Dermatita sau eczema - tratamente

Dermatita sau  eczema, este o afecțiune inflamatorie a pielii care produce simptome cum ar fi umflarea, mâncărimea, arsura și roșeața pe piele.

Dermatita sau eczema - tratamente

Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

 

Dermatita sau  eczema, este o afecțiune inflamatorie a pielii care produce simptome cum ar fi umflarea, mâncărimea, arsura și roșeața pe piele.

Aceasta poate fi o reacție acută sau cronică si persistă timp de săptămâni sau ani. Ea poate afecta absolut orice parte a corpului, de la nivelul scalpului si palme, la cele mai intime zone. Devine necesar pentru a rupe ciclul de mancarime-zgarieturi-mancarime, care previne vindecarea si reface pielea in mod natural. Din fericire, există o mulțime de căi de atac care pot ajuta la orice tip de dermatita pentru a calma arderea si mancarimea si ajuta la vindecarea mai rapida, începând cu pasul 1 de mai jos.

 1. Încercați o aplicare de ulei de nucă de cocos.

Uleiul de cocos este un hidratant profund ce are multe proprietăți antimicrobiene. Aceste proprietăți specifice pot ajuta foarte mult în a face fata conditiei, cum ar fi dermatita în cazul în care pielea devine uscată și cu foarte multe mâncărimi. Iată cum să o folosesti în mod eficient:

 • Ia o lingura de ulei de nucă de cocos (de preferință, ulei de nucă de cocos virgin) și se aplică pe regiunea afectată ușor, astfel încât să se înmoaie pielea. Nu freca sau fa masaj, pur și simplu se aplică ușor. Fa acest lucru de două ori pe zi.
 • Pentru a obține rezultate mai bune, aplicați ulei înainte de a merge la culcare si lasa sa hidrateze pielea in profunzime toata noaptea. În termen de câteva zile de utilizare uleiului de nucă de cocos, veți vedea o reducere semnificativă a roșeții, scalarii și uscăciunii zonei afectate. Toate acestea vor reduce mancarimea si vor ajuta la eliminarea eczemei mai repede.
 1. Încercați o curatare cu afin.

Afinele contin un tip puternic de antioxidant numit flavonoidă anthocyanoside. Antioxidanții sunt în general buni pentru piele, deoarece acestea reduc radicalii liberi inflamatorii, contribuind astfel în tratamentul dermatitei. Pentru a utiliza afinele:

 • Se iau 50 de grame de afine într-un recipient din oțel și se adaugă în jur de 1 litru (0.3 US gal) de apă la ea. Se încălzește amestecul și se lasa sa stea timp de o oră. Acest proces va permite amestecul să devină omogen.
 • Se fierbe amestecul timp de 20 de minute si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. După aceea, acesta va fi gata pentru a fi folosita ca demachiant.
 • Folosind o cârpă sau tampon de bumbac, curata zona afectata cu acest amestec de două ori sau de trei ori pe zi. Aveți dreptul să-l utilizați pentru atâta timp cât eczema persistă, deoarece funcționează ca un purificator natural.
 • Intr-un studiu efectuat folosind extract de afin, s-a constatat că crema aceast a întrecut pe sine steroizii în ameliorarea pruritului datorită conținutului său ridicat de antocian.
 1. Experimenteaza cu frunze de migdale.

Unii cred că frunzele de migdale sunt foarte eficiente în tratamentul dermatitei și în prevenirea acesteia de la recurente. Pentru a culege beneficiile sale, veți avea nevoie de o pasta de migdale. Iată cum să o faceti:

 • Ia 5-10 frunze de migdale și striveste cu apă pentru a prepara o pastă omogenă.
 • Aplica aceasta pasta pe pielea afectata si se lasa sa ramana timp de 5-10 minute.
 • Curăța zona cu apă călduță și aplicați loțiune hidratantă. Se repetă același proces de două ori sau de trei ori pe zi.