Parul gras si aparitia acneei

Foarte puțini adolescenți scapa de o lupta cu cosurile, iar unii adulți sufera si ei. National Institutes of Health raporteaza ca trei din patru adolescenti sufera de cosuri. Acneea nu este legată direct de pielea murdara, dar poate fi afectata de aspecte legate de igiena personala. Persoanele care au parul gras, din cauza șamponarii rare, cresc riscul de a suferi de acnee.

Parul gras si aparitia acneei

Va recomandam cel mai eficient si recomandat tratament natural pentru Acnee, Cosuri. Puncte negre si Puncte albe - Pentru produse dati click aici

 

Parul gras si aparitia acneei

Cauze

Acneea este strans legata de productia de ulei. Un ulei natural numit sebum, produs de glandele din piele, se amesteca cu celulele vechi ale pielii si blocheaza porii, explica CNN Health. Acest lucru duce  cosuri. Produsele alimentare uleioase nu provoacă acnee, potrivit site-ului CNN Health, dar uleiurile de la machiaj si parul murdar pot agrava acneea.

Tratament

 

Cremele și loțiunile pot fi folosite pentru tratarea erupțiilor cauzate de parul gras. Academia Americana de Dermatologie explica faptul ca peroxidul de benzoil si acidul salicilic sunt două dintre cele mai populare ingrediente de tratament. Acestea funcționează suficient de bine pentru majoritatea persoanelor care suferă de acnee. Dermatologii pot prescrie produse topice mai puternice sau niste medicamente orale pentru cazurile în care nu au raspuns.

 

Prevenire

 

Acneea poate fi prevenită prin spălarea părului frecvent și menținerea lui departe de fata. National Institutes of Health recomandă evitarea palăriilor strânse și benzilor de cap, deoarece acestea pot provoca transpirație. Si acest lucru creste riscul de aparitie a cosurilor. Nu utilizați produse pentru păr gras, deoarece acestea pot exacerba acnee, avertizeaza National Institutes of Sanatate.

Consideraţii

 

Unii oameni au parul gras chiar și atunci când acesta este spălat zilnic. Acei oameni ar trebui sa treaca la o coafura scurta pentru a pastra parul departe de fata.

 

Avertizare

Cei care  dezvolta erupții din cauza parului gras nu ar trebui sa isi exfolieze fata. CNN Health avertizeaza ca spalarea este rea pentru acnee, deoarece exista produse de curățare dure. Fața trebuie spălată doar de două ori pe zi cu o lotiune de curatare usoara. Spalarea corecta a fetei, combinata cu șamponarea zilnica  va ajuta sa preveniti erupțiile.