fototerapia

 • Fototerapia pentru tratarea acneei

  Fototerapia pentru acnee a fost lauda pentru ca ar fi mai eficienta decât soluțiile tradiționale topice, cum ar fi peroxidul de benzoil si acidul salicilic. Cu toate că tehnologia laser este încă în faza de adaptare timpurie în rândul consumatorilor, tehnologia progreseaza rapid și a fost în curs de dezvoltare în ultimii zece ani. Popularizarea medicala si spa-urile cu laser, care s-a concentrat inițial pe îndepărtarea părului cu laser si Botox, si-au  extins serviciile pentru a include o serie mai mare de solutii pentru ingrijirea cu laser a pielii și mai recent, soluții cu laser pentru acnee.

  Fototerapia pentru tratarea acneei

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Ce este fototerapia?

  Fototerapia, de asemenea, cunoscuta sub numele de terapie cu lumina sau terapia cu laser, este termenul utilizat pentru a descrie orice tratament cu laser sau lumina. Fototerapia este folosita ca tratament alternativ de îngrijire a pielii pentru o serie de afectiuni, cum ar fi hiperpigmentarea, eczeme, rozacee si acnee. Este cel mai bine cunoscuta pentru reducerea inflamatiei sau "uleiului"produs de glandele sebacee, în funcție de ce terapie este utilizata. Tehnologia este formata din expunerea fie la lumina zilei sau lungimi de undă ale luminii artificiale, care sunt utilizate și aplicate prin lasere, lampi.

   

  Există o serie de tehnologii diferite cu laser pe piata de astăzi. Tehnologiile inițiale utilizate pentru fototerapia pentru acnee s-au bazat pe lumina UV, raze X, lumina în infraroșu (roșu) sau tehnologia luminii ultraviolete. Lumina albastră de mare intensitate s-a dovedit a fi cea mai eficienta în a distruge bacteriile cu fototerapie. Spre deosebire de lumina in infrarosu sau ultravioleta, lumina albastra nu transporta aceleasi efecte secundare daunatoare pentru piele.

   

  Functie

   

  Fototerapia este folosita pentru a elimina abundenta de ulei din piele. Bacteriile sunt stocate în glandele sebacee care secreta sebum, cunoscut sub numele de ulei. La oameni, sebumul este abundent pe fata si scalp. Lumina din fototerapie este folosita pentru a deschide porii și exfoliaza pielea, pentru a permite luminii sa patrunda sub suprafața pielii. Lumina ataca sebumul si provoaca o reactie chimica care este capabila de a distruge bacteriile.

   

  Planul de tratament?

   

  Planurile de tratament variaza în funcție de tehnologia utilizată și de severitatea acneei candidatului la fototerapie. Planul mediu de tratament este de opt tratamente pe parcursul a două săptămâni. Cazurile severe pot necesita mai multe protocoale de tratament, mai lungi, cu două tratamente pe săptămână timp de 12 săptămâni. Durata tratamentului variază de la 20 la 40 de minute pe sesiune. Rezultatele dintr-o serie nu sunt permanente. Ca atare, candidații ar trebui sa stie ca reluarea tratamentelor va fi necesara pentru a mentine rezultatele. Protocoale de întreținere mai agresive pot fi necesare pentru mai multe cazuri progresive sau severe de acnee.

   

  Rezultatele obținute

   

  La fel ca in cazul protocolului de tratament, rezultatele variaza de la persoana la persoana. Acestea depind de tipul de piele, severitatea și cauza acneei, precum și tehnologia utilizata, cat și protocolul prescris și administrat. Rezultatele devin vizibile în termen de o lună și de obicei între a treia și a cincea sesiune de tratament. Ameliorarea primara ar trebui sa fie în producția și aspectul sebumului de pe piele. Printre alte beneficii notabile se remarca reducerea inflamației și pigmentarea redusa a pielii. Pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile, este important sa se adere la protocolul de tratament și programul recomandat de estetician sau de medicul dumneavoastră. Tratamente care lipsesc din serie pot cauza incoerență sau calitatea rezultatelor. Receptivitatea la tratament poate depinde și de factori ereditari și de mediu.

   

  Efecte secundare

   

  Pielea solzoasa, uscata, senzatia de mancarime sau roșeata este printre reacțiile adverse ușoare și regulate. Adesea, aceste reacții adverse pot fi prevenite. Antibioticele sau alte tratamente topice pentru îngrijirea pielii pot fi contraindicate în protocolul de tratament. Intreruperea utilizarii tuturor tratamentelor cu medicamente cu 24 de ore inainte si dupa tratament poate reduce riscul de efecte secundare potențiale. Unele tehnologii pot provoca arsuri daca fototerapia pentru acnee nu este administrata în mod corespunzator. Alte reacții adverse posibile pe termen lung includ hiperpigmentarea sau îmbătrânirea prematură a pielii.

