efecte pozitive

 • Prevenirea si tratamentul psoriazisului nonpustular

  Autorii au ajuns la concluzia ca o dieta cu consum redus de energie ar putea fi un factor adjuvant important în prevenirea și tratamentul psoriazisului nonpustular moderat.

  Prevenirea si tratamentul psoriazisului nonpustular

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Studiile au aratat ca un simptom al bolilor inflamatorii cum ar fi artrita reumatoida poate fi îmbunătățită prin post perioade sau dietele cu consum redus de energie. Prevalența și severitatea psoriazisului au fost raportate ca fiind mai mici în perioadele de aprovizionare cu alimente nesigure. Prin urmare, boala poate fi, de asemenea imbunatatita prin dietele sarace in calorii. La șoareci, restrictiile de calorii (cu 33% din aportul energetic) timp de 4 săptămâni au redus rata de proliferare celulară epidermică cu 45%. Într-un studiu croat la 82 de pacienți cu psoriazis vulgar care au primit terapie topică, 42 de pacienți au primit în plus, o dieta cu consum redus de energie în timp ce restul de 40 au fost aprovizionati cu alimente regulate.

  După 4 săptămâni, pacienții tratați cu dieta cu consum redus de energie au aratat o scadere semnificativa a afecțiuni pielii clinice în raport cu grupul de control. Autorii au ajuns la concluzia ca o dieta cu consum redus de energie ar putea fi un factor adjuvant important în prevenirea și tratamentul psoriazisului nonpustular moderat. Intr-un alt studiu, 20 de pacienți cu artrită și diferite boli de piele au fost studiate pe parcursul unei perioade de 2 săptămâni. A fost urmată rapid de o perioadă de 3 săptămâni de dietă vegetariană. În timpul postului, unii pacienți cu psoriazis au prezentat o ameliorare, care a persistat în timpul dietei vegetariene.

  Cauza directă a acestor efecte pozitive nu este suficient explicată, și sunt discutate diverse mecanisme.

  Cel mai important motiv este, probabil, lipsa (AA), aportul de acid arahidonic, rezultând leukotrienă inferior (LT) B4 producție. In timpul postului, activarea celulelor T CD4 + este redusă și citokine anti-inflamatorii, cum ar fi interleukina (IL) -4 cresc. Un alt motiv poate fi o reducere a stresului oxidativ din cauza restrictiei de calorii. Deoarece psoriazisul pare a fi asociat cu stresul oxidativ. O dietă vegetariană poate fi benefică, deoarece este asociata cu un aport redus de AA.

  Așa cum psoriazisul este legat pozitiv cu indicele de masa corporala (IMC), scăderea în greutate este recomandata pentru pacienții obezi. Perioadele de repaus alimentar pe termen scurt pot ameliora simptomele severe. Si, prin urmare, pot fi sugerate pentru pacienții cu un IMC in intervalul superior. Au existat mai multe observații care indică faptul că consumul de alcool este foarte raspandit la pacientii cu psoriazis. Alcoolul stimulează eliberarea de histamină, leziuni ale pielii ce pot agrava starea. Mai mult decât atât, un consum ridicat de alcool poate fi însoțit de un aport excesiv de alimente bogate în grăsimi și grăsimi saturate. Si un aport scăzut de legume și fructe proaspete. Prin urmare, consumul de alcool ar trebui să fie limitat în psoriazis.

 • Ce stim despre catina si psoriazis?

  Cătina (uneori numită seaberry) este o plantă lemnoasă mica, cultivata in Asia si Europa, inclusiv pe litoralul britanic. Ce stim despre catina si psoriazis?

  Ce stim despre catina si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cătina (uneori numită seaberry) este o plantă lemnoasă mica, cultivata in Asia si Europa, inclusiv pe litoralul britanic. Plantele femele produc fructe de pădure comestibile luminoase portocalii. Sunt bogate in vitamine, minerale și uleiuri esențiale, care au efecte active în organism. Atunci când coapte, fructele sunt recoltate și prelucrate pentru a stoarce sucul si pulpa, care este apoi prelucrat în uleiuri, extracte sau un suc concentrat.

  Ce știm despre catina si psoriazis?

