diagnostic

 • Vulnerabilitatea in legatura cu petele de varsta

  Problema vulnerabilității victimei este la fel de comuna ca problema petelor de ficat. Cum se poate diagnostica, prin urmare, în mod corect vulnerabilitatea in legatura cu petele de varsta? Iată câteva dintre sugestii.

  Vulnerabilitatea in legatura cu petele de varsta

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  Intrebarea cu privire la ceea ce sunt petele de ficat este cea mai frecventa pe internet, și în mod special pe secțiunea de sănătate și de nutriție a site-urilor. Este un lucru obișnuit pentru că orice persoană poate fi afectată de pete de ficat. Fiecare persoană are piele, și petele de ficat afecteaza pielea, prin urmare, toată lumea este sensibilă la starea actuală. Acest lucru nu înseamnă că toată lumea are o sensibilitate egală cu condiția. Mai există și alte persoane care sunt mai sensibile la ele decât altele.

  Diferența de vulnerabilitate dintre petele de ficat este din cauza diferențelor în structura genei, stilul de viață al respondentului, vârsta respondenților. De fapt, problema vulnerabilității victimei este la fel de comuna ca problema petelor de ficat.

  Cum se poate diagnostica, prin urmare, în mod corect vulnerabilitatea in legatura cu petele de varsta? Iată câteva dintre sugestii.

  Factorul de vârstă

  Condiția este mult mai probabil să afecteze oamenii care sunt mai avansati în ani în comparație cu cei care nu sunt avansati în ani. Persoanele mai tinere au un sistem imunitar mai puternic, iar celulele lor tinere se reproduc, de asemenea, într-un ritm rapid. Persoanele în vârstă, care au un risc mai mare a acestei boli, ar fi trebuit să trăiască o viață care să încurajeze refacerea celulelor corpului și dinamizarea sistemului lor imunitar. Stilul de viață este reglementat în principal prin luarea dietei bine echilibrata si efectuarea de exerciții regulate.

  Factorul de gen

  Ca regulă generală, condițiile de piele afectează mai multe femeile decât bărbații. Acest lucru a fost stabilit prin cercetare, cam în același fel cum a fost abordata problema "ce este o pata de ficat?". Femeile au pielea mai moale fata de barbati. Moliciunea este din cauza hormonilor de sex feminin care reglementează alte activități metabolice de sex feminin, cum ar fi ciclul menstrual și producția de lapte. Femeile, în general, ar trebui să aibă mai multă grijă de pielea lor, în comparație cu bărbații. Acest lucru nu inseamna ca barbatii nu ar trebui să aiba grijă de pielea lor. Dar acestia ar trebui să facă, de asemenea, efortul necesar pentru menținerea igienei.

  Pentru a rezuma lista de factori în acest articol ar fi dieta si exercitii regulate. O dieta buna ofera toate substantele nutritive necesare organismului pentru a avea grijă în mod adecvat de piele și pentru a stimula sistemul imunitar. Pe de altă parte, facand exercitii in mod regulat, va oferi organismului un impuls pentru a stimula sistemul imunitar.

 • Cum puteti diagnostica petele de varsta

  Puteți diagnostica petele de varsta prin aspectul lor. În cazul în care sunteți îngrijorati cu privire la modificările de la nivelul pielii, contactați medicul dumneavoastră.

  Cum puteti diagnostica petele de varsta

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  Pe masura ce inaintezi in varsta, anii de stat în soare încep să isi puna amprenta. Petele de vârstă (numite pete hepatice sau lentigo solare) sunt colecții de pigment cauzate de expunerea la soare. Pigmentul este depus ca un răspuns la prejudiciu, la fel cum o cicatrice este un răspuns la o tăietură. Pigmentul se colecteaza in zonele vatamate din cauza pielii subțire sau o mai mare expunere la soare. Petele de varsta, de asemenea, pot fi cauzate de lovituri care lasa pigmentul din sânge în urmă. Ele sunt cele mai frecvente la persoanele mai în vârstă decât 55 de ani. Petele apar frecvent pe mâini, dar ele pot fi aproape oriunde, în special în zonele expuse la soare, cum ar fi fata, spate, brate, picioare si umeri.

