efecte adverse

 • Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

  Paduchii sunt insecte parazite comune care se transmite ușor de la o persoană la alta și se hrănesc cu sângele de la nivelul scalpului. Dar care sunt  efectele adverse ale infestarii cu paduchi?

  Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

  Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

  Paduchii sunt insecte parazite comune care se transmite ușor de la o persoană la alta și se hrănesc cu sângele de la nivelul scalpului. Aceste insecte mici, fara aripi, depun ouă numite lindini pe arborele de păr, care pot fi confundate cu matreata. Sampoanele pe baza de prescriptie medicala si cele OTC pot omorî păduchii. Pentru cei care nu doresc să utilizeze insecticide, folosind un pieptene cu dinti fini poate termina în mod eficient o infestare cu păduchi.

  Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

  Mancarimea scalpului

  Păduchii pot avea ca rezultat un scalp cu mâncărimi. În timp ce păduchi nu sunt periculosi și nu răspândesc boala, păduchii folosesc o gura ca un ac să muște în scalp pentru a găsi sângele de care au nevoie pentru a supraviețui și a prospera. Mușcăturile irita și, uneori, inflameaza pielea, care poate stimula zgârierea pentru a va scuti de mancarime. Uneori, o reacție alergică cauzează mancarimea scalpului. O persoană care contractează doar cativa păduchi nu se pot simți mâncărime pentru primele două-trei luni. Alergia provoacă mâncărime severă. Unii oameni nu experimenteaza o mâncărime și descoperirea infestarii cu păduchi este numai prin vederea acestor insecte sau ouăle lor în păr. Tratamentul pentru a scăpa de păduchii de cap poate declanșa, de asemenea, mâncărime, deoarece poate duce la eczeme. MedlinePlus raporteaza ca antihistaminicele pot ameliora mâncărimea, în unele cazuri.

  Infecţii

  Zgârierea severă a capului, în special în spatele urechilor sau pe partea din spate a gâtului, poate provoca o infecție. Așa cum zgârierea persistă, unghiile pot rupe pielea, și o infecție bacteriană se poate dezvolta. MedlinePlus arata ca, umflaturile rosii mici se pot forma si sa se scurga foarte încet și să devină cruste, punând bolnavul la un risc mai mare de infectar. Medicii prescriu în general antibiotice pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Site-ul web din primul război mondial, arată că infestarea cu paduchi a provocat o afecțiune numită febră șanț între soldații dintre 1915 și 1918, care au provocat febră, dureri de cap severe si dureri la nivelul mușchilor picioarelor și gambe. Nouăzeci și șapte la sută dintre soldați au prezentat o infecție severă si păduchi, în acest moment.

  Reacția insecticidului și suprasolicitarea

  Folosind insecticide pentru a scapa o persoană de o infestare cu păduchi pot prezenta probleme pe mai multe fronturi. Suprasolicitarea de insecticide pot face păduchii rezistenti la insecticidele folosite, și poate provoca, de asemenea, o reacție la persoana care utilizează substanța. Unele sampoane pe baza de prescriptie medicala ce ucid păduchi conțin lindan, ceea ce poate duce la intoxicații sau convulsii și moarte dacă sunt utilizate pentru prea mult timp, în conformitate cu PubMed. Cei care folosesc șampoane pentru a ucide păduchii ar trebui să aibă grijă să poarte mănuși. Si sa lase medicamentul să intre în contact doar cu zona care necesită tratament. Cele mai multe medicamente conțin piretrină pesticide sau permetrin. Acestea sunt mai sigure decât lindan, dar ele încă mai pot provoca reacții.

 • Steroizii pot suprima psoriazisul?

  Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt.

  Steroizii pot suprima psoriazisul?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Prezentare generală

  Corticosteroizii topici sunt folositi pentru tratamentul stărilor inflamatorii ale pielii (altele decât cele care rezultă dintr-o infecție). Ei sunt eficienti în condiții cum ar fi eczeme și psoriazis. Acestia nu sunt de nicio valoare în urticarie sau prurit (mancarime) și va face simptomele de acnee rozacee și acnee mai grave.