 • Care sunt tratamente topice pentru psoriazis?

  Nu exista nici un tratament pentru psoriazis, dar exista tratamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor. Care sunt tratamente topice pentru psoriazis?

  Care sunt tratamente topice pentru psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Nu exista nici un tratament pentru psoriazis, dar exista tratamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor. Medicii vor trata de obicei psoriazisul printr-o serie de etape, în funcție de gravitatea și tipul de psoriazis pe care un pacient il are. Aceasta se numește uneori abordarea "1-2-3", în cazul în care:

  • Etapa 1 include tratamentul topic - pacienți aplică medicamente pentru pielea lor.
  • Etapa 2 include fototerapia - pacienți folosesc expunerea la lumină.
  • Etapa 3 include tratamentul sistemic - pacienții iau medicamente.

  Care sunt tratamente topice pentru psoriazis?

  Uneori, oamenii pot clarifica psoriazisul prin aplicarea de medicamente pentru pielea lor. Cele mai frecvent utilizate tratamente topice includ:

  • Steroizi, care încetinesc creșterea celulelor pielii în exces și scad inflamația, deși rareori clarifica psoriazisul pentru perioade lungi de timp. Medicii pot prescrie un tratament pe termen scurt cu unguente sub formă de steroizi cu potenta mare, pentru utilizarea pe zone mai groase de piele, cum ar fi genunchi, coate și picioare. Pacienții folosesc adesea unguente cu emisii reduse de potență medie și pe zone ale pielii mai delicate.
  • Gudron de cărbune, disponibil atat cu o baza de prescriptie medicala si peste tejghea. Preparatele din gudron de cărbune au fost folosite pentru a trata psoriazisul usor pana la moderat timp de secole. Ele au mai putine efecte secundare decat steroizii, dar sunt murdari și mai puțin eficienti.
  • Acidul salicilic, un produs chimic care ajută la eliminarea solzilor, care permite medicamentelor topice pentru a penetra pielea cu mai mult succes. Pacienții il folosesc adesea în combinație cu anthralin, gudron de cărbune sau steroizi.
  • Soluții pentru baie, cum ar fi uleiul, o soluție de gudron, faina de ovaz uns cu ulei, sare amara sau săruri de la Marea Moartă, care sunt adăugate în baia de apă pentru a reduce senzația de mâncărime și a elimina solzii.
  • Hidratantii, de obicei din soiuri grase, care funcționează cel mai bine pentru a calma psoriazisul, deoarece acestea retin apa in piele si reduc solzii și mâncărimea.

  Ce este fototerapia ca tratament pentru psoriazis?

  Lumina ultravioleta distruge celulele T din piele, ceea ce reduce cresterea celulelor pielii si excesul. Fototerapia poate fi sub formă de lumină solară sau controleaza tratamente cu lumină artificială administrată în cabinetul unui medic sau într-o clinică pentru psoriazis. Tratamentele de fototerapie includ:

  • Lumina soarelui: Dozele scurte de lumina a soarelui ajuta psoriazisul, dar arsurile solare il pot agrava. Astfel încât, pacienții trebuie să monitorizeze indeaproape timpul lor în aer liber.
  • Fototerapia UVB: In acest tratament, pacienții isi expun pielea la lumina B ultravioleta. O sursă mai nouă a luminii, numita bandă îngustă UVB, emite o parte din spectrul ultraviolet, care ar putea fi cea mai utila pentru psoriazis. Adesea durează cel puțin două sau trei luni de expunere regulat înainte ca psoriazisului sa se curete. Medicii pot prescrie fototerapia UVB in asociere cu tratamente de actualitate.
 • Tratamentul pentru psoriazis - numeroase forme

  Psoriazisul este o boala care afecteaza pielea, lasand leziuni sau pete solzoase, care sunt ridicate și au o culoare roșie. Care este tratamentul pentru psoriazis, in numeroasele lui forme?

  Tratamentul pentru psoriazis - numeroase forme

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boala care afecteaza pielea, lasand leziuni sau pete solzoase, care sunt ridicate și au o culoare roșie. Din punct de vedere medical, este o boala autoimuna, deoarece sistemul imunitar produce prea multe celule ale pielii. Nu există motive să se creadă că există o legătură puternică între psoriazis și deficitul de vitamina D. Acesta este motivul pentru care multe opțiuni de tratament se concentreaza pe creșterea nivelurilor de vitamina D. Cu toate acestea, ceea ce vitamina D poate face este de a îmbunătăți starea. Ea nu se vindeca sau chiar previne.

  De obicei, psoriazisul apare pentru prima dată când cineva este între 15 și 25 de ani. Ei încep să experimenteze pete pe tălpile picioarelor lor, palme, organe genitale, pielea capului, genunchi, coate și în alte locuri. În cazuri foarte grave, întregul corp poate fi acoperit cu pete si mancarimi dureroase.

