inflamatie

 • Remedii de casa pentru cosurile infectate

  Un cos infectat se produce atunci cand foliculul de sub suprafata pielii tale se infunda de la excesul de ulei, acumularea de murdărie sau celule moarte ale pielii, care permite bacteriilor sa se formeze și să provoace infecția. Coșurile sau acneea se pot dezvolta pe orice suprafață a pielii, dar zonele comune includ fata, pieptul, umerii, gâtul și partea superioară a spatelui. În conformitate cu Universitatea din Maryland Medical Center, acneea afecteaza aproximativ 17 milioane de persoane din Statele Unite ale Americii. Remediile de casa sunt disponibile pentru a trata cosurile infectate, dar ele nu sunt un substitut pentru tratamentul medical. Consultați-vă cu medicul pentru a discuta optiunile de tratament sau riscurile potențiale.

  Remedii de casa pentru cosurile infectate

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Remedii de casa pentru cosurile infectate

  Etapa 1

   

  Aplica o lotiune de curatare usoara pe un prosop și frecati ușor zona afectată. Se clătește cu apă caldă și se usucă cu un prosop curat. Curatati pielea de doua ori pe zi, pentru a ajuta la reducerea excesului de ulei și de murdăria de pe piele pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea cosurilor, așa cum a sugerat de Academia Americana de Dermatologie.

   

  Etapa 2

   

  Aplica peroxid de benzoil pe cosul infectat. Peroxidul de benzoil este disponibil fara reteta. Urmați instrucțiunile producătorului atunci când aplicati produsul pe piele. Peroxidul de benzoil ajută la eliminarea bacteriilor care cauzeaza acneea si reduce acidul gras care irita porii, in functie de Dr. James E. Fulton.

   

  Etapa 3

   

  Pune un strat subțire de gel de aloe vera. Aloe vera conține un antibiotic natural și are proprietăți antiseptice, care pot ajuta la reducerea inflamației și eliminarea bacteriilor. In plus, unele produse sunt disponibile si oferă o combinație de peroxid de benzoil și  aloe vera.

   

  Etapa 4

  Programati o întâlnire cu medicul sau un dermatolog daca cosul infectat incepe sa se agraveze. Un medic poate prescrie un medicament topic sau oral pentru a trata zona de piele infectata.

   

  Atenționări

  Nu amestecați tratamentele, cum ar fi peroxid de benzoil si medicamente prescrise. Peroxidul de benzoil eliberat fara reteta este similar cu ingredientele pentru prescripțiile topice, cum ar fi Retin-A și nu ar trebui să fie combinate, in functie de Dr. Thomas Gossel, profesor la Universitatea Ohio de Nord din Ada.

   

  Sfaturi

  Nu stoarceti cosurile infectate. Stoarcerea elibereaza bacteriile de pe piele și poate provoca mai multe cosuri. A se evita aplicarea de peroxid de benzoil sau gel de aloe vera în jurul zonei ochilor.

  Lucruri de care ai nevoie

  1. Demachiant ușor
  2. Prosop
  3. Peroxid de benzoil
  4. Gel de aloe vera
 • Tratamente pentru psoriazis, cu lumina

  Psoriazisul apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată. Afla totul despre tratamente pentru psoriazis, cu lumina.

  Tratamente pentru psoriazis, cu lumina

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Oamenii s-au expus la soare pentru tratamentul psoriazisului si a altor boli de piele de la începutul istoriei. De la descoperirea luminii ultraviolete artificiale, medicii au valorificat, de asemenea, puterea luminii pentru tratarea bolilor de piele. În cazul în care nu au artrita psoriazică semnificativa, tratamentul cu lumina poate fi cu siguranță o opțiune bună de luat în considerare. Este în general sigură, eficientă și rentabilă în comparație cu multe alte optiuni de tratament pentru psoriazis.

  Multe tipuri de lumină au fost folosite de-a lungul anilor pentru tratarea psoriazisului.

  Cel mai frecvent tip folosit în prezent este în bandă îngustă de ultraviolete B (uneori numim bandă îngustă UVB). Este un cabinet in care medicul foloseste o aparatura pentru a va trata cu lumina (unitățile de origine sunt, de asemenea, disponibile; precum și in unități speciale concepute pentru a trata numai mâinile sau picioarele în cazul în care numai acele zone sunt afectate). Tratamentul este de obicei administrat de trei ori pe săptămână pentru a începe. Si apoi sedintele se comprima la o dată pe săptămână sau mai puțin, odată ce pacientul tinde spre vindecare.