  Simptome

  Singurul simptom este aparitia unor pete intunecate pe piele. Ele nu provoaca mancarimi si nu sunt dureroase.

  Diagnostic

  Puteți diagnostica petele de varsta prin aspectul lor. În cazul în care sunteți îngrijorati cu privire la modificările de la nivelul pielii, contactați medicul dumneavoastră. El sau ea poate face teste pentru a exclude alte boli.

  Durata de așteptat

  Cele mai multe pete de varsta se estompeaza in timp, dar, probabil, nu vor dispărea, deoarece pielea a fost deteriorata. Dezvoltarea petelor este un proces similar cu formarea de cicatrice în care cicatricile sunt adesea îngrămădite când acestea se formează și se înmoaie, deoarece se "remodeleaza" de-a lungul timpului.

  Prevenire

  Prin limitarea expunerii la soare, puteți reduce posibilitatea aparitiei petelor de varsta. Expunerea la soare înainte de vârsta de 20 este factorul major care determină modul în care pielea ta va arăta mai târziu în viață. Dacă aveți deja pete de vârstă, limitând expunerea la soare poate ajuta la prevenirea acestora de la mărire sau închidere la culoare. Pentru a proteja pielea de la soare, poarta tricouri cu mâneci lungi, pantaloni și o pălărie. Utilizați protecție solară, dacă stati afara mai mult de câteva minute. A evita să fiti în soare în timpul amiezii (10, până la ora 15), atunci când razele soarelui sunt cele mai intense.

  Tratament

  Petele de vârstă nu trebuie să fie tratate. Dacă doriți terapie cu cosmetice, un dermatolog poate fi in masura sa va prescrie medicamente pentru a ușura petele sau sa va ofere o altă formă de terapie.

  Cand sa apelezi un profesionist

  În cazul în care sunteți îngrijorat cu privire la modificările de la nivelul pielii, contactați medicul dumneavoastră. El sau ea poate exclude cancerul sau alte afecțiuni medicale care stau la baza.

 • Cauzele si diagnosticarea petelor de varsta

  Cum se realizeaza diagnosticarea petelor de varsta? Un diagnostic al petelor de vârstă se face pe baza aspectului pielii persoanei, în special în cazul în care persoana este in varsta de patruzeci de ani si a avut o mare de expunere la soare.

  Cauzele si diagnosticarea petelor de varsta

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

   

  Petele de ficat sunt uneori denumite "pete de vârstă", și de fapt, nu au nimic de-a face cu ficatul unei persoane. Petele maro și plate sunt de multe ori cauzate de ani petrecuți în soare. Petele sunt mai mari decât pistrui, sunt plate, și de multe ori apar pe zone ale corpului unei persoane care au fost expuse la soare. Petele de vârstă sunt inofensive, cu toate că în cazul în care te deranjeaza, un dermatolog le poate elimina. Cu ajutorul protecției solare, poati ajuta pentru a preveni daunele suplimentare de la soare.

  Petele de vârstă pot apărea oriunde pe corpul unei persoane pe măsură ce îmbătrânesc. O școală de gândire sugerează că petele sunt rezultatul unor deșeuri numite "accumulato lipofuscină" sau granule de pigment maro care reprezintă reziduuri care conțin lipide de digestie lysomal. Lipidele sunt substanțe care sunt extrase din celule vegetale sau animale prin solvenți nepolari sau grăsime. Cu alte cuvinte care denotă ceva care este un termen operațional care descrie o caracteristică de solubilitate și nu o substanță chimică.

  In timp ce petele sunt considerate a fi inofensive, ideea din spatele acestei școli de gândire este că acestea sunt de fapt semne că celulele sunt pline de deșeuri acumulate care distruge celulele din corpul persoanei într-un ritm lent, pentru a include ficatul și creierul persoanei. Școala naturală de gândire sugerează că sunt un semn de suprafață de intoxicare a radicalilor liberi a corpului persoanei. Petele de vârstă sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de pete de ficat, lentigo senile sau solare.