  Petele de psoriazis sunt prezente în 90% dintre persoanele care suferă de el.

  Există, de asemenea, o formă de psoriazis pustulos, prin care oamenii experimenteaza umflături pline de puroi, care sunt libere de bacterii. Petele in psoriazisul regulat sunt numite "plăci psoriazice" și acestea sunt cele mai frecvente în zonele în care a avut loc o leziune a pielii. Psoriazisul tinde sa treaca prin etape, cu remisii frecvente și reapatitii. Din acest motiv, este foarte greu pentru a determina dacă un tratament functioneaza sau nu.

  Nu este clar ce cauzeaza psoriazisul, alte cauze decât cele legate de sistemul imunitar. Acest lucru se datorează faptului că citokinele și celulele T sunt implicate, precum și o serie de caracteristici locale ale pielii. În esență, creșterea și diviziunea celulelor pielii este de sub control. In timp ce genele joacă un rol în acest sens, ele nu sunt cauza exclusivă a bolii.

  Cei care sufera de psoriazis au adesea o calitate diminuată a vieții.

  Depresia este, de asemenea, frecventa in randul pacientilor. Acest lucru se datorează faptului că în jur de 15% dezvolta artrita psoriazica, ceea ce inseamna ca sufera de umflare, rigiditate si durere la nivelul articulațiilor. La fel ca și starea pielii, aceasta vine și se duce și are durere ușoară. Cu toate acestea, ea poate fi progresiva în natură, iar aceasta poate duce la deformări, de asemenea. Acest lucru este cel mai frecvent la degetele de la picioare și maini.

  Tratamentul pentru psoriazis există în numeroase forme. Cele mai frecvente includ:

  • medicamente pentru a reduce celulele T
   • medicamente pentru a elimina citokine
   • Tratamentul topic cu crema cu steroizi
   • Fototerapia, în care cineva este expus la radiații UV
   • Medicamente cum ar fi ciclosporina sau metotrexat, care suprima sistemul imunitar
   • Dexamethadone sau alte medicamente cu steroizi pe cale orala
   • Antihistaminicele, care ajuta la reducerea mâncărimii

  Din nefericire, psoriazisul este o boală cronică, ceea ce inseamna ca suferinzii au o alta viață. Cei mai mulți oameni, cu toate acestea, au doar câteva focare, localizate. Alții sunt mai puțin norocoși și au loc în mod frecvent, focare severe.

 • Postuloza palmoplantara- ce este aceasta boala?

  Postuloza palmoplantara este o afecțiune ce apare pe un timp îndelungat (cronică) care afectează pielea palmelor și tălpilor. Uneori poate apărea odată cu psoriazisul.

  Postuloza palmoplantara- ce este aceasta boala?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Acest articol a fost conceput în ideea de a vă face să înțelegeți mai bine această afecțiune, și anume, postuloza palmoplantară. Vă vom transmite la ce se referă această boală, de ce este cauzată și ce se poate face în privința acesteia. Postuloza palmoplantara este o afecțiune ce apare pe un timp îndelungat (cronică) care afectează pielea palmelor și tălpilor. Uneori poate apărea odată cu psoriazisul.

  Cauza postulozei palmoplantare nu este încă foarte bine detectată.

  Este o boală auto-imună, ceea ce înseamnă că imunitatea corpului funcționează împotriva ei însăși. Este mult mai frecventă la femei sau la foști fumători.

  Există o dezbatere dacă pustuloza palmoplantară este o formă de psoriazis sau una de o boală în sine. Psoriazis pe alte părți ale corpului, se gaseste in 10-20% dintre pacienți, iar unii oameni cu pustuloza palmoplantară au membri de familie cu psoriazis. Derutant, deși, tratamentele de psoriazis sunt cunoscute drept antagoniști  TNF-alfa pentru a declanșa ocazional pustuloza palmoplantară. Cu toate acestea, multe alte tratamente pentru psoriazis favorizează pustuloza palmoplantară. Unii pacienți prezintă o manifestare acută de pustuloză palmoplantară în urma infecțiilor cu bacterii de tip streptococ.

  Postuloza palmoplantara se manifestă printr-o inflamație a pielii pe palme și pe tălpi, adesea simetrică, dar uneori numai pe o singură parte.

  Așadar, pielea este de culoare roșie, cu mici pete galbene puroi. Textura pielii începe apoi se usuce până devene solzoasă. În etapa cea mai persistentă, pielea poate fi uscată și îngroșată, cu fisuri (crăpături) pe piele. Există o marjă clară între pielea normală și afectată.