  Cătina a fost evaluată în tibetană și medicina chineză de peste o mie de ani, cu o utilizare care datează din timpul dinastiei Tang. Preparatele de cătină au fost utilizate în mod tradițional pentru tratarea astmului bronșic, boli de piele și afecțiuni pulmonare. In ultimii ani, oamenii de știință au devenit interesați de cătină, deoarece frunzele si fructele de padure contin diferite vitamine, grăsimi și compuși care au efecte benefice în organism.

  Boabele de catina sunt bogate în vitaminele C, E, si flavonoide - care apar in mod natural pigmenti de plante care dau culoare portocalie, auriu strălucitor, fructelor. Acești compuși acționează ca antioxidanți care ajută la neutralizarea stresului oxidativ - un proces în care celulele sunt deteriorate de molecule instabile.

  Cercetarile au aratat ca persoanele cu psoriazis tind sa aiba un nivel ridicat de stres oxidativ si un nivel scazut de antioxidanti in pielea lor.

  Astfel încât consumul de alimente bogate în antioxidanți. Boabele de cătină pot fi de ajutor în creșterea apărarii organismului. Boabele și semințele sunt, de asemenea, bogate în acizi grași, inclusiv omega-3, 6 și 7 - grăsimi esențiale. Acestea joacă un rol în menținerea pielii noastre sănătoase și reglarea nivelului de inflamație în organism. Omega-3 are un potential puternic anti-inflamator, si a demonstrat rezultate promițătoare în reducerea severității psoriazisului.

  Alte componente din cătină au arătat, de asemenea, efecte anti-inflamatorii. Deoarece psoriazisul se caracterizează printr-un nivel ridicat de inflamatie care pare a fi legat de severitatea afecțiunii, alimentele anti-inflamatorii și nutrienții precum cei din cătină pot fi de ajutor.

  Ce spune știința?

  Până în prezent, nu există studii clinice care au analizat efectele cătinei in psoriazis. Unii oameni cu psoriazis au raportat efecte benefice bazate pe experiența personală folosind ulei de cătină. Dar noi nu avem nici o cercetare pentru a sprijini încă aceste descoperiri. In afara de psoriazis, există unele cercetări pentru a arăta că cătină poate avea efecte benefice asupra pielii și a funcției imune.

  Intr-un studiu, 49 de pacienți cu dermatită atopică (alergie) au fost repartizati aleatoriu sa ia 5 grame (10 capsule) de ulei din semințe de cătină, ulei de pastă, sau ulei de parafină de zi cu zi. Dupa 4 luni, dermatita s-a imbunatatit in mod semnificativ, în grupele de ulei de celuloză și parafină. Îmbunătățirile din grupa de ulei de semințe care nu au fost suficient de mari pentru a fi semnificative. Dar acestea au fost corelate pozitiv cu modificari in omega-3, nivele in celule. Deci în cazul în care nivelele de omega 3 s-au imbunatatit, asa au facut si simptomele.

 • Care este legatura dintre dieta Paleo si psoriazis?

  Dieta Paleo (uneori numită Caveman sau Dieta din epoca de piatra) este un stil de a manca bazat pe dietele strămoșilor noștri. Care este legatura dintre dieta Paleo si psoriazis?

  Care este legatura dintre dieta Paleo si psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Dieta Paleo (uneori numită Caveman sau Dieta din epoca de piatra) este un stil de a manca bazat pe dietele strămoșilor noștri. Sunt excluse toate alimentele care au devenit disponibile după ce am început agricultura. Se includ cereale, leguminoase, produse lactate, zahăr și alimente procesate. In schimb, dieta Paleo se concentreaza pe produsele alimentare care cercetatorii cred ca au fost disponibile pentru a vâna sau de a aduna în timpul erei paleoliticului. Cum ar fi carne slaba, paste, legume, oua, boabe si nuci. Unii oameni cred că Dieta Paleo poate ajuta la prevenirea sau vindecarea bolilor cum ar fi diabetul, bolile de inima si cancer. Dar ce putem spune despre efectul asupra psoriazisului?

  Ce știm despre Dieta Paleo si psoriazis?

