infectie

 • Cum sa scapi de un por infectat

  Termenul "por infectat" sau "folicul de par infectat" este o denumire mai frumoasa pentru un cos. Cosurile vin într-o varietate de forme și dimensiuni, inclusiv, puncte albe, chisturi și puncte negre, si pustule umplute cu puroi. Acestea sunt cauzate de o varietate de factori, inclusiv igiena precara, pubertate, hormoni, productia excesiva de ulei si chiar spalarea excesiva. Cu toate că eliminarea unui cos nu se poate face peste noapte, puteți lua măsuri pentru a reduce la minimum apariția unuia și pentru a preveni aparitia altora.

  Cum sa scapi de un por infectat

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Aproximativ 40-50 de milioane de americani au acnee, conform Academiei Americane de Dermatologie. Dacă aveți acnee, este posibil să observați că nu toate cosurile de pe piele arata la fel. Desi toate tipurile de acnee apar din cauza înfundarii porilor de pe suprafața pielii, blocajele pot fi ușor sau greu de observat. Totusi, acestea se pot dezvolta într-o problemă grava și dureroasa

   

  Puntele albe

   

  Microcomedoanele se transforma in pete neinflamate cunoscute sub numele de comedoane. Când uleiul și bacteriile raman prinse sub suprafața pielii, ele sunt numite comedoane sau puncte albe închise, care sunt adesea invizibile. Totusi, pot să apară ca pete mici albe, potrivit Acne.org. Punctele albe pot elibera în cele din urmă ulei și bacterii la suprafața pielii și se vindeca de la sine sau pot face peretele foliculului sa se rupa si provoca acnee inflamatorie.

   

  Punctele negre

   

  Punctele negre sunt la fel ca punctele albe în sensul că acestea sunt rezultatul uleiului și a bacteriilor prinse sub piele. Punctele negre sunt pur și simplu foste puncte albe care au atins suprafața deschisa, s-au oxidat și au capatat o culoare neagra- maronie în proces. Punctele negre pot dura mult timp, deoarece uleiul si bacteriile din interiorul lor se scurge încet la suprafața pielii, spune Acne.org.

  Cum sa scapi de un por infectat

   

  Pasul 1

   

  Spala fata cu un demachiant delicat si apa calduta de doua ori pe zi. Se clateste cu apa rece și se usuca cu atenție cu un prosop curat. Aceste masuri de bază ajuta la prevenirea coșurilor viitoare.

   

  Pasul 2

   

  Aplica un tratament eliberat fara reteta direct pe zona afectata. Produsul trebuie să conțină peroxid de benzoil sau acid salicilic. În conformitate cu Centrul de Sanatate McKinley de la Universitatea din Illinois, aceste ingrediente elimina stratul exterior al pielii si deschide porii.

   

  Pasul 3

  Lasati tratamentul sa actioneze in zona peste noapte și se clătește cu apă rece  dimineața.

   

  Pasul 4

   

  Frecati un cub de gheață pe porul infectat pentru a calma  orice durere. Evitați atingerea cosului cu degetele pentru a preveni ca mai mult ulei și murdărie sa intre in zona.

   

  Pasul 5

  Se spală imediat orice puroi sau ulei care se scurge în cazul în care cosul este spart. Uleiul și puroiul se pot infiltra în jurul zonei, provocând inflamație sau pori infectati.

 • Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

  Paduchii sunt insecte parazite comune care se transmite ușor de la o persoană la alta și se hrănesc cu sângele de la nivelul scalpului. Dar care sunt  efectele adverse ale infestarii cu paduchi?

  Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

  Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

  Paduchii sunt insecte parazite comune care se transmite ușor de la o persoană la alta și se hrănesc cu sângele de la nivelul scalpului. Aceste insecte mici, fara aripi, depun ouă numite lindini pe arborele de păr, care pot fi confundate cu matreata. Sampoanele pe baza de prescriptie medicala si cele OTC pot omorî păduchii. Pentru cei care nu doresc să utilizeze insecticide, folosind un pieptene cu dinti fini poate termina în mod eficient o infestare cu păduchi.