  Cauze ale petelor de varsta

  Petele de vârstă implică modificări ale culorii pielii persoanei. Si de multe ori apar la persoanele care sunt mai in varsta. Creșterea culorii poate fi cauzata de imbatranirea in sine, expunerea la soare sau alte tipuri de lumină ultravioletă, sau alte cauze. Petele de varsta sunt deosebit de frecvente după ce o persoană ajunge la vârsta de patruzeci de ani. Apar în zone care au primit cea mai mare expunere la soare, cum ar fi:

  • Față
  • Frunte
  • Antebrațe
  • Umeri
  • Dosul mâinilor

  Școala naturală de gândire sugerează ca petele de vârstă pot fi cauzate de lipsa de exercitiu, dieta saraca, expunerea la soare, ingestia de uleiuri râncede, sau proasta functionare a ficatului.

  Diagnosticarea petelor de varsta

  Un diagnostic al petelor de vârstă se face pe baza aspectului pielii persoanei. In special în cazul în care persoana este in varsta de patruzeci de ani si a avut o mare de expunere la soare. O pată de vârstă apare neregulat. Se poate face o biopsie pentru a confirma faptul că nu este cancer de piele.

  Tratarea petelor de varsta

  Petele de vârstă nu necesită tratament în majoritatea cazurilor. Oamenii care au pete de vârstă pot îmbunătăți aspectul pielii lor, prin utilizarea de lotiuni de albire a pielii sau creme. Congelarea sau crioterapia, sau tratamentul cu laser ar putea fi recomandate pentru a distruge petelor de vârstă.

 • Ce sunt petele de varsta?

  Ce sunt petele de varsta? Petele de varsta sunt rezultatul unui exces de producție de melanina, sau un pigment de piele. Medicii nu știu de ce întotdeauna petele de vârstă se dezvolta.

  Ce sunt petele de varsta?

  Va recomandam tratament natural pentru pete din linkul de mai jos: dati click aici pentru produs si mai multe informatii.

  Petele de vârstă sunt pete, maro, gri sau pete negre pe piele. Ele apar, de obicei, pe zonele expuse la soare ale pielii. Petele de vârstă sunt, de asemenea, numite pete hepatice, lentigo senil, lentigo solare, sau pete solare.

  Ce sunt petele de varsta?

  Petele de varsta sunt rezultatul unui exces de producție de melanina, sau un pigment de piele. Medicii nu știu de ce întotdeauna petele de vârstă se dezvolta. Imbătrânirea pielii, expunerea la soare, sau alte forme de ultraviolete (UV) de expunere la lumină, cum ar fi paturi de bronzat, sunt toate posibile cauze. Este cel mai probabil de a dezvolta pete de varsta pe zonele de piele care primesc cea mai mare expunere la soare, inclusiv:

  • Fata
  • partea din spate a mâinilor tale
  • umeri
  • spate
  • antebrate

  Cine este la risc pentru a dezvolta petele de varsta?

  Oamenii de orice vârstă, sex sau rasă pot dezvolta pete de vârstă. Cu toate acestea, petele de varsta sunt mai frecvente la persoanele cu anumiți factori de risc. Acestea includ:

  • fiind mai batrani de 40 de ani
  • având piele sensibila
  • având un istoric de expunere frecventă la soare
  • având un istoric de utilizare a paturilor de bronzare

  Care sunt simptomele de pete de vârstă?

  Pete de vârstă:

  • variază de la maro deschis pana la culoarea neagră
  • are aceeași textură ca și restul pielii
  • sunt nedureroase
  • sunt, de obicei, pe zonele expuse la soare ale pielii

  În ce fel sunt diagnosticate petele de varsta?

  Medicul dumneavoastră va diagnostica, de obicei, petele de varsta prin a se uita la pielea ta. Dacă medicul dumneavoastră este îngrijorat de faptul că o zonă întunecată nu este un punct de vârstă, acestea pot efectua o biopsie. Ele vor elimina o mică bucată de piele și o vor verifica pentru cancer sau alte anomalii.

  Cum se trateaza petele de varsta?

  Petele de vârstă nu sunt periculoase și nu cauzează probleme de sănătate. Tratamentul nu este necesar. Cu toate acestea, unii oameni vor să elimine petele de varsta, deoarece acestora nu le place felul in care arata.

