cruste

 • Ce este psoriazisul? De ce apare acesta?

  Ce este psoriazisul? În esență, aceasta este o tulburare autoimună care cauzează cruste, sub formă de fulgi, pete roșii de piele să apară, care sunt acoperite cu solzi argintii.

  Ce este psoriazisul? De ce apare acesta?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boala care afecteaza pielea, lasand leziuni sau pete solzoase, care sunt ridicate și au o culoare roșie. Din punct de vedere medical, este o boala autoimuna, deoarece sistemul imunitar produce prea multe celule ale pielii. Nu există motive să se creadă că există o legătură puternică între psoriazis și deficitul de vitamina D. Acesta este motivul pentru care multe opțiuni de tratament se concentreaza pe creșterea nivelurilor de vitamina D. Cu toate acestea, ceea ce vitamina D poate face este de a îmbunătăți starea. Ea nu se vindeca sau chiar previne.

  Ce este psoriazisul?

  În esență, aceasta este o tulburare autoimună care cauzează cruste, sub formă de fulgi, pete roșii de piele să apară, care sunt acoperite cu solzi argintii. Acestea tind să apară pe genunchi, coate, spate si scalp. Cu toate acestea, ele pot exista oriunde pe corp. Cei mai mulți oameni au doar pete mici, dar chiar și acestea pot deveni dureroase și cu senzație de mâncărime. Conditia afecteaza aproximativ 2% din populație și, în același timp fiind cel mai frecvent la adulții cu vârsta mai mică de 35, se poate întâmpla la orice vârstă. Bărbații și femeile sunt la fel de afectate de aceasta. Psoriazisul poate exista în diferite grade de severitate, unele suferind de o iritație minoră și alții văzand o reducere semnificativă a calității vieții. Este o tulburare cronica, caracterizata prin frecvente flare-up-uri în care simptomele tind să se agraveze.

  De ce apare psoriazisul?

  Psoriazisul este o supraproducție de celule ale pielii. De obicei, la fiecare trei până la patru săptămâni, corpul nostru inlocuieste celulele moarte ale pielii. In cazul oamenilor care au psoriazis, celulele sunt inlocuite la fiecare trei până la șapte zile. Ca urmare, celulele pielii se construiesc și acest lucru creează pete. Comunitatea medicala inca nu nu intelege pe deplin de ce apar aceste pete, deși este clar că aceasta este cauzată parțial de sistemul imunitar. Sistemul imunitar ar trebui sa apere organismul impotriva infectiilor si a bolilor. Sistemul imunitar al persoanelor cu psoriazis ia in considerare celulele pielii ca fiind ceva cu care trebuie să lupte.

  Cauzele exacte ale psoriazisului sunt, de asemenea, prost înțelese. Cu toate acestea, există în prezent un oarecare acord ca factorii genetici joaca un rol vital. In plus, cei mai mulți oameni suferă de "declansatori", care provoaca simptomele sa se agraveze. Posibilii declansatori includ infectii ale gatului, leziuni ale pielii și o serie de medicamente. Din fericire, psoriazisul nu este contagios.

  De obicei, psoriazisul apare pentru prima dată când cineva este între 15 și 25 de ani. Ei încep să experimenteze pete pe tălpile picioarelor lor, palme, organe genitale, pielea capului, genunchi, coate și în alte locuri. În cazuri foarte grave, întregul corp poate fi acoperit cu pete si mancarimi dureroase.

 • Psoriazisul scalpului. Care sunt simptomele?

  Psoriazisul scalpului provoacă roșeată și cruste, ceea ce poate implica, de asemenea, linia parului, fruntea, spatele urechilor și partea din spatele gâtului.

  Psoriazisul scalpului. Care sunt simptomele?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  După cum sugerează termenul, psoriazisul scalpului este psoriazisul pe scalp. Este comun și aproximativ jumatăte din toate persoanele cu psoriazis le au asupra scalpului, de asemenea. Motivul pentru care merită a fi menționat acet tip de psoriazis este faptul că poate fi mai dificil de tratat și de obicei necesită tratamente formulate în mod specific.

  Psoriazisul pe zona scalpului apare în același mod ca și pe alte părți ale corpului. Dar părul împiedică crusta și deci nu se poate despica cum ar fi, de exemplu, pe coate. Rezultatul este că crusta se poate construi rapid, provocând o placă groasă care devine mai dificil de tratat. Această dificultate este agravată de păr, care acționează ca o barieră fizică, obstrucționeazând aplicarea ușoară a creme și unguente pentru pielea afectată. Copiii se pot obține psoriazis pe scalp de asemenea. Tratamentele vor fi la fel ca cele utilizate pentru adulți. În cazuri rare, psoriazisul scalpului a fost cunoscut să dispară în mod spontan. Dar poate ramane pe scalp pentru perioade foarte lungi de timp.

  Care sunt simptomele?

  Psoriazisul scalpului provoacă roșeată și cruste, ceea ce poate implica, de asemenea, linia parului, fruntea, spatele urechilor și partea din spatele gâtului. Acest lucru poate varia de la o formă foarte ușoară, cu o simplă crustă până la una de o grosime foarte severă, care acoperă întreaga parte scalpului. Pierderea părului în timpul acestei boli poate avea loc, în unele cazuri, dar părul va crește în mod normal din nou. Psoriazisul poate da senzația de mâncărime, poate face scalpul să se simtă strâns și ocazional poate provoca durere, mai ales în cazul în care există fisuri în piele.

  Care este tratamentul?Există mai multe opțiuni de tratament care pot ajuta la psoriazisul scalpului.

  De multe ori poate fi necesară o abordare a unei combinații. Se foloseste o serie de tratamente diferite, până când simptomele s-au stabilit. Este important să vă amintiți să continuați tratamentul scalpului, chiar dacă părul cade. Părul crește, de obicei, înapoi abia după ce  inflamația și crustele s-au eliminat.

  Tratamentele pot fi consumatoare de timp. Le-ați putea găsi mai ușor dacă vă întrebați pe cineva să vă ajute. Este important de a alege una care se potrivește stilului tău de viață; efectuarea de tratamente intensive peste week-end, de exemplu, atunci când aveți mai mult timp liber. Psoriazisul nu este curabil, dar semnele și simptomele pot fi bine controlate.

  Această afecțiune poate dura cel puțin opt săptămâni, până când se obține un control adecvat al plăcilor, în funcție de tratamentul care ne e potrivit. Amintiți-vă să încercați tratarea psoriazisului zilnic cât acesta este activ.

  Dacă, totuși, nu ați văzut nicio ameliorare dupa un tratament continuu de 4 săptămâni, ar trebui să vă întoarceți la medic sau la asistentă pentru evaluare ulterioară. Odată ce ați atins ameliorarea, este important să se mențină îmbunătățirea. Acest lucru se poate face de obicei cu utilizarea regulata a unui sampon cu gudron și/sau cu hidratare a pielii capului, ocazional, cu un ulei sau emolient .

2 Articol(e)