piele crapata

 • Produse pentru piele care contin parabeni (conservanti)

  Fundația “David Suzuki” raportează că 75 până la 90 la suta din produsele cosmetice pot conține parabeni. Parabenii sunt utilizati în mod obișnuit pe post de conservanti și penetrează ușor pielea. Comisia Europeană privind tulburările endocrine enumeră parabeni ca substanță de categoria 1, dovediti a fi  disruptori endocrini. Parabenii au fost detectati, de asemenea, în tumorile de cancer de san, ceea ce sugereaza o legatura intre ei si cancer. Parabenii apar prin următoarele denumiri comerciale: metilparaben, butilparaben, propilparaben, isobutylparaben, etilparaben, polyparaben și isobutylparaben.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Dacă aț presupus că orice crema hidratanta, demachiant, șampon sau machiaj  pe care îl cumperi de la farmacie sau supermarket este sigur de utilizat, presupui prea mult. Și dacă crezi că produsele etichetate "hipoalergenice" sau "naturale" sunt mai bune decât alte produse, gandeste-te din nou: Nu există în prezent  standarde federale sau definiții" pentru fiecare etichetă.

   

  Produsele hidratante faciale

  Parabenii sunt adăugati la creme hidratante faciale și cosmeticele pe post de conservanti.  Folositi pentru a hidrata pielea fetei, aceste creme hidratante sunt folosite de femei de toate vârstele. De fapt, editorul de la SkinBio.com recomanda să folosiți creme hidratante faciale pentru a încetini pierderea de umiditate din piele. Hidratantii lucreaza prin crearea unei bariere impermeabile pe fața care conferă pielii un aspect rotofei și plin.

   

  Creme anti-îmbătrânire

  Cremele anti-imbatranire sunt folosite pentru a minimiza ridurile si definitiveaza pielea fetei. Asociația Food and Drug Administration clasifică cremele anti-îmbătrânire ca produse cosmetice, și nu verifică aceste produse pentru eficiență. Parabenii sunt de multe ori în lista de ingrediente pentru creme anti-îmbătrânire, deoarece acestia sunt  conservanti cosmetici comuni. Creme anti-îmbătrânire sunt de obicei folosite o dată sau de două ori pe zi și pot provoca reacții adverse, cum ar fi erupții cutanate, iritații ale pielii sau roșeață.

   

  Fondurile de ten cu parabeni

  Fondurile de ten sunt utilizate pe fata pentru a masca petele și pentru a face fața să pară netede în textura și culoare. Fondul de ten lichid și sub formă de pulbere conține adesea unul sau mai multe tipuri de parabeni pe post de conservanți pentru a permite produsului să aibă o viață mai lungă de depozitare. Tipurile de fond de ten includ: o formă lichidă, sub formă de pulbere în vrac și sub formă de pulbere compactă.

   

  Produse parfumate

  Nu foarte cunoscute de către consumatori, parfumurile conțin adesea parabeni. Producătorii nu sunt obligati sa eticheteze ingredientele într-un parfum, din moment ce rețetele de parfum sunt considerate secrete comerciale. Etichetele trebuie să conțină cuvântul "parfum", dar nu și detaliile cu privire la ce conține acel parfum.

   

  Alergia la conservanti

  Producătorii adesea adauga in mărfurile perisabile substanțe chimice de conservare, cum ar fi benzoat de sodiu. Multe alergii alimentare rezultă dintr-o reacție la aceste produse chimice. Urticaria, eczema, greața și vărsături, și un gust metalic sunt simptome tipice ale unei alergii alimentare.

  Produsele cosmetice conțin, de asemenea, conservanți pentru a prelungi viata lor pe raft. Persoanele alergice prezintă simptome de la contactul cu pielea, cum ar fi o erupție sau umflături. Un studiu publicat in Danemarca în februarie 2010, în revista "Dermatita de contact" prezinta dovezi ca alergiile la conservanti au crescut de-a lungul anilor deoarece companiile au introdus noi substanțe chimice în produsele lor.

 • Conservantii si alergiile de contact

  Cele mai multe produse cosmetice și produse industriale conțin conservanți. Acestea provoacă ocazional alergiile de contact. Conservanții pot fi numite biocide și dezinfectanti. Acestea sunt substanțe chimice care inhiba dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Ce sunt conservanții?

  Conservanții pot fi numite biocide și dezinfectanti. Acestea sunt substanțe chimice care inhiba dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor. Acestea au fost folosite din 1930 pentru a impiedica bunurile de uz casnic, textile, produsele de îngrijire personală și medicamentele de a deveni mucegăite sau de la a se descompune.

  Cele mai importante clase de conservanți sunt parabenii, formaldehida și izotiazolinone, inclusiv Methylisothiazolinone. Acestea toate pot provoca dermatita la unele persoane sensibile.

  În multe țări, reglementările limitează concentrația de conservanți și necesită conservanți care urmează să fie listati pe ambalaj. În Noua Zeelandă, fiecare medicament care conține un antiseptic sau conservant trebuie să fie etichetat cu o declarație privind natura și cantitatea.