  Efectele adverse ale infestarii cu paduchi

  Mancarimea scalpului

  Păduchii pot avea ca rezultat un scalp cu mâncărimi. În timp ce păduchi nu sunt periculosi și nu răspândesc boala, păduchii folosesc o gura ca un ac să muște în scalp pentru a găsi sângele de care au nevoie pentru a supraviețui și a prospera. Mușcăturile irita și, uneori, inflameaza pielea, care poate stimula zgârierea pentru a va scuti de mancarime. Uneori, o reacție alergică cauzează mancarimea scalpului. O persoană care contractează doar cativa păduchi nu se pot simți mâncărime pentru primele două-trei luni. Alergia provoacă mâncărime severă. Unii oameni nu experimenteaza o mâncărime și descoperirea infestarii cu păduchi este numai prin vederea acestor insecte sau ouăle lor în păr. Tratamentul pentru a scăpa de păduchii de cap poate declanșa, de asemenea, mâncărime, deoarece poate duce la eczeme. MedlinePlus raporteaza ca antihistaminicele pot ameliora mâncărimea, în unele cazuri.

  Infecţii

  Zgârierea severă a capului, în special în spatele urechilor sau pe partea din spate a gâtului, poate provoca o infecție. Așa cum zgârierea persistă, unghiile pot rupe pielea, și o infecție bacteriană se poate dezvolta. MedlinePlus arata ca, umflaturile rosii mici se pot forma si sa se scurga foarte încet și să devină cruste, punând bolnavul la un risc mai mare de infectar. Medicii prescriu în general antibiotice pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Site-ul web din primul război mondial, arată că infestarea cu paduchi a provocat o afecțiune numită febră șanț între soldații dintre 1915 și 1918, care au provocat febră, dureri de cap severe si dureri la nivelul mușchilor picioarelor și gambe. Nouăzeci și șapte la sută dintre soldați au prezentat o infecție severă si păduchi, în acest moment.

  Reacția insecticidului și suprasolicitarea

  Folosind insecticide pentru a scapa o persoană de o infestare cu păduchi pot prezenta probleme pe mai multe fronturi. Suprasolicitarea de insecticide pot face păduchii rezistenti la insecticidele folosite, și poate provoca, de asemenea, o reacție la persoana care utilizează substanța. Unele sampoane pe baza de prescriptie medicala ce ucid păduchi conțin lindan, ceea ce poate duce la intoxicații sau convulsii și moarte dacă sunt utilizate pentru prea mult timp, în conformitate cu PubMed. Cei care folosesc șampoane pentru a ucide păduchii ar trebui să aibă grijă să poarte mănuși. Si sa lase medicamentul să intre în contact doar cu zona care necesită tratament. Cele mai multe medicamente conțin piretrină pesticide sau permetrin. Acestea sunt mai sigure decât lindan, dar ele încă mai pot provoca reacții.

 • Remedii de casa pentru cosurile infectate

  Un cos infectat se produce atunci cand foliculul de sub suprafata pielii tale se infunda de la excesul de ulei, acumularea de murdărie sau celule moarte ale pielii, care permite bacteriilor sa se formeze și să provoace infecția. Coșurile sau acneea se pot dezvolta pe orice suprafață a pielii, dar zonele comune includ fata, pieptul, umerii, gâtul și partea superioară a spatelui. În conformitate cu Universitatea din Maryland Medical Center, acneea afecteaza aproximativ 17 milioane de persoane din Statele Unite ale Americii. Remediile de casa sunt disponibile pentru a trata cosurile infectate, dar ele nu sunt un substitut pentru tratamentul medical. Consultați-vă cu medicul pentru a discuta optiunile de tratament sau riscurile potențiale.

  Remedii de casa pentru cosurile infectate

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Remedii de casa pentru cosurile infectate

  Etapa 1

   

  Aplica o lotiune de curatare usoara pe un prosop și frecati ușor zona afectată. Se clătește cu apă caldă și se usucă cu un prosop curat. Curatati pielea de doua ori pe zi, pentru a ajuta la reducerea excesului de ulei și de murdăria de pe piele pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea cosurilor, așa cum a sugerat de Academia Americana de Dermatologie.

   

  Etapa 2

   

  Aplica peroxid de benzoil pe cosul infectat. Peroxidul de benzoil este disponibil fara reteta. Urmați instrucțiunile producătorului atunci când aplicati produsul pe piele. Peroxidul de benzoil ajută la eliminarea bacteriilor care cauzeaza acneea si reduce acidul gras care irita porii, in functie de Dr. James E. Fulton.

