impact

 • Experienta agresiunii pacientilor cu psoriazis

  Un studiu australian a folosit interviuri pentru a descoperi experiența agresiunii pacientilor cu psoriazis. Douăzeci și nouă dintre pacienții intervievați au avut un diagnostic de psoriazis.

  Experienta agresiunii pacientilor cu psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Educația (cu accent pe agresiune în școli)

  Anii de școală sunt adesea plini cu conștiință de sine, elevii încercând să se potrivească cu grupul  popular, dorința de a apărea "cool" și să se formeze relații. Prin urmare, este de înțeles că o condiție vizuală a pielii va fi o țintă pentru agresori. Este cunoscut faptul că agresorii tind să vizeze persoanele care posedă o caracteristică sau calitate care este diferită de normă. Psoriazisul este o afectiune rară și aspectul vizual este neatrăgător. Se pare logic să se concluzioneze că copiii cu psoriazis sunt supuși necăjirii și / sau intimidării de către colegii lor.

  Un studiu australian a folosit interviuri pentru a descoperi experiența agresiunii pacientilor cu psoriazis.

  Douăzeci și nouă dintre pacienții intervievați au avut un diagnostic de psoriazis. Intervalul de vârstă a participanților la întregul studiu a fost între 13-73 ani. Tachinarea s-a dovedit a fi comună majorității. Iar în cazul în care actul tachinării a fost atât de dureros a dus la probleme de ordin psihologic. Acest incident a fost experimentat in copilarie sau adolescență. Datele de la pacienți au fost apoi analizate tematic.

  Temele comune care au aparut au fost de natura negativă a tachinării care acționează ca un instrument pentru a exclude persoanele din punct de vedere social. Si tachinarea ca mijloc de stabilire a puterii. Pacientii cu psoriazis au exprimat că o muțime de acte de a tachina provin din concepția greșită că psoriazisul este contagios. O pacientă a spus despre cât de insensibilă a fost tachinarea făcuta de cei din jur care au întrebat-o ce are pe coate sau i-au spus că psoriazisul ei este absolut revoltător

  În poveștile spuse de pacient de a trai cu psoriazis, mulți tineri au exprimat că au încetat să mai facă P.E. și / sau de înot din cauza de a fi jenați despre faptul că își expuneau corpul mai mult decât de obicei și astfel, erau lăsați pe din afară.

  Ocupaţia

  Psoriazisul are un impact atât fizic, cât și psihologic. Este rezonabil să se presupună că viața de muncă și oportunitatea nu sunt libere de povara. Kruger a constatat că 17% dintre pacienții cu psoriazis în vâstă de 17-54 au raportat că au experimentat efecte psihologice la locul de munca din cauza bolii lor. Pentru cei cu psoriazis sever, 6% raportat că au fost discriminați la locul lor de muncă. Douazeci si trei la suta dintre aceștia într-un alt studiu au raportat că alegerea lor de carieră a avut un impact din cauza psoriazisului lor.

  Psoriazisul poate provoca o astfel de durere și disconfort. Astfel zilele de lucru sunt pierdute și de multe ori, pacienții au întâlniri cu profesioniști din domeniul medical. Psoriazisul a fost găsit pentru a reprezenta între 2.3-26 zile de muncă pierdute pe an pe pacient. Pentru unii, povara se întinde și mai mult pentru a nu fi în măsură să găsească locuri de muncă din cauza acestei afecțiuni.

 • Psoriazisul poate avea un impact atat fizic cat și emoțional

  Psoriazisul poate avea un impact atat fizic cat și emoțional foarte mare asupra oamenilor, dar există tratamente care pot ajuta.

  Psoriazisul poate avea un impact atat fizic cat și emoțional

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul poate avea un impact atat fizic cat și emoțional foarte mare asupra oamenilor, dar există tratamente care pot ajuta.

  Jaime Moy și fiul ei Andy stiu cat de provocatpare poate fi viata cu psoriazis atat din punct de vedere psihologic cat si fizic. Ambii au aceasta boala cronică autoimună a pielii, care poate fi dureroasa, debilitanta si sa deformeze. Conditia este inteleasa gresit, si oamenii de multe ori se simt nesiguri, stigmatizați și izolati.

  "M-am obisnuit sa fiu supărat și jenat atunci când străinii se uitau la noi, dar acum îmi dau seama că acest lucru nu se va schimba dacă nu am oportunitatea de a explica boala", spune Moy, a carui psoriazis a fost diagnosticat când ea avea 28 de ani. Andy a fost diagnosticat cu el când avea 4 ani.

  Mai mult de 7,5 milioane de americani au psoriazis, care apare atunci cand semnalele defecte de la sistemul imunitar al unei persoane accelereaza ciclul de crestere a celulelor pielii. Care sunt cauzele psoriazisului este neclar, desi genetica este un factor probabil. Posibilii declansatori includ infectii ale pielii sau leziuni, anumite medicamente si stres.

  Psoriazisul în plăci, cea mai comuna forma a bolii, cauzeaza pete uscate, roșii pe piele și o acumulare argintie de celule moarte ale pielii, care seamănă cu solzi.

  Condiția apare de multe ori pe genunchi, coate si trunchi, dar poate apărea în orice parte a corpului si simptomele apar si dispar in episoade acute. Joni Reese își amintește psoriazisul ei "venind de nicăieri", atunci când ea avea 15 ani. "A fost foarte schimbator de-a lungul anilor", spune Reece. "El are cu siguranta o minte proprie."

  Pentru persoanele care au leziuni pe mâini și picioare, sarcinile simple, cum ar fi mersul pe jos și ridicarea anumitor lucruri poate fi dificil și dureros. "Oamenii au probleme de lucru, deoarece ei nu pot folosi mâinile în mod normal, și poate fi foarte inconfortabil". Spune Francisco Tausk, MD, un profesor in departamentul de dermatologie la Universitatea din Rochester Medical Center din Rochester, New York. "Se merge dincolo de ceea ce majoritatea oamenilor cred ca o boala de piele inseamna."

  Pana la 30 la suta din persoanele cu psoriazis, de asemenea, dezvolta artrita psoriazica. Aceasta provoaca dureri articulare si umflare si decolorarea unghiilor. Moy a fost diagnosticat cu artrită psoriazică și psoriazis, în același timp, și ea a avut dificultăți in tinerea volanlului din cauza durerilor.

  "Psoriazisul are cea mai proastă calitate a vieții oricărei boli de piele", spune David M. Pariser, MD, un dermatolog cu un cabinet privat din Norfolk, Virginia. "Oamenii au probleme cu relații și ocuparea forței de muncă. Ei vor sta în casa lor și mânca prea mult. "Potrivit Fundatiei Nationale a Psoriazisului, persoanele cu psoriazis moderat până la sever au o probabilitate mult mai mare de a suferi de depresie și anxietate.

 • Lipsa de odihna – impact asupra psoriazisului

  Dacă aveți psoriazis, lipsa de odihna nu înseamnă doar aparitia cearcanelor. Aceasta poate duce, de asemenea, la creșterea stresului, ceea ce poate agrava severitatea episoadelor acute de psoriazis.

  Lipsa de odihna – impact asupra psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Dacă aveți psoriazis, lipsa de odihna nu înseamnă doar aparitia cearcanelor.

  Aceasta poate duce, de asemenea, la creșterea stresului, ceea ce poate agrava severitatea episoadelor acute de psoriazis. O noapte de odihnă bună este esențială pentru reducerea stresului, și ajută corpul sa lupte impotriva inflamatiei.

  Închide

  Suntem înconjurați de distracții toată ziua, mai ales de tipul celor electronice, care poate stimula creierul. Ia ceva timp pentru a închide dispozitivele și ati limpezi mintea înainte de a merge la culcare. Încercați să citiți o carte, sa va notati lista de sarcini de maini sau de a lua o baie în cada să va relaxati.

  Ramai la o rutină

  După ce ați închis tot, începeti rutina de culcare relaxantă. Lipirea la un ritual nocturn ajută la pregătirea mintii si corpului pentru somn. Fii strict cu ingrijiirea pielii tale. Nu merge la culcare fara a spala fata si a aplica pe fata si corp creme hidratante sau administrarea de medicamente. Ați putea încerca, de asemenea, adăugarea unui exercițiu de relaxare a regimului, cum ar fi meditație sau exerciții de respirație. Yoga reprezinta o activitate relaxanta inainte de culcare.

  Setați „scena” pentru somn

  Asigurați-vă un dormitor ca un sanctuar, făcându-l confortabil și senin. Investiti în unele pijamale confortabile și lenjerie de pat moale. Ele nu trebuie să fie scumpe, dar uita-te pentru țesături moi, ușoare (nimic sintetic), care nu va irita sau trage pielea. Fa o regulă să nu existe nici un lucru în pat. Lasă-ți patul să fie un refugiu pentru relaxare si odihna.

  Hidrateaza, hidrateaza și hidratează!

  Utilizați timpul atunci când dormiti pentru a întineri pielea cu cremă hidratantă. Folositi acele creme hidtratante si tratamentul dumneavoastră preferat - un topic pe baza de prescriptie medicala, un ulei natural sau o loțiune hidratantă. Nu uita să aplici pe picioare și mâini. Dormi într-o încăpere cu temperatură rece, astfel încât să puteți purta șosete și mănuși de bumbac pentru a menține crema și asigurați-vă că nu va frecati de lenjeria de pat.

  Dormi cu un umidificator

  Ajuta la mentinerea pielea hidratate si dormi in camera cu un umidificator, mai ales în timpul iernii, când căldura este artificiala și usuca aerul. In plus fata de beneficiile asupra sanatatii generale, dormitul cu un umidificator ar putea păstra pielea mai sănătoasa, evitând episoadele acute de psoriazis, deoarece virusii și bacteriile nu se pot deplasa la fel de bine în aerul umed.

 • Psoriazisul are un impact asupra locului tau de munca

  A decide dacă să dezvălui psoriazisul este o decizie personală. Indiferent de ceea ce faci, ar trebui să te bazezi pe nevoile tale individuale. Gandeste-te dacă psoriazisul are un impact asupra locului tau de munca.

  Psoriazisul are un impact asupra locului tau de munca

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  A decide dacă să dezvălui psoriazisul este o decizie personală. Indiferent de ceea ce faci, ar trebui să te bazezi pe nevoile tale individuale și dacă psoriazisul are un impact asupra locului tau de munca. Înainte de a decide, gândiți-vă la următoarele:

  • Lipsesti de la munca din cauza episoadelor acute de psoriazis sau pentru ca ai nevoie de îngrijire medicală?
  • Ai nevoie de orice ingrjiri medicale locul de muncă pentru a vă ajuta să faceti față cu psoriazisul sau pentru a vă ajuta să va faceți mai bine treaba? (Amintiți-vă, ingrijirile speciale nu sunt menite să îmbunătățească capacitatea de a va face treaba ta, dacă nu sunt lucruri pe care nu le poti face din cauza stării dumneavoastră.)
  • Dacă este așa, ce ingrijiri te-ar ajuta?
  • Leziunile sunt vizibile în mod clar și acest lucru determină o preocupare pentru muncitori sau clienți (bazate pe informații eronate sau lipsa de cunoștințe)?
  • Starea dumneavoastră vă provoca durere sau disconfort care afecteaza performanta la locurile de muncă?
  • Ai nevoie să iti iei libere in timpul zilelor de lucru pentru a menține îngrijirea pielii?

  Răspunsurile adevarate la aceste întrebări ar trebui să vă dea o idee dacă, și modul în care, psoriazisul afecteaza munca. Persoanele cu psoriazis ușor sau moderat ar putea constata că acestea sunt în măsură să gestioneze psoriazisul lor, cu puțin sau deloc întreruperi în activitatea lor și s-ar putea alege să nu-l dezvăluie angajatorului lor. Cei cu cazuri mai severe, s-ar putea fie util să vorbească cu supraveghetorul lor cu privire la preocupările la locul de muncă, să explice nevoile lor și de a discuta soluții posibile.

  Vorbeste cu șeful tău

  Dacă decideți că doriți să vorbiți cu superiorul dumneavoastră, cereți să vorbiti în privat. Incepe prin a spune supraveghetorului dumneavoastră ca aveți psoriazis. Explica ce este și modul în care acesta afectează munca și discuta pentru a gasi soluții posibile. Să fii specific fără a fi prea dramatic. De exemplu:

  • Este posibil să trebuiască să lipsiti de la locul de muncă din cauza medicamentelor sau testelor. Explicați-le că va veti face programari la medic dimineața devreme sau mai târziu în a doua zi pentru a minimiza timpul liber. Dacă aveți mai multe programari la medic, la care trebuie sa ajungi, explica supraveghetorului dumneavoastră ca este cel mai bine să le programați într-o zi, mai degraba decat sa le răspânditi pe parcursul mai multor zile.
  • S-ar putea sa ai nevoie de timp în timpul zilei de lucru sa ai grija de leziunile tale. Explica importanta reducerii leziunilor și disconfortul care il simțiți din cauza leziunilor. În cazul în care vă simțiți inconfortabil in efectuarea îngrijirii pielii într-o toaletă publică. Intrebați despre posibilele zone private din clădirea pe care le-ai putea folosi. În cazul în care acest lucru este în curs de desfășurare, lasa-l pe supraveghetorul tau sa știe. Dacă aveți nevoie doar de o zona privata în timpul unui episod acut, explica acest lucru la fel de bine și comunica cu el in acele timpuri.
 • Starea emotionala a unei persoane cu psoriazis

  Un studiu din 2009 al Fundatiei Nationale de Psoriazis, a constatat ca 63% dintre respondenti au declarat ca starea lor emotionala afecteaza bunăstarea lor.

  Cum este afectata starea emotionala a unei persoane cu psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul te poate face sa ai mancarimi si disconfort. Tratarea poate fi enervanta și consumatoare de timp. Dar unele dintre cele mai grave efecte ale psoriazisului sunt emoționale. S-ar putea sa simti ca psoriazisul sta in calea relatiilor tale. Acesta poate face pe oameni să te trateze în mod ciudat.

  În funcție de locul în care este pe corpul tau, psoriazisul poate fi o boala jenanta. Oamenii din jurul tău nu înțeleg starea dumneavoastră și le e frica de ea. Chiar si prietenii tai buni pot refuza ofertele dvs. pentru a ii ajuta în bucătărie prin tocarea legumelor. S-ar putea sa nu te mai invite la petreceri sau pe plajă. S-ar putea sa simtiti ca unii oameni va evita.

  "Din nefericire, ignoranța oamenilor acestei boli este grea de depășit," spune Bruce E. Strober, MD, PhD, co-director Centrului de psorizis de la Universitatea din New York. "Se întâmplă tot timpul ca persoanele cu psoriazis sa nu le fie permise sa intre într-un bazin de înot, sau ca alții sa se mute de langa ei. E o rușine."

  Costul psihologic al psoriazisului

  Psoriazisul va poate face să vă simțiți profund izolați și excluși, iar acest lucru poate avea costuri psihologice serioase. Atunci când este combinat cu disconfortul cronic pe care psoriazisul il poate provoca, emotiile pot fi dificil de manevrat. Confruntarea cu psoriazisul poate crea stres, iar stresul poate face psoriazisul sa se agraveze. Există chiar unele dovezi îngrijorătoare despre psoriazis si cum acesta poate avea un tratament mai puțin eficient. Acest lucru poate deveni un cerc vicios.

  "Psoriazisul are un impact enorm asupra calitatii vietii", spune Strober. El spune ca studiile au aratat ca psoriazisul ia mai mult de la calitatea vieții decât orice altă condiție, cu excepția depresiei - și asta, include boli cu pericol de viata, cum ar fi bolile de inima si diabet.

  Un studiu din 2009 al Fundatiei Nationale de Psoriazis, a constatat ca 63% dintre respondenti au declarat ca starea lor emotionala afecteaza bunăstarea lor. Evident, psoriazisul este mult mai mult decat o afectiune a pielii.

  Depasirea reacțiilor oamenilor despre psoriazis

  Deci, ce trebuie să faci? Deși ar putea părea a fi un sfat bun pentru a ignora reactiile altor oameni la psoriazis, unora nu li se pare realistic. Toți suntem dependenți de alții. Chiar și cei mai siguri pe sine dintre noi sunt afectati de modul in care oamenii ii văd.

  Un lucru care ar putea ajuta este de a încerca să explici ce este psoriazisul altor persoane. Explicați-le că nu e contagioasă și că nu are nimic de-a face cu igiena deficitara. Explicați-le că este o condiție pe tot parcursul vieții. Mentionati ca este incurabila, dar că va tratati pentru ea. Este deosebit de important ca familia și prietenii să înțeleagă acest lucru.

  Educarea oamenilor, desigur, nu este practica în orice situație. Sunt momente în care va trebui să  ignori oamenii care se holbează. Nimeni nu ar trebui să-și petreacă viața lui explicand psorizisului oricarui om care se holbeaza.

5 Articol(e)