dieta mediteraneana

 • Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam, si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam. Reprezinta si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Pâinea se face folosind făină, apă, sare și un agent de afânare cum ar fi drojdia. Atunci când se produce aluatul de paine, microbii existenti în mod natural (bacterii inofensive) sunt folositi pentru a ajuta la creșterea aluatului. Pâine este uneori acuzata de declanșarea psoriazisului, deci ce spune știința?

  Ce stim despre paine si psoriazis?

  Pana in prezent, nu a existat nici un studiu ce a cautat in mod specific modul in care aportul de pâine afecteaza psoriazisul. Spre deosebire de unii factori de stil de viata (cum ar fi alcoolul, sau de a fi supraponderali), nu există nici o cercetare care să sugereze că consumul de o mulțime de pâine crește riscul de psoriazis. Ceea ce știm este că pentru unii oameni cu psoriazis, se pare că există o legătură între gluten și starea lor de piele.

  Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin de ce. Dar pentru acești oameni, o dietă fără gluten pare să îmbunătățească severitatea psoriazisului. Pentru că pâinea, de obicei, este o sursă de gluten (din făină), acesta este unul dintre alimentele excluse pe o dieta fara gluten. Este important să ne amintim că nu toată lumea cu psoriazis reactioneaza la gluten - sau pâine. Pentru unii oameni cu psoriazis, o dieta fara gluten nu va face nici o diferenta la starea lor.

  Ce spune știința?

  Noi nu avem nici o dovadă că pâinea cauzează psoriazisul. De fapt, dieta mediteraneană (care include, în mod tradițional, pâine) a fost legata de un risc mai mic de psoriazis. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit o legatura intre psoriazis si gluten. Aceasta este o proteina care se gaseste in grau, secara sau orz. Si, de asemenea pâine și alte alimente din aceste boabe. Persoanele cu psoriazis care au niveluri ridicate de "anticorpi" (un tip special de celule imune) la gluten par sa aiba o forma mai severa de psoriazis.

  Intr-un studiu pe pacienții cu psoriazis, cu niveluri crescute de anticorpi de gluten, o dieta fara gluten, le-a îmbunătățit în mod semnificativ pielea. Cand pacientii au revenit la dieta lor normala, cei mai multi dintre pacienti au constatat ca pielea lor s-a deteriorat. Alte studii de diete sanatoase utilizate pentru tratarea psoriazisului au inclus pâinea fără efecte adverse. Este clar că nu toată lumea cu psoriazis vor avea beneficii in urma eliminarii glutenului sau pâinii din dieta.

 • Cum poate dieta mediteraneana sa ajute psoriazisul

  Studiile in dieta mediteraneana, de asemenea, arată că acest stil de a manca poate proteja impotriva bolilor de inima. Acest risc este crescut la persoanele cu psoriazis. Cum poate dieta mediteraneana sa ajute psoriazisul?

  Cum poate dieta mediteraneana sa ajute psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Nu există nici o descriere a dietei mediteraneene. Ne putem gândi la ea ca un stil de a manca, care reflecta dietele traditionale ale persoanelor care trăiesc în țările care se învecinează la Marea Mediterană, inclusiv Grecia, Spania și Italia. Experții sunt de acord ca o dieta traditional mediteraneana este bogata in fructe si legume, peste, nuci, fasole si cereale integrale cu ulei de măsline utilizat ca sursă principală de cantități de grăsime și moderate de vin. Această combinație de alimente a fost legata de multe beneficii pentru sanatate. Acest lucru include un risc mai mic de boli de inima si accident vascular cerebral.

  Studiile in dieta mediteraneana, de asemenea, arată că acest stil de a manca poate proteja impotriva bolilor de inima. Acest risc este crescut la persoanele cu psoriazis.

  Este probabil ca beneficiile anti-inflamatorii ale dietei mediteraneene sa se datoreze unor combinații de factori - de exemplu mai putine alimente care pot declansa inflamatia (cum ar fi fast-food), împreună cu un aport mai mare de alimente anti-inflamatorii, cum ar fi peștele gras și uleiul de măsline.

  Nu au existat studii controlate, care sa se uite la efectele pe care oamenii cu psoriazis le au atunci cand adopta o dieta mediteraneana. Dovezi cu privire la beneficiile anti-inflamatorii sugereaza ca ar putea fi benefic. Severitatea psoriazisului este asociata cu agravarea inflamației.