   

  Etapa 3

   

  Pune un strat subțire de gel de aloe vera. Aloe vera conține un antibiotic natural și are proprietăți antiseptice, care pot ajuta la reducerea inflamației și eliminarea bacteriilor. In plus, unele produse sunt disponibile si oferă o combinație de peroxid de benzoil și  aloe vera.

   

  Etapa 4

  Programati o întâlnire cu medicul sau un dermatolog daca cosul infectat incepe sa se agraveze. Un medic poate prescrie un medicament topic sau oral pentru a trata zona de piele infectata.

   

  Atenționări

  Nu amestecați tratamentele, cum ar fi peroxid de benzoil si medicamente prescrise. Peroxidul de benzoil eliberat fara reteta este similar cu ingredientele pentru prescripțiile topice, cum ar fi Retin-A și nu ar trebui să fie combinate, in functie de Dr. Thomas Gossel, profesor la Universitatea Ohio de Nord din Ada.

   

  Sfaturi

  Nu stoarceti cosurile infectate. Stoarcerea elibereaza bacteriile de pe piele și poate provoca mai multe cosuri. A se evita aplicarea de peroxid de benzoil sau gel de aloe vera în jurul zonei ochilor.

  Lucruri de care ai nevoie

  1. Demachiant ușor
  2. Prosop
  3. Peroxid de benzoil
  4. Gel de aloe vera
 • O genă legată de cea mai comuna forma de psoriazis

  Cercetatorii spun ca au identificat o genă legată de cea mai comuna forma de psoriazis, o afectiune cronica a pielii. Mutatii rare ale genei, numite CARD14, atunci când este activata de un declanșator de mediu, poate duce la psoriazis în plăci, potrivit cercetatorilor.

  O genă legată de cea mai comuna forma de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cercetatorii spun ca au identificat o genă legată de cea mai comuna forma de psoriazis, o afectiune cronica a pielii. Mutatii rare ale genei, numite CARD14, atunci când este activata de un declanșator de mediu, poate duce la psoriazis în plăci, potrivit cercetatorilor.

  Un sistem imunitar hiperactiv a fost mult timp gandit pentru a provoca psoriazis. Dar cercetatorii spun ca calea genetica punctata, neacoperita la defectele pielii, este vinovatul principal al stării și a celulelor imune ca au jucat un rol la fel de bine.

  O genă legată de cea mai comuna forma de psoriazis

  "Individual, mutațiile rare, pe care noi le-am descoperit conferă un risc crescut de boala. Iar noi credem că vor fi importante în căutarea de a găsi tratamente noi, mai eficiente". A declarat Anne Bowcock, profesor de genetica la Scoala Universitatea Washington din Medicina. Se estimeaza ca aproximativ 7,5 milioane de americani au psoriazis. Si psoriazisul în plăci conteaza 80 la suta din toate cazurile de psoriazis. Conditia este caracterizata de pete ridicate, uscate, rosii, acoperite cu solzi argintii care pot avea senzația de mâncărime și dureroase.

  Cercetarea este timpurie, iar studiul a aratat o asociere, nu o legătură cauză-efect între mutații și stare. Cu toate acestea, descoperirea ar putea duce la terapii mai eficiente, specifice pentru psoriazisul în plăci și alte forme ale bolii, au spus cercetatorii. Bowcock si colegii sai au folosit secvențierea ADN-ului si au descoperit mutatii CARD14 rare în două familii. Una de origine nord-europeană, una din Taiwan - în care a existat in mod predominant psoriazis în plăci.

  Dar mutații ale genei nu apar numai în familii cu predispoziție genetică.

  Cercetatorii au descoperit o mutatie CARD14 la o fată în vârstă de 3 ani din Haiti. Avea un caz sever de psoriazis pustulos, o forma rara de psoriazis. Nici unul dintre părinții fetei nu au avut mutatii, ceea ce înseamnă că mutația nu a fost moștenită, dar a avut loc în mod spontan.

  Psoriazisul se dezvolta de obicei, dupa un declanșator de mediu, care poate include o infecție, cum ar fi amigdalita streptococica, sau leziuni ale pielii, inclusiv o tăietură sau o eroare. Anumite medicamente, fumatul și consumul excesiv de alcool, de asemenea declanseaza psoriazisul.