  În cele mai multe cazuri, diagnosticul se face de către medicul dumneavoastră, pur și simplu se va uita la pielea dumneavoastră. Postuloza palmoplantară poate arăta ca o infecție fungică, astfel poate fi de ajutor pentru medicul dumneavoastră să ia o parte de piele nedureroasă pentru a verifica acest lucru. Un tampon fără dureri poate fi luat pentru a exclude o infecție bacteriană. Uneori, o mică biopsie poate fi necesară pentru a confirma diagnosticul. Acest lucru necesită o injecție de tip anestezic local, într-o zonă afectată și se elimină o mică bucată de piele pentru a se uita la microscop.

  Această operație este urmată de închiderea rănilor. Procedura este efectuată de către medicul dermatolog, sub anestezie locală, în timp ce sunteți treaz. Deși afecțiunea nu este canceroasă sau contagioasă, inflamarea palmelor și tălpilor pot afecta grav viața dumneavoastră de zi cu zi. Afecțiunea poate fi durerosă și poate provoca senzația de mâncărime și  afectează astfel somnul și munca.  La fel ca multe afecșiuni ale pielii, postuloza palmoplantară nu poate fi vindecată. Există, totuși, mai multe opțiuni de tratament care poate îmbunătăți în mod semnificativ starea de sănătate a pielii. Principiile de bază ale îngrijirii pielii bune pot ajuta pentru a reduce frecvența si severitatea episoadelor acute.

  Există mai multe opțiuni de tratament diferite, variind de la creme la lumina UV (fototerapia), tratamentul cu comprimate. Deci, dumneavoastră și medicul dumneavoastră va trebui să decideți împreună tratamentul care este potrivit. Tratamentul poate ameliora situația dumneavoastră, există posibilitatea de a nu mai apărea, dar este incert.

 • Cum sa gestionezi psoriazisul în timpul sarcinii

  Iată câteva modalități prin care sa gestionezi psoriazisul în timpul sarcinii.

  Cum sa gestionezi psoriazisul în timpul sarcinii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul cel mai probabil nu va afecta capacitatea de a avea un copil. Dar, poate fi necesar să se adapteze planul de tratament în timp ce sunteți gravidă și alăptati. O veste bună: Psoriazisul nu ar trebui să afecteze capacitatea de a concepe un copil. Chiar s-ar putea găsi ca starea dumneavoastră sa se imbunatateasca atunci când sunteți gravidă.

  Iată câteva modalități prin care sa gestionezi psoriazisul în timpul sarcinii:

  • Se aplică creme hidratante. Cu cat mai gros, cu atât mai bine, spune Dr. Hsu. Se aplica din belsug pe piele - de preferință, la scurt timp după baie pentru a bloca uleiurile de piele care au venit la suprafață.
  • Reduce stresul. Unele femei au parte de episoadele acute de psoriazis atunci când acestea sunt sub stres. Pentru a minimiza stresul, mananca mese sănătoase, bine echilibrate. Obține o mulțime de somn; reduce volumul de muncă al dvs. Fă sport regulat și practica tehnici de relaxare, cum ar fi yoga și meditație.
  • Stai la soare. Lumina naturală a soarelui poate ajuta suprimarea inflamatiei care cauzeaza episoade acute. Fototerapia în biroul medicului dumneavoastră este cea mai buna. Dar, în cazul în care nu este posibil, obtinerea de lumina a soarelui pot fi de ajutor. Limiteaza expunerea la 5 - 10 minute, la un moment dat, astfel încât să nu te arzi la soare.

  Riscurile pentru femeile gravide cu psoriazis

  Cercetarea a constatat ca femeile cu psoriazis sever au un risc mai mare pentru nasterea de copii cu o greutate scazuta, decat femeile care au psoriazis usor sau femeile care nu au starea cronica a pielii. Cu toate acestea, Riley spune că este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu.

  Alte cercetari sugereaza ca fototerapia poate reduce nivelul de acid folic ale unei femei. Nivelurile scăzute de acid folic sunt asociate cu un risc crescut de malformații congenitale ale creierului si maduvei spinarii. Femeile care sunt gravide sau intenționează să rămână gravide și primesc fototerapie ar trebui să fie sigure că acestea iau acid folic sau multivitamine cu acid folic, spune Christina Chambers, PhD, un profesor in departamentele de pediatrie si de familie si medicina preventiva de la Universitatea din California, San Diego.

  Copilul meu va avea psoriazis?

  Psoriazisul este considerat ca avand o componentă genetică. Aproximativ o treime din cei care au psoriazis au o ruda care, de asemenea, are sau a avut psoriazis. Potrivit Fundatiei Nationale a Psoriazisului, daca tu sau partenerul tau aveti psoriazis, copilul are aproximativ o sansa de 10 la suta de a avea psoriazis, de asemenea. Daca si tu si partenerul tau aveti psoriazis, șansele copilului de a avea psoriazis cresc la 50 la sută.

