni. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, o versiune cu rezistență mai mică în cazul în care trebuie să-l utilizați pentru o lungă perioadă de timp. Cele ușoare până la cele rezistente pot fi folosite pentru copii.

  Posibil să aveți nevoie de unul mai puternic, dacă aveți o formă severă de psoriazis. Este, de asemenea, o alegere bună pentru pete cu o grosime de piele, cum ar fi palmele sau tălpile picioarelor.

  Vei avea efecte secundare?

  Depinde foarte mult de puterea de corticosteroid, cât de mare este zona pe care s-a răspândit și cât timp îl utilizați. Pentru a scadea riscul, medicul poate il căuta pe cel mai slab care face treaba in cel mai scurt timp.

  Unele reacții adverse frecvente care s-ar putea întâmpla cu tine:

  • Subtierea pielii
  • Modificări de colorație a pielii
  • Te zgarii cu ușurință
  • Vergeturi
  • Pielea devine roșcata
  • Infecţii
  • Deveniți sensibili la lumină

  Corticosteroizii pot fi absorbiti prin piele și, uneori, pot cauza probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, glicemia crescută, și o problemă hormonală numită sindromul Cushing.

  Cum se folosește un corticosteroid topic

  Câteva sfaturi simple va pot ajuta să obțineți cele mai bune rezultate și în condiții de siguranță, de asemenea:

  • Urmează instrucțiunile. Medicul dumneavoastră vă va spune cât de des să se aplice medicamentului.
  • Nu exagera. Atunci când l-ai pus pe piele, folosiți o cantitate mică și numai pe zona care are nevoie de tratament.

3 Articol(e)