Paduchii sunt usor transmisi de la un copil la alt copil?

Paduchii sunt usor transmisi de la un copil la alt copil? Afla raspunsul citind urmatorul articol.

Paduchii sunt usor transmisi de la un copil la alt copil

Va recomandam cel mai eficient tratament pentru paduchi si lindini (oaule lor) - Pentru produs si mai multe informatii Click AICI.

Inceputul anului școlar aduce în mod inevitabil o multime de note bune și buletine informative. Excursii, meniuri, cantină, uniforme ... și păduchi de cap. Este suficient pentru a verifica scalpul oricarui copil. Și, datele australiane arată că, în orice școală primară, aproximativ un sfert din toți elevii sunt susceptibili de a avea păduchi de cap, care provoaca mancarimi. Dar mesajul de la experți este de a opri raspandirea.

„Păduchii de cap prezintă un risc foarte mic pentru sănătatea umană," spune Dr. Cameron Webb, entomolog medical la Universitatea din Sydney. "Ei nu transmit o boala si iritarea cauzata de mușcarea lor este destul de rara." Dr. Webb spune ca cele mai mari probleme cauzate de păduchi sunt anxietatea și neliniștea mintală resimțite de îngrijitori, precum și potențialul tratament in exces ce poate provoca daune.

Deci, în loc de a încărca cele mai scumpe tratamente pentru păduchi și sa pierdem o zi punand lenjeria intr-un ciclu de apa fierbinte, haideti sa vedem care este adevarul din spatele unor mituri legate de paduchi.

Paduchii sunt usor transmisi de la un copil la alt copil

Dr. Webb spune ca cea mai mare concepție greșită legata de păduchii de cap este modul în care acestia sunt transmisi. "Ei nu pot sari, ei nu pot zbura, ei sunt de fapt insecte foarte fragile, odată ce sunt luate de pe firele de păr", explică el. Singurul mijloc de transmitere este prin contactul direct cap-la-cap, în cazul în care păduchi se leagăna „ca si cum ar fi Tarzan", dintr-un fir de păr la altul. Cercetările au constatat că păduchii nu supraviețuiesc în pălării sau căști de protecție, și nu există nici un risc de transmisie prin jucării, mobilier sau covoare. Este cu toate acestea bine pentru a evita perii de păr în cazul în care există ouă atașate de firele de păr, dar Dr. Webb spune ca nu este absolut necesar să se curete paturi sau dulapuri.

Părul murdar atrage păduchii de cap

Păduchii de cap nu fac discriminari intre noi, oamenii. Curat, murdar, ondulat, drept, negru, blond - ei nu fac discriminări. Toate școlile, indiferent de datele demografice, vor avea copii cu păduchi. Unele studii au aratat rate mai mari de păduchi cap în părul lung. Dar acest lucru nu este bătut în cuie. Dr. Webb spune ca păduchii sunt mai susceptibili de a circula în lunile mai calde, dar focarele pot sa apara si in timpul iernii, mai ales ca vremea rece poate încuraja un contact mai strâns. Dar mesajul-cheie este că, având în păduchi nu reflectă igiena proastă, deci nu e nimic de care să iți fie rușine.