paturi de bronzare

 • Tratamentul cu lumina pentru psoriazis

  Principalele riscuri ale tratamentului cu lumina pentru psoriazis sunt similare cu cele de a sta prea mult soare, cum ar fi arderea. Unele medicamente pot agrava această problemă.

  Tratamentul cu lumina pentru psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică). Aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazica.

  Principalele riscuri ale tratamentului cu lumina pentru psoriazis sunt similare cu cele de a sta prea mult soare, cum ar fi arderea.

  Unele medicamente pot agrava această problemă. De aceea este important să-i spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicamente noi doriti sa incepeti. Inclusiv daca sunt fara recomandare medicala sau prescrise. Ca și în cazul soarelui, utilizarea exagerata a tratamentului cu lumină pe parcursul multor ani, poate creste riscul de cancer de piele. Din acest motiv, este important să se acopere zonele care nu sunt tratate cu un prosop sau orice ar oferi protecție solară în timpul tratamentului. Si sa se aiba un control anual de piele cu un dermatolog specialist.

  Dispozitivele de protecție a ochilor sunt, de asemenea, importante pentru ca expunerea repetată fără acestea poate duce la leziuni oculare. Cei mai mulți oameni s-au tratat destul de bine cu acest tratament. Dar aproximativ 10% dintre persoanele cu psoriazis obțin, de fapt, o stare mai grava cu lumina ultravioleta naturală sau artificială. De aceea este important să existe un sistem de monitorizare a tratamentul dumneavoastră de medic. Totusi, trebuie sa aveti incredere in medicul dumneavoastra si in analiza acestuia. Pentru ca nu va va prescrie tratamentul cu lumina daca observa ca va fi daunator. Plus ca, in caz de va va dauna, tratamentul de acest gen poate fi oprit, ceea ce va duce la utilizarea altui tratament potrivit pentru dumneavoastra.

  Unii oameni se întreabă dacă expunerea la soare natural sau actiunea de a merge la un pat de bronzare este o alternativa la tratamentul cu lumină în cabinetul medicului.

  Cu toate că ambele pot ajuta unele persoane, lumina soarele sau solarul  sunt, cu singuranta, mai puțin eficiente și mai periculoase decât tratamentul cu medicul dumneavoastră.

  Se intampla in acest fel deoarece mașinile UVB de bandă îngustă sunt calibrate doar cu lungimea de undă a luminii. Ajută cel mai bine psoriazis, care sa permita o ameliorare cu mai puțină lumină utilizată. Lumina soarelui si paturile de bronzare sunt, de asemenea, mult mai dificil de a fi monitorizate pentru a indica o doză exactă de lumină. Ceea ce poate duce la mai multe arsuri și mai puțina îmbunătățire. Fundatia Nationala a Psoriazisul, impreuna cu Departamentul de Sanatate si Servicii Umane și Organizația Mondială a Sănătății, descurajează utilizarea de paturi de bronzare.

 • Paturile de bronzare ar putea fi de ajutor in tratarea psoriazisului

  Unii cercetători sugerează că paturile de bronzare de interior pot ajuta psoriazisul. Un studiu a ajuns la concluzia că paturile de bronzare de interior pot fi utile în tratarea afecțiunilor dermatologice.

  Paturile de bronzare ar putea fi de ajutor in tratarea psoriazisului

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Ați putea lua în considerare diferite opțiuni de tratament pentru psoriazis. O opțiune este terapia cu lumină. Terapia cu lumină supravegheată de medic este o metodă de tratament sprijinita de medici. O altă opțiune de tratament este folosind un pat de bronzare de interior pe cont propriu. Majoritatea medicilor nu recomanda utilizarea paturilor de bronzare de interior din cauza efectelor lor secundare grave.

  Ce este psoriazisul?

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii cauzată de sistemul imunitar. Sistemul imunitar ataca celulele pielii si le provoaca sa predea mai repede decât în mod normal. La persoanele fara psoriazis, cifra de celule de piele dureaza cateva saptamani. La persoanele cu psoriazis, acest proces se întâmplă pe parcursul a câteva zile. Această cifră rapidă face sa apara pete de piele ridicate, de culoare roșie.

  Psoriazisul poate fi gestionat, dar nu este curabil. Mai mult de 7,5 milioane de persoane din Statele Unite au psoriazis. Este frecvent diagnosticat cu varste cuprinse intre 15 și 30 de ani. Există mai multe tipuri de psoriazis, inclusiv:

  • Psoriazis în plăci

  Acest tip provoaca umflaturi rosii sau solzi argintii pe suprafața pielii. Este cea mai comuna forma de psoriazis. Aproximativ 80 la suta din persoanele cu psoriazis au psoriazis în plăci.

  • Psoriazis gutat

  Această formă provoacă leziuni mici, punctiforme să apară pe corp. Copii și adulții tineri obțin cel mai adesea această formă. Aceasta afecteaza circa 10 la suta din persoanele cu psoriazis.

  • Psoriazis eritrodermic

  Aceasta este forma cea mai severa de psoriazis. Se pare ca exista o erupție roșie pe tot corpul. Ea se poate dezvolta ca psoriazis necontrolat sau negestionat în plăci. Aproximativ 3 la suta din persoanele cu psoriazis dezvolta acest tip.

  Ce stii despre paturile de bronzare?

  Este posibil să te întrebi dacă paturile de bronzare de interior pot trata psoriazisul. Acest lucru a fost un subiect de discuție în rândul comunității de psoriazis. Cu toate acestea, beneficiile paturilor de bronzare nu sunt clare. Această practică este descurajată în mod activ de mai multe grupuri medicale, deoarece poarta un risc crescut de cancer de piele.

  Fundatia Nationala a psoriazisului descurajează utilizarea de paturi de bronzare de interior pentru o varietate de motive. Una dintre ele este faptul că, în general, paturile de bronzare emit mai multa lumina UVA decat lumina UVB. Lumina UVA fără medicație, cum ar fi psoralen, este relativ ineficienta în tratarea psoriazisului.

  Cu toate acestea, unii cercetători sugerează că paturile de bronzare de interior pot ajuta psoriazisul. Un studiu a ajuns la concluzia că paturile de bronzare de interior pot fi utile în tratarea afecțiunilor dermatologice pentru cei care sunt în imposibilitatea de a avea acces la terapia cu lumină prescrisa și administrata de către un medic. Studiul incurajeaza medicii sa ofere linii directoare pentru această practică, deoarece mulți oameni il încearca oricum.

  Vorbeste cu medicul tău

  Terapia cu lumina este o metoda buna pentru tratarea psoriazisului, dar aceasta nu este singura opțiune. Ar trebui sa lucrezi cu medicul dumneavoastră pentru a determina cel mai bun curs de actiune pentru tratarea psoriazisului. Împreună, vă puteți dezvolta un plan de tratament care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de stil de viață. Dacă vă gândiți la bronzarea de interior, discutați cu medicul dumneavoastră despre riscuri.

2 Articol(e)