  Corticosteroizii acționează prin prevenirea eliberarii fosfolipidelor din membrana celulară și, prin urmare, împiedica transformarea lor, prin intermediul acidului arahidonic în prostaglandine și in alte substanțe chimice care cauzează inflamații.

  Corticosteroizii doar suprima reacția inflamatorie în timpul utilizării.

  Ei nu vor vindeca starea si problema pielii , dar totusi se poate agrava odată ce utilizarea de corticosteroizi topici se oprește. Aceasta se numește un efect de rebound.  Acestia sunt, în general, folositi pentru ameliorarea simptomelor și pentru a suprima semnele de tulburare atunci când alte măsuri, cum ar fi emolienții, sunt ineficienti.

  De-a lungul anilor, o serie de corticosteroizi topici au fost elaborati de diferite concentrații. Acestea sunt acum clasificate în 4 categorii de rezistență; ușoară, moderată, potenta si super-puternica. Concentrațiile diferite sunt folosite de către medici în funcție de pacient și de mărimea și severitatea afecțiunii.

  Riscul de reacții adverse merge în paralel cu rezistența steroizilor, durata tratamentului

  Si, într-o oarecare măsură, cât pielea este expusă la aer. Fața, zonele de piele ori organele genitale vor absorbi mai mulți steroizi decât alte zone. Dacă folosești un steroid sub un bandaj va avea, de asemenea, același efect. Efecte secundare asupra pielii pot fi evidente în termen de două săptămâni de utilizare. Steroizii puternici si foarte puternici trebuie monitorizați cu atenție și limitati la o utilizare de câteva săptămâni, după care un steroid mai blând ar trebui să fie înlocuit, dacă este posibil. Pacienții trebuie să fie revizuiti la fiecare 3 luni. Numai steroizi cu concentratie  usoara și moderata ar trebui sa fie utilizati la copii pentru a evita posibila întârzierea a creșterii.

  Corticosteroizi topici sau sistemici puternici trebuie evitati sau administrati numai sub supravegherea unui specialist in psoriazis. Acestia pot suprima psoriazisul pe termen scurt. Dar se poate reactiva boala sau chiar sa devina mai grava.

  In cazul psoriazisului scalpului, este rezonabil să se utilizeze un corticosteroid mai puternic. Agenții antibacterieni pot fi combinati cu preparate de steroizi cu efect pozitiv. Cu toate acestea, antibioticul poate acționa ca un alergen la unii pacienți.

  Măsuri de precauție
  Se va evita utilizarea prelungită a unui corticosteroizilor topici pe fata (și sețin departe de ochi).

  Efectele adverse pot include:

  - răspândirea și agravarea infecției netratate;
  - subtierea pielii, care poate fi restabilită pe o perioadă după întreruperea tratamentului, dar structura originală nu poate reveni;
  - dermatită de contact;
  - dermatită periorală în jurul gurii;
  - acnee, sau agravarea de acnee sau de acnee rozacee;
  - depigmentare ușoară (deschiderea culorii pielii), care poate fi reversibilă;
  De asemenea, a fost raportată hipertricoză (creșterea excesivă a părului)

 • Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam, si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Exista o legatura intre paine si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  În întreaga lume, painea este un aliment de bază. In Marea Britanie, pâinea reprezintă aproximativ 10 la suta din caloriile pe care le mancam. Reprezinta si in jur de 20 la suta din aportul nostru de fibre. Pâinea se face folosind făină, apă, sare și un agent de afânare cum ar fi drojdia. Atunci când se produce aluatul de paine, microbii existenti în mod natural (bacterii inofensive) sunt folositi pentru a ajuta la creșterea aluatului. Pâine este uneori acuzata de declanșarea psoriazisului, deci ce spune știința?

  Ce stim despre paine si psoriazis?

  Pana in prezent, nu a existat nici un studiu ce a cautat in mod specific modul in care aportul de pâine afecteaza psoriazisul. Spre deosebire de unii factori de stil de viata (cum ar fi alcoolul, sau de a fi supraponderali), nu există nici o cercetare care să sugereze că consumul de o mulțime de pâine crește riscul de psoriazis. Ceea ce știm este că pentru unii oameni cu psoriazis, se pare că există o legătură între gluten și starea lor de piele.

  Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin de ce. Dar pentru acești oameni, o dietă fără gluten pare să îmbunătățească severitatea psoriazisului. Pentru că pâinea, de obicei, este o sursă de gluten (din făină), acesta este unul dintre alimentele excluse pe o dieta fara gluten. Este important să ne amintim că nu toată lumea cu psoriazis reactioneaza la gluten - sau pâine. Pentru unii oameni cu psoriazis, o dieta fara gluten nu va face nici o diferenta la starea lor.

  Ce spune știința?

  Noi nu avem nici o dovadă că pâinea cauzează psoriazisul. De fapt, dieta mediteraneană (care include, în mod tradițional, pâine) a fost legata de un risc mai mic de psoriazis. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit o legatura intre psoriazis si gluten. Aceasta este o proteina care se gaseste in grau, secara sau orz. Si, de asemenea pâine și alte alimente din aceste boabe. Persoanele cu psoriazis care au niveluri ridicate de "anticorpi" (un tip special de celule imune) la gluten par sa aiba o forma mai severa de psoriazis.

  Intr-un studiu pe pacienții cu psoriazis, cu niveluri crescute de anticorpi de gluten, o dieta fara gluten, le-a îmbunătățit în mod semnificativ pielea. Cand pacientii au revenit la dieta lor normala, cei mai multi dintre pacienti au constatat ca pielea lor s-a deteriorat. Alte studii de diete sanatoase utilizate pentru tratarea psoriazisului au inclus pâinea fără efecte adverse. Este clar că nu toată lumea cu psoriazis vor avea beneficii in urma eliminarii glutenului sau pâinii din dieta.

 • Trateaza eczema în mod corespunzător

  Trateaza eczema in mod corespunzator cu remedii realizate in casa , urmate de interventii medicale pentru cazurile severe.

  Trateaza eczema în mod corespunzător

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Eczema dyshidrotica are mai multe nume, inclusiv eczeme de picior și mână, pompholyx și eczema palmo-plantara veziculara. Eczema dyshidrotica se caracterizează prin apariția de vezicule mici pe palme, degete și tălpile picioarelor. Cauza acestei tulburări de piele nu este cunoscută, însă mai mulți factori sunt cunoscuți pentru a declanșa starea, inclusiv expunerea la nichel sau cobalt, infecții fungice, alergii și / sau stres excesiv. Pielea afectata de blistere tinde sa se ingroase si sa fie solzoasă, cu timpul, ceea ce duce la mâncărime, inflamație și roșeață. Se poate trata eczema in mod corespunzator cu remedii realizate in casa , urmate de interventii medicale pentru cazurile severe.

  1. Trateaza eczema in mod corespunzator.

  În cazul în care eczema dyshidrotica este destul de severa și implică o mulțime de vezicule umplute cu lichid, nu alege sa le storci. In schimb, du-te la medicul dumneavoastră și tratati-le în mod corespunzător. Medicul dumneavoastră de familie vă poate trata în mod direct sau vă va trimite la un dermatolog (specialist în piele). Indiferent, medicul va aplica probabil o crema cu antibiotice si imbraca veziculele in mod corespunzator cu bandaje sterile. Se face acest lucru pentru a limita riscul de infectare, a minimiza cicatricile și de a promova vindecarea. În cazul în care veziculele sunt deosebit de mari, medicul le poate scurge mai întâi.

  • Schimba bandajele zi de zi (sau imediat, în cazul în care ajung accidental umede și murdare), dar îndepărtați-le cu atenție, astfel încât să se reducă la minimum iritarea pielii.
  • În cazul în care veziculele se rup, aplicați un unguent antibiotic pe zona si se acopera lejer cu un alt bandaj curat.
  • Medicul dumneavoastră poate lua în considerare, de asemenea, alte cauze posibile ale stării pielii. Alte afecțiuni ale pielii, care pot mima eczemele dyshidrotice includ infecții fungice, infecții bacteriene, scabie, dermatita atopică, psoriazis si varicela.
  1. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre o crema cu corticosteroizi.