  Acum, cercetatorii au spus, ca ei doresc sa afle cat de comuna este calea alterată în diferitele tipuri de psoriazis, și la pacienții cu artrită psoriazică.

 • Peștele Garra Rufa, bun pentru persoanele cu psoriazis?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii ce apare atât la copii, cât și la adulți. Acesta se manifestă prin aparția pe piele a unor pete/vezicule roșii ce pot deveni solzoase. Peștele Garra Rufa este bun pentru persoanele cu psoriazis?

  Peștele Garra Rufa, bun pentru persoanele cu psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii ce apare atât la copii, cât și la adulți. Acesta se manifestă prin aparția pe piele a unor pete/vezicule roșii ce pot deveni solzoase. Din păcate, trebuie știut că psoriazisul nu are un tratament care să trateze complet pacientul. Pe lângă psoriazis, poate apărea și artrita. Riscul de infecție asociat cu tratamentele cu peștii Garra Rufa este probabil să fie foarte scăzut. A declarat Health Protection Agency (HPA), oamenii de știință.

  Peștele Garra Rufa, bun pentru persoanele cu psoriazis?

  În urma unei serii de anchete la HPA de la practicienii locali de sănătate a mediului, un grup de lucru cu mai multe agenții a fost stabilit pentru a produce o orientare pentru acest tratament balnear. Grupul de lucru a fost condus de HPA și a inclus experți din HPA. De asemenea, protecția sănătății Scoția, Laboratorul de Sănătate Securitate și autoritățile locale. Orientare a fost aprobată de Chartered Institute of Environmental Health și de Institutul de Sănătate Regală de Mediu din Scoția.

  Peștele de apă de rezervor a fost dovedit că conține un număr de microorganisme.

  Prin urmare, într-un cadru de spa, pește are un potențial de transmitere a unei serii de infecții, fie de la pești la persoană (în timpul procesului de ciugulit), fie de la apă către persoană (de la bacteriile care se pot multiplica în apă), sau transmitându-se de la o persoană la alta ( prin apă, suprafețele din jur și prin pește). Cu toate acestea, riscul global de infecție este probabil să fie foarte scăzută, în cazul în care standardele adecvate de igienă sunt respectate.

  Grupul de lucru balnear de pește a ajuns la concluzia că cei cu un sistem imunitar slăbit sau cu afecțiuni medicale, inclusiv diabetul zaharat și psoriazis, sunt susceptibile de a avea un risc crescut de infecție și tratamentele cu pește. Astfel nu sunt recomandate pentru  persoanele afectate. Grupul de lucru a recomandat ca operatorii de spa-uri din pește să nu promoveze un tratament pentru aceste grupuri.

  Dr. Hilary Kirkbride, epidemiolog consultant la HPA, a declarat:

  "Cu condiția ca standardele bune de igienă sunt urmate de saloane, membrii publicului sunt puțin probabil pentru a obține o infecție la o pedichiură spa de pește, cu toate acestea, riscul va fi mai mare pentru anumite persoane.

  "De asta simțim că este important pentru saloane să asigure că clienții nu au nicio situația medicală aparte care poate determina o agravare a situației lor. Apoi să se realizeze o examinare a picioarelor clientului. Trebuie sa se asigure că nu exista tăieturi sau orice fel de condiții de piele care ar putea împrăștia infecții.

  Dr. Paul Cosford, director al serviciilor de protecție a sănătății la HPA, a adaugat: "Ca și în orice salon de frumusețe, este foarte important ca standarde stricte de igienă să fie, în mod cert, respectate pentru a se asigura că riscul de infecție este menținută la un nivel minim. În cazul în care un membru al publicului este preocupat de nivelul de curățenie a unui salon care le vizitează, el trebuie să raporteze acest lucru la departamentul lor de sanatate locale de mediu. "

 • Poate atrita psoriazica sa atace si alte organe?

  Poate atrita psoriazica să atace și alte organe ale corpului meu ? În afara de piele, unghii și articulații, creșterea morbidității cardiovasculare este considerată parte a bolii psoriazice.

  Poate atrita psoriazica sa atace si alte organe?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Poate atrita psoriazica să atace și alte organe ale corpului meu ?

