declansatori

 • Declansatoari neobisnuiti pentru psoriazis

  Știind despre acesti declansatoari neobisnuiti pentru psoriazis - plus cum să le eviti și un potențial episod acut - poate ajuta să vă gestionați mai bine starea dumneavoastră.

  Declansatoari neobisnuiti pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  O tăietură minoră, o schimbare a vremii, sau o zi stresantă ar putea să nu duca la simptome pentru cei mai mulți oameni, dar pentru cei cu psoriazis, aceasta ar putea declanșa o erupție cutanată însoțită de mâncărime si de ardere, cunoscut ca un episod acut de psoriazis. Psoriazisul poate varia foarte mult de la o persoană la alta, spune aprilie Abernethy, ND, director de programe medicale la Fundatia Nationala a Psoriazisului. Știind despre acesti declansatoari neobisnuiti pentru psoriazis, va poate ajuta să vă gestionați mai bine starea dumneavoastră.

  Stres

  Stresul nu doar duce la simptome cum ar fi dureri de cap de tensiune. Este, de asemenea, unul dintre cei mai mari declansatori pentru episoadele acute de psoriazis. In conditii de stres, nivelul de cortizol, un hormon de stres, a fost considerabil mai mare in randul persoanelor cu psoriazis decat era in cei fara conditie. Potrivit unui studiu publicat in British Journal of Dermatology, in aprilie 2014. De asemenea, studiul a constatat ca stresul ar putea face psoriazisul mai rău. Stephanie Waits, MPH, 27, un educator de sanatate de la Universitatea de Stat din San Diego, are o experiență de primă mână cu acest lucru. Cu cât mai mult, a subliniat ea, cu atât mai probabil este de a avea un episod acut de psoriazis. Si, spune ea, "dacă am un mini-episod acut si stresat, stresul il provoacă să se agraveze."

  "Mi se pare ca cel mai important lucru care agraveaza psoriazisul meu este starea mea de sănătate, mai ales atunci când am raceala sau gripa". Spune Simon Jury, un controlor de credit și psoriazis blogger în Essex în Regatul Unit. Doctorii sustin această afirmație: când adăugați stresul in lupta împotriva gripei sau o alta infectie la un sistemul imunitar care este deja afectat de o afecțiune inflamatorie cum ar fi psoriazisul, aceasta poate provoca un episod acut, spune dr Abernethy.

  Temperaturi extreme

  Pentru multe persoane cu psoriazis, vremea poate fi fie un factor declanșator pentru psoriazis sau prevenirea simptomelor psoriazisului. Pentru Jury, vremea rece de iarnă este un chin din moment ce aceasta cauzează adesea episoade acute. Dar, Waits constată că viata într-un climat însorit, umed cum ar fi San Diego, ajuta la mentinerea simptomelor psoriazisului sub control. Abernethy spune că orice temperatura extrema poate fi iritanta pentru piele. Chiar și un duș prea cald poate declanșa simptomele psoriazisului. Ea sfatuieste evitarea temperaturilor extreme cât mai mult posibil.

  Alcool

  Băuturile alcoolice, cum ar fi berea, vinul și băuturile spirtoase pot declanșa un episod acut de psoriazis la unele persoane. Cantitatea de alcool consumata conteaza, de asemenea. "Nu sunt un alcoolic, dar in ocaziile rare in care beau mai mult, pielea mea este destul de iritata câteva zile", spune Jury. Abernethy spune că alcoolul poate agrava într-adevăr, simptomele psoriazisului pentru unii oameni. Consumul de bere, în special, a fost legat de un risc mai mare de a dezvolta psoriazis la femei.

 • 6 intrebari despre psoriazis pentru a le adresa medicului

  Iată 6 intrebari despre psoriazis pentru a le adresa medicului dumneavoastră la următoarea întâlnire.

  6 intrebari despre psoriazis pentru a le adresa medicului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Fiind diagnosticat cu psoriazis, o boală de piele de lungă durată, nu este tocmai o veste bună. Dar acesta este un prim pas important spre obținerea stării sub control. Acum poți învăța la ce să te aștepti și modul de a spori sanatatea ta.

  Iată 6 intrebari despre psoriazis pentru a le adresa medicului dumneavoastră la următoarea întâlnire.

  Ce tip de psoriazis am?

