lumina

 • Tratament pentru acnee cu IPL

  Cei mai mulți oameni în anii adolescentei sufera de cosuri.  Academia Americana de Dermatologie (AAD), spune  ca acneea vulgaris (termenul științific pentru boala) este cea mai frecventa boala de piele in Statele Unite. Acneea ușoară va disparea cu un regim bun de îngrijire a pielii și cu ajutorul unui produs topic, dar cei cu acnee moderata și severă ar putea avea nevoie de ceva ajutor suplimentar. Dermatologii folosesc din ce în ce mai mult tratamente cu lumină intens pulsată (IPL) pentru acnee, cu un oarecare succes.

  Tratament pentru acnee cu IPL

  Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

   

  Tratament pentru acnee cu IPL

  Semnificaţie

   

  Acneea apare atunci cand glandele sebacee ale pielii produc prea mult ulei, în conformitate cu DAI. Deoarece uleiul contribuie la înfundarea porilor de la suprafața pielii, și oferă, de asemenea un mediu ideal pentru bacteriile Propionibacterium acnes (P. acnes) să crească necontrolat. Rezultatul se manifesta prin cosuri, puncte albe, puncte negre și inflamații. Tratamentele pentru acnee cu IPL tintesc si ucid P. acnes, și, de asemenea, pot micsora glandele sebacee, spune DAI.

   

  Functie

   

  Inainte de un tratament IPL pentru acnee, medicul probabil va aplica pacientului o crema anestezica pe zona care trebuie tratată. Dupa ce zona de tratament este amortita la atingere, medicul dermatolog sau tehnicianul va răspândi un gel rece peste zona, iar apoi va aseza o prisma de sticla pe piele. Lumina intensa va clipi prin prisma și pe piele. După tratament, pielea pacientului poate fi mai roz decât în ​​mod normal, dar acest efect se disipa rapid.

   

  Efecte

   

  Desi tehnologia IPL este relativ noua, cercetatorii care studiaza efectele sale asupra acneei spun că pare a fi sigură și eficientă, în conformitate cu DAI.   Studiile au concluzionat ca tehnica pare a oferi ajutor de durată lungă pentru acnee. Un alt studiu publicat  în revista "Chirurgie Dermatologică", a comparat terapia  IPL cu tratamentul cu peroxid de benzoil.  S-a constatat că IPL a fost mai eficient in tratarea anumitor tipuri de acnee și neteziea texturii pielii.

   

  Timp

  Pacienții cu acnee nu trebuie să se aștepte rezultate instantanee de la tratarea acneei cu IPL; DAI raportează că sunt necesare cel puțin trei tratamente, în general, înainte ca pacientul sa înceapa să vadă o îmbunătățire semnificativă. Dermatologii recomanda in general trei până la cinci tratamente, si de multe ori dau tratamente lunare. Odata ce pacientii finalizeaza o serie de tratamente IPL, se pot aștepta ca acneea lor să rămână în remisie timp de cel puțin șase luni, cu toate că multe dintre ele au rezultate chiar mai bune.

   

  Consideratii

   

  Tratamentul IPL poate fi costisitor. Asigurarile de sanatate il considera a fi experimental și nedovedit si cel mai probabil nu vor acoperi costurile. In plus, dermatologii recomanda de multe ori asocierea tratamentului IPL cu alte tratamente pentru acnee, cum ar fi antibiotice pe cale orală sau topică. Atunci cand este utilizat in mod corespunzator, tratamentul cu IPL poate fi util in a ajuta pacientii sa scape de acnee.

 • Tratamente pentru psoriazis, cu lumina

  Psoriazisul apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată. Afla totul despre tratamente pentru psoriazis, cu lumina.

  Tratamente pentru psoriazis, cu lumina

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Oamenii s-au expus la soare pentru tratamentul psoriazisului si a altor boli de piele de la începutul istoriei. De la descoperirea luminii ultraviolete artificiale, medicii au valorificat, de asemenea, puterea luminii pentru tratarea bolilor de piele. În cazul în care nu au artrita psoriazică semnificativa, tratamentul cu lumina poate fi cu siguranță o opțiune bună de luat în considerare. Este în general sigură, eficientă și rentabilă în comparație cu multe alte optiuni de tratament pentru psoriazis.