  Nu există nici o dovadă științifică care sa se uite la modul in care dieta Paleo afecteaza psoriazisul. Dar unii oameni cu psoriazis au raportat imbunatatiri in pielea lor dupa adoptarea unei diete Paleo. Este posibil ca dieta Paleo are efecte pozitive asupra psoriazisului. Aceasta exclude sau limitează unele dintre alimentele care ar putea agrava psoriazisul. Acestea sunt alimentele procesate, alcoolul si glutenul. Unele studii arata ca Dieta Paleo ajuta cu pierderea in greutate. Deoarece pierderea in greutate poate imbunatati severitatea psoriazisului, acest lucru ar putea explica de ce unii oameni au experimentat rezultate pozitive atunci când au urmat dieta.

  Ce spune știința?

  Nu au existat studii în ceea ce se întâmplă atunci când oamenii cu psoriazis urmeaza o dieta Paleo. Deci nu putem spune cu încredere dacă este utila sau nu. Un număr mic de studii au descoperit ca o dieta Paleo poate reduce greutatea corporala si tesutul adipos din organism. Alimentele si cereale procesate scad in mod natural aportul de calorii. Pierderea in greutate poate aduce beneficii  psoriazisului, deoarece un nivel ridicat de grasime corporala s-a dovedit a face psoriazisul mai rău.

  Un număr limitat de studii a constatat, de asemenea, că o dietă stil Paleo poate îmbunătăți controlul tensiunii arteriale si a glucozei. Acest lucru poate contribui la reducerea riscului de boli de inima. Deoarece persoanele cu psoriazis au un risc crescut de boli de inima, acest stil de a mânca ar putea avea efecte pozitive în afara pielii. In ciuda acestor efecte, nu există nici o dovadă care să sugereze ca o dieta Paleo reduce inflamația în afara celei realizate prin pierderea in greutate.

  Dieta Paleo, de asemenea, se bazează pe un nivel ridicat de alimente de origine animală și de carne. Unii cercetători cred că dietele bogate in carne ar putea agrava stările inflamatorii cum ar fi psoriazis. Cu toate astea, avem nevoie de mai multe cercetări.

 • Proteinele din zer - efecte pozitive asupra psoriazisului

  Zerul este una dintre cele două proteine principale care se găsesc în lapte. Proteinele din zer pot avea efecte pozitive asupra psoriazisului?

  Proteinele din zer pot avea efecte pozitive asupra psoriazisului?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Zerul este una dintre cele două proteine principale care se găsesc în lapte. În timpul procesului de fabricare a brânzei, zerul se separă de partile solide, și este lăsat ca un lichid apos. Lichidul este drenat și uscat într-o pulbere pentru a face proteine din zer. Zerul este utilizat în mod normal ca un supliment de proteine. Conține, de asemenea, un număr mare de componente bioactive. Acestea pot exercita efecte pozitive asupra sistemului imunitar uman.

  Proteinele din zer pot fi cumpărate ca un concentrat (care conține mici cantități de lactoză - zahărul din lapte - și grăsime), izolat din zer (o formă care este prelucrată pentru a elimina lactoză și grăsimi) sau hidrolizatul de zer (în cazul în care lanțurile de proteine sunt defalcate în unități mai mici).

  Proteinele din zer pot avea efecte pozitive asupra psoriazisului?

  Datorită proprietăților sale anti-inflamatorii si antioxidante, proteinele din zer au demonstrat ca pot fi folosite ca un tratament pentru psoriazis. Pot fii utilizat singure sau în combinație cu alte tratamente. Deoarece este un produs natural, fără efecte adverse evidente, proteinele din zer ar putea fi folosite ca o alternativă la alte medicamente si tratamente topice, care pot avea efecte secundare nedorite atunci când sunt utilizate pentru perioade lungi de timp.

  Cu toate acestea, doar un singur studiu a analizat efectele tipului de proteine din zer, care este disponibil în comerț - un izolat proteic din zer. În acest studiu, o doza zilnica de 20 de grame a avut un efect pozitiv într-un număr foarte mic de pacienți. Cu toate ca rezultatele sunt promitatoare, este prea devreme pentru a spune cu încredere dacă proteina din zer ar putea fi de ajutor in grupuri mai mari.

  Cu toate acestea, având în vedere că proteina din zer este relativ ieftina și sigur de utilizat, este bine de luat in considerare. O lingura de proteine din zer cantareste in jur de 20 de grame, și poate fi ușor amestecata cu lapte sau apă, sau se amestecă în ovăz, terci sau iaurt. Amesteca proteine din zer cu alimente cum ar fi fructe de padure, cacao si scortisoara. Acest lucru iti poti creste aportul de antioxidanti, ceea ce ar putea avea efecte pozitive asupra inflamației.

