Cum sa elimini cicatricile chirurgicale de pe sani

Dacă ați suferit un anumit tip de intervenție chirurgicală la sani, inclusiv augmentare, reducere sau mastectomie, sunteti susceptibile de a avea unele cicatrici de la procedura. Cicatricile pot apărea pe partea inferioară a sânului, sub braț sau în jurul sfarcului. Cat de bine se vindeca pielea ta in urma interventiei chirurgicale poate afecta severitatea cicatricei. Dupa  ce operatia este este efectuata pe sanii tai si te-ai recuperat, poți vorbi cu medicul tau despre modurile prin care poti elimina aceste cicatrici.

cicatrici sani

Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

Intervențiile  chirurgicale  lasa de multe ori  cicatrici, deoarece inciziile facute sunt adanci si diseaca mai multe straturi ale pielii. Din pacate, este imposibil de spus cat de rau ar putea arata o cicatrice pana cand nu o vedem.

Elimina cicatricile chirurgicale de pe sani in 4 pasi

Pasul 1

Foloseste tratamente cu gel de silicon pe cicatrici pentru a ajuta la eliminarea cicatricilor cauzate de o intervenție chirurgicală la nivelul sânilor. Aplici gelul de silicon pe cicatrice și lasi amestecul sa actioneze. Unele exemple de produse cu gel de silicon includ ScarGuard și Scar Fade.

 

Pasul 2

Hidrateaza cicatricile cu un unguent care conține extract de ceapa (Allium cepa). Acest ingredient este extras din ceapa, și se spune că este util pentru a reduce roseata si inflamarea cicatricilor. Aceste tipuri de unguente si creme acționeaza asupra pielii ajutând la hidratarea cicatricilor.

Extractul de ceapa pentru cicatricile chirurgicale a fost dovedit a avea proprietati anti-inflamatorii si antibacteriene si reglementeaza formarea colagenului. Cu toate ca nu exista studii care  sa arate o îmbunatatire semnificativa a aspectului tesutului cicatricial, intr-un studiu cu 97 de persoane care au folosit fie un gel de ceapa sau un gel placebo, mai multe persoane care au folosit gelul de ceapa au crezut ca cicatricile lor au fost mai moi si mai putin vizibile.

 

Pasul 3

Aplicați ulei de măceșe la zona cu cicatrici  de pe sani în fiecare seară înainte de culcare. Masati uleiul în pielea sanilor și purtati haine largi pentru a permite acestuia să penetreze pielea. După două până la trei luni, este probabil sa vedeti o diferență în aspectul cicatricilor. Ar putea fi posibil ca acestea sa se estompeze dramatic.

 

Pasul 4

Asigurați-vă o programare cu medicul dumneavoastră pentru a discuta opțiunile pentru a elimina cicatricile. Vi se poate oferi o recomandare la un dermatolog cosmetician sau la un chirurg plastician. Injecțiile cu steroizi pot fi luate în considerare pentru a elimina cicatricile de pe sani. Terapia cu laser se poate face pentru a utiliza caldura concentrată pentru a elimina cicatricile. Medicul poate, de asemenea, recomanda obtinerea unei alte intervenții chirurgicale pentru a efectua o excizie si pentru a elimina cicatricile. Veti discuta cu medicul despre beneficiile și riscurile fiecărei opțiuni înainte de stabilirea unei proceduri.

Gradul de cicatrizare al unui individ are mult de a face cu genetica, varsta, tipul de intervenție chirurgicala, și daca pielea a fost sau nu a fost radiata în prealabil. La fel cum nu exista doua interventii chirurgicale identice – nici rezultatele nu pot fi.

Nu e de mirare ca multe femei sunt deranjate de aspectul cicatricilor. Ele simt ca cicatricile sunt încă un atac asupra corpului care a suferit deja atat de mult. Desi cele mai multe cicatrici vor disparea si diminua in timp, nu este neobisnuit ca o femeie sa se simta nerabdatoare si sa caute modalitati de a face acest lucru mai devreme decat mai tarziu.

13531994_624778294338513_1340161774_n