  În afara de piele, unghii și articulații, creșterea morbidității cardiovasculare este considerată parte a bolii psoriazice. Așa cum este asocierea cu boala inflamatorie a intestinului. O, mâncărime a ochilor roșii din cauza conjunctivitei este mai frecvent la persoanele cu artrita psoriazica. Si unii oameni dezvoltă ocazional un ochi dureros, roșu cauzat de inflamație în jurul pupilei ochiului. Anemia (un deficit de celule roșii din sânge), poate fi, de asemenea, găsită. Dar acest lucru este rezultatul inflamației pe termen lung. Nu este o caracteristică specifică a artritei psoriazice.

  Ce poate doctorul meu să îmi spună ?

  Pentru a face un diagnostic de artrita psoriazică cei mai mulți medici ar avea nevoie să aveți psoriazis, sau antecedente de psoriazis de la o rudă apropiată, împreună cu artrită și o inflamație în cel puțin o articulație. În cazul în care mai multe articulații sunt afectate, medicul s-ar aștepta să găsească un model de articulații implicate, care se potrivește cu unul dintre modelele, de obicei, observate în artrita psoriazică. Testele de sânge pentru artrita reumatoidă sunt, de obicei, negative. Dar de multe ori acest gen de teste de inflamație generală din sânge sunt pozitive. Acest din urmă sângeeste numit proteina ratei de sedimentare a hematiilor (VSH) C reactivă (CRP), sau vâscozitatea plasmei (PV), toate sunt măsuri de inflamație și anormale în cazul în care valoarea depășește un anumit nivel.

  Ce teste mă pot aștepta să am o bază de rutină pentru a gestiona și monitoriza starea mea?

  Vă puteți aștepta să faceți periodic teste de sânge pentru a monitoriza cantitatea de inflamație din sânge. De asemenea, pentru a monitoriza efectul oricarui tratament care vi se va administra. Razele X vor fi făcute din când în când și s-ar putea face, de asemenea, scaneazarea cu ultrasunete si scanarea RMN.

  De ce eu?

  Dacă aveți psoriazis și artrită sau artrită psoriazică înseamnă că este foarte probabil ca ați avea o predispoziție genetică. Este posibil ca alți membri apropiați ai familiei, adică frate, tată, bunic etc, dar acest lucru nu urmează este o consecință obligatorie. Dezvoltarea condiție nu are nimic de-a face cu stilul tău de viata, neîngrijirea pe care ați săvârși-o sau locuri de muncă care v-ar solicita fizic etc.

  Cercetările sugerează că ceva (probabil o infecție), acționează ca un factor declanșator în cazul persoanelor care sunt sensibile din cauza trăsăturilor lor genetice. Psoriazisul, de multe ori, se execută în familii, așa cum o face artrita. O anumită combinație de gene face ca unii oameni să aibă mai multe șanse de a obțne psoriazis și artrită psoriazică. Este posibil ca o varietate de infecții (inclusiv bacterii care trăiesc în petele de psoriazis) să poată declanșa boala.

 • Care sunt cauzele psoriazisului urechii

  Cauzele psoriazisului urechii pot rezulta dintr-o infectie, traumatism sau un sistem imunitar declanșat de răspuns.

  Care sunt cauzele psoriazisului urechii

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este frecvent intalnit in urechi si in spatele urechilor, de asemenea. În acest caz, poate să apară solzi uscati în canalul auditiv. Imaginea arată unele uscăciuni ale pielii în ureche, cu unele scalari, ceea ce este caracteristic psoriazisului. Psoriazisul în urechi poate duce la formarea calcarului care blochează canalul auditiv. Aceasta are loc în canalul auditiv extern, nu în interiorul urechii sau in spatele timpanului.

  Timpanul este o membrană subțire care separă urechea externă de urechea medie. Orice ruptură sau perforare a timpanului poate duce la pierderea auzului. Cel mai bine este să se evite alegerea și zgârierea zonelor afectate ale urechii.

  Curățare atentă a zonei urechii se poate face cu ajutorul kit-urilor de curățare care stropeste cantități mici de lichid in ureche si lasa sa se scurgă. Apa caldă, urmata de un strat subțire de ulei de jojoba aplicat cu un tampon de bumbac, este, de asemenea, eficient pentru unii oameni.

  CAUZELE PSORIAZISULUI URECHII

  Cauzele psoriazisului urechii pot rezulta dintr-o infectie, traumatism sau un sistem imunitar declanșat de răspuns. De obicei, in psoriazisul scalpului, petele de piele groasă sub formă de fulgi se pot extinde la frunte. De asemenea, sub linia parului si, de asemenea, în urechea externă.