  Secvența de tratament este simpla. Medicul determină dacă fototerapia este potrivita pentru tine și stabilește un protocol de tratament. La fiecare sesiune de tratament, va discuta despre ultimul tratament cu tehnicianul  pentru a vă asigura că nu a existat nicio arsura sau alte probleme. Pe baza acestei informații, el sau ea va introduce setările pentru tratament din acea zi.

  Pacientul intră apoi în camera de tratament, înlătură îmbrăcămintea  (organele genitale trebuie să rămână acoperite), pune ochelarii speciali pentru a proteja ochii și apoi paseste în aparat.

  Unii medici ii cer pacientului sa aplice o loțiune pe bază de vaselina pentru plăcile ce trebuie tratate, în scopul de a crește absorbția luminii. Durata tratamentului variază în funcție din cauza sau mai multor factori, inclusiv tratamentele anterioare, culoarea pielii și sensibilitatea pielii și poate dura de la mai puțin de un minut pana la 10 minute.

  Daca aveti simptome de psoriazis, nu exitati sa discutati cu medicul dumenavoastra despre acest tip de tratament pentru ca nu e costisitor absolut deloc si poate fi foarte eficient. Totusi, daca nu vi se potriveste, nu este neaparat o problema. Puteti trece la o alta forma de tratament, dar de obicei se poate depista din timp daca e potrivit genul acesta de tratament .

 • Noul obiectiv in tratarea psoriazisului

  Psoriazisul afecteaza in jur de 2 la suta din oameni din Marea Britanie. Si provoaca leziuni uscate de culoare rosie pe piele. Afla mai multe despre noul obiectiv in tratarea psoriazisului.

  Noul obiectiv in tratarea psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cercetatorii de la Kings College din Londra au identificat o nouă genă (PIM1). Ar putea fi o tinta eficace pentru tratamentele inovatoare. Si terapiile pentru boala autoimună umană, psoriazis.

  Psoriazisul afecteaza in jur de 2 la suta din oameni din Marea Britanie. Si provoaca leziuni uscate de culoare rosie pe piele.

  Aceasta poate deveni inflamate sau care dau senzația de mâncărime. Si pot avea un impact semnificativ asupra calitatatii vietii suferinzilor. Se crede ca psoriazisul este cauzat de o problema cu sistemul imunitar al organismului. Noi celule ale pielii sunt create prea repede, cauzand o acumulare de pete de pe suprafața pielii. Nu se stie exact de ce se produce această problemă, dar se crede că anumite gene fac parte din acest proces.

  Studiul, publicat astazi in Sience Translational Medicine scoate in evidenta, pentru prima dată, rolul PIM1 și citokine IL-22 - o proteina care trimite mesaje intre celule sau in inflamatia a pielii, cum ar fi cele observata la pacientii cu psoriazis.

  Noul obiectiv in tratarea psoriazisului

  Oamenii de știință condusi de profesorul Frank Nestle de la St John's Institute of Dermatology at Guy's si St Thomas' NHS Foundation Trust and King's College London, a injectat IL-22 în modele ale pielii umane normale la soareci. Schimbările care au avut loc ulterior în piele erau „ramasite”de psoriazis. Injectarea unui anticorp pentru a bloca citokine IL-22 a provocat aceste modificări pentru a inversa.

  Ei au avut apoi posibilitatea de a efectua analize de calculator, comparand datele din aceste modele ale pielii umane cu seturi de date de gene existente. Scopul a fost de a identifica gena PIM1 ca una dintre gene "pornite" de prezența IL-22. De asemenea, au aratat ca o mica molecula de blocare PIM1 de droguri a fost eficace in modele de psoriazis. Legătura dintre IL-22 citokine, care determină inflamația și modificările ulterioare ale genei PIM1 sugerează o legătură directă între PIM1 și psoriazis.

  Este prima data ca aceasta gena a fost identificata ca având o legătură specifică cu psoriazisul.