  Psoriazisul duce la inflamarea pielii si scalare. Dar există mai multe tipuri de psoriazis, fiecare cu propria sa înfățișare distinctă. Psoriazisul variază, de asemenea in cât de sever este, care părți ale corpului sunt afectate, și modul în care are impact asupra vieții tale. Înțelegerea tipului dvs. de psoriazis poate ajuta să il gestionati cu mai mult succes.

  Care tratament este cel mai bun pentru mine?

  Există mai multe opțiuni, inclusiv creme, unguente, pastile și injecții. Terapia cu lumină este uneori benefica, de asemenea. Dar eficiența acestor tratamente variază de la persoană la persoană și, în cadrul aceleiași persoane, de la un moment la altul. Medicamente sunt doar o parte dintr-un plan global de tratament al psoriazisului. Medicul dumneavoastră, de asemenea, poate combina anumite abordari.

  Care sunt riscurile tratamentului meu?

  Există întotdeauna posibilitatea ca un tratament să nu funcționeze conform așteptărilor. Există, de asemenea, un risc de efecte secundare sau interacțiuni dăunătoare cu alte medicamente, alimente sau suplimente alimentare. Trebuie sa stiti ce să urmăriți și cum să reacționati în cazul în care apar probleme.

  Ce pot face despre mancarime?

  Pruritul nu este doar o supărare. Ea poate declanșa pete noi psoriazis sau sa le agraveze pe cele existente. Căile de atac includ creme hidratante, comprese reci si medicamente prescrise.

  Odată ce psoriazisul meu este clarificat, v-a veni înapoi?

  Psoriazisul poate sa devina o mai bun pentru un timp și apoi sa apara din nou. De asemenea, uneori, un tratament care a lucrat pentru tine în trecut nu mai funcționează, iar planul de tratament trebuie să fie revizuit. Trebuie sa stiti când să apelați la medicul dumneavoastră il legatura cu modificările în starea dumneavoastră.

  La care declansatori ar trebui să fiți atenți?

  Declanșatori sunt lucruri care declanseaza puseurile de psoriazis. Spre exemplu, stresul, leziuni ale pielii, anumite medicamente, sau chiar strep gât. Declanșatoare dvs. poate fi diferite de ale altcuiva. Trebuie sa acorzi o atenție atenta și să lucrezi îndeaproape cu medicul dumneavoastră. Astfel ați putea fi capabil de a identifica declanșatoarelor și să învațati modalități de a le reduce la minimum.

 • Ce este psoriazisul? De ce apare acesta?

  Ce este psoriazisul? În esență, aceasta este o tulburare autoimună care cauzează cruste, sub formă de fulgi, pete roșii de piele să apară, care sunt acoperite cu solzi argintii.

  Ce este psoriazisul? De ce apare acesta?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boala care afecteaza pielea, lasand leziuni sau pete solzoase, care sunt ridicate și au o culoare roșie. Din punct de vedere medical, este o boala autoimuna, deoarece sistemul imunitar produce prea multe celule ale pielii. Nu există motive să se creadă că există o legătură puternică între psoriazis și deficitul de vitamina D. Acesta este motivul pentru care multe opțiuni de tratament se concentreaza pe creșterea nivelurilor de vitamina D. Cu toate acestea, ceea ce vitamina D poate face este de a îmbunătăți starea. Ea nu se vindeca sau chiar previne.

  Ce este psoriazisul?

  În esență, aceasta este o tulburare autoimună care cauzează cruste, sub formă de fulgi, pete roșii de piele să apară, care sunt acoperite cu solzi argintii. Acestea tind să apară pe genunchi, coate, spate si scalp. Cu toate acestea, ele pot exista oriunde pe corp. Cei mai mulți oameni au doar pete mici, dar chiar și acestea pot deveni dureroase și cu senzație de mâncărime. Conditia afecteaza aproximativ 2% din populație și, în același timp fiind cel mai frecvent la adulții cu vârsta mai mică de 35, se poate întâmpla la orice vârstă. Bărbații și femeile sunt la fel de afectate de aceasta. Psoriazisul poate exista în diferite grade de severitate, unele suferind de o iritație minoră și alții văzand o reducere semnificativă a calității vieții. Este o tulburare cronica, caracterizata prin frecvente flare-up-uri în care simptomele tind să se agraveze.

  De ce apare psoriazisul?