  Multe tipuri de lumină au fost folosite de-a lungul anilor pentru tratarea psoriazisului.

  Cel mai frecvent tip folosit în prezent este în bandă îngustă de ultraviolete B (uneori numim bandă îngustă UVB). Este un cabinet in care medicul foloseste o aparatura pentru a va trata cu lumina (unitățile de origine sunt, de asemenea, disponibile; precum și in unități speciale concepute pentru a trata numai mâinile sau picioarele în cazul în care numai acele zone sunt afectate). Tratamentul este de obicei administrat de trei ori pe săptămână pentru a începe. Si apoi sedintele se comprima la o dată pe săptămână sau mai puțin, odată ce pacientul tinde spre vindecare.

  Secvența de tratament este simpla. Medicul determină dacă fototerapia este potrivita pentru tine și stabilește un protocol de tratament. La fiecare sesiune de tratament, va discuta despre ultimul tratament cu tehnicianul  pentru a vă asigura că nu a existat nicio arsura sau alte probleme. Pe baza acestei informații, el sau ea va introduce setările pentru tratament din acea zi.

  Pacientul intră apoi în camera de tratament, înlătură îmbrăcămintea  (organele genitale trebuie să rămână acoperite), pune ochelarii speciali pentru a proteja ochii și apoi paseste în aparat.

  Unii medici ii cer pacientului sa aplice o loțiune pe bază de vaselina pentru plăcile ce trebuie tratate, în scopul de a crește absorbția luminii. Durata tratamentului variază în funcție din cauza sau mai multor factori, inclusiv tratamentele anterioare, culoarea pielii și sensibilitatea pielii și poate dura de la mai puțin de un minut pana la 10 minute.

  Daca aveti simptome de psoriazis, nu exitati sa discutati cu medicul dumenavoastra despre acest tip de tratament pentru ca nu e costisitor absolut deloc si poate fi foarte eficient. Totusi, daca nu vi se potriveste, nu este neaparat o problema. Puteti trece la o alta forma de tratament, dar de obicei se poate depista din timp daca e potrivit genul acesta de tratament .

 • Tratamentul cu lumina pentru psoriazis

  Principalele riscuri ale tratamentului cu lumina pentru psoriazis sunt similare cu cele de a sta prea mult soare, cum ar fi arderea. Unele medicamente pot agrava această problemă.

  Tratamentul cu lumina pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazica.

  Principalele riscuri ale tratamentului cu lumina pentru psoriazis sunt similare cu cele de a sta prea mult soare, cum ar fi arderea.

  Unele medicamente pot agrava această problemă. De aceea este important să-i spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicamente noi doriti sa incepeti. Inclusiv daca sunt fara recomandare medicala sau prescrise. Ca și în cazul soarelui, utilizarea exagerata a tratamentului cu lumină pe parcursul multor ani, poate creste riscul de cancer de piele. Din acest motiv, este important să se acopere zonele care nu sunt tratate cu un prosop sau orice ar oferi protecție solară în timpul tratamentului. Si sa se aiba un control anual de piele cu un dermatolog specialist.

  Dispozitivele de protecție a ochilor sunt, de asemenea, importante pentru ca expunerea repetată fără acestea poate duce la leziuni oculare. Cei mai mulți oameni s-au tratat destul de bine cu acest tratament. Dar aproximativ 10% dintre persoanele cu psoriazis obțin, de fapt, o stare mai grava cu lumina ultravioleta naturală sau artificială. De aceea este important să existe un sistem de monitorizare a tratamentul dumneavoastră de medic. Totusi, trebuie sa aveti incredere in medicul dumneavoastra si in analiza acestuia. Pentru ca nu va va prescrie tratamentul cu lumina daca observa ca va fi daunator. Plus ca, in caz de va va dauna, tratamentul de acest gen poate fi oprit, ceea ce va duce la utilizarea altui tratament potrivit pentru dumneavoastra.

  Unii oameni se întreabă dacă expunerea la soare natural sau actiunea de a merge la un pat de bronzare este o alternativa la tratamentul cu lumină în cabinetul medicului.

