ipl

 • Tratament pentru acnee cu IPL

  Cei mai mulți oameni în anii adolescentei sufera de cosuri.  Academia Americana de Dermatologie (AAD), spune  ca acneea vulgaris (termenul științific pentru boala) este cea mai frecventa boala de piele in Statele Unite. Acneea ușoară va disparea cu un regim bun de îngrijire a pielii și cu ajutorul unui produs topic, dar cei cu acnee moderata și severă ar putea avea nevoie de ceva ajutor suplimentar. Dermatologii folosesc din ce în ce mai mult tratamente cu lumină intens pulsată (IPL) pentru acnee, cu un oarecare succes.

  Tratament pentru acnee cu IPL

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Tratament pentru acnee cu IPL

  Semnificaţie

   

  Acneea apare atunci cand glandele sebacee ale pielii produc prea mult ulei, în conformitate cu DAI. Deoarece uleiul contribuie la înfundarea porilor de la suprafața pielii, și oferă, de asemenea un mediu ideal pentru bacteriile Propionibacterium acnes (P. acnes) să crească necontrolat. Rezultatul se manifesta prin cosuri, puncte albe, puncte negre și inflamații. Tratamentele pentru acnee cu IPL tintesc si ucid P. acnes, și, de asemenea, pot micsora glandele sebacee, spune DAI.

   

  Functie

   

  Inainte de un tratament IPL pentru acnee, medicul probabil va aplica pacientului o crema anestezica pe zona care trebuie tratată. Dupa ce zona de tratament este amortita la atingere, medicul dermatolog sau tehnicianul va răspândi un gel rece peste zona, iar apoi va aseza o prisma de sticla pe piele. Lumina intensa va clipi prin prisma și pe piele. După tratament, pielea pacientului poate fi mai roz decât în ​​mod normal, dar acest efect se disipa rapid.

   

  Efecte

   

  Desi tehnologia IPL este relativ noua, cercetatorii care studiaza efectele sale asupra acneei spun că pare a fi sigură și eficientă, în conformitate cu DAI.   Studiile au concluzionat ca tehnica pare a oferi ajutor de durată lungă pentru acnee. Un alt studiu publicat  în revista "Chirurgie Dermatologică", a comparat terapia  IPL cu tratamentul cu peroxid de benzoil.  S-a constatat că IPL a fost mai eficient in tratarea anumitor tipuri de acnee și neteziea texturii pielii.

   

  Timp

  Pacienții cu acnee nu trebuie să se aștepte rezultate instantanee de la tratarea acneei cu IPL; DAI raportează că sunt necesare cel puțin trei tratamente, în general, înainte ca pacientul sa înceapa să vadă o îmbunătățire semnificativă. Dermatologii recomanda in general trei până la cinci tratamente, si de multe ori dau tratamente lunare. Odata ce pacientii finalizeaza o serie de tratamente IPL, se pot aștepta ca acneea lor să rămână în remisie timp de cel puțin șase luni, cu toate că multe dintre ele au rezultate chiar mai bune.

   

  Consideratii

   

  Tratamentul IPL poate fi costisitor. Asigurarile de sanatate il considera a fi experimental și nedovedit si cel mai probabil nu vor acoperi costurile. In plus, dermatologii recomanda de multe ori asocierea tratamentului IPL cu alte tratamente pentru acnee, cum ar fi antibiotice pe cale orală sau topică. Atunci cand este utilizat in mod corespunzator, tratamentul cu IPL poate fi util in a ajuta pacientii sa scape de acnee.

1 Articol(e)