  Medicamente pe bază de rețetă

  Medicul dumneavoastră vă poate prescrie creme de albire ca să estompeze treptat petele de vârstă. Acestea conțin, de obicei hidrochinona, cu sau fără retinoide, cum ar fi tretinoin. Cremele de înălbire dureaza, de obicei, de mai multe luni pentru a estompa petele de varsta. Veți avea nevoie să purtati protecție solară, în orice moment în timpul tratamentului. Înălbirea și cremele cu tretinoin fac pielea mai sensibila la razele UV.

  Tratamente realizate in casa

  Există mai multe creme disponibile fara reteta, care sunt comercializate pentru îndepărtarea petelor de vârstă. Aceste creme nu sunt la fel de puternice ca și creme prescrise. Ele pot sau nu pot îndepărta în mod eficient excesul de pigmentare a pielii. În cazul în care doriți să utilizați o cremă fara reteta, alege una care conține hydroquionone, deoxyarbutin, acid glicolic, acid alfa-hidroxid sau acid kojic.

 • Diagnosticul psoriazisului facial

  Psoriazis facial, care afecteaza pana la 46% dintre persoanele cu psoriazis, produce solzi argintii, erupții cutanate pruriginoase. Cum se realizeaza diagnosticul psoriazisului facial?

  Diagnosticul psoriazisului facial

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazis facial, care afecteaza pana la 46% dintre persoanele cu psoriazis, produce solzi argintii, erupții cutanate pruriginoase. Si, în cazuri rare, leziuni deschise într-o zonă a corpului, care este dificil de ascuns. Ca rezultat, cei cu psoriazis facial se confrunta cu un set distinct de provocări.

  Diagnosticul psoriazisului facial

  Dupa cauza si simptomele pe care le prezinta acest tip de psoriazis este de retinut ca nu e diferit de psoriazisul care apare în altă parte. Mai presus de toate, persoanele cu psoriazis facial experimenteaza, de obicei, aceeași mâncărime, erupție solzoasa. Aceasta este caracteristica oricărui tip de psoriazis. Erupția cutanată cel mai frecvent afecteaza pielea de deasupra buzei superioare, precum și zonele din jurul fruntii, sprâncenelo si liniei parului.

  Potrivit unui studiu coreean de 235 de pacienți cu psoriazis facial, aproximativ 74% dintre participantii la studiu au avut erupții pe frunte, iar aproximativ 46% au avut erupții cutanate pe lângă ureche. De asemenea, studiul a constatat ca cei mai multi pacienti au prezentat primele simptome faciale cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Pentru a diagnostica psoriazisul facial, un medic va examina pielea pacientului și va evalua istoria de sanatate personala. În cazul în care diagnosticul este în dubiu, o biopsie poate fi efectuata pentru a exclude alte boli de piele, cum ar fi dermatita seboreică. Biopsia presupune extragerea unei mostre de piele printr-o procedura nedureroasa pentru a fi analizata mai apoi si pentru a da un diagnostic corect.

  Orice tip de psoriazis, fie ca e facial, raspunde foarte bine la utilizarea cremelor pentru hidratare si alte efecte benefice.

  Persoanele cu psoriazis facial ar trebui să acorde o atenție aproape de ceea ce declanseaza aparitia si disparitia afectiunii. Deoarece aceste activități sau produse trebuie evitate.

  De exemplu, unii indivizi raportează aparitii si disparitii ale afectiunii după înot într-un bazin cu clor. In timp ce alte persoane spun că apa cu clor, de fapt, imbunatateste simptomele. Multe tratamente cu steroizi topici aprobate pentru tratamentul psoriazisului, cum ar fi cremele cu hidrocortizon, pot fi, de asemenea, eficiente in tratarea psoriazisului facial. Utilizarea cremelor pe baza de steroizi ar trebui să fie limitată. Utilizarea pe termen lung poate provoca subțierea pielii și alte efecte adverse. Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele cu steroizi si factorilor acestora de risc.

  Acest articol este, in principal, pentru informarea dumneavoastra. Nu orice tip de tratament expus mai sus poate fi neaparat potrivit pentru toata lumea. Este cunoscut faptul ca schimbarea tratamentului in randul persoanelor cu psoriazis este prezenta pentru ca ce iti face bine acum, e posibil ca mai tarziu sa iti dauneze.

