Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

Paduchii sunt insecte parazite comune care se transmite ușor de la o persoană la alta și se hrănesc cu sângele de la nivelul scalpului. Dar care sunt  efectele adverse ale infestarii cu paduchi?

Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

Paduchii sunt insecte parazite comune care se transmite ușor de la o persoană la alta și se hrănesc cu sângele de la nivelul scalpului. Aceste insecte mici, fara aripi, depun ouă numite lindini pe arborele de păr, care pot fi confundate cu matreata. Sampoanele pe baza de prescriptie medicala si cele OTC pot omorî păduchii. Pentru cei care nu doresc să utilizeze insecticide, folosind un pieptene cu dinti fini poate termina în mod eficient o infestare cu păduchi.

Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

Mancarimea scalpului

Păduchii pot avea ca rezultat un scalp cu mâncărimi. În timp ce păduchi nu sunt periculosi și nu răspândesc boala, păduchii folosesc o gura ca un ac să muște în scalp pentru a găsi sângele de care au nevoie pentru a supraviețui și a prospera. Mușcăturile irita și, uneori, inflameaza pielea, care poate stimula zgârierea pentru a va scuti de mancarime. Uneori, o reacție alergică cauzează mancarimea scalpului. O persoană care contractează doar cativa păduchi nu se pot simți mâncărime pentru primele două-trei luni. Alergia provoacă mâncărime severă. Unii oameni nu experimenteaza o mâncărime și descoperirea infestarii cu păduchi este numai prin vederea acestor insecte sau ouăle lor în păr. Tratamentul pentru a scăpa de păduchii de cap poate declanșa, de asemenea, mâncărime, deoarece poate duce la eczeme. MedlinePlus raporteaza ca antihistaminicele pot ameliora mâncărimea, în unele cazuri.

Infecţii

Zgârierea severă a capului, în special în spatele urechilor sau pe partea din spate a gâtului, poate provoca o infecție. Așa cum zgârierea persistă, unghiile pot rupe pielea, și o infecție bacteriană se poate dezvolta. MedlinePlus arata ca, umflaturile rosii mici se pot forma si sa se scurga foarte încet și să devină cruste, punând bolnavul la un risc mai mare de infectar. Medicii prescriu în general antibiotice pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Site-ul web din primul război mondial, arată că infestarea cu paduchi a provocat o afecțiune numită febră șanț între soldații dintre 1915 și 1918, care au provocat febră, dureri de cap severe si dureri la nivelul mușchilor picioarelor și gambe. Nouăzeci și șapte la sută dintre soldați au prezentat o infecție severă si păduchi, în acest moment.

Reacția insecticidului și suprasolicitarea

Folosind insecticide pentru a scapa o persoană de o infestare cu păduchi pot prezenta probleme pe mai multe fronturi. Suprasolicitarea de insecticide pot face păduchii rezistenti la insecticidele folosite, și poate provoca, de asemenea, o reacție la persoana care utilizează substanța. Unele sampoane pe baza de prescriptie medicala ce ucid păduchi conțin lindan, ceea ce poate duce la intoxicații sau convulsii și moarte dacă sunt utilizate pentru prea mult timp, în conformitate cu PubMed. Cei care folosesc șampoane pentru a ucide păduchii ar trebui să aibă grijă să poarte mănuși. Si sa lase medicamentul să intre în contact doar cu zona care necesită tratament. Cele mai multe medicamente conțin piretrină pesticide sau permetrin. Acestea sunt mai sigure decât lindan, dar ele încă mai pot provoca reacții.