  Cu toate că ambele pot ajuta unele persoane, lumina soarele sau solarul  sunt, cu singuranta, mai puțin eficiente și mai periculoase decât tratamentul cu medicul dumneavoastră.

  Se intampla in acest fel deoarece mașinile UVB de bandă îngustă sunt calibrate doar cu lungimea de undă a luminii. Ajută cel mai bine psoriazis, care sa permita o ameliorare cu mai puțină lumină utilizată. Lumina soarelui si paturile de bronzare sunt, de asemenea, mult mai dificil de a fi monitorizate pentru a indica o doză exactă de lumină. Ceea ce poate duce la mai multe arsuri și mai puțina îmbunătățire. Fundatia Nationala a Psoriazisul, impreuna cu Departamentul de Sanatate si Servicii Umane și Organizația Mondială a Sănătății, descurajează utilizarea de paturi de bronzare.

 • Lumina ultravioletă pentru tratamentul psoriazisului

  Folosind lumina UV este, probabil, una dintre cele mai sigure și mai vechi modalități pentru tratamentul psoriazisului.

  Lumina ultravioletă pentru tratamentul psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriasis vulgaris este uneori debilitant, cu tulburări cronice, inflamatorii, cu mai multe căi de patogeneza care pot fi asociate cu metabolice si boli cardiovasculare. Acest articol își propune să fie o revizuire cuprinzătoare, bazată pe literatura de epidemiologie, factorii genetici, diagnosticul clinic, tratamente si farmacologie pentru psoriazis. Nivelurile de probe și recomandări au fost făcute conform puterii recomandărilor de taxonomie.

  Psoriazisul este o boala cronica inflamatorie care afecteaza pana la 5% din populația lumii. Estimările actuale au pus prevalenta psoriazisului la pana la 7,5 milioane de cazuri in Statele Unite. Este mai frecvent la albi și cei care trăiesc mai departe de ecuator. Este la fel de frecvent la barbati cat si la femei. Psoriazisul este mai frecvent cu anumite subtipuri (HLA) de antigen leucocitar uman, dar acestea nu pot fi distinse histologic sau clinic și nu există nici o diferență evidentă în răspunsul la terapie. Psoriazisul poate fi, în general, împărțit în 2 tipuri:. Tipul 1 de psoriazis prezinta un istoric familial puternic pentru boala, demonstrează o asociere cu HLA-CW6. De obicei se prezintă înainte de 40 de ani. Tipul 2 nu este familial în prezentare, nu are nici o asociere cu HLA-CW6, și, de obicei, se prezintă după 40 de ani.

  Lumina ultravioletă

  Folosind lumina UV este, probabil, una dintre cele mai sigure și mai vechi modalități pentru tratamentul psoriazisului.

  Din punct de vedere istoric, combinația de săruri marine moarte, care sunt bogate în mediatori antiinflamatori, cu iradiere, numite helioterapia, a fost și este util pentru tratamentul multor pielii și bolilor reumatice. În general, lumina UV acționează prin scăderea proliferării keratinocit și are proprietăți anti-inflamatorii.

  Ca o anecdotă, recomandarea pentru pacienții cu psoriazis care utilizează lumină naturală ar trebui să încerce să realizeze doar 5 până la 10 minute petrecute neprotejat în mijlocul zilei de 3 ori pe săptămână. Unii PCPs care văd un număr mare de cazuri pot deține un pat de lumină. Sau de a trimite pacienti la un centru de terapie cu lumină pe bază de spital. Terapia cu lumină UV poate fi utilizata în combinație cu anumite sistemice (de exemplu, metotrexat și acitretin). De asemenea și medicamente topice (de exemplu, steroizi topici sau calcipotrien).

  Cu toate acestea, momentul aplicării de steroizi topici și scăderea progresivă a dozei de terapie UV, pentru a evita arderea sunt factorii de luat în considerare.

  Consensul actual este că lumina UVB de bandă îngustă este mai bună decât lumina UVB de bandă largă. Este considerată prima linie de tratament pentru psoriazis în plăci extins. Mai ales în cazul în care plăcile sunt subțiri, iar pacientul este tânăr. Terapia UV este de asemenea eficienta pentru psoriazisul de pe palme și pe tălpile picioarelor sau psoriazis gutat.

  Desi tratamentele variaza, dozele de tratament cu UV, în general, se administrează de 3 ori pe săptămână, timp de cel puțin 3 luni. Psoralenul plus UVA este util pentru psoriazisul mâinilor și picioarelor. In cazul în care lumina UVB de bandă îngustă eșuează sau pentru plăci care sunt prea groase pentru lumina să pătrundă. Riscurile de utilizare UV sunt de ardere și riscul de cancer de piele. Dar acestea sunt mai frecvente cu utilizarea psoralenului plus UVA, astfel încât rutina completa a pielii este recomandata.

 • Tratamentul cu bronzare, pentru psoriazis

  Tratamentul cu bronzare. În cazul în care nu aveți acces la terapia standard de lumina, medicul va poate recomanda vizitarea unui salon de bronzare ca tratament paliativ sau un ultim efort pentru psoriazis, raporteaza Fundatia Nationala a Psoriazisului.

  Tratamentul cu bronzare, pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune cronică declanșată de accelerații anormale în ciclul de viață al pielii afectate. Aceste accelerații creează o acumulare de celule moarte ale pielii și pentru a promova formarea de solzi grosi și pete roșii. Acestea pot provoca mancarimi sau dureri semnificative. În unele cazuri, lumina folosită în paturile de bronzare pot usura simptomele psoriazisului. Cu toate acestea, riscurile de tabacire depasesc cu mult orice rapeluri în ameliorarea psoriazisului.

  Terapia cu lumină

  Terapia de lumină care utilizează energia din ultraviolete B sau UVB, este un tratament eficient pentru simptomele psoriazisului. UVB atinge efectele sale prin penetrarea suprafeței pielii și încetinirea creșterii celulelor afectate de schimbarile legate de psoriazis. În funcție de circumstanțele personale, puteți primi tratamente UVB în condiții controlate, în cabinetul unui medic. Este disponibil si la domiciliu, în conformitate cu ghidurile de tratament explicite unui medic. În unele cazuri, puteți utiliza dispozitive concepute pentru a produce lumina UVB. In altele, puteți utiliza doze specifice de lumina solară, care conțin energie UVB.

  Tratamentul cu bronzare

  În cazul în care nu aveți acces la terapia standard de lumina, medicul va poate recomanda vizitarea unui salon de bronzare ca tratament paliativ sau un ultim efort pentru psoriazis, raporteaza Fundatia Nationala a Psoriazisului. Cu toate acestea, paturile de bronzare comerciale produc doar o cantitate mică de energie UVB, amestecate cu cantități mult mai mari de o formă separată de energie ultraviolete numite ultraviolete A, sau UVA. Comparativ cu UVB, UVA ofera beneficii inferioare pentru tratamentul simptomelor psoriazisului.

  Riscurile de bronzare

  Daca aveti 35 de ani sau mai puțin, utilizarea de paturi de bronzare poate creste riscul pentru dezvoltarea cancerului de piele. Poate pune viața în pericol cu aproximativ 75 la suta, conform Academiei Americane de Dermatologie, sau DAI. In plus, energia din aceste surse poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Din cauza riscurilor ridicate, Fundatia Nationala a Psoriazisului nu incurajeaza bronzarea ca un tratament pentru psoriazis. În afara contextului psoriazisului, Food and Drug Administration si Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor  descurajează utilizarea paturilor de bronzare.

  Opțiuni suplimentare

  In plus fata de tratamentele traditionale UVB si lumina soarelui, exista mai multe terapii suplimentare pe baza de lumină pentru psoriazis. In tratamentul UVB de bandă îngustă, medicii folosesc o parte mai mică a spectrului UVB pentru a obține rezultate mai eficiente de tratament. In tratamentul cu laser excimer, medicii concentreaza lungimi de undă chiar mai înguste de lumina UVB la pielea afectata de psoriazis. Se creeaza o reducere directionata in inflamatie si celule anormale la nivelul pielii. În fotochimioterapie, de asemenea, cunoscuta sub numele de PUVA, medicii folosesc un medicament numit psoralen pentru a crește eficiența luminii din spectrul UVA. Medicul dumneavoastră poate recurge la PUVA în cazul psoriazisului este deosebit de grav.

5 Articol(e)