 • Psoriazis si riscul de depresie in populatia SUA

  Afecțiune a pielii cronică și inflamatorie, psoriazisul, a fost asociat cu riscul de depresie majoră. Afla mai multe detalii despre psoriazis si riscul de depresie in populatia SUA.

  Psoriazis si riscul de depresie in populatia SUA

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Afecțiune a pielii cronică și inflamatorie, psoriazisul, a fost asociat cu riscul de depresie majoră. Deși riscul nu are legătură cu gravitatea tulburării, potrivit unor cercetări realizate de către specialiștii dermatologi.

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă.

  Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Psoriazisul afectează și de la 3  la 4 la suta din populatia SUA. Iar impactul psihologic al psoriazisului poate fi substanțial. Identificarea depresiei in randul pacientilor cu psoriazis este deosebit de importanta. Depresia majoră este asociată cu scăderea calității vieții și a crescut de toate cauzele de mortalitate.

  Roger S. Ho, MD, MS, MPH, de la New York Universitatea de Medicina, New York, si coautori lui au examinat relația dintre psoriazis si depresia majoră într-un grup reprezentativ la nivel național, după ajustarea riscului cardiovascular, deoarece cercetarea prealabilă a sugerat ambele cât și depresia și psoriazisul sunt asociate cu boli cardiovasculare. Autorii au analizat datele pentru participanții la examinare din National Health și Nutrition Examination Survey (NHANES), începând cu anul 2009, prin 2012. Diagnosticul de depresie majoră a fost bazat pe un chestionar de sanatate.

  Autorii au identificat 351 (2,8 la suta) cazuri de psoriazis și 968 (7,8 la suta) cazurile de depresie majora in randul a 12,382 de rezidenti din SUA.

  Au fost 58 (16,5 la suta) pacienti cu psoriazis care au indeplinit criteriile pentru un diagnostic de depresie majoră. Scorul mediu al chestionarului fiecărui pacient a fost mai mare în randul pacientilor cu antecedente de psoriazis decât acei pacienți fără psoriazis, în conformitate cu rezultatele.

  Analizele ulterioare au sugerat că riscul de depresie majora nu a fost diferit între pacienții cu psoriazis limitat vs extensiv. Un istoric de evenimente cardiovasculare nu au afectat riscul de depresie majora pentru pacientii cu psoriazis. Cu toate acestea, mai multi pacienti cu psoriazis (23,6 la suta), au raportat ca orice simptome de depresie cauzate de zi cu zi duc la o afectare functionala, in comparatie cu pacientii fara psoriazis (15,4 la suta), potrivit rezultatelor.

  Autorii subliniază limitările studiului, inclusiv utilizarea de date în secțiune transversală. Care împiedică stabilirea unei relații temporale (care a venit prima data) intre depresie si psoriazis. "Prin urmare, studiul nostru sustine ca toti pacientii cu psoriazis, indiferent de severitate, sunt la risc pentru simptome depresive si pot beneficia de screening-ul depresie", concluzioneaza autorii.

 • Ce ar trebui sa stii despre psoriazisul scalpului

  Iată ce ar trebui sa stii despre psoriazisul scalpului, inclusiv simptome, cauze si optiuni de tratament.

  Ce ar trebui sa stii despre psoriazisul scalpului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Dacă observați pete groase, cu senzație de mâncărime, roșii pe scalp, este posibil să aveți psoriazis al scalpului. Este o condiție care nu va afecta starea generală de sănătate, dar poate fi o povară incomodă și inestetica. Iată ce ar trebui sa stii despre psoriazisul scalpului, inclusiv simptome, cauze si optiuni de tratament.

  Simptomele psoriazisului scalpului

  Dacă aveți un caz relativ usor de psoriazis al scalpului, este posibil să aveți doar câteva pete roșii împrăștiate aleator pe pielea capului, fiecare acoperite cu solzi argintii-gri deschis. Aceste pete au de multe ori senzație de mâncărime și/ sau durere. Acest lucru face pielea capului cu psoriazis sa aibe o stare de disconfort.