  Cum poate dieta mediteraneana sa ajute psoriazisul

  De asemenea, un studiu recent a constatat ca persoanele cu psoriazis care au avut un scor mai mare de dieta mediteraneana au avut tendința de a avea cel mai mic scor de psoriazis sever. În acest studiu, cantitatea de ulei de măsline și pește gras consumate au fost in masura sa se prevada in mod independent severitatea psoriazisului. Deci cu cat mai mult pește și ulei de măsline participanții la studiu au mancat, cu atat psoriazisul lor s-a ameriorat. Ceea ce sugerează că acestea sunt importante obiceiuri alimentare de care pot beneficia suferinzii de psoriazis . Acest lucru este susținut și de studiile care arată ca uleiuri de pește pot reduce severitatea psoriazisului.

  Nu există nici o dieta mediteraneana - în parte datorită faptului că există 16 țări riverane Mării Mediterane, fiecare cu un stil ușor diferit de a manca. Cu toate acestea experții sunt de acord că acestea sunt câteva caracteristici cheie ale acestui stil de a mânca. Au în vedere proprietatile anti-inflamatorii și proprietăți antioxidante ridicate ale dietei, sunt în valoare de adoptare. Acestea includ:

  • Ulei de măsline ca principala sursă de grăsimi din dieta.
  • Fructe cu coajă consumate de 3 ori pe săptămână.
  • Două- trei legume pe zi (mai mult de 200 de grame).
  • Pește consumat de trei ori pe săptămână sau mai mult.
  • Carne rosie mai puțin de o dată pe zi, de obicei limitată la o dată pe săptămână.
 • Legatura dintre dieta mediteraneana si psoriazis

  Dietele mediteraneene s-au dovedit a reduce inflamația atât la adulții sănătoși cat și la cei cu afectiuni inflamatorii în mai puțin de șase săptămâni. Ce știm despre dieta mediteraneana si psoriazis?

  Legatura dintre dieta mediteraneana si psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Nu există nici o descriere a dietei mediteraneene. Dar ne putem gândi la ea ca un stil de a manca. Reflecta dietele traditionale ale persoanelor care trăiesc în țările care se învecinează la Marea Mediterană, inclusiv Grecia, Spania și Italia. Experții sunt de acord ca o dieta traditional mediteraneana este bogata in fructe si legume, peste, nuci, fasole. De asemenea si cereale integrale cu ulei de măsline utilizat ca sursă principală de cantități de grăsime și moderate de vin. Această combinație de alimente a fost legata de multe beneficii pentru sanatate. Inclusiv un risc mai mic de boli de inima si accident vascular cerebral.

  Ce știm despre dieta mediteraneana si psoriazis?

  Cercetarile arata ca rata de psoriazis este mai mica la persoanele care trăiesc în nord-vestul Greciei decât cei care trăiesc în America sau în alte părți ale Europei. Acest lucru poate fi partial legat de obiceiurile alimentare. Dietele mediteraneene s-au dovedit a reduce inflamația. Asta se intampla atât la adulții sănătoși cat și la cei cu afectiuni inflamatorii în mai puțin de șase săptămâni. Psoriazisul este caracterizat de un nivel ridicat de inflamatie. Este posibil ca de dieta mediteraneana sa poate beneficia persoanele cu psoriazis, prin reducerea răspunsului inflamator.

  Studiile in dieta mediteraneana, de asemenea, arată că acest stil de a manca poate proteja impotriva bolilor de inima, a căror risc este crescut la persoanele cu psoriazis. Este probabil ca beneficiile anti-inflamatorii ale dietei mediteraneene sa se datoreze unor combinații de factori - de exemplu mai putine alimente care pot declansa inflamatia (cum ar fi fast-food), împreună cu un aport mai mare de alimente anti-inflamatorii, cum ar fi peștele gras și uleiul de măsline.

  Multe dintre alimentele din dieta mediteraneană (cum ar fi vinul roșu și uleiul de măsline), sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti. Acestia pot ajuta la protejarea celulelor de la daune oxidative. Deoarece persoanele cu psoriazis tind sa aiba un dezechilibru de apărare antioxidanta. Consumul de mai multe dintre aceste alimente ar putea fi benefic.

  Ce spune știința?

  Pana in prezent, nu au existat studii clinice controlate, care sa evalueze efectele directe ale unei diete mediteranene asupra psoriazisului. Dar unele studii au analizat asociatii intre acest stil de alimentatie si severitatea psoriazisului si a riscului. Într-un studiu din 2015 din Italia, oamenii de stiinta se uita la legaturile dintre o dieta mediteraneana si severitatea psoriazisului la persoanele cu psoriazis usor pana la sever, care nu au suferit nici o formă de tratament. În timpul studiului, fiecare persoană a răspuns la un chestionar cu 14 intrebari, care un vizat dieta mediteraneana. De exemplu, cât de mult ulei de măsline au folosit pe o bază de zi cu zi, și cât de des au mâncat carne și fructe cu coajă.

3 Articol(e)