De ce este fata mea afectata brusc de acnee?

Daca esti adolescent, probabil te astepti sa ai acnee - și aproape sigur ai dreptate, din moment ce aproximativ 85 la suta din toti adolescentii experimenteaza cosuri in fiecare an. Dar, dacă ești mai în varsta, mai ales daca ai 30 de ani sau 40 de ani, o eruptie a acneei, probabil, ti se pare nedreapta. Cu toate acestea, mai multe afectiuni medicale pot duce la acnee.

De ce este fata mea afectata brusc de acnee?

Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

 

 

Cei mai mulți oameni cred ca acneea este o problema doar pentru adolescenti si ca in cele din urmă se vindeca de la sine. Dar, Academia Americana de Dermatologie (AAD) spune că acneea la adulti poate fi mult mai încapatanata decât acneea la adolescenti. De fapt, în timp ce acneea la adulti se formeaza adesea fara o problma care sta la baza sănătății, dar, poate indica alte probleme de sănătate. Pacientii în varsta care sufera brusc de o eruptie de cosuri ar trebui sa mearga la un medic. Medicul va putea sa excluda orice alte probleme.

De ce este fata mea afectata brusc de acnee?

Cauze

 

Medicii considera acneea la adolescenti a fi normala, in functie de Cleveland Clinic. Hormonii unui adolescent încep sa se intensifice în anticiparea pubertatii, hormonii determina maturizarea glandelor sub piele care produc ulei. Odata ce sunt mature, aceste glande incep sa pompeze ulei. In multe cazuri, de fapt, glandele produc prea mult ulei pentru un timp, ceea ce duce la înfundarea porilor și acnee la majoritatea adolescenților. Acneea poate veni și pleca sau persista de-a lungul anilor adolescenței.

 

Tipuri

 

Cosurile nu sunt limitate doar la adolescenti. Acneea afecteaza pana la 25 la suta dintre barbati si 50 la suta dintre femei la varsta adulta, in conformitate cu Acne.org. Daca esti o femeie care a dezvoltat brusc cosuri, probabil, poti da vina pe hormoni. Femeile adulte sufera frecvent acnee atunci când hormonii lor cresc in timpul sarcinii, in timpul peri-menopauzei și chiar înainte de menstratie.

 

Avertizare

 

În unele cazuri de acnee severa ati putea semnala o stare mai grava, cum ar fi sindromul de ovar polichistic sau diabet zaharat, in functie de American Diabetes Association. Simptomele sindromului de ovar polichistic includ acnee, cresterea parului facial si menstruatie neregulata sau absenta. Intre timp, problemele pielii, cum ar fi acneea, reprezinta uneori primul semn al diabetului zaharat in curs de dezvoltare. Daca aveți orice factori de risc pentru aceste conditii, trebuie sa consultati medicul.

Conceptii gresite

 

Cu toate ca hormonii par sa joace un rol în acneea la adolescenti și adulți, cei mai mulți oameni care sufera de acnee nu au un dezechilibru hormonal, in functie de MayoClinic.com. Prin urmare, ar trebui să va feriti de tratamentele hormonale "naturale" pentru a echilibra hormonii pentru a vindeca acneea.  Asta deoarece există puține sau nu există date pentru a susține eficacitatea lor.

 

Consideraţii

 

Acneea poate reprezenta o problema dureroasa la orice vârstă, dar poate fi chiar mai dureroasa atunci când fata este afectata brusc de acnee, fara avertisment. Vindecarea unui caz de acnee severa si persistenta la un adolescent sau adult poate avea nevoie de cateva experimente.  Ar putea necesita o vizita la dermatolog. Poate fi necesar să încercați mai multe abordări sau produse diferite, înainte de a vedea rezultate reale.