  In cazurile mai severe, cele mai multe parti de pe scalp sau in intregime, ar putea fi acoperite cu pete roii acoperite cu o scară groasa de cruste. Unele petele sse pot extinde chiar și în jos pe frunte, gât sau urechi. In aceste cazuri severe, unii oameni prezinta caderea parului, desi parul creste aproape întotdeauna înapoi.

  Cauzele psoriazisului scalpului

  Ca și alte forme de psoriazis, psoriazisul scalpului se produce atunci cand sistemul imunitar al organismului identifică în mod greșit celulele pielii ca fiind străine. În condiții normale, organismul face celulele albe din sange, numite celule-T, care ar trebui să atace doar invadatori, cum ar fi virusuri, bacterii sau fungi. Dar, când aveți psoriazis al scalpului aceste celule-T ataca accidental scalpul. Acest lucru face pielea capului pentru a deveni inflamata, si o cascada de alte evenimente ale sistemului imunitar duce la deteriorarea scalpului. Intre timp, pielea capului încearcă să se repare prin producerea de zeci de noi celule ale pielii. Acest lucru se întâmplă prea puternic, ceea ce duce la o supraproducție a acestor noi celule ale pielii care se  depun în grămezi.

  Aceste „insule” de noi celule ale pielii sunt placi groase de psoriazis. Aproximativ jumatate din toate persoanele care au psoriazis pe alte părți ale corpului lor vor avea, de asemenea, pete ale scalpului, dar este posibil să se dezvolte psoriazis la nivelul scalpului.

  Este psoriazis sau mătreață?

  Psoriazisul scalpului este cel mai ușor de diagnosticat atunci aveți deja psoriazis în altă parte. Dacă aveți doar simptome ale scalpului, acesta poate fi confundat cu alte afecțiuni, cum ar fi dermatita seboreică. Seboreea pe scalp apare, de obicei, mai puțin groasa și cu cruste, fata de psoriazisul scalpului. Fulgii de seboree sunt, de obicei, de culoare galbenă sau albă, în timp ce cei ale psoriazisului sunt gri-argintii. Si matreata simpla se produce sub formă de pudră uscată de fulgi albi de piele a scalpului.

 • Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Artrita psoriazica este o formă de artrită (inflamația articulațiilor), care poate sa apara la persoanele care au psoriazis. Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazica este o formă de artrită (inflamația articulațiilor), care poate sa apara la persoanele care au psoriazis. Psoriazisul este o afectiune comuna caracterizata prin pete solzoase roșii și albe ale pielii. Artrita psoriazica poate afecta orice articulatie din organism, inclusiv a coloanei vertebrale.

  Cine este afectat?

  Oricine poate fi afectat de artrita psoriazică, dar este mai frecventa la caucazieni decat afro-americani sau americanii din Asia. Se pare că cel mai frecvent apare la varste cuprinse intre 30 si 50, dar el poate începe, de asemenea, în copilărie. In conformitate cu Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), 10 pana la 20 la suta din persoanele cu psoriazis dezvolta artrita psoriazica in cele din urma. De obicei, boala de piele precede artrita, uneori, de mai mulți ani. Cu toate acestea, în unele cazuri, simptomele artritice apar primele.

  Care este cauza?

  Cauza artritei psoriazice nu este cunoscută. Cu toate acestea, medicii cred ca o combinatie de factori genetici și de mediu este implicata. Cercetarile au aratat ca persoanele cu artrita psoriazica au adesea un membru al familiei cu psoriazis sau artrita. In cazul persoanelor care sunt sensibile, o infecție poate activa sistemul imunitar, declanșând dezvoltarea artritei psoriazice.

  Care sunt simptomele?

  Artrita psoriazica afecteaza atat pielea cat si sistemului musculo-scheletic. Articulațiile cel mai frecvent afectate sunt articulațiile distale (cele mai apropiate de unghii) a degetelor de la maini sau de la picioare, precum incheieturi, genunchi, glezne si spate.

  Cum este diagnosticata artrita psoriazica?

