Lucruri simple pentru eliminarea cicatricilor

Cicatrizarea este calea naturala a organismului de a vindeca o rana deschisa sau o taiatura. Creșterea de țesuturi noi și de colagen închide și sigileaza rana in timp ce curata celulele moarte ale pielii si sangele, formand o crusta.  Afla ce lucruri simple puteti face pentru eliminarea cicatricilor.

eliminarea cicatricilor

Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

Cicatricile se formeaza atunci cand ranile pătrund  mai profund in straturile mai adanci ale pielii (derm si hipoderm). Cicatricea - facuta din celule dure, fibroase numite fibroblasti - va fi diferita de restul pielii, deoarece a înlocuit-o în aparenta și calitate. Aceasta nu va fi capabila sa produca transpiratie sau par, iar aceasta va fi mai sensibila la daunele solare. Cicatricile sunt o parte naturala a procesului de vindecare. Deși nu sunt foarte dragute, ele pastreaza organele noastre pe interior.

 

Ce lucruri simple puteti face pentru eliminarea cicatricilor?

 

Ingrijirea cicatricilor

Ingrijirea timpurie  a ranilor poate reduce severitatea cicatricilor. Este mult mai dificil sa scăpati de cicatrici decât sa le preveniti- sau cel puțin sa limitati formarea lor. Mai întâi de toate, sa se păstreze rana curată și acoperită. Infecțiile duc la cicatrici mai severe. Bandajarea sau acoperirea va menține rana umeda. Acest fapt a fost demonstrat ca accelereaza vindecarea. Se lasa rana să se vindece complet inainte de inceperea tratamentului si pentru a evita crustele. Odata ce rana s-a vindecat, hidratează cicatricea în mod regulat. Cel mai important, protejati cicatricea de soare. Cicatricile au mai puțin pigment iar arsurile solare vor pune capăt vindecarii și vor face cicatricile mult mai vizibile, iar pagubele pot fi permanente (hiperpigmentarea).

 

Alimentatia sanatoasa

Mănâncă o mulțime de fructe și legume proaspete, reduceti caloriile, alimentele grase si carbohidratii greu de digerat. Cu cat ajutati organismul cu nutrienti și anti-oxidanti,  cu atat mai repede se va vindeca.

 

Exercitiile fizice

Fa niște exerciții fizice regulate, usoare. Dacă ați avut o intervenție chirurgicala, atunci întrebați chirurgul ce puteti faceti. Exercițiile ușoare regulate vor face inima sa pompeze sânge în corp, curațand toxinele si revigorand rana cu sânge nou, proaspat. Acest lucru va aduce o aprovizionare constantă de substanțe nutritive și oxigen care va permite tesutului sa se reconstruiasca mai eficient.

 

Plimbari in aer liber

Aveti nevoie de aer proaspat. Aveți nevoie de o buna aprovizionare constanta cu oxigen pentru zona afectata pentru a lupta impotriva infectiilor si pentru a vindeca cu succes rana. Unele surse spun ca pana la 70% din toxine sunt eliminate din organism prin plamani. Luând în consideratie acest lucru asigurati-va ca veti obține suficient oxigen în sistemul dumneavoastra.

 

Masajul

Masajul va poate ajuta sa scapati de noile cicatrici și sa preveniti acumularea de tesut cicatricial. Aceasta este una dintre cele mai bune moduri de a scapa de cicatricile produse de  intervenții chirurgicale sau accidente. Masarea cu creme hidratante va creste fluxul sanguin la cicatrice, ceea ce va accelera vindecarea, crește producția de colagen si asigura o distribuție uniformă a colagenului.

Hidratarea

Păstrați pielea hidratata, nu lasati coaja sa se usuce si nici nu o rupeti. Coaja va ramane atasata pentru a proteja rana in curs de vindecare. Va ramane pana cand rana se inchide, moment in care nu va exista nici un tesut de care coaja sa se ataseze. Coaja va cadea atunci când este gata, asa ca nu o rupeti si nu incercati sa o ajutati.

Bea multă apă proaspata, curata. Cafeaua, alcoolul și sucurile acidulate nu va ajuta. Un pahar de vin este declarat a fi bun pentru sanătate, doar unul pe zi. Ceaiul verde si ceaiul de plante are o multime de proprietati benefice si curative. Cu toate acestea, nimic nu este mai benefic decat o mulțime de apa proaspata, curata.

13531994_624778294338513_1340161774_n