factori de mediu

 • Factori de mediu care pot declansa un episod acut de psoriazis

  Psoriazisul este o afecțiune complicată, cronică a pielii. Aici sunt șase factori de mediu care pot declansa un episod acut de psoriazis.

  Factori de mediu care pot declansa un episod acut de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune complicată, cronică a pielii. Oamenii de știință încă se luptă să înțeleagă ce se întâmplă exact la nivel molecular, fapt ce ar putea cauza aceasta boala frustranta. Cu toate acestea, știm că psoriazisul este cauzat de una sau mai multe mutații genetice care declanseaza celulele din sistemul imunitar pentru a ataca pielea. Dar nu toată lumea cu aceste mutatii are psoriazis.

  Aici sunt șase factori de mediu care pot declansa un episod acut de psoriazis:
  1. Leziuni pe piele

  Uneori, o leziune a pielii poate provoca o pata pentru a forma psoriazis. Acest lucru este cunoscut ca fenomenul Koebner. De asemenea, aceasta afectiune apare și în alte boli ale pielii, inclusiv prin eczeme si lichen planus. Acest incident poate dura de la 2 până la 6 săptămâni ca apoi o leziune de psoriazis sa se dezvolte dupa care sa aiba loc un prejudiciu. Leziunile care pot declanșa un episod acut includ:

  -abraziunea (chiar și abraziune ușoară)
  -o frecare mai mare
  -insolație
  -erupții cutanate virale
  -erupții cutanate de droguri

  2. Vremea

  Vremea este un factor major în episoadele acute de psoriazis. Expunerea la lumina directă a soarelui, care are loc, de obicei, în timpul lunilor calde, de multe ori cauzeaza erupții cutanate. Dar, la rece, zile scurte în timpul lunilor de iarnă, de obicei, determina înrăutățirea erupțiilor cutanate.

  1. Stresul

   Stresul psihologic a fost mult timp înțeleas ca un factor declanșator pentru rachetele de semnalizare psoriazis. Cum anume apare? Studiile arata ca stresul poate declansa orice fel de boala, nu doar psoriazisul, de aceea este necesara controlarea emotiilor.
   Un alt studiu arata ca persoanele care au fost clasificate drept "oamenii mult ingrijorati" au fost supusi de aproape doua ori mai putin probabil sa raspunda la tratament, comparativ cu "oamenii putin ingrijorati."

  2. Infecția

   Infectiile provocate de bacterii sau virusuri pot provoca un episod acut de psoriazis. infecțiile streptococice care cauzează amigdalite, infectii in gat, abcese la dinti, celulită și impetigo pot provoca un episod acut de psoriazis gutat la copii.

   Virusul imunodeficienței umane (HIV) nu crește frecvența psoriazisului, dar nu crește gradul de severitate al bolii.

  3. Vitamine putine

   Nivelurile scăzute de calciu au fost raportate ca declanseaza psoriazis . Destul de ciudat, chiar dacă medicamentele fabricate din vitamina D sunt folosite pentru tratamentul psoriazisului, nivelurile scazute de vitamina D, nu declanșează un semnal luminos.

  6. Medicamente declansatoare

  Există destul de puține medicamente diferite, care sunt cunoscute fie ca agraveaza psoriazisul sau induce un episod acut . Iata cateva dintre acele medicamente ce pot declansa afectiunea:

  Clorochina - Folosita pentru tratarea sau prevenirea malariei.
  Inhibitorii ECA - Folositi pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Exemplele includ Monopril, captopril, și lisinopril.
  Beta blocante - De asemenea, utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Exemplele includ Lopressor și atenololul.
  Litiu - Un medicament utilizat pentru a trata tulburarea bipolara.
  Indocin - Un medicament anti-inflamator utilizat pentru a trata o varietate de condiții, inclusiv guta si artrita.

1 Articol(e)