  Psoriazisul este o supraproducție de celule ale pielii. De obicei, la fiecare trei până la patru săptămâni, corpul nostru inlocuieste celulele moarte ale pielii. In cazul oamenilor care au psoriazis, celulele sunt inlocuite la fiecare trei până la șapte zile. Ca urmare, celulele pielii se construiesc și acest lucru creează pete. Comunitatea medicala inca nu nu intelege pe deplin de ce apar aceste pete, deși este clar că aceasta este cauzată parțial de sistemul imunitar. Sistemul imunitar ar trebui sa apere organismul impotriva infectiilor si a bolilor. Sistemul imunitar al persoanelor cu psoriazis ia in considerare celulele pielii ca fiind ceva cu care trebuie să lupte.

  Cauzele exacte ale psoriazisului sunt, de asemenea, prost înțelese. Cu toate acestea, există în prezent un oarecare acord ca factorii genetici joaca un rol vital. In plus, cei mai mulți oameni suferă de "declansatori", care provoaca simptomele sa se agraveze. Posibilii declansatori includ infectii ale gatului, leziuni ale pielii și o serie de medicamente. Din fericire, psoriazisul nu este contagios.

  De obicei, psoriazisul apare pentru prima dată când cineva este între 15 și 25 de ani. Ei încep să experimenteze pete pe tălpile picioarelor lor, palme, organe genitale, pielea capului, genunchi, coate și în alte locuri. În cazuri foarte grave, întregul corp poate fi acoperit cu pete si mancarimi dureroase.

 • Cei mai comuni declansatori ai psoriazisului

  Care sunt cei mai comuni declansatori ai psoriazisului? Simptomele de psoriazis pot veni și pleca, dar există declansatori comuni pe care persoanele cu psoriazis ar trebui să le evite.

  Cei mai comuni declansatori ai psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală autoimună care se manifesta ca o tulburare a pielii. El afecteaza in jur de 1 la 3 la suta din americani. Un studiu din 2010 a constatat ca cei cu psoriazis sunt la un risc mult mai mare de depresie, gânduri de suicid, și anxietate. Chiar dacă afectează pielea, psoriazisul incepe de fapt, în interiorul sistemului imunitar. El provine din celulele T, care sunt un tip de globule albe din sânge. Aceste celule sunt concepute pentru a proteja organismul de infectii si boli. Cu toate acestea, in psoriazis, ele devin din greșeală active și dezactiveaza alte răspunsuri imune care duc la simptomele sale.

  Psoriazisul este caracterizat prin simptome de piele, care includ:

  • senzația de mâncărime, pete solzoase ale pielii îngroșate
  • pete uscate, crăpate, care pot sângera
  • unghii îngroșate sau crestate
  • articulații rigide și umflate

  Cauzele psoriazisului

  Cauza exacta a psoriazisului este necunoscuta. Cu toate acestea, psoriazisul afecteaza cel mai frecvent adultii si apare mai frecvent la cei care au un istoric familial de stare a pielii.

  Declansatori ai psoriazisului

  Simptomele de psoriazis pot veni și pleca, dar există declansatori comuni pe care persoanele cu psoriazis ar trebui să le evite.

  Declansatori legati de alimente

  În timp ce nu există nici o știință certă pentru modificarea dietei, in conformitate cu Fundatia Nationala a Psoriazisului, persoanele cu psoriazis doresc să evite laptele integral, fructe citrice, gluten si alimente grase.

  Alcool

  Un studiu din 2010 a constatat ca persoanele cu psoriazis au tendinta de a bea mai mult alcool. Din nefericire, alcoolul este un factor declanșator pentru mulți oameni cu psoriazis. Un alt studiu de la Brigham si Spitalul de Femei au vazut o crestere a psoriazisului la cei care au baut bere fără alcool în mod specific. Creșterea a fost asociată cu două până la trei pahare pe săptămână.

  Excesul de soare

  Pentru persoanele cu psoriazis, prea mult soare poate descrie un focar major. În timp ce o cantitate moderata de soare poate ameliora simptomele, arsurile solare pot provoca aproape sigur un episod acut. Dacă ați găsit o cantitate mică de soare, care de fapt ajuta simptomele, amintiți-vă doar să-l păstrați la un nivel minim.

  Vreme rece, uscata

  Un climat rece, uscat poate agrava, de asemenea, simptome de psoriazis. În acest tip de vreme, umezeala este desprinsa de pe piele. Unitățile de încălzire fac problemele mai rele. Încercați să reduceti la minimum timpul petrecut în timpul lunilor mai reci, și investiti într-un umidificator bun pentru casa.