  Cât de mult am nevoie să iau?

  Este dificil de spus cât de multe proteine din zer sunt necesare. Suplimentele utilizate în studii au fost special dezvoltate pentru a extrage componentele bioactive. In studiile folosind Dermylex, 800mg de zi cu zi s-au dovedit a fi eficiente. O analiză recentă a 9 studii controlate a constatat ca o doza zilnica de proteine din zer egal sau peste 20 de grame pe zi a redus CRP18, un marker al inflamatiei care a fost legata de severitatea psoriazisului. In cadrul studiului canadian, 20 grame de proteine din zer au fost eficiente în reducerea severității psoriazisului.

 • Legatura intre psoriazis si obezitate. Ce spune știința?

  In timpul anilor 1990, mai multi oameni de știință au început să observe o legatura intre psoriazis si obezitate. Ei au descoperit ca persoanele cu psoriazis au fost mai susceptibili de a fi obezi decat persoanele fara psoriazis.

  Legatura intre psoriazis si obezitate. Ce spune știința?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  In timpul anilor 1990, mai multi oameni de știință au început să observe o legatura intre psoriazis si obezitate.

  Ei au descoperit ca persoanele cu psoriazis au fost mai susceptibili de a fi obezi decat persoanele fara psoriazis.

  Obezitatea este termenul utilizat pentru a descrie un nivel ridicat de grasime corporala care creste riscul de sănătate. Se măsoară cu ajutorul a ceva numit indicele de masa corporala sau IMC. IMC se calculează folosind înălțimea și greutatea unei persoane. Un IMC peste 30 este clasificat ca fiind obezitate. Studiile arată că mai mult de 50 la suta din persoanele cu psoriazis sunt supraponderali sau obezi. Intr-un studiu medical care a implicat peste 10.000 de pacienti cu psoriazis moderat pana la sever, IMC mediu a fost de 306.

  Oamenii de stiinta nu stiu de ce obezitatea si psoriazisul sunt legate. Unele cercetari arata ca a fi supraponderali sau obezi creste riscul de a dezvolta psoriazis. Alti experti cred ca psoriazisul duce la obezitate, deoarece oamenii au tendinta de a castiga in greutate dupa diagnosticul lor. Acest lucru ar putea fi pentru a schimba obiceiurile alimentare, sau pentru că exercitarea devine dificilă din cauza leziunilor cutanate dureroase.

  Ceea ce stim este ca atat obezitatea cat si psoriazisul sunt legate de o inflamatie in organism, si ca severitatea psoriazisului se agraveaza cu inflamatie in crestere. Nivelurile ridicate de grasime corporala, de asemenea, par a face psoriazisul mai dificil de tratat.

  Deoarece pierderea in greutate poate reduce inflamatia la persoanele care sunt supraponderali, oamenii de știință sunt interesați de modul în care dietele de pierdere in greutate ar putea ajuta  psoriazisul.

  Ce spune știința?

  Un număr mic de studii clinice au analizat modul in care dietele de pierdere in greutate afecteaza psoriazisul la pacientii care sunt supraponderali sau obezi. Într-un singur studiu din 2008, oamenii de știință au studiat 61 de pacienti obezi cu psoriazis în plăci care acoperă mai mult de 10% din corpul lor. Pacienții au fost împărțiți în două grupuri egale. Primul grup a primit ciclosporină (un tip de medicament imunosupresor). Al doilea grup a fost tratat cu aceeași cantitate de ciclosporină, dar le-a fost cerut de asemenea, sa urmeze o dieta saraca in calorii. Si au fost incurajat sa exercite timp de cel puțin 40 de minute, de patru ori pe săptămână.

  După șase luni, severitatea psoriazisului s-a imbunatatit cu mai mult de 50%, în aproape 90% din grupul de dieta, comparativ cu 48% din grupul de medicamente. Grupul dieta a aratat, de asemenea, o scădere a CRP - un marker al inflamatiei in organism. Alte studii au constatat, de asemenea, efecte pozitive, ale pierderii in greutate.

5 Articol(e)