  Cu cât este mai mare concentrația de conservanti, cu atat este mai probabil ca unii oameni vor dezvolta alergie de contact la acesta.

  Cum  se prezinta o alergie contact la conservanti?

  Alergia la conservanti este mai frecventa la femei decât la bărbați. Aceasta duce la dermatita în zonele expuse la substanța chimică responsabilă. De exemplu, un conservant într-un șampon pentru păr poate provoca o erupție pe gât; un conservantii într-un material textil pot duce la dermatite unde imbracamintea atinge pielea; și unul într-o cremă are ca rezultat dermatita ori de câte ori a fost aplicat.

  Pielea afectată poate deveni roșie, umflată și cu bășici (dermatită acută) sau uscată, îngroșata și cu senzația intensa de mâncărime (dermatită cronică). Dermatita poate să apară intermitent sau continuu. Poate fi dificil să se distingă dermatita alergică de contact la conservanti de la dermatita iritanta de contact (de exemplu, locul de muncă umed) sau dermatita constitutionala (de exemplu, dermatită atopică).

  Alergia la conservanti de multe ori se prezinta ca dermatita de mana, incluzând dermatita ocupațională - de exemplu, în saloane de coafură, care utilizează multe produse diferite care conțin conservanți.

  Oamenii care sunt alergici la un singur tip de conservant pot fi capabili de a utiliza în condiții de siguranță produsele care conțin agenți alternativi. Cu toate acestea, pot să apară reacții încrucișate, în special în cadrul aceleiași grupe chimice.

  Informații suplimentare despre conservanți

  Acestia pot fi:

  1. clorură de benzalconiu
  2. clioquinolul
  3. etilendiamina
  4. Euxyl K400
  5. formaldehida
  6. Imidazolidinyl uree
  7. Iod
  8. izopropinil butilcarbamat
  9. mix izotiazolinonă
  10. Methylisothiazolinone
  11. Methyldibromoglutaronitrile
  12. parabeni
  13. Cuaternium-15
  14. tiomersal

  Alte reacții la produse de îngrijire personală

  Reacțiile la cosmetice, parafarmaceutice și medicamentele topice pot fi, de asemenea, din cauza pielii sensibile, dermatita iritanta de contact, si dermatita alergică de contact la alte componente, cum ar fi arome, antioxidanți, stabilizatori și așa mai departe.

  Conservanții în produsele alimentare

  Conservanții naturali și artificiali sunt adăugati in multe alimente pentru a prelungi durata de depozitare și să nu se strice (aditivi alimentari). Cu toate ca majoritatea persoanelor cu alergii de contact de la agenți de conservare pot mânca în condiții de siguranță alimente care conțin conservanți, există excepții.

  Cei mai frecventi conservanți din produsele alimentare care provoacă reacții adverse sunt sulfiți, benzoații și antioxidanți. Ei pot face acest lucru prin intermediul unor mecanisme iritante și alergice.

  Sulfiții

  Sulfitii includ dioxidul de sulf, sulfit de sodiu, bisulfit de sodiu, bisulfit de potasiu și metasulfit de potasiu. Cel mai adesea ele sunt folosite în formă lichidă în băuturile reci, inclusiv sucuri de fructe și vin sau pulverizate pe alimente. Ele sunt folosite ca solide pentru a conserva carnea afumată și prelucrata, fructe uscate și salate. Ele pot provoca urticarie.

  Benzoați

  Acidul benzoic, benzoatul de sodiu și parabenii sunt adăugati la produsele alimentare și băuturi, dar, de asemenea, apar in mod natural in prune, scorțișoară, ceai și fructe de pădure. Acestea pot provoca urticarie, angioedem și astm.

  Antioxidanți

  Antioxidanții fenolici sintetici, cum ar fi hidroxianisol butilat (BHA) și hidroxitoluen butilat (BHT) sunt folositi pentru a preveni grăsimile și uleiurile de la râncezire atunci când sunt expuse la aer. Ele pot provoca astm, rinită și urticarie.

 • Eruptii cutanate alergice. Dermatita

  De obicei, oamenii scarpina erupțiile cutanate în speranța că vor disparea pe cont propriu. Singura problema este ca cele mai multe erupții cutanate sunt intensificate și răspândite prin scarpinarea lor. Prin urmare, scarpinarea unei erupții alergice doar face  pielea mai rea.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Cum pot lupta cu o eruptie alergica?

  Primul lucru pe care trebuie să faceți este să aflati la ce anume sunteți alergic și eliminați declansatorul din mediul dumneavoastră. Acest lucru poate sau nu poate fi ușor.

  În cazul în care sunteți în imposibilitatea de a afla ce cauzează erupțiile cutanate, ai putea trata simptomatic prin luarea de măsuri suplimentare de precauție atunci cand pielea vine în contact cu anumite substante.

  Cauze posibile ale erupțiilor cutanate alergice ar putea fi:

  * Detergentul

  * Produse chimice

  * Crema de maini

