Eliminati punctele negre fara cicatrici si gauri

Atunci când porii devin înfundati cu murdarie, ulei și bacterii, apar umflaturi mici numite comedoane. După expunerea la aer și la alți poluanți, micile puncte albe se vor întuneca, devenind puncte negre inestetice. De multe ori prezente pe nas, frunte si barbie, punctele negre nu sunt neaparat un semn ca nu va spalati fața în mod corespunzător. Hormonii și utilizarea produselor de îngrijire a pielii greșite vor duce la aceste pete nedorite. Este posibil sa se elimine în condiții de siguranță și fără dureri, fără a lăsa în urmă gropi sau găuri mici pe piele.

Eliminati punctele negre fara cicatrici si gauri

Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

 

Punctele negre sunt o forma de acnee. Acestea apar atunci cand porii devin înfundati cu ulei, piele moarta si alte resturi. Cu toate ca de obicei sunt mici, pot avea un impact mare asupra modului în care vă simțiți in pielea voastra. Ruperea si stoarcerea cu degetele nu este solutia  atunci când vine vorba de tratarea punctelor negre, deoarece acest lucru poate duce la cicatrici si infectii. În schimb, încercați unele soluții de casă pentru a alunga punctele negre.

 

Etapa 1

 

Se spala fata  dimineața și înainte de culcare folosind un demachiant usor, conceput pentru tipul de piele. Punctele negre se formeaza cand murdaria si uleiul sunt prinse in pori.  Eliminarea acestora ajuta la reducerea formarii de noi puncte  în timp ce eliminati usor murdaria din punctele negre existente.

 

Pasul 2

Exfoliati fata ta de trei până la patru ori pe săptămână, cu un produs bland formulat pentru a trata punctele negre. Evita frecarea feței prea puternica. Asta poate agrava acneea si puncte negre. Se concentrează produsul pe nas și spălați-l ușor cu apă călduță. Dacă suferiți de piele sensibila care devine uscata sau iritata dupa curatarea cu un exfoliant, eliminati celulele moarte ale pielii prin frecarea ușoara cu o carpa umeda pe fata.

 

Etapa 3

Aplica o crema sau gel eliberat fara reteta care conține peroxid de benzoil sau acid salicilic. Aceste produse actioneaza prin dedurizarea celulelor moarte ale pielii din pori care cauzeaza punctele negre. Asta le permite să curate porii, notează medicul dermatolog Cynthia Bailey. Urmați instrucțiunile de pe etichetă sau cereti unui dermatolog sfaturi cu privire la rata de aplicare.

 

Etapa 4

Vorbeste cu medicul dermatolog despre diverse creme topice pe baza de prescriptie medicala disponibile pentru a trata punctele. Retinoizii, derivati din vitamina A, functioneaza prin ruperea punctelor și sunt disponibile numai cu prescripție medicală.

 

Atenționări

 

Evita frecarea feței. Acest lucru determină o producție mai mare de sebum, potrivit BBC.

Niciodată nu folosiți produse mai des decât este recomandat pe ambalaj. Acest lucru poate provoca mai multe probleme ale pielii.

Încercați să vă păstrați părul departe de față, și nu atingeți nasul prea des. Acest lucru previne răspândirea bacteriilor și a murdăriei.

Sfaturi

Niciodată nu strângeți si nu stoarceti punctele negre. Veti  preveni deteriorarea pielii, cicatricile sau găurile mici de pe piele.