  Stres

  Stresul si psoriazisul merg adesea mână în mână. Din nefericire, stresul este un factor declanșator mare pentru focarele de psoriazis. Este important să se încerce să se reducă stresul în viața ta cât mai mult timp posibil. Practicile de yoga și meditație au arătat un mare succes în ameliorarea stresului asociat cu mai multe tipuri de durere.

 • Eczema atopica – cauze/ declansatori

  Eczema atopica. Acest lucru este cauzat de o problemă din interiorul corpului. Dacă aveți eczema atopica, se naste o tendință pentru pielea ta de a deveni inflamata.

  Eczema atopica – cauze/ declansatori

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Dacă aveți eczema atopica, evitand anumite cauze (declanșatori) si iritanti pot ajuta la prevenirea episoadelor acute ale simptomelor.

  Ce este eczema / dermatita?

  Termenii de eczema si dermatita inseamna mult la fel. Adică, o inflamație a pielii. Aceasta cauzează pete roșii, cu senzație de mâncărime, care pot, de asemenea, sa provoace mancarimi. Există două tipuri principale de dermatita / eczema:

  • Eczema atopica.

   Acest lucru este cauzat de o problemă din interiorul corpului. Dacă aveți eczema atopica, se naste o tendință pentru pielea ta de a deveni inflamata. Diferite părți ale pielii tind să izbucnească cu inflamația din când în când.

  • Dermatita de contact.

   Acest lucru este cauzat de o substanță din afara corpului. Acest lucru creeaza de obicei, pete de inflamație pe zone ale pielii care au intrat în contact cu substanța. Dacă ați evitat substanța ofensatoare, inflamația pielii ar trebui să dispară.

  Care sunt cauzele si iritanti?

  In cazul celor mai multor persoane care au eczema atopica nu există nici un motiv aparent pentru care eczema sa poate sa se agraveze din când în când. Cu toate acestea, unele puseuri pot fi cauzate (declanșate) sau agravate de iritante pentru piele, sau de alți factori.

  Săpunuri și detergenți

  Săpunurile și detergenții elimina uleiurile naturale din piele. Acest lucru tinde să facă pielea uscată și senzația de mâncărime și mai sensibila la iritanți. Prin urmare, evita săpunuri, băi cu bule, etc, atunci când vă spălați. În schimb, folosiți o cremă hidratantă groasa (emolient), ca un substitut de săpun și adaugă un emolient la o baie sau duș. A se purta mănuși de cauciuc cu o căptușeală din bumbac atunci când se utilizează detergenți sau care lucrează cu alte substanțe chimice similare.

  După ce vă spălați hainele cu detergent, clătiți-le bine. Detergentii biologici sunt factori de declanșare cunoscuți și pot ameliora eczemele sau in cazul unor oameni, sa le agraveze.

  Apa de toaletă și parfumuri

  Unii oameni cu eczeme găsesc că parfumurile, conservanții și alcoolii din articolele de toaletă și make-up pot fi iritante. Poate fi cel mai bine pentru a evita acestea, sau de a folosi numai produse fără arome.

  Îmbrăcăminte

  Poarte haine de bumbac pe piele, mai degrabă decât țesăturile iritante, cum ar fi lana. Cu toate acestea, este, probabil, finețea materialului, mai degrabă decât tipul de material care ajută. Anumite țesături netede pentru om sunt, probabil, la fel de bun ca și bumbacul.

  Temperatura

  A se evita obtinerea de prea cald sau prea rece. Temperaturile extreme și umiditatea pot declanșa un episod acut de simptome de eczeme.

  Alergii alimentare

  Mai puțin de 1 din 10 de copii cu eczema atopica au o alergie la alimente, care poate face simptome mai rele. În general, copii mici au eczeme severe, care ar putea avea o alergie alimentară ca factor declanșator. Cele mai comune alimente care provoaca simptome (de declanșare), la unele persoane includ: lapte de vaca, ouă, soia, grâu, pește și fructe cu coajă.

 • Declansatoare de eczeme, și cum să le controlezi

  Afla unele dintre cele mai comune declansatoare de eczeme, și cum să le controlezi.