  Profesorul Nestle a declarat: "Am fost în măsură să confirm că proteina IL-22 determină modificări inflamatorii ale pielii umane care contribuie la psoriazis.

  Cea mai interesantă parte a studiului a fost că analiza detaliată a genelor induse de IL-22 în piele ne-a permis sa descoperim o tinta la nou tratament pentru aceasta boala. Suntem plini de speranta ca cercetarea noastra va duce la dezvoltarea unor noi abordari pentru tratamentul pentru această afecțiune de piele ".

  Autorii spun ca in timp ce aceasta este o dezvoltare semnificativă ce furnizeaza dovada de principiu in modelele pre-clinice ale bolii, cercetări suplimentare, sub forma de studii clinice, sunt necesare pentru a testa noi tratamente potentiale pentru eficacitatea la om. Cu toate acestea, rezultatele sunt ușor transferabile la studiile clinice. Descoperirea acestui nou obiectiv de gena are o promisiune pentru dezvoltarea de noi terapii medicamentoase.

 • Tratamentul psoriazisului poate ameliora simptomele cardiovasculare

  Persoanele cu psoriazis au un risc crescut de boli cardiovasculare. Tratamentul psoriazisului poate ameliora simptomele cardiovasculare prin reducerea inflamației pielii.

  Tratamentul psoriazisului poate ameliora simptomele cardiovasculare

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Persoanele cu psoriazis au un risc crescut de boli cardiovasculare. Tratamentul psoriazisului poate ameliora simptomele cardiovasculare prin reducerea inflamației pielii, care, la rândul său, duce la o inflamatie mai inofensivă in alta parte in organism, spun cercetatorii.
  Aproximativ 7,5 milioane de persoane din Statele Unite au psoriazis, iar impactul acestei boli depășește cu mult dincolo de efectele sale vizibile pe piele.

  "Persoanele cu psoriazis, în special a celor cu boli mai grave, au un risc crescut pentru o varietate de alte probleme de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, nivel ridicat de colesterol, accident vascular cerebral si atac de cord", spune un dermatolog Jashin J. Wu, MD, FAAD, director de cercetare dermatologie la Kaiser Permanente din Los Angeles Medical Center. "Pacientii cu psoriazis, chiar si cei cu boala usoara, trebuie sa fie constienti de modul in care aceasta conditie afecteaza starea generala de sanatate."

  Psoriazisul este o boală inflamatorie cronică caracterizată la majoritatea pacienților, prin pete roșii crescute de piele, sau placi, acoperite cu solzi alb-argintiu. Potrivit dr. Wu, efectele inflamatorii ale acestei boli de piele poate avea impact asupra intregului organism, ceea ce poate duce la probleme cardiovasculare.

  Tratamentul psoriazisului poate ameliora simptomele cardiovasculare cardiovasculare prin reducerea inflamației pielii.

  La rândul său, duce la inflamatie mai remediată in alta parte in organism, spune dr Wu. Opțiunile de tratament pentru psoriazisul moderat până la sever includ fototerapia; medicamentele sistemice, cum ar fi acitretin, ciclosporină și metotrexat; și Biologics, care blocheaza raspunsurile sistemului imunitar care sporesc infamația pielii pacientului.

  Studii recente au indicat faptul ca medicamentele biologice pot ameliora simptomele cardiovasculare la unii pacienți cu psoriazis, spune Dr. Wu, dar motivul exact pentru această îmbunătățire rămâne neclar. El spune ca mai multe cercetarări sunt necesare pentru a determina dacă există o legătură directă între tratamentul biologic si ameliorarea simptomelor cardiovasculare, precum și pentru a evalua modul in care compara Biologics cu alte tratamente psoriazis in reducerea bolilor cardiovasculare. În același timp, el sfatuieste toti pacientii cu psoriazis sa caute un tratament, să mențină o greutate sanatoasa. De asemenea, sa discute cu medicul lor despre screening-ul pentru afectiuni cardiovasculare.

  "Psoriazisul este o afecțiune gravă, care poate avea un efect dăunător asupra starea sănătății dumneavoastră generală", spune Dr. Wu. "Dacă aveți această boală, discutați cu un dermatolog pentru a determina cea mai bună opțiune de tratament pentru tine. Gestionarea psoriazisului nu este doar despre îmbunătățirea pielii. Este vorba despre grija pentru intreaga ta viață de bine. După cum menționează și acest specialist, este foarte important să nu neglijați simptomele dermatologice. Odată ce vă duceți din timp, tratarea va fi mult mai ușoară și îmbunătățirile se vor vedea mai rapid. Așa că nu ezitați .

 • Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  Psoriazisul este o boală legată de sistemul imunitar cronic, care cauzeaza inflamatie si deteriorarea tesuturilor implicate, in primul rand piele. Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală legată de sistemul imunitar cronic, care cauzeaza inflamatie si deteriorarea tesuturilor implicate, in primul rand piele. Deși aceasta poate afecta pielea oriunde pe corp, psoriazisul apare cel mai frecvent pe scalp, coate, genunchi, partea inferioara a spatelui, palme și tălpi. E poate afecta, de asemenea, unghiil, țesuturile moi ale organelor genitale interiorul gurii.

  Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  In psoriazis, celulele pielii se deplaseaza în sus sub suprafață și se adună pe stratul exterior înainte de a avea o șansă să se maturizeze în mod normal. De obicei, este nevoie de aproximativ o lună pentru celulele să se mute la suprafață. Dar, in psoriazis, poate să apară în doar câteva zile, ceea ce duce la placi caracteristice. Psoriazisul este o boală inflamatorie, în care un anumit tip de celule numite limfocite T devin hiperactive si initiaza o serie de evenimente biochimice care duc la inflamatie.

  Aproximativ 15, pana la 20 la suta din persoanele cu psoriazis prezinta, de asemenea, inflamație a articulațiilor, numita artrita psoriazica, care provoaca durere, rigiditate și mișcare limitată. Artrita psoriazica are propriul set de simptome și criterii de diagnostic. Simptomele includ:

  • Durere, umflare si sensibilitate la nivelul articulatiilor, de multe ori mai rău dimineața. Articulațiile degetelor, precum și a coloanei vertebrale sunt frecvent implicate.
  • Modificări în unghii, inclusiv adâncituri mici sau de ridicare ale unghiilor, care apar într-o valoare estimata de 80 la suta din persoanele cu artrita psoriazică.
  • Înroșire și durere în ochi.

  Medicii pun diagnostic artritei psoriazice prin luarea unui istoric medical, efectuarea unui examen fizic si folosind teste de sânge pentru a elimina posibilitatea altor boli.

  Simptomele artritei psoriazice sunt tratate într-o varietate de moduri:

  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, sau AINS, pentru a reduce inflamatia, dureri articulare si rigiditate.
  • Aplicarea de căldură sau de frig la nivelul articulațiilor. Adoptarea unui program de exercitii fizice si folosind terapia fizica pentru a imbunatati mobilitatea.
  • A lua un medicament biologic, cum ar fi Enbrel (etanercept), Humira (adalimumab) sau Remicade (infliximab), care au fost aprobate pentru tratamentul artritei psoriazice. Aceste medicamente acționează prin blocarea unei substante chimice in sistemul imunitar, numit TNF care stimulează inflamația.
  • Luand un modificator al bolii anti-reumatice de medicamente, sau DMARD, care sunt medicamente care promit spectacol in simptome nu numai, de alinare, dar, probabil, în încetinirea de fapt a evoluția bolii. DMARD includ MTX sau Rheumatrex (metotrexat), Azulfidina (sulfasalazină), și Sandimmune sau Neoral (ciclosporina).
 • Care sunt cele cinci forme de psoriazis?

  Psoriazisul este o boală legată de sistemul imunitar cronic, care cauzeaza inflamatie si deteriorarea tesuturilor implicate, in primul rand piele. Care sunt cele cinci forme de psoriazis?

  Care sunt cele cinci forme de psoriazis?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală legată de sistemul imunitar cronic, care cauzeaza inflamatie si deteriorarea tesuturilor implicate, in primul rand piele. Deși aceasta poate afecta pielea oriunde pe corp, psoriazisul apare cel mai frecvent pe scalp, coate, genunchi, partea inferioara a spatelui, palme și tălpi. E poate afecta, de asemenea, unghiil, țesuturile moi ale organelor genitale interiorul gurii.

