Cum evitati o cicatrice produsa de arsura

Un ondulator este un instrument excelent pentru a face parul sa arate bine. Dar, pentru că este atat de aproape de fata ta, te poti arde pe această parte foarte sensibilă și expusa a corpului. Dacă veti reacționa rapid și veti trata în mod corespunzător arsura, veți reduce șansele de a obține o cicatrice urata ca un suvenir.

cicatrice arsura

Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

Identificati tipul de arsura pe care il aveți.

Există trei tipuri de arsuri pe care le puteți obține pe piele. Fiecare tip necesita un alt tip de tratament, astfel că va trebui să fiti sigur ce tip de arsura aveti înainte de a face orice altceva.

Menține pielea hidratata.

Asigurați-vă că zona cu arsura este mentinuta umeda cu apa rece sau unguente.   Aloe vera este o altă alegere bună pentru a liniști  zona de ardere și pentru a o menține hidratata.

Stai departe de soare.

Lumina soarelui nu este buna pentru piele. Poate crește șansele unei cicatrici. Încercați sa meargeti afară doar în timpul orelor de dimineata devreme și seara târziu, atunci când soarele este l mai puțin intens. Purtati ceva ca o pălărie pentru a proteja fata.

Dacă nu mergeți afară, asigurați-vă ca utilizati de protecție solară pe toată fața, inclusiv zona cu arsura. Cauta produsele de protecție solară cu agenți, cum ar fi zinc sau dioxid de titan, precum și un SPF de 30 sau mai mare.

 

Mananca sanatos.

Alimentele pentru o piele sanatoasa va ajuta la menținerea bacteriilor la distanță. Acestea permit formarea de noi celule ale pielii. O alimentatie buna va ajuta pielea să evite cicatricele în cazul unei arsuri, și va ajuta la vindecarea cicatricilor mai repida.

Alimentele pentru piele includ fructele si legumele galbene si portocalii, cum ar fi morcovii si caisele, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, fasolea, mazarea, lintea, și pește gras cum ar fi somonul și macroul. Mai multe alimente generale sanatoase, cum ar fi lactatele scazute in grasimi sau fara grăsimi și cerealele integrale, painea și pastele sunt, de asemenea, de ajutor pentru mentinerea sanatatii pielii.

Nu rupeti crustele.

Crustele care apar pe arsura ta te ajuta la menținerea zonei umede, și  previn bacteriile sa intre inauntru. A se evita tentația de a scarpina și scoate coaja. Acest lucru se va face numai daca vindecarea dureaza mai mult timp, și ar putea creea o cicatrice mai mare. Atunci când rana este vindecată, crusta va cadea de la sine.

 

Nu spargeti nici basicile.

Ruperea oricaror vezicule mici, care pot să aparea în zona de ardere poate duce la cicatrici. În cazul în care acestea se rup, curatati usor, cu un săpun delicat și apa. Se aplica un antibiotic, și se acoperă cu un bandaj de tifon.

Dacă începeți să vedeți blistere mari, acestea ar putea fi un semn al unei arsuri mai grave. Ar trebui să vezi un doctor imediat.

Evita machiajul.

Chiar daca vreti sa acoperiti zona cu arsuri folosind machiaj, pentru a vă asigura că oamenii nu o pot vedea, nu o faceti. Produsele chimice din machiaj poate irita leziunea dumneavoastră, și chiar provoca o infecție. Acest lucru va face arsura sa dureze mai mult timp pana se se vindece, și poate duce la o cicatrice mai mare.

13531994_624778294338513_1340161774_n