Cum folosesti ceai  verde pentru cicatrici

Acneea este definită ca fiind o afecțiune a pielii care rezultă în simptome, cum ar fi cosuri, pori infundati și noduli sau chisturi care apar de obicei, pe fata, piept, spate și umeri și pot duce la cicatrici ale pielii. Academia Americana de Dermatologie raporteaza ca aproape 50 de milioane de americani sufera de acnee, făcându-o una dintre bolile de piele cele mai frecvent diagnosticate in America. De obicei, începe de la pubertate iar acneea poate continua să se dezvolte și să se agraveze pe parcursul varstei de 20 de ani și chiar pana la varsta de 50. Cicatricile produse de acnee se pot vindeca prin unguente ca prescripție sau fara reteta. Cu toate acestea, suplimentele naturale, cum ar fi ceaiul verde pot reduce aparitia de cicatrici.

remedii cicatrici ceai verde

Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

Ceaiul verde și cicatricile produse de acnee

Unul dintre principalele efecte secundare ale acneei este o inflamatie a pielii. Iar aceasta inflamatie poate provoca leziuni care se dezvolta in cicatrici. Universitatea din Maryland Medical Center afirma ca produsul chimic ECGC, care se numără printre compușii catechine cei mai puternici gasiti in ceaiul verde, este eficient in reducerea inflamatiei pielii. Consumul intern și aplicarea locală de ceai poate ajuta la reducerea inflamatiei induse de acnee. Fapt care ar putea ajuta la eliminarea si dezvoltarea de cicatrici prin reducerea severității rănilor produse de acnee. In timp ce beneficiile ceaiului verde, în special pentru reducerea cicatricilor este în dezbatere în cadrul comunității științifice, este raportat faptil că compușii activi din ceaiul verde au beneficii medicinale pentru sanatatea pielii si repararea celulelor pielii.

 

Constituenți activi ale ceaiului verde

 

Universitatea din Maryland Medical Center raporteaza calitățile medicinale ale ceaiului . Ceaiul verde conține șase catechinele active, printre care se numără galat de epicatechina, epigalocatechina, epicatechina, gallocatechin și catechine. Toate aceste substanțe chimice sunt cunoscute pentru concentrația ridicata de antioxidanti. Rice University afirma in articolul "Antioxidanți și radicalii liberi", ca antioxidantii elimina radicalii liberi, care sunt atomi inegali. Radicalii liberi sunt cunoscuti de a provoca daune celulare, care, dacă nu sunt rezolvate, pot cauza complicații grave de sănătate.

 

Metode de aplicare

 

Ceaiul verde poate fi consumat prin formă de băuturi precum și prin aplicarea topică. Universitatea din Maryland Medical Center sugereaza consumarea de doua pana la trei cani de ceai verde pe zi, care oferă organismului cu 240 la 320 mg de polifenoli. Cu toate acestea, procesul de consum poate fi simplificat prin luarea de 100 până la 750 mg de suplimente de extract de ceai verde pe zi. Pentru a aplica ceaiul topic pe piele, folositi unguente cu extract de ceai verde.

Atenționări

Înainte de a folosi ceai pentru a ajuta la tratarea cicatricilor acneice, discutati despre utilizarea acestei plante cu medicul dumneavoastră. Acest lucru este important mai ales dacă luați medicamente pentru acnee sau unguente. Unele dintre reacțiile adverse mai frecvente asociate cu ceaiul verde sunt derivate din cofeina din ceai și pot include amețeli, insomnie, pierderea poftei de mâncare și iritabilitate.

13531994_624778294338513_1340161774_n