  Cele cinci forme de psoriazis sunt:

  • Psoriazis în plăci, care reprezintă aproximativ 80 la suta din cazuri. Petele de piele, de multe ori se gasesc pe coate, genunchi, scalp si partea inferioara a scalpului. Sunt ridicate, de culoare roșie și acoperite cu solzi argintii. Ele sunt, de obicei, foarte uscate, si pot provoca mancarimi, arderi sau crapaturi.
  • Psoriazisul gutat are loc in mai putin de 2 la suta dintre pacienti, de multe ori incepe in copilarie, si poate fi declansat de infectii bacteriene sau virale, cum ar fi amigdalita streptococica, varicela, amigdalite sau chiar o răceală. Pacienții dezvoltă pete de piele rosie pe abdomen, piept, spate, brate, picioare si scalp.
  • Psoriazisul pustular are loc la mai puțin de 3 la suta dintre pacienti. Se pare ca vezicule de pe piele, care devin înroșite și pot apărea în anumite locuri, în principal, pe mâini și de picioare sau pe vârfurile degetelor, sau pete răspândite pe corp.
  • Psoriazis eritrodermic are loc, de asemenea, în mai puțin de 3 la suta dintre pacienti si acopera, de obicei, cea mai mare din suprafața corpului. Pielea devine roșu aprins și poate fi extrem de dureroasa. Acest formular poate fi foarte grav și poate să apară brusc sau, la persoanele cu psoriazis în plăci, vine mai treptat.
  • Psoriazis Inverse este o alta forma rara de psoriazis, care produce zone netede, uscate ale pielii, în principal, în axile, inghinal, sub sani, iar pielea se pliază în jurul organelor genitale si fese. Zonele afectate devin foarte rosii si inflamate. Frecarea și transpirația pot irita aceste pete, care pot deveni dureroase si cu mancarimi.

  Care sunt cauzele psoriazisului si cum este diagnosticat?

  In psoriazis, celulele pielii se deplaseaza în sus sub suprafață și se adună pe stratul exterior înainte de a avea o șansă să se maturizeze în mod normal. De obicei, este nevoie de aproximativ o lună pentru celulele să se mute la suprafață. Dar, in psoriazis, poate să apară în doar câteva zile, ceea ce duce la placi caracteristice. Psoriazisul este o boală inflamatorie, în care un anumit tip de celule numite limfocite T devin hiperactive. Acestea initiaza o serie de evenimente biochimice care duc la inflamatie.

  Aproximativ o treime din cei care dezvolta psoriazisul au un istoric familial al bolii. În timp ce se poate dezvolta la orice varsta, psoriazisul apare adesea la varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani. Doar aproximativ 10 pana la 15 la suta din persoanele cu psoriazis il au înainte de vârsta de 10 ani, și ocazional apare la sugari. Severitatea psoriazisului variază pentru fiecare individ.

 • Care sunt cauzele psoriazisului si cum se trateaza?

  Psoriazisul este o boală de piele care cauzeaza scalare si inflamatie. Care sunt cauzele psoriazisului si cum se trateaza?

  Care sunt cauzele psoriazisului si cum se trateaza?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o boală de piele care cauzeaza scalare si inflamatie (durere, umflare, căldură și roșeață). Celulele pielii cresc adânc în piele și se ridic încet la suprafață. Acest proces se numește cresterea de celule, si este nevoie de aproximativ o lună pentru acest proces. Cu psoriazisul, acest lucru se întâmpla în doar câteva zile, deoarece celulele cresc prea repede și se adună la suprafață.

  Psoriazisul cauzeaza pete de piele groase, de culoare roșie, cu solzi argintii. Aceste pete pot provoca mancarimi sau sa se simta inflamate. Ele sunt adesea găsite pe coate, genunchi, alte parti ale picioarelor, scalp, spate, fata, palmele și tălpile picioarelor. Dar ele pot apărea în alte locuri, cum ar fi unghiile de la maini sau de la picioare, organele genitale si in interiorul gurii.

  Cine poate sa aiba psoriazis?

  Oricine poate obține psoriazis, dar apare mai frecvent la adulți. In multe cazuri, există un istoric familial de psoriazis. Anumite gene au fost legate de boala. Barbatii si femeile au psoriazis la aproximativ aceeași rată.

  Care sunt cauzele psoriazisului?