  Infecții care rezultă dintr-un raspuns imun declanșat includ, dar nu se limitează la ingredientele din produsele pentru păr, produse cosmetice, cercei, aparate auditive, medicamente topice, si telefoane mobile. Ingredientele adesea găsite în șampoane, vopsele de păr, și spray-uri de par includ paraphenylenediamine, parabeni, și-cuaternium ce pot declanșa o reacție alergică.

  Declansatori

  Protezele auditive realizate din cauciuc, materiale plastice de vinil, sau methylmethacrylates sau substanțe chimice folosite pentru a curăța aparatele auditive sunt declansatori comuni de psoriazis al urechii. Medicamentele topice sau medicamentele anestezice topice, pot declanșa, de asemenea, un răspuns al sistemului imunitar. Cerceii, în special cei fabricati din nichel, cobalt, paladiu, sau aur alb sau galben pot declanșa, de asemenea, un răspuns alergic. Cromul, un metal frecvent utilizat în telefoanele mobile pot declanșa un răspuns al sistemului imunitar.

  O alta cauza de infectie este umiditatea excesivă din ureche. Otita externa, cunoscuta sub numele de urechea inotatorului este o infecție a canalului urechii, deschiderea tubulara care transporta sunete din exteriorul timpanului. Ea poate fi cauzata de mai multe tipuri diferite de bacterii sau fungi. Excesul de umiditate poate oferi un mediu umed cald ideal pentru bacterii si ciuperci sa creasca. Provoaca inflamarea pielii, care reduce auzul la fel de bine și ar putea provoca, eventual, durere de urechi. În zonele cu climă temperată, otita externa apare mai des în timpul verii, când înotul este comun. Pielea uscata, psoriazis, zgârierea canalului auditiv, curățarea viguroasă a urechii cu aplicatoare de bumbac cu varf sau inserarea obiectelor străine, cum ar fi agrafe sau clipuri de hârtie în ureche toate acestea pot creste riscul de a dezvolta otita externa.

 • Ce declanseaza un episod acut de psoriazis

  Există unii declansatori comuni, care pot declanșa un episod acut de psoriazis sau pot provoca un episod să se agraveze. Intelegerea acestor factori declanșatori te poate ajuta să ii găsesti pe cei care iti cauzează cele mai multe probleme.

  Ce declanseaza un episod acut de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  In fiecare caz, psoriazisul este diferit și așa sunt si motivele pentru episoadele acute. Ce declanseaza un episod acut de psoriazis la o singură persoană, nu ar putea creea probleme pentru o alta.

  Chiar și așa, există unii declansatori comuni, care pot declanșa un episod acut sau pot provoca un episod acut să se agraveze. Intelegerea acestor factori declanșatori te poate ajuta să ii găsesti pe cei care iti cauzează cele mai multe probleme.

  Stres

  Multi oameni considera ca stresul poate declansa sau agrava un episod acut de psoriazis. Învățarea de tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia, yoga si respiratia profunda poate ajuta la un nivel de stres mai mici și ar putea ajuta la reducerea episoadelor acute ale dumneavoastră sau de a reduce intensitatea episoadelor.

  Tăieturi, zgârieturi și alte leziuni pe piele

  Orice vătămare a pielii, inclusiv tăieturi, zgârieturi, mușcături de insecte, arsuri solare și vaccinări, pot declansa un episod acut de psoriazis. Acest lucru este cunoscut ca fenomenul Koebner.

  Anumite medicamente

  Unele medicamente pot declanșa psoriazisul, în special cel care interferează cu sistemul imunitar. Aceste medicamente includ beta-blocante, medicamente pentru tensiunea arteriala, medicamente steroidiene, litiu, care este utilizat pentru a trata tulburarea bipolara si medicamente utilizate pentru tratarea malariei.

  Infecţie

  Cand ai o infecție virală sau bacteriană, sistemul imunitar reactioneaza pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva infectiei. Pentru că psoriazisul este o tulburare autoimună si în orice moment sistemul imunitar este activat, există riscul de a avea un episod acut.

  Vreme rece, uscata

  În timpul lunilor reci de iarnă, există o umiditate scazuta in aer și sistemele de încălzire mai mult usuca aerul, cauzand episoade acute de psoriazis în cazul mai multor persoane. Un umidificator poate ajuta.