  Diagnosticul artritei psoriazice se face pe baza constatărilor unui istoric medical si de familie si examenul fizic precum și razele X sau imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a articulațiilor afectate. Deși nu există nici un test de laborator pentru a diagnostica artrita psoriazică, medicul dumneavoastră poate solicita efectuarea de teste pe sânge sau lichid în comun pentru a exclude alte forme de artrita cu simptome similare. Dacă aveți psoriazis și începeti să dezvoltati dureri articulare, este important să consultați medicul dumneavoastră. Diagnosticul precoce si tratamentul artritei psoriazice poate ajuta la prevenirea daunei ireparabile articulare.

  Cum se trateaza artrita psoriazică?

  Tratamentul pentru artrita psoriazică va depinde în mare măsură de gravitatea acesteia. În cazul în care boala este usoara si afecteaza doar un cuplu de articulații, tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot fi suficiente pentru tratarea durerii și a inflamației. Pentru articulatii inflamate acut, injectiile cu corticosteroizi pot fi de ajutor. Pentru mai multe boli persistente care afectează mai multe articulații, modificarea bolii cu medicamente antireumatice mai puternice (DMARD) și / sau a factorului de necroză antitumorală (TNF) agenți pot fi necesare pentru a controla boala.

  Efectele secundare ale AINS includ probleme de stomac; iritatii ale pielii; tensiune arterială crescută; retenție de fluide; și probleme cu ficatul, rinichii și inima. Daca o persoană utilizează AINS, cu atat este mai probabil ca el sau ea sa aiba efecte secundare, variind de la ușoare până la grave.

 • Cum este diagnosticat psoriazisul?

  Ocazional, medicii pot considera ca este dificil de diagnosticat psoriazisul, deoarece de multe ori arata ca si alte boli de piele.

  Cum este diagnosticat psoriazisul?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Ocazional, medicii pot considera ca este dificil de diagnosticat psoriazisul, deoarece de multe ori arata ca si alte boli de piele. Poate fi necesar pentru a confirma un diagnostic prin examinarea unui eșantion mic de piele sub un microscop.

  Există mai multe forme de psoriazis. Unele dintre acestea includ:

  • Psoriazis în plăci. Leziunile cutanate sunt de culoare roșie la bază și acoperite de solzi argintii.
  • Psoriazis gutat. Leziuni mici, în formă de picătură apar pe trunchi, membre si scalp. Psoriazisul gutat este cel mai adesea declansat de infectii ale cailor respiratorii superioare (de exemplu, dureri de gat cauzate de bacterii streptococice).
  • Psoriazis pustular. Bășicile de puroi neinfectios apar pe piele. Atacurile de psoriazis pustulos pot fi declansate de medicamente, infectii, stres, sau expunerea la anumite substanțe chimice.
  • Psoriazis invers. Petele roșii apar în cutele pielii în apropierea organelor genitale, sub sani, sau in axile. Simptomele pot fi agravate de frecare și transpirație.
  • Psoriazis eritrodermic. Inroșirea larg raspandita si scalarea pielii pot fi o reacție la arsuri solare severe sau de a lua corticosteroizi (cortizon) sau alte medicamente. Acesta poate fi de asemenea cauzat de o perioadă prelungită de activitate crescută a psoriazisului, care este slab controlata. Psoriazisul eritrodermic poate fi foarte grav și necesită o atenție medicală imediată.

  O altă condiție în care oamenii pot experimenta psoriazisul este artrita psoriazică. Aceasta este o formă de artrită care produce inflamația comună în artrita si leziunile comune in psoriazis. Inflamația articulara și leziunile pielii nu trebuie neapărat să aibă loc în același timp.

  Cum se trateaza psoriazisul?

  Medicii in general, trateaza psoriazisul în trepte în funcție de severitatea bolii, mărimea domeniilor implicate, tipul de psoriazis, unde se află psoriazisul si răspunsul pacientului la tratamente inițiale. Tratamentul poate include:

  • medicamente aplicate pe piele (tratament topic)
  • tratament cu lumina (fototerapia)
  • medicamente pe cale orală sau prin injecție (terapie sistemică)

  De-a lungul timpului, pielea afectată poate deveni rezistenta la tratament, mai ales atunci când se utilizează corticosteroizi topici. De asemenea, un tratament care funcționează foarte bine la o singură persoană poate avea un efect redus la altul. Astfel, medicii folosesc adesea o abordare de proces și eroare pentru a găsi un tratament care functioneaza, si poti schimba tratamente periodic, în cazul în care un tratament nu funcționează sau dacă apar reacții adverse.