  Psoriazisul incepe in sistemul imunitar, în principal, cu un tip de globule albe numite celule T. Celulele T ajuta la protejarea organismului impotriva infectiilor si bolilor. Cu psoriazis, celulele T sunt puse în acțiune din greșeală. Ele devin atât de active încât pornesc alte răspunsuri imune. Acest lucru duce la umflarea si la cresterea rapida a celulelor pielii. Persoanele cu psoriazis pot observa că, uneori, pielea devine mai bine și, uneori, devine mai rea. Lucruri care pot provoca pielea să se înrăutățească includ:

  • Infecţii
  • Stres
  • Modificări ale vremii, care usucă pielea
  • Anumite medicamente

  Cum este diagnosticat psoriazisul?

  Psoriazisul poate fi greu de diagnosticat, deoarece se poate arata ca si alte boli de piele. Medicul ar putea avea nevoie să se uite la un eșantion de piele mică sub un microscop.
  Cum se trateaza psoriazisul?

  Tratamentul depinde de:

  • Cât de grava este boala
  • Dimensiunea plasturilor de psoriazis
  • Tipul de psoriazis
  • Modul in care pacientul reactioneaza la anumite tratamente

  Toate tratamentele nu funcționează la fel pentru toată lumea. Medicii pot schimba tratamentele în cazul în care unul nu funcționează, în cazul în care există o reacție, sau în cazul în care tratamentul încetează să mai funcționeze.

  Tratamentul topic:

  Tratamentele aplicate direct pe piele (creme, unguente) pot ajuta. Aceste tratamente pot:

  • Ajuta la reducerea inflamatiei si cresterea celulelor pielii
  • Ajuta coaja de piele și in desfundarea porilor
  • Calmarea pielii

  Terapia cu lumină:

  Lumina ultravioleta naturala de la soare si lumina ultravioleta artificiale sunt utilizate pentru tratarea psoriazisului. Un tratament, numit PUVA, foloseste o combinatie de un medicament care face pielea mai sensibilă la lumină și ultraviolete.

 • Care sunt semnele si simptomele de artrita psoriazica?

  Artrita psoriazica, o boală cronică, este o forma de artrita inflamatorie care afecteaza intre 10% si 30% dintre pacienții care au psoriazis. Care sunt semnele si simptomele de artrita psoriazica?

  Care sunt semnele si simptomele de artrita psoriazica?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazica, o boală cronică, este o forma de artrita inflamatorie care afecteaza intre 10% si 30% dintre pacienții care au psoriazis (National Psoriasis Foundation, Statele Unite ale Americii). Majoritatea pacienților cu artrită psoriazică au dezvoltat afecțiuni ale pielii, iar ulterior au fost diagnosticați cu artrită psoriazică. Cu toate acestea, în aproximativ 20% din cazuri, simptomele de artrita pot apărea în prealabil. În cazul în care simptomele de artrita apar cu multi ani inainte de simptomele pielii, un diagnostic precis poate fi dificil de pus.

  Unii pacienți pot avea doar simptome de psoriazis pentru câteva decenii înainte de dezvoltarea artrita. Persoanele cu artrită psoriazică au inflamații ale pielii (psoriazis) și a articulațiilor (artrita). Artrita psoriazica poate apărea în orice moment, dar se pare ca cel mai frecvent apare la varste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Riscul de a dezvolta boala este puțin mai mare pentru bărbați decât femei. Artrita psoriazica este o boala sistemica - aceasta poate afecta orice parte a corpului. Inflamația țesuturilor corpului, în afară de articulații sau de piele sunt posibile, inclusiv ochi, inima, rinichi și plămâni.

  Nu există nici un tratament curent pentru artrita psoriazică. Tratamentul are ca scop controlul simptomelor și prevenirea deteriorării articulațiilor.

  Care sunt semnele si simptomele de artrita psoriazica?

  Un simptom este ceva pacientul se simte si rapoarteaza, in timp ce un semn este ceva ce alte persoane, cum ar fi medicul, detecteaza. De exemplu, durerea poate fi un simptom in timp ce o eruptie cutanata poate fi un semn. Artrita psoriazică, cum ar fi psoriazisul, este o boala progresiva, cronica, cu alte cuvinte, este pe termen lung și, treptat, se înrăutățește. Pacienții care pot avea perioade cand simptomele se fac mai bine sau dispar cu totul (remisie), în timp ce în alte ocazii simptomele se agravează. De obicei, simptomele atat articulare cat și ale pielii vin și pleaca în același timp.