 • Severitatea psoriazisului si riscul de depresie

  Cercetatorii nu a gasit o legatura intre severitatea psoriazisului si riscul de depresie, ceea ce duce ca ei sa speculeze ca stigmatizarea si constiinta de sine a psoriazisului din jur ar putea contribui la depresie.

  Severitatea psoriazisului si riscul de depresie

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Persoanele cu psoriazis au un risc ridicat de a dezvolta depresie. Un studiu a constatat ca riscul de depresie majora s-a dublat la cei care au avut psoriazis.

  Cercetatorii nu a gasit o legatura intre severitatea psoriazisului si riscul de depresie, ceea ce duce ca ei sa speculeze ca stigmatizarea si constiinta de sine a psoriazisului din jur ar putea contribui la depresie.

  Dar acest lucru nu ar putea să fie singurul motiv. Potrivit Fundatiei Nationale a Psoriazisului, "schimbarile biologice care cauzeaza psoriazisul pot provoca, de asemenea, depresie."

  Există diferite tipuri de tratament pentru psoriazis: fototerapia, tratamente topice, medicamente sistemice si medicamente biologice. În cazul în care nu ați făcut acest lucru, ar putea fi timp pentru a vorbi cu medicul dermatolog despre argumente pro și contra pentru fiecare tip de tratament. Apoi, lucrează împreună pentru a decide ce este cel mai bine.

  S-ar putea găsi un tratament ce funcționează mai bine pentru tine decât altul. S-ar putea găsi o combinație de tratamente și stilul de viață ce funcționează cel mai bine. Unii oameni considera ca utilizarea de medicamente biologice pot reduce sentimentele de depresie, cu toate că nu se știe dacă medicația ajută la reducerea depresiei sau dacă simptomele se imbunatatesc.

  Confruntarea cu stigmatul de psoriazis

  Psoriazisul este foarte greșit înțeles. Oamenii care nu cunosc prea multe despre boala devin obositi sau de-a dreptul speriati atunci cand vad pe cineva cu leziuni de psoriazis. Unele persoane cu psoriazis au fost rugați să părăsească un bazin de înot sau au devenit inconfortabili atunci când oamenii de pe stradă ii privea. Maria, o femeie cu psoriazis, mi-a împărtășit modul în care ea a învățat să trăiască cu stigmatul de psoriazis.

  In fiecare zi, Maria alege o abordare înainte de a părăsi casa ei. În unele zile ea decide să fie un purtător de cuvânt, sa ii educe pe cei care inta în contact cu boala ei. În alte zile ea ținea capul sus ridicat și permitea oamenilor să privească. În alte zile ea alegea să acopere orice leziuni, deoarece nu avea energie pentru a lupta impotriva stigmatizarii. Dar, spune ea, a decide înainte de timp, ii oferă ei un control. Ea înțelege că ea nu poate controla reactiile altor oameni, dar ea poate controla propria ei reactie. Procedând astfel, ea preia controlul asupra emoțiilor sale. Fiecare persoană trebuie să decidă ce funcționează cel mai bine pentru el sau ea.

  Psoriazisul nu te definește

  S-ar putea sa ai o boala numita psoriazis, dar acest lucru nu te defineste. Există mai multe lucruri bune despre tine. Fa o lista cu ceea ce consideri calitățile tale pozitive. Atunci când te simțiți demoralizat, concentreaza-te pe acestea în locul bolii dumneavoastră.

  Căuta sprijin

  Dacă aveți semne de depresie, cum ar fi schimbări în obiceiurile de dormit (prea mult sau prea puțin), senzația ca și cea in care nu doriți să iesiti din pat dimineața, lipsa de energie, lipsa de interes in activitatile pe care le utilizati pentru a va bucura și dificultati de focalizare, ar putea fi timpul să cautati ajutor profesionist. Cauta un psiholog care este specializat in boala psoriazică. Fundatia Nationala a Psoriazisului vă poate ajuta să găsiți pe cineva din zona ta.

 • Fototerapia- tratament de prima linie pentru psoriazis

  Cu toate că fototerapia este considerata un tratament de prima linie pentru psoriazis, pacientii si dermatologii deopotriva raporteaza ca de multe ori ca este imposibil.

  Fototerapia- tratament de prima linie pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Pacienții necesită, în general, aproximativ 20 de sesiuni de fototerapie inainte de a vedea o imbunatatire in pielea lor. Cu toate că ratele de răspuns variază, studiile sugerează că 65% dintre pacienții care primesc tratament UVB și 75% dintre pacienții care primesc NB-UVB vor experimenta curatari semnificative ale pielii. Desi tratamentele UVB sunt utilizate pe scară mai largă, PUVA poate fi de fapt mai eficienta.

