Dermatita. Mancarimea la articulatii

Mâncărimea la nivelul pielii este cunoscuta sub numele de prurit. Pruritul pe piele, la articulațiile brațelor poate cauza disconfort si frustrare. Această condiție poate interfera cu somnul și poate duce la anxietate sau depresie. Bolile de piele, paraziții și reacțiile alergice sunt adesea asociate cu o erupție însoțită de mâncărime care poate afecta pielea la articulatii. Pielea uscată în timpul iernii  poate produce aceste zone de mancarime.

Dermatita. Mancarimea la articulatii

 

Va recomandam pentru piele uscata, crapata, eczeme, alergii si alte probleme ale pielii lotiunea Gloves In A Bottle.

Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata, crapata, eczeme, alergii si alte probleme ale pielii .

Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

Pentru produs dati click aici

 

Simptome

Puteți dezvolta mâncărimi ale pielii la articulațiile brațelor sau coate. Mâncărimea poate apărea cu alte simptome cum ar fi roseata, umflaturi, pete sau vezicule. Pielea se poate fisura sau sa para prea uscata. Pielea de pe coate poate avea o textura solzoasă sau tare. Ati putea experimenta mancarime fara a suferi oricare dintre aceste alte modificări. Mâncărimea se poate agrava dacă ai frecati sau scarpinati pielea la articulațiile brațelor.

Cauze pentru mâncărimile pielii pe articulatii

Potrivit Mayo Clinic, mâncărimile pielii pe articulatiile brațelor sau coatelor pot fi cauzate de pielea uscată, dacă nu vedeți încă alte simptome. Mediile calde sau reci, cu un nivel de umiditate scăzut pot face pielea se usuce si cauzeaza mancarime la coate. Afectiunile pielii, cum ar fi psoriazis, dermatita și urticaria pot afecta pielea de la articulatiile brațelor. Infestările parazitare, cum ar fi scabia și păduchii pot afecta brațele și produc mâncărimi. Iritațiile și reacții alergice la substanțele chimice, iedera otravitoare sau stejarul otravitor pot provoca mancarimi pe coate.

Tratamentul pentru acasa

Academia Americana de Dermatologie recomanda folosirea de apa calduta, in timp ce faceti baie sau duș, dacă aveți mâncarime pe coate. Curata zona cu un sapun usor cu un pH scăzut. Se clătește săpunul de pe corpul dumneavoastră complet și stergeti ușor pielea uscată. Aplica lotiune hidratanta sau crema pentru coate, imediat dupa baie pentru a ajuta la menținerea umidității în piele. Poarta haine lejere pentru articulațiile brațelor. În cazul în care aveti mancarime pe coate, și vezicule care pot sa apara cu varicela sau iedera otravitoare, o baie cu faina de ovaz rece poate ajuta la ameliorarea disconfortului.

Medicamente

Crema cu hidrocortizon fara prescriptie medicala care contine cel putin 1 la suta hidrocortizon poate oferi ajutor pentru mâncărimea temporară. Antihistaminicele orale eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi difenhidramina poate ajuta la reducerea pruritului. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie unguente topice si antihistaminice pe baza de prescriptie medicala pentru a ajuta la ameliorarea pruritului persistent sau sever pe coate și articulatii. Cremele corticosteroide pot ajuta la ameliorarea pruritului cauzat de inflamație sau dermatita.

 

Cand este timpul sa mergeti la doctor

Consultați medicul dumneavoastră in orice moment  in care apar modificări inexplicabile pe pielea ta. Viziteaza medicul  dacă mâncarimea în jurul articulațiilor persistă mai mult de două săptămâni. Ar trebui să vizitați medicul  dacă mancarime este inconfortabila și interferează cu activitățile de zi cu zi și cu rutina. A se vedea imediat medicul dumneavoastră dacă mâncarimea apare cu oboseală extremă, pierderea in greutate, modificari ale tranzitului intestinal sau al frecvenței urinare, febră sau înroșirea pielii.