  Cele mai frecvente semne și simptome ale artritei psoriazice includ:

  • Articulațiile afectate sunt dureroase
  • Articulațiile afectate sunt umflate (inflamate)
  • Atunci când sunt atinse, articulațiile afectate se simt calde

  Potrivit Clinicai Mayo din SUA, există cinci tipuri de artrita psoriazică. De-a lungul timpului, pacienții pot experimenta multe dintre ele.

  • Artrita psoriazică asimetrica - este forma cea mai usoara a bolii. Pacientul are:
   * articulațiile afectate doar pe o parte a corpului
   * articulații afectate pe fiecare parte, dar ele sunt diferite articulații

  Articulatiile cel mai frecvent afectate sunt cele din sold, glezna, încheietura mâinii sau a genunchiului. Îmbinările sunt, de obicei roșii. In cele mai multe cazuri, mai puțin de cinci articulatii sunt afectate. Uneori, artrita se pot dezvolta în mâini și picioare. În cazul în care tendoanele devin inflamate, degetele de la mâini și picioare pot arata ca niste carnati mici (dactilita). Pacienții care pot prezenta dureri articulare intermitente, de obicei, raspund la tratament medical. Cu toate că acest tip de artrita psoriazică este ușor, unii pacienți pot dezvolta dezactivarea boala.

 • Diminueaza simptomele de psoriazis si artrita psoriazica

  Simptomele de psoriazis si artrita psoriazica s-au diminuat în mod semnificativ la pacienții care au suferit o bariatrica, si pierdere in greutate, chirurgie, in functie de cercetatorii de la NYU Langone Medical Center.

  Diminueaza simptomele de psoriazis si artrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Simptomele de psoriazis si artrita psoriazica s-au diminuat în mod semnificativ la pacienții care au suferit o bariatrica, si pierdere in greutate, chirurgie, in functie de cercetatorii de la NYU Langone Medical Center. Potrivit autorilor studiului, rezultatele sugereaza ca pierderea excesului de greutate poate ameliora simptomele la persoanele care au aceste conditii pe tot parcursul vieții. Cercetatorii NYU Langone cred ca obezitatea poate contribui la riscul de dezvoltare a psoriazisului și a artritei psoriazice prin inflamatie sistemica. Acest lucru a condus la tesut adipos.

  "Psoriazisul si artrita psoriazica sunt afecțiuni inflamatorii cronice. Pot fi destul de incomode si de multe ori dureroase pentru pacienti. Asa ca orice tratament care ar putea reduce simptomele pot imbunatati calitatea vietii". Spune autorul studiului de plumb Soumya Reddy, MD. Este un profesor asistent de medicina in divizie a reumatologie la NYU Langone, si co-director al NYU Langone lui artrita psoriazică Center. "Noul nostru studiu arata ca cei care au pierdut in exces greutate, ar putea vedea o ameliorare a simptomelor."

  Cercetatorii spun ca pierderea in greutate in exces poate reduce inflamația la nivelul corpului si durere declansata de excese extreme de tesut adipos.

  Pentru acest studiu, Reddy si colegii sai au analizat topurile medicale ale pacientilor cu pierdere in greutate. Acestia au fost tratati intre 2002 si 2013 de Programul de Greutate Management NYU Langone. Ei au identificat 86 de pacienți care au avut psoriazis inainte de functionarea lor. 21 dintre care au fost diagnosticați cu artrită psoriazică. Si a comparat simptomele lor inainte si dupa ce au suferit o intervenție chirurgicală bariatrica. Pacienții au fost, în medie, monitorizați timp de mai mult de șase ani. Au avut o pierdere medie in greutate in exces de greutate corporală de 46,2 la sută.

  Cercetatorii au descoperit ca 55 la suta dintre pacientii cu psoriazis si 62 la suta dintre pacientii cu artrita psoriazică au raportat imbunatatiri in boala lor.