  Intr-un studiu din 2006, in Arhivele de Dermatologie, care a comparat terapia PUVA si NB-UVB la pacienții cu psoriazis în plăci, pacienții care au suferit o terapie PUVA au avut o rată a curatarii semnificativ mai mare (84%), comparativ cu cei care au primit NB-UVB (65% ).

  PUVA are unele efecte adverse potențial grave, cu toate acestea.

  Aproape o treime dintre pacienți prezintă greață după tratament. Si, mai important, PUVA implica un risc pe termen lung a cancerului de piele, in special la pacientii cu pielea sensibila. Molecula psoralen folosită în PUVA este considerata a fi responsabila pentru riscul crescut. Psoralen, care este ingerat pe cale orală sau aplicat topic. Intra in celule si corp, atunci când este activat de lumina UV, si își schimbă ADN-ul. Acest proces omoară celulele imune aproape de piele și ajută la controlul psoriazisului. Dar, de asemenea, duce la daune colaterale care pot cauza cancer de piele pe termen lung.

  Din cauza riscului de cancer de piele, PUVA este de obicei rezervata pentru cazurile cele mai severe și persistente de psoriazis. "PUVA este un tratament foarte, foarte eficient", spune Dr. Feldman. "Este cel puțin la fel de eficient ca și UVB de bandă îngustă. Dar cauzează un risc crescut de cancer de piele. Așa că avem tendința de a evita utilizarea acestuia." Lumina UVB este cunoscuta de a provoca cancer de piele, de asemenea dar studiile nu au demonstrat nici un risc crescut de cancer de piele in randul pacientilor cu psoriazis care au suferit fototerapie cu UVB.

  În cazul în care este atât de eficientă, de ce nu este folosita mai mult?

  Fototerapia este considerata un tratament de prima linie pentru psoriazis.

  Pacientii si dermatologii deopotriva raporteaza ca de multe ori este imposibil. Conveniența este un factor, deoarece pacienții au nevoie pentru a vizita biroul lor de medici de mai multe ori pe săptămână, în timpul orelor de afaceri. Dar poate fi, de asemenea, costisitoare. Pentru fiecare tratament, cele mai multe companii de asigurare percep o co-plata de birou-vizită. Aceasta tinde să fie mai mare decât medicamentele.

  Nikki Woistman, 21, St. Petersburg, Florida., a considerat fototerapia acum câțiva ani, când psoriazisul a acoperit aproximativ 30% din corpul ei. Ea a fost surprins să afle, totuși, că fototerapia ar fi de fapt mai scump decât noua generație de medicamente biologice.

 • Fototerapia si tratamentele topice pentru psoriazis

  Fototerapia poate încetini, de asemenea, creșterea celulelor pielii. Aici, pielea este expusa la razele ultraviolete (de obicei, ultraviolete B sau UVB), fie la domiciliu sau într-un cabinet medical.

  Fototerapia si tratamentele topice pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afectiune a pielii, care este adesea înțeleasa greșit. Persoanele care au psoriazis se pot confrunta cu prejudecati si discriminare. Cea mai mare concepție greșită despre psoriazis este că este contagioa sau că este "doar o boală a pielii." Psoriazisul este de fapt o boală autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar vede pielea ca un inamic și o atacă necontenit. Ca rezultat, celulele pielii, care ar lua în mod normal săptămâni să crească și să ajungă la suprafața exterioară a pielii ia acum doar zile. Acest lucru lasă un exces de celule ale pielii pe corp, cauzand semnul distinctiv ridicat de pete roșii, albe sau argintii pe piele.

  Psoriazisul nu are nici un leac, dar mulți oameni pot păstra simptomele psoriazisului lor sub control cu medicamente si modificari ale stilului de viata. Principalul obiectiv al tratamentului este de a încetini creșterea celulelor pielii. Nu toate tratamentele lucreaza pentru toți pacienții, astfel încât este posibil să trebuiască să experimenteze înainte de a găsi regimul potrivit pentru tine. Regimul poate fi necesar să se schimbe în timp.

  Tratamentele topice, cremele sau unguentele care merg direct pe piele, sunt, de obicei in prima linie de tratament și sunt disponibile atât peste tejghea cat și cu prescripție medicală. Ele pot ameliora simptomele și ajuta in aduce o creștere a celulelor pielii înapoi la normal. Steroizii sunt un astfel de tratament topic. Altele sunt Anthralin, vitamina D3, vitamina A (retinoizi), și gudron de cărbune. Unii oameni găsesc, de asemenea, ameliorare, cu șampoane antimătreață și acizii salicilic sau lactic, care îndepărtează de fapt, unele dintre placi.