  Tratamentul topic

  Tratamente aplicate direct pe piele poate ameliora starea. Medicii constată că unii pacienți răspund bine la unguente sau creme de forme de corticosteroizi, vitamina D3, retinoizi, gudron de huilă, sau anthralin. Soluțiile pentru baie și lubrifianții pot fi liniștitori, dar ele sunt rareori suficient de puternice pentru a îmbunătăți starea pielii. Prin urmare, ele sunt de obicei combinate cu remedii mai puternice.

 • Diferenta dintre artrita psoriazica si artrita reumatoida

  Poate fi dificil sa spuneți diferența dintre artrita psoriazica și artrita reumatoida. Dar testele de sânge, cum ar fi cele pentru factorul reumatoid și anticorpul anti-CCP pot ajuta.

  Diferenta dintre artrita psoriazica si artrita reumatoida

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazică provoacă inflamație în și în jurul articulațiilor. Ea afecteaza de obicei persoanele care au deja psoriazis, o afectiune a pielii care provoacă o culoare roșie, erupții cutanate solzoase, mai ales pe coate, genunchi, spate, fese si scalp. Cu toate acestea, unii oameni dezvolta simptomele artritice inainte de psoriazis, in timp ce altele nu vor dezvolta starea pielii. Psoriazisul poate afecta persoane de orice vârstă, atât bărbați cât și femei, dar artrita psoriazica tinde sa afecteze mai multi adulti decat tineri.

  Persoanele cu psoriazis pot avea și alte tipuri de artrita, cum ar fi osteoartrita sau artrita reumatoida, dar acestea nu sunt legate de psoriazis.

  Artrita si starea pielii sunt ambele cauzate de inflamație.

  Procesele de inflamație sunt foarte similare în piele și articulații. Noi nu știm încă exact ce declanseaza inflamatia in artrita psoriazică. O anumită combinație de gene face ca unii oameni sa aiba mai multe sanse decat altele de a dezvolta psoriazis si artrita psoriazica. Cercetarile sugereaza ca ceva - probabil o infecție - acționează ca un declanșator la persoanele care sunt deja expuse riscului de acest tip de artrita, din cauza genelor care le-am moștenit de la părinții lor. Nici o infecție specifică nu a fost găsită încă. Si se poate întâmpla ca o varietate de infectii pot declansa boala, de exemplu, bacteriile care trăiesc în petele de psoriazis.

  Este important ca artrita psoriazică sa fie diagnosticata precoce astfel incat tratamentul poate fi început cât mai curând posibil. Nu există nici un test specific pentru artrita psoriazică, dar diagnosticul se bazeaza pe simptomele si un examen fizic. Medicul dumneavoastră va va verifica pentru psoriazis și poate întreba dacă există un istoric de psoriazis sau artrita psoriazică în familia ta.

  Persoanele cu psoriazis pot fi întrebate în mod regulat despre simptome comune ale GP si / sau dermatologul lor.

  În cazul în care mai multe articulatii sunt afectate, medicul dumneavoastră va lua în considerare caracteristici, cum ar fi modelul de artrita - adică, cand articulatiile sunt afectate.

  Poate fi dificil sa spuneți diferența dintre artrita psoriazică și artrita reumatoidă. Dar testele de sânge, cum ar fi cele pentru factorul reumatoid și anticorpul anti-CCP pot ajuta. Artrita psoriazica poate avea simptome similare cu guta. Asa ca razle X la mâini și picioarele pot fi, de asemenea, de ajutor. Artrita psoriazica poate afecta oasele și articulațiile în aceste zone într-un mod diferit față de alte condiții.

  Alte tipuri de imagistică, cum ar fi RMN si scanarea cu ultrasunete, poate ajuta la confirmarea diagnosticului. Institutul National pentru Sanatate si Excelenta (NICE) a publicat noi standarde de calitate, în 2013. Acestea au ajutat la imbunatatirea ingrijirii persoanelor din Anglia cu psoriazis.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 24

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3