  Temperaturi extreme

  Cu toate că vremea rece este de obicei asociata cu episoade acute de psoriazis, unii oameni au găsit ca temperaturile extreme pot provoca psoriazisul lor sa fie mai accentuat. Temperaturile extrem de ridicate în timpul lunilor de vară, sau chiar dusurile foarte calde ar putea duce la episoade acute de psoriazis.

  Alcool

  Consumul de alcool etilic poate agrava simptomele psoriazisului. Interesant, un studiu realizat la Brigham and Women’s Hospital a constatat ca bautul de bere a crescut riscul de a dezvolta psoriazis. Cu toate acestea berea blonda nu părea să aibă nici un efect.

  S-ar putea ca unele dintre aceste declanșatoare se se aplice in cazul tau și la alții nu. Ține un jurnal pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre ceea ce declanseaza sau agraveaza simptomele. Cu toate că este imposibil să se evite orice declanșator și orice situație care ar putea duce la episoade acute de psoriazis, asigurați-vă întotdeauna că aveți protecție solară și o pălărie, pentru a evita arsurile solare. Sau să păstrezi un umidificator pe parcursul lunilor de iarnă. Acești pași ar putea ajuta la reducerea frecvenței sau intensității episoadelor acute de psoriazis.

 • Care sunt cauzele psoriazisului gutat?

  Care sunt cauzele psoriazisului gutat? Un focar de psoriazis gutat este considerat a fi declanșat de o infecție streptococică anterioară sau un alt tip de infecție.

  Care sunt cauzele psoriazisului gutat?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul gutat este un tip de psoriazis, care apare ca umflaturi mici, de culoare roz-somon pe piele. Cuvântul gutat este derivat din cuvântul latin gutta, ceea ce înseamnă picătură. De obicei, există solzi fine, rotunde si leziuni ovale.

  Psoriazisul gutat, apare la cei cu o predispoziție genetică moștenită și nu este contagios. Cu toate ca psoriazisul gutat apare de obicei pe trunchi, brațe sau picioare, el nu este neobișnuit pentru ca acesta implice zone extinse ale pielii. Declansatorul bolii este adesea o streptococica (bacteriene). Implica dureri în gât urmată în decurs de două până la trei săptămâni de la erupție. Psoriazisul gutat se poate rezolva in totalitate sau poate evolua in psoriazis tipic si placi cronice. Boala se poate repeta în cazul în care persoana este un operator de transport streptococica (transportă întotdeauna bacterii streptococ în sistemul său respirator).

  Apariția bruscă a unui focar poate fi primul focar de psoriazis pentru unii oameni. În mod alternativ, o persoană care a avut psoriazis în plăci, pentru o lungă perioadă de timp poate avea brusc un episod de psoriazis gutat. Acest tip de psoriazis poate fi, de asemenea, cronic și poate fi declanșat de altele decât cele de la bacterii streptococ infecții. De exemplu, vărsatul de vânt sau raceala poate declansa psoriazisul.

  Cine are psoriazis gutat?

  Forma de psoriazis gutat este relativ mai puțin frecventa. Mai puțin de 2% dintre cei cu psoriazis au tipul gutat. Psoriazisul gutat este mai frecvent la copii și adulți cu vârsta mai mică de 30 de ani. Băieții și fetele sunt la fel de afectate.

  Care sunt cauzele psoriazisului gutat?

  Un focar de psoriazis gutat este considerat a fi declanșat de o infecție streptococică anterioară sau un alt tip de infecție. Mecanismul precis prin care infectiile streptococice induc psoriazis asteapta mai multa cercetare.

  Din moment ce psoriazisul poate fi moștenit, cei cu antecedente familiale de psoriazis au un risc crescut de a dezvolta forma gutata a bolii. Unii oameni transporta gene care le dau mai multe sanse de a dezvolta psoriazis. Modul exact in care aceste gene interactioneaza cu moleculele produse de bacterii streptococ sau alte microorganisme care rezultă în psoriazisul gutat este în prezent, nu pe deplin înțeles.