  Fototerapia (terapia cu lumina)

  Fototerapia poate încetini, de asemenea, creșterea celulelor pielii. Aici, pielea este expusa la razele ultraviolete (de obicei, ultraviolete B sau UVB), fie la domiciliu sau într-un cabinet medical. Fototerapia trebuie să se facă în mod regulat, pentru a fi eficienta. Unii oameni găsesc alinare în rafale scurte de lumină solară naturală, de asemenea. Acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu protecție solară. Stai departe de saloanele de bronzare de interior, care pot crește riscul de cancer de piele și care, de obicei, nu oferă tipul corect de lumina UV.

  Medicamentele pentru a lupta cu psoriazisul, ajuta sistemul imunitar hiperactiv si sunt de obicei administrate atunci cand alte terapii au eșuat. Medicamentele sistemice, cum ar fi metotrexat, sunt încă în uz, iar acolo sunt medicamente biologice acum vizate. Acestea sunt "arme" de tratament pentru psoriazis și sunt utilizate după ce alte opțiuni au eșuat. Diferite Biologics țintesc diferite părți ale sistemului imunitar. Multe Biologics utilizate pentru tratarea psoriazisului sunt de asemenea folosite pentru a trata alte boli autoimune, cum ar fi RA. Anumite nume sunt Enbrel, Humira, și Remicade. Biologics sunt de obicei livrate prin injectare sau perfuzie IV. Dar există medicamente mai noi, care vin in forma de pastile, cum ar fi Otezla. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a limita psoriazisului este de a renunța la fumat daca fumezi. Există medicamente și programe de comportament pentru a ajuta cu acest lucru.

 • Care este tratamentul pentru psoriazis gutat?

  Alegerea tratamentului depinde de gravitatea focarului și preferințele individuale. De exemplu, aplicarea de steroizi topici, deși eficienti, ar putea fi stânjenitor, deoarece focarul are loc pe o mare parte a corpului, în cele mai multe cazuri de psoriazis gutat.

  Care este tratamentul pentru psoriazis gutat? Exista medicamente?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul gutat este un tip de psoriazis, care apare ca umflaturi mici, de culoare roz-somon pe piele. Cuvântul gutat este derivat din cuvântul latin gutta, ceea ce înseamnă picătură. De obicei, există solzi fine, rotunde si leziuni ovale.

  De obicei, acest tip de psoriazis dispare in cateva saptamani fara tratament. Cremele hidratante pentru a înmuia pielea pot fi suficiente. Alegerea tratamentului depinde de gravitatea focarului și preferințele individuale. De exemplu, aplicarea de steroizi topici, deși eficienti, ar putea fi stânjenitor, deoarece focarul are loc pe o mare parte a corpului, în cele mai multe cazuri de psoriazis gutat.

  • Antibiotice: Dacă cineva are o istorie de psoriazis, medicul va lua cel mai probabil, o cultură din gât atunci când acel individ are o durere în gât. În cazul în care rezultatele culturilor sunt pozitive (ceea ce înseamnă că individul are o infecție streptococică), inceperea imediata de luare de antibiotice pentru infectie este de foarte mare ajutor.
  • Fototerapia: Lumina soarelui poate ajuta la clarificarea acestui tip de psoriazis. Ultraviolete (UV), în lumina soarelui ajută la reducerea simptomelor psoriazisului la unele persoane.

  Medicul poate prescrie un scurt curs de terapie cu lumină artificială (fototerapia). Ultravioletele de bandă largă B sau B de lumină de bandă îngustă ultraviolete pot fi utilizate. Este, probabil, recomandabil să se evite luminile ultraviolete prevăzute în saloanele de bronzare.

  Exista medicamente pentru psoriazis gutat?

  Medicii pot folosi antibiotice atunci cand psoriazisul gutat este legat de o infecție streptococică. Ei pot alege un antibiotic care va acționa asupra unei game largi de bacterii. Oamenii ar trebui să spună întotdeauna medicului lor ce medicamente sunt luate in prezent, din cauza posibilității reacțiilor adverse la medicamente.

  Eritromicina (EES, E-Mycin, Ery-Tab) reduce inflamația și este utilizata pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Dozarea uzuală este de un comprimat pe zi, pe cale orală, timp de aproximativ șapte până la 14 zile. Persoanele cu alergii la eritromicina sau care au probleme hepatice nu trebuie să utilizeze acest medicament. Folosirea discontinua este necesara daca apare greață, vărsături, oboseală, crampe intestinale, sau febră.

  VK penicilinei (Veetids, Beepen-VK) este utilizat pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Dozarea uzuală este de un comprimat pe zi, pe cale orală, timp de aproximativ 10-14 zile. Persoanele cu alergii la penicilina nu ar trebui să ia acest medicament. Trebuie sa existe precauție in luarea acestui medicament în cazul celor care au probleme cu functia renala.