  Declansatoare de eczeme, și cum să le controlezi

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cheia pentru a ajuta pe copilul dumneavoastră sa stea sănătos în timp ce trăieste cu eczeme este de a păstra simptomele sub control. De aceea, este bine sa stii despre "declansatorii" de zi cu zi din mediul copilului. Acestia ar putea face eczemele lor sa se agraveze. Știind ce să cauti și care pot fi declanșatorii copilul, vă poate ajuta să păstrați AD sub control.

  Unele dintre cele mai comune declansatoare de eczeme, și cum să le controlezi, includ:

  Piele uscata

  Atunci când pielea copilului devine prea uscata, poate deveni cu ușurință fragila, solzoasa, bruta sau stransa, ceea ce poate duce la o eczema.

  Cum poti controla pielea uscată: Păstrați pielea copilului hidratata. Mai ales după baie, și în timpul lunilor reci de iarnă, uscate, atunci când încălzirea interioară este pornită. Imbraca copilul în haine moi, respirabile si evita senzația de mâncărime datorita țesăturilor, cum ar fi lână, care pot irita pielea lor.

  Iritanți

  Există produse de zi cu zi și substanțe chiar naturale, care pot determina pielea copilului sa arda si sa provoace mancarimi, sau sa devina uscata și roșie. Acestea ar putea fi produse pe care le utilizați pe corp sau în casa ta - detergent de vase, detergent de rufe, sampon, spuma de baie sau produse de curățare de suprafață și dezinfectante. Chiar și unele lichide naturale, cum ar fi sucul de fructe proaspete, legume sau carne pot irita pielea copilului atunci când le atingi.

  Cum sa iti controlezi iritanti: Uita-te cu atenție pentru a vedea modul în care aceste produse de zi cu zi sau care nu fac eczeme copilului accentueaza. Si eliminati-le pe cele care par a fi o problemă.

  Stres

  Copiii au parte de stres emoțional, de asemenea. Acest lucru poate lua forma de frustrare, furie, sau frica. Chiar și doar știind că eczemele pot fi stresante pentru copil pot face pielea lor sa se inflameze.

  Cum poti controla stresul: Ce pare a face copilul sa se simta frustrat, furios, sau deranjat? Trebuie sa faci o listă a acestor lucruri și apoi sa te gândesti la unele moduri noi, ținând cont ca ajuta copilul să facă față cu ei. Daca faci tratamentul pentru eczema o parte din rutina de zi cu zi a familiei tale, acest lucru poate ajuta, de asemenea. Medicul dumneavoastră sau un profesionist din domeniul sănătății mintale pot fi de ajutor în stabilirea acestei rutine. De asemenea și în procesul de predare a copilului tau cum sa faca fata stresului.

  Căldură și transpirație

  Majoritatea copiilor cu eczeme vor avea senzație de mâncărime. Sau vor experimenta o senzatie de "căldură înțepătoare" atunci când transpira, sau de la prea cald. Acest lucru se poate întâmpla atunci când copilul face exercitii, poartă prea multe haine la culcare. Sau atunci când se deplasează rapid de la o temperatură la alta (la rece la cald).

 • Psoriazisul eritrodermic – Cauze si simptome

  Psoriazisul eritrodermic este un tip de psoriazis gasit pe intrgul corp, ce pune în pericol viața si necesita un tratament medical imediat dupa un episod acut.

  Psoriazisul eritrodermic – Cauze si simptome

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul eritrodermic este un tip de psoriazis gasit pe intrgul corp, ce pune în pericol viața si necesita un tratament medical imediat dupa un episod acut. Psoriazisul eritrodermic este un tip deosebit de periculos de psoriazis, în care aproape întreaga suprafață a pielii izbucnește într-o erupție cutanată inflamatorie severă. Mancarimea pielii si durerea asociata cu psoriazisul eritrodermic poate fi intensa, iar boala poate pune în pericol viața dacă nu primesti tratament imediat.

  Psoriazisul eritrodermic este insotit uneori de o forma severa de psoriazis pustular.

  Cea mai rara forma de psoriazis, psoriazisul eritrodermic, afecteaza doar 1 pana la 2 la suta din cei 7,5 milioane de oameni din Statele Unite, care au psoriazis. De obicei persoanele mai in varsta, cu o varsta medie de debut de aproximativ 50 de ani. Barbatii dezvolta psoriazis eritrodermic mai des decât femeile.