  Pacienții care au suferit o interventie chirurgicala, au inregistrat scaderi semnificative in scorurile lor de severitatea ale bolii la post-chirurgicale. In conformitate cu o scară de la 0 la 10. Evaluarea scorurilor de severitate a bolii la pacienții cu psoriazis au fost în scădere 5.6-4.4. Si scorurile se încadrează la 6.4 la 4,5 pentru cei cu artrita psoriazică.

  Rezultatele au fost și mai pronunțate în cei cu activitate severă a bolii. Cu scoruri care se încadrează de la 7,7 la 5,7, înainte de o intervenție chirurgicală după pacienții cu psoriazis sever. Si 8.2-4.8, după o intervenție chirurgicală pentru pacienții cu artrită psoriazică severă. Analiza suplimentară a arătat celor care au pierdut cel mai mult exces de greutate la un an dupa o interventie chirurgicala au aratat cele mai mari imbunatatiri in activitatea bolii lor. Pacienții care au văzut cele mai multe imbunatatiri au avut boli mai grave, la momentul interventiei chirurgicale si au fost de o varsta mai inaintata, la diagnostic.

 • Simptomele de artrita psoriazica

  Artrita psoriazică provoacă inflamație în și în jurul articulațiilor.Afla citind acest articol simptomele de artrita psoriazica.

  Simptomele de artrita psoriazica

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Artrita psoriazică provoacă inflamație în și în jurul articulațiilor. Ea afecteaza de obicei persoanele care au deja psoriazis, o afectiune a pielii care provoacă o culoare roșie, erupții cutanate solzoase, mai ales pe coate, genunchi, spate, fese si scalp. Cu toate acestea, unii oameni dezvolta simptomele artritice inainte de psoriazis, in timp ce altele nu vor dezvolta starea pielii. Psoriazisul poate afecta persoane de orice vârstă, atât bărbați cât și femei, dar artrita psoriazica tinde sa afecteze mai multi adulti decat tineri. Persoanele cu psoriazis pot avea și alte tipuri de artrita, cum ar fi osteoartrita sau artrita reumatoida, dar acestea nu sunt legate de psoriazis.

  Simptomele principale de artrita psoriazică pot include:

  • durere și rigiditate în și în jurul articulațiilor
  • degete umflate (dactilita), cauzate de inflamarea atat a articulatiilor cat si a tendoanelor
  • dureri fesiere, un spate rigid sau un gât rigid, care este cauzat de inflamația coloanei vertebrale (spondilită)
  • durerea și umflarea calcaielor, cauzata de inflamație în cazul în care tendonul lui Ahile se ataseaza la nivelul osului
  • durere în alte zone în care tendoanele se ataseaza la os (entezite), cum ar fi genunchi, șold și în piept
  • corodarea, decolorarea și îngroșarea unghiilor
  • oboseală, care pot fi cauzata de activitatea bolii și efectele emoționale care vin cu o conditie pe termen lung.

  Artrita psoriazica poate afecta oricare dintre cele 78 de articulații în organism, cu toate că unele articulații sunt mai susceptibile de a fi afectate decât altele. Aproximativ unul din patru persoane care au artrita psoriazica vor avea dureri și rigiditate în gât sau spate.

  Artrita psoriazica afecteaza alte parti ale corpului?

  Artrita psoriazica nu afecteaza de obicei organe majore, cum ar fi ficatul sau plămânii. Cu toate acestea, s-ar putea fii mai susceptibil de a dezvolta un ochi roșu dureros. Dacă acest lucru vă afectează, este important să nu-l ignori. Aceste simptome pot fi cauzate de o afecțiune numită uveita, de asemenea, cunoscuta sub numele de irită, care este inflamația la partea din față a ochiului. In cazul în care este netratata, acest lucru poate afecta vederea.

  Discutați cu medicul dumneavoastră, care ar trebui să vă ajute să recunoasteti aceste simptome, și explicați ce ar trebui să faceți în cazul în care acesta se produc. Persoanele cu psoriazis si artrita psoriazica pot avea, de asemenea, un risc ușor mai mare decât alte persoane de a dezvolta boli de inima, deci este important să abordezi ceva care ar putea sa adăuge un risc, cum ar fi:

  • fumat
  • aport ridicat de alcool
  • a fi supraponderal
  • probleme ale tensiunii arteriale

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 47

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5