  Rifampin (Rifadin, Rimactane) este recomandat pentru cazurile rezistente de infecție streptococică. În cazul în care medicul consideră că este posibil ca infectia sa dureze mult timp și un individ poate deveni un purtător cronic al bacteriilor, el sau ea poate prescrie acest medicament. Rifampicina se administrează de obicei în plus față de oricare eritromicina sau penicilina. Medicamentul este administrat pe cale orală, pe parcursul a cinci zile.

  Să fii conștient de posibilele reacții alergice la orice antibiotic utilizat, in special la penicilina. Nu mai lua anumite medicamente în cazul în care se suspectează o reacție alergică. Pacienții care sunt sensibili la penicilina, în general, fac bine pe eritromicină. Cefalosporinic este un antibiotic care poate fi utilizat și pentru infecții streptococice, dar a fost sesizata o sensibilitate la penicilina.

 • Cum sa scapi de roseata datorata psoriazisului

  Pentru mai multe cazuri severe de roseata datorata psoriazisului, pot fi necesare medicamente baza de prescriptie de rezistenta.

  Cum sa scapi de roseata datorata psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazis, o boala cronica a pielii, care nu are un leac, se caracterizeaza prin focare de pete, descuamarea pielii groase care pot fi inflamate, de culoare roșie și dureroasă. Un număr de opțiuni de tratament există, dar nici unul nu se referă în mod specific la simptomul de roșeață. Cele mai multe de lucruri sunt pentru a scăpa de iritație, roșeață și descuamarea pielii, în același timp. Focarele de psoriazis durează, în general, de la două până la patru săptămâni. Pentru psoriazis usor pana la moderat, petele de piele rosii si inflamate se pot imbunatati in cateva zile de la tratament la domiciliu.

  Pentru mai multe cazuri severe de roseata datorata psoriazisului, pot fi necesare medicamente baza de prescriptie de rezistenta.

  Pasul 1

  Se înmoaie într-o baie. 15 minute de impregnare într-o baie calduta poate atenua durerea asociată cu inflamarea pielii si poate lumina pielea roșie. Asigurați-vă că apa nu este prea fierbinte, deoarece acest lucru va exacerba roseata. Clinica Mayo recomanda adaugarea de faina de ovaz coloidal, saruri sau săruri de la Marea Moartă la apă și folosind săpunuri, care au uleiuri sau grăsimi adăugate acestora.

  Pasul 2

  Se aplică creme hidratante. Acestea vor fi mai eficiente dacă se aplică imediat după o baie. Tamponeaza, dar nu freca, pielea cu un prosop după baie, apoi se aplică o cremă hidratantă pe bază de unguent. Poate fi necesar să se aplice crema hidratanta mai frecvent pe vreme rece și uscata. Căuta pentru creme hidratante care contin ingrediente, cum ar fi jojoba, piritiona de zinc și aloe vera. Fundatia Nationala a Psoriazisului sugereaza ca uleiurile de gătit pot fi folosite în loc de creme hidratante comerciale.

  Pasul 3

  Se acoperă cremele hidratante. Această metodă, cunoscută sub numele de ocluzie, implica punerea unei creme hidratante pe pielea afectata, acoperind-o peste noapte cu folie de plastic, șosete de bumbac sau pansament impermeabil, și apoi spăla a doua zi dimineata. Acest lucru va crește cantitatea de crema hidratanta absorbita de piele, ameliorând astfel roșeață mai repede decât simpla aplicare de creme hidratante, fără să le acoperiti.

  Pasul 4

  Utilizați fototerapia prin expunerea pielii înroșite la lumina soarelui sau la lumina UVB artificiala. Potrivit lui PsoriasisNet, lumina soarelui și lumina UVB artificiala distrug celulele T excesive, celulele albe ale sângelui a căror proliferare necontrolată este responsabila pentru crearea roșetii pielii psoriazice. Optati pentru bai de soare pentru nu mai mult de trei până la patru ori pe săptămână, și întotdeauna utilizați protectie solara de cel puțin 15 SPF. Fototerapia UVB poate fi administrata într-un cadru clinic, astfel încât discutați cu medicul dermatolog despre această opțiune.

  Pasul 5

  Se combină cu fototerapia cu unguente sau creme. Clinica Mayo afirmă că prin combinarea unguentelor topice sau creme cu fototerapia poate accelera reducerea înroșirii pielii. De exemplu, o procedură numită tratamentul Goeckerman implica folosirea fototerapiei UVB (administrată într-un cadru clinic), în combinație cu aplicarea topică a gudronului de huilă, un produs secundar de petrol (și unul dintre cele mai vechi tratamente pentru psoriazis). Gudronul de cărbune face pielea mai sensibila la lumina UVB, care, la rândul său, face mai eficient sesiunile de fototerapie.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 16

Pagina:
 1. 1
 2. 2