  Declanșatorii posibili

  Psoriazisul este o boală genetică, dar factorii de mediu pot duce la episoade acute. Declansatorii de psoriazis eritrodermic includ:

  • utilizare inadecvată sau excesivă de corticosteroizi
  • renunti la un medicament sistemic brusc prescris pentru tratamentul psoriazisului
  • o erupție cutanată alergică provocată de o alergie la medicamente care solicită răspunsul Koebner, in care psoriazisul se dezvoltă ca urmare a unei leziuni a pielii
  • arsură solară severă
  • stres emoțional
  • alcoolism

  Simptome și efecte secundare

  Psoriazisul eritrodermic apare de obicei la persoanele care au deja psoriazis în plăci, în special în cazul în care este instabil. Cu toate acestea, de asemenea, poate apărea si la o persoană care are primul focar de psoriazis, chiar si la copii. Psoriazisul eritrodermic se poate dezvolta treptat sau să apară brusc și fără avertisment.

  Un episod acut de psoriazis eritrodermic cauzeaza cea mai mare parte a suprafeței pielii să erupă într-un focar roșu aprins, făcându-l sa arate ca și cum acesta a fost ars. Mâncărimile extreme ale pielii și durerile severe de psoriazis sunt rezultatele. Psoriazisul eritrodermic este periculos. Funcția de protecție a pielii este pierduta, similar cu ceea ce se întâmplă în arsuri grave. Acest lucru lasă corpul vulnerabil la efectele secundare nocive, care ar putea necesita spitalizare, inclusiv:

  • Pierderea proteinelor si lichidelor cauzate de vărsarea rapidă a unor cantități mari de piele
  • Umflături cauzate de retenția de lichide în exces, în special în glezne
  • Insuficiență cardiacă congestivă
  • Infecție bacteriană sau virală care rezultă din piele inflamata, ceea ce ar putea duce la pneumonie
  • Lipsa de control asupra temperaturii corpului, având ca rezultat episoade de frisoane

  Psoriazisul pustular, care de multe ori sta la baza tipului de psoriazis in cazul persoanelor care dezvolta psoriazis eritrodermic, este numit von Zumbusch psoriazis pustulos. In aceasta forma de psoriazis, leziunile sunt insotite de dezvoltarea de pustule care formează coji uscate. Complică și mai mult starea celor cu psoriazis eritrodermic De asemenea, sunt mai susceptibile de a avea artrita psoriazică.

 • Simptomele si declansatorii psoriazisului

  Psoriazisul apare atunci cand celulele pielii sunt înlocuite mai repede decât de obicei. Care sunt simptomele si declansatorii psoriazisului?

  Simptomele si declansatorii psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul apare atunci cand celulele pielii sunt înlocuite mai repede decât de obicei. Nu se știe exact de ce se întâmplă acest lucru, dar cercetarile sugereaza ca este cauzat de o problema cu sistemul imunitar. Corpul tau produce noi celule ale pielii în cel mai adânc strat al pielii. Aceste celule ale pielii se muta treptat prin straturile de piele până când ajung la nivelul cel mai exterior. Apoi, ele mor și se exfolieaza. Acest proces durează în mod normal în jurul valorii de trei până la patru săptămâni.

  La persoanele cu psoriazis, acest proces dureaza doar aproximativ trei până la șapte zile. Ca rezultat, celulele care nu sunt mature pe deplin se construiesc rapid pe suprafața pielii, provocând pete rosii cu fulgii si cruste acoperite cu solzi argintii.

  Probleme cu sistemul imunitar

  Sistemul imunitar este apărarea organismului împotriva bolilor și ajută la lupta împotriva infecției. Una dintre principalele tipuri de celule utilizate de sistemul imunitar sunt numite celule T. Celulele T „calatoresc” în mod normal prin corp pentru a detecta și a lupta impotriva germenilor, cum ar fi bacteriile, dar la persoanele cu psoriazis incep sa atace celulele sanatoase ale pielii din greșeală. Acest lucru face ca cel mai profund strat al pielii pentru a produce noi celule ale pielii mai repede decât de obicei, care, la rândul său, declanseaza sistemul imunitar pentru a produce mai multe celule-T.

  Nu se stie ce anume cauzeaza aceasta problema cu sistemul imunitar, desi anumite gene declansatoare de mediu pot juca un rol.

  Genetică

  Psoriazisul ruleaza in familii. Unul din trei persoane cu psoriazis au o ruda apropiata, cu conditia. Cu toate acestea, rolul exact pe care genetica il joaca in aparitia psoriazisului este neclară. Studiile au aratat ca mai multe gene diferite sunt legate de dezvoltarea psoriazisului. Este posibil ca diferite combinatii de gene pot face pe oameni mai vulnerabili la starea actuală. Cu toate acestea, având aceste gene nu înseamnă neapărat că o să-l dezvolte.