  Deoarece ea modifica raspunsul imun al organismului, cortizon, prednison si alti corticosteroizi sunt considerati a scădea roșeață, iritația și mâncărimea eczemelor. Corticosteroizii au de asemenea proprietăți anti-inflamatorii puternice. Prednisonul este mai puternic decât cortizonul și este adesea cea mai bună alegere pentru eczeme. Scade inflamația pielii prin inversarea dimensiunii capilare de sub piele și suprimarea răspunsului inflamator al sistemului imunitar.

  • Învelirea zonei tratate în folie de plastic poate imbunatati absorbtia cremei cu corticosteroizi. Si ajuta ca veziculele sa dispara mai repede.
  • În cazul în care eczema este suficient de severă, medicul poate recomanda terapia cu steroizi pe cale orală (pastile) timp de mai multe zile, în scopul de a combate inflamația și disconfortul.
  • Efectele adverse pe termen lung ale tratamentului cu corticosteroizi includ subtierea pielii, edeme (retenție de apă) și răspunsul imun compromis.
 • Fototerapia- tratament de prima linie pentru psoriazis

  Cu toate că fototerapia este considerata un tratament de prima linie pentru psoriazis, pacientii si dermatologii deopotriva raporteaza ca de multe ori ca este imposibil.

  Fototerapia- tratament de prima linie pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Pacienții necesită, în general, aproximativ 20 de sesiuni de fototerapie inainte de a vedea o imbunatatire in pielea lor. Cu toate că ratele de răspuns variază, studiile sugerează că 65% dintre pacienții care primesc tratament UVB și 75% dintre pacienții care primesc NB-UVB vor experimenta curatari semnificative ale pielii. Desi tratamentele UVB sunt utilizate pe scară mai largă, PUVA poate fi de fapt mai eficienta.

  Intr-un studiu din 2006, in Arhivele de Dermatologie, care a comparat terapia PUVA si NB-UVB la pacienții cu psoriazis în plăci, pacienții care au suferit o terapie PUVA au avut o rată a curatarii semnificativ mai mare (84%), comparativ cu cei care au primit NB-UVB (65% ).

  PUVA are unele efecte adverse potențial grave, cu toate acestea.

  Aproape o treime dintre pacienți prezintă greață după tratament. Si, mai important, PUVA implica un risc pe termen lung a cancerului de piele, in special la pacientii cu pielea sensibila. Molecula psoralen folosită în PUVA este considerata a fi responsabila pentru riscul crescut. Psoralen, care este ingerat pe cale orală sau aplicat topic. Intra in celule si corp, atunci când este activat de lumina UV, si își schimbă ADN-ul. Acest proces omoară celulele imune aproape de piele și ajută la controlul psoriazisului. Dar, de asemenea, duce la daune colaterale care pot cauza cancer de piele pe termen lung.

  Din cauza riscului de cancer de piele, PUVA este de obicei rezervata pentru cazurile cele mai severe și persistente de psoriazis. "PUVA este un tratament foarte, foarte eficient", spune Dr. Feldman. "Este cel puțin la fel de eficient ca și UVB de bandă îngustă. Dar cauzează un risc crescut de cancer de piele. Așa că avem tendința de a evita utilizarea acestuia." Lumina UVB este cunoscuta de a provoca cancer de piele, de asemenea dar studiile nu au demonstrat nici un risc crescut de cancer de piele in randul pacientilor cu psoriazis care au suferit fototerapie cu UVB.

  În cazul în care este atât de eficientă, de ce nu este folosita mai mult?

  Fototerapia este considerata un tratament de prima linie pentru psoriazis.

  Pacientii si dermatologii deopotriva raporteaza ca de multe ori este imposibil. Conveniența este un factor, deoarece pacienții au nevoie pentru a vizita biroul lor de medici de mai multe ori pe săptămână, în timpul orelor de afaceri. Dar poate fi, de asemenea, costisitoare. Pentru fiecare tratament, cele mai multe companii de asigurare percep o co-plata de birou-vizită. Aceasta tinde să fie mai mare decât medicamentele.

  Nikki Woistman, 21, St. Petersburg, Florida., a considerat fototerapia acum câțiva ani, când psoriazisul a acoperit aproximativ 30% din corpul ei. Ea a fost surprins să afle, totuși, că fototerapia ar fi de fapt mai scump decât noua generație de medicamente biologice.

5 Articol(e)