Optiuni de tratament pentru cicatrici de acnee nodulara

Aproximativ 40 -50  de milioane de adolescenti si adulti sufera de acnee in fiecare an, ceea ce face acneea cea mai comuna boala de piele in Statele Unite, conform Academiei Americane de Dermatologie, sau DAI. Cele mai multe cazuri nu vor fi severe, iar multi vor raspunde la tratamente eliberate fara prescriptie medicala. Dar, acneea nodulara, una dintre cele mai severe forme ale bolii, de multe ori nu provoaca cicatrici. Cu toate ca aceste cicatricile pot fi dificil de tratat, dermatologii au o serie de optiuni de tratament pentru cicatricile  acneei nodulare.

cicatrici acnee

Va recomandam Gelul tratament natural pentru cicatrici- Pentru produs dati click aici

Cauzele acneei nodulare

 

Acneea nodulara rezulta dintr-o combinație de cauze, potrivit MayoClinic.com. Hormonii fluctuanti, frecventi la adolescenti si la femei, suprastimuleaza glandele sebacee situate sub piele. Glandele sebacee produc apoi prea mult ulei, cunoscut sub numele de sebum, si blocheaza porii, oferind bacteriilor cauzatoare de acnee solul de reproducere ideal. Atunci când secrețiile pielii se acumuleaza adanc in foliculii de par, nodulii durerosi se formeaza. Acesti noduli, care dau numele acneei nodulare, se simt ca bulgări mari solizi, sub piele.

 

Formarea cicatricilor

Atunci când  acneea nodulara severă se vindeca, leziunile probabil vor lasa cicatrici, in functie de DAI. Cicatricile sub forma de depreziuni pot fi profunde, apar cel mai frecvent. Cicatricile rezulta atunci când   pielea se vindecă, dar lasă tesutului o cicatrice si o gaura in piele. Nodulii mari sau abcesele pot lăsa gropi adanci în piele. Cicatricile acneei  proeminente  sunt mai puțin frecvente, dar, de asemenea, pot să apară după acneea nodulara. Aceste cicatrici, numite chisturi, rezulta atunci cand ulcere profunde se formeaza sub noduli. Chisturile  arata ca niste cresteri sau umflaturi neregulate pe piele, și se pot extinde dincolo de granița nodulului original.

 

Opțiunile de tratament pentru acnee

 

Persoanele care sufera de acnee nodulara cu cicatrici severe au mai multe optiuni de tratament, in functie de DAI.  Tratamentul cu laser literalmente elimina stratul superior al pielii cu un fascicul de laser, cauzând pielea noua cu cicatrici mai puțin adânci să crească. Unii dermatologi folosesc, de asemenea, dermabraziune  si peeling-uri chimice puternice, ambele îndepărtează stratul superior al pielii, pentru a trata cicatricile acneei nodulare.

 

Mai multe opțiuni de tratament

 

Cicatricile proeminente de la acneea nodulare, care ar putea fi dureroase sau care produc mâncărime, pot fi dificil de tratat, în conformitate cu DAI. O serie de injecții cu corticosteroizi de multe ori pot aplatiza cicatricile ridicate și le pot face mai puțin incomode. De asemenea, medicul dermatolog poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a elimina cicatricile acneice ridicate, mai ales în cazul în care acestea nu răspund la preparate injectabile.

 

Avertismente

 

Tratarea cicatricilor  de la acneea nodulara va lua mult timp, avertizează DAI. În plus, în caz ca cicatricile sunt severe, este puțin probabil ca pielea sa arate la fel cum a făcut-o înainte de a avea acnee. Dupa prima consultație, medicul dermatolog va recomanda probabil o combinatie de mai multe tratamente pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

13531994_624778294338513_1340161774_n