  Declansatorii psoriazisului

  Simptomele psoriazisului multor oameni incepe sau se pot agrava din cauza unui anumit eveniment, cunoscut ca un declanșator. Știind declanșatoarelor poate ajuta pentru a evita un episod. Declanșatoarele comune includ:

  • o leziune a pielii, cum ar fi o tăietură, racla, înțepături de insecte sau arsuri solare (acest lucru este cunoscut sub numele de răspuns Koebner)
  • cantități excesive de alcool
  • fumat
  • stres
  • modificări hormonale, în special la femei (de exemplu, în timpul pubertății și menopauza)
  • anumite medicamente, cum ar fi litiu, unele medicamente antimalarie, medicamente anti-inflamatorii incluzând ibuprofen, inhibitori ai ECA (utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute) și beta-blocante (utilizate pentru a trata insuficiența cardiacă congestivă)
  • Alte tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi HIV, care provoaca un episod acut de psoriazis sau să apară pentru prima dată.
 • De ce psoriazisul meu arata mai bine vara?

  De ce psoriazisul meu arata mai bine vara? Este speculat că unii oameni văd îmbunătățiri în psoriazis lor, din cauza mai marei disponibilitati a luminii ultraviolete naturale (soare).

  De ce psoriazisul meu arata mai bine vara?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Primăvara și vara

  De ce psoriazisul meu arata mai bine vara?

  Este speculat că unii oameni văd îmbunătățiri în psoriazis lor, din cauza mai marei disponibilitati a luminii ultraviolete naturale (soare). Oamenii poartă de obicei mai puține straturi de îmbrăcăminte și isi expun mai multe zone ale pielii prin purtarea de mâneci scurte, pantaloni scurți, și costume de înot în timpul lunilor de vară.

  Soarele ma poate ajuta cu psoriazisul meu?

  In cele mai multe cazuri, da. Persoanele cu psoriazis de multe ori raspund bine la expunerea la razele ultraviolete naturale și / sau artificiale. Cu toate acestea fiecare persoană este diferită. În cazul în care psoriazisul dvs. a răspuns bine în trecut la lumina soarelui sau fototerapie, este probabil că va avea un răspuns pozitiv. Dacă ați răspuns negativ, atunci plaja este cel mai probabil, nu pentru tine. Supraexpunerea la razele ultraviolete pot declanșa o acutizare a simptomelor psoriazisului. Cel mai bine este să începi cu timpi de expunere foarte mici și de a creste timpul de expunere la câteva săptămâni.

  Ar trebui sa folosesc o protecție solară atunci când sunt în soare?

  Da. Este foarte important să se folosească protecție solară pe zone ale corpului, fără psoriazis pentru a preveni deteriorarea pielii si aparitia cancerului.

  Pot să mă duc într-o piscină sau o cadă cu hidromasaj dacă am psoriazis?

  Da, dacă nu aveți răni deschise care sunt infectate. Clorul este un produs chimic care poate provoca iritații și poate usca mai departe pielea deja peste uscat, care însoțește în mod normal, psoriazisul. Cu toate acestea, mulți oameni consideră că piscina sau apă fierbinte ajută să se înmoaie crustele, zonele dure și sa se exfolieze. Să fii conștient ca apa foarte caldă sau daca stai mai mult timp in cada fierbinte, poate crește senzația de mâncărime și iritare. Cel mai bun mod de a evita această iritație este de a face duș cât mai curând posibil după piscină sau de a folosi o cadă cu hidromasaj. Cu ajutorul sampoanelor de îndepărtare a clorului, poti ajuta la reducerea în continuare a iritației chimice. Dușul trebuie urmat cu o aplicare generoasă de cremă hidratantă.

  Toamna și iarna

  De ce psoriazisul meu se agraveaza in timpul iernii?

  O combinație de aer uscat, a scăzut expunerea la soare, iar temperaturile mai reci pot contribui la episoadele acute de psoriazis de iarnă. Hidratarea frecventă și utilizarea unui umidificator acasă pot ajuta la atenuarea unora dintre simptomele. Discutați cu medicul dumneavoastră tratamente posibile pentru a controla psoriazisului în timpul iernii.

  Psoriazisul meu se va agrava dacă mă îmbolnăvesc?

  Orice lucru care poate afecta sistemul imunitar poate, la rândul său, sa afecteze psoriazisul. Avand o raceala sau gripa poate juca un rol in psoriazis. Asigurați-vă că veți obține o mulțime de odihnă, spălați-va pe mâini în mod frecvent, și încercati să fiti conștienți de alți factori declanșatori, cum ar fi stresul, care poate crește susceptibilitatea la boală.

 • Sfaturi pentru a face față cu diagnosticul de psoriazis

  Citiți mai departe pentru mai multe sfaturi pentru a face față cu diagnosticul de psoriazis.

  Sfaturi pentru a face față cu diagnosticul de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Poate că ați început să vă faceți griji, după câteva pete uscate, de culoare roșie apărute brusc pe picior și care nu au disparut in ciuda timpului si medicamentelor. Sau ar putea fi ceva mai mult pe scara larga, cum ar fi o "erupții cutanata", care a persistat și nu a fost ceva ce medicul dumneavoastră generala a înțeles bine. Cu toate acestea ați primit diagnosticul de psoriazis, stiu acest lucru. Tu nu ești singur, există o mulțime de sprijin și informații disponibile, și viața ta va deveni mai bună.

  Citiți mai departe pentru mai multe sfaturi pentru a face față cu diagnosticul de psoriazis.

  1. Găsiți un dermatolog.

  Asigurați-vă că această persoană este specializată în psoriazis. Medicul dumneavoastra primar va avea probabil recomandări. De asemenea, puteți găsi un dermatolog calificat prin intermediul Academiei Americane de Dermatologie a bazei de date de medic.

  1. Ia în considerare sa lucrezi cu un mentor.

  Fundatia Nationala a Psoriazisului, prin programul "psoriazis One to One" conectează mentori cu experiență cu cei nou diagnosticați. Această persoană nu va oferi sfaturi medicale, ci mai degraba ofera informatii legate de boala si tratament.

  1. Aflați mai multe despre opțiunile de tratament.

  Vestea cea bună: există o gamă largă de tratamente disponibile pentru psoriazis. Ar trebui să lucreze împreună cu medicul dermatolog pentru a dezvolta planul potrivit pentru tine. Tratamentele includ: topicals, fototerapia și medicamente sistemice.

  1. Cunoaște istoricul sănătății familiei.

  Dacă aveți psoriazis sau antecedente de psoriazis in familie, asigurați-vă că medicul care va consulta stie acest lucru. Unele medicamente pot declansa un prim focar de psoriazis sau pot cauza psoriazisul sa accentueze episoadele deja existente.

  1. Cerceteaza studiile clinice.

  În cazul în care sunteți interesat, eventual, incearcati un nou tip de tratament psoriazis, ia în considerare sa cercetezi această opțiune.

  1. Trebuie să înțelegi elementele de declanșare.

  Ce poate declanșa un episod acut pentru tine poate fi foarte diferit la o alta persoana cu psoriazis. Știind ce afectează pielea ta va ajuta să faci alegeri în cunoștință de cauză - cu privire la stilul de viață și tratamentul. Declansatorii comuni de psoriazis includ: infectie, reactie la anumite medicamente, leziuni ale pielii, stres, vreme si lucruri cum ar fi hormonii, fumatul si consumul excesiv de alcool.

  1. Practica o ingrijire buna a pielii - chiar și atunci când nu te confrunti cu un episod acut.

  Utilizați emoliente și creme hidratante, deoarece utilizarea regulata poate ajuta la înmuierea pielii și pentru a preveni uscarea pielii, care provoaca mancarimi. De asemenea: fa bai sau duș cu apă caldă, nu fierbinte (folosiți substanțe de curățat sau parfum, de asemenea). Nu trage de leziuni, deoarece acest lucru poate provoca hemoragii, infecții și o agravare a psoriazisului. Tamponeaza, nu freca, pielea uscată, deoarece irita pielea în orice fel si poate provoca leziuni de psoriazis, pentru a se forma. Utilizați protecție solară (în timp ce lumina soarelui poate ajuta la tratarea psoriazisului, mai multe tratamente fac pielea sensibilă, iar expunerea la soare poate provoca arsuri solare, care pot declansa psoriazis). Poarta haine de bumbac, care sunt mai puțin probabil decât alte materiale pentru a irita pielea.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 26

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3