  Factorii care pot declansa psoriazisul gutat includ următoarele:

  • Infecție streptococică: Nu mai puțin de 80% dintre persoanele cu psoriazis gutat au o infecție streptococică. De obicei sub forma de tonsillopharyngitis, înainte de focar. Chiar dacă legătura dintre aceste infecții și a focarelor a fost cunoscut de peste 50 de ani, mecanismul exact prin care infectia declanseaza leziunile este necunoscut.
  • Infecții virale, cum ar fi varicelă, rubeolă și rujeolă, pot declanșa, de asemenea, focare la copii.
 • Semne și simptome generale de infectie la cicatrici

  Cicatricile sunt semnele vizuale exterioare ale pielii dupa traume anterioare. Ne invinetim, sangeram, ne vindecam și totuși ramanem cu cicatrici. O cicatrice este creșterea de țesut fibros și colagen care izoleaza o rana iar organismul șterge pielea moarta. Este modul natural al corpului de vindecare a inciziilor, zgârieturilor sau tăieturilor. Cand vine vorba de cicatrici, tipul și dimensiunea ranii determină ce grad de cicatrice vei avea. Citeste despre semnele și simptomele generale de infectie la cicatrici.

  infectie cicatrici

  Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

  Formarea cicatricilor însoțește procedurile chirurgicale. Este modul organismului de vindecare a pielii vătămate. Cicatricile pot fi ridicate, afundate sau plate, de obicei, apar mai deschise sau mai inchise decat culoarea naturala a pielii. Este posibil sa ajungeti sa va urati cicatricile și sa va doriti sa le estompati sau micsorati.  Din moment ce vitamina E este cunoscuta a fi un antioxidant cu proprietati fotoprotectoare, si-a facut cale într-o multitudine de produse cosmetice care promit  imbunatatirea aspectului pentru tesutul cicatrizat. Chiar și așa, nici un studiu științific corespunzător nu a fost realizat în sprijinul folosirii uleiului de vitamina E ca un tratament pentru cicatricile chirurgicale.

  Cauze

  Cauzele cicatricilor includ taieturi, rani, interventii chirurgicale, si arsuri. Acneea severa si varicela pot lasa cicatrici pe piele. Gradul cicatricilor depinde mai mult de dimensiunea și adâncimea plăgii. Varsta afectează, de asemenea, procesul. Procesul de vindecare este mai puternic la pielea mai tanara. Asta duce la cicatrici care sunt mai groase decât cele ale persoanelor în varsta. Alți factori care afectează tipul de cicatrici sunt: etnie, ereditate, și localizarea leziunii.

  Copiii sunt activi si susceptibili la taieturi si rani. Ei și persoanele cu pielea sanatoasa au tendința de a obține cicatrici hipertofice. În timp ce asiaticii si negrii sunt susceptibili de a avea cicatrici cheloide, oameni din alte grupuri etnice, de asemenea, experimenteaza această formă de cicatrici.

  Cicatricile cheloide si hipertofice au aparitii similare. Cu toate acestea, cicatricile cheloide se extind dincolo de rana originala.

  Amplasarea rani are de asemenea un efect asupra dimensiunii sale. În cazul în care cicatricea se află pe zone ca genunchii sau umerii, se va extinde în cele din urma, deoarece aceste zone sunt în mișcare.

  Tratamentul ar putea reduce la minimum o cicatrice, dar nu se va elimina complet semnul.

   

  Semne și simptome generale de infectie

   

  Indispozitie. Una dintre cele mai comune simptome ale unei infecții sistemice sau o infectie care se deplasează prin corpul tău, este că se va simți obosit și lipsit de energie. Ati putea dormi mai mult decât de obicei sau nu se simtiti  sa faceti activitatile normale. Aceste sentimente sunt de asemenea frecvente pentru pacientii care au facut o intervenție chirurgicală, care i-a lasat convalescenta. Diferența este că, atunci când sunt în convalescență după o intervenție chirurgicală cei mai mulți oameni se simt un pic mai bine în fiecare zi.  Cand au o infectie, oamenii se simt bine cateva zile apoi, brusc apare  o senzație de epuizare și letargie.

   

  Febra. Febra este adesea însoțită de senzație de frig. Febra poate scadea, de asemenea, apetitul, duce la deshidratare și o durere de cap. O febra de grad mic (37 C sau mai puțin), este comuna în zilele următoare intervenției chirurgicale, o febră de 38  sau mai mare ar trebui să fie raportata  la chirurg.

  13531994_624778294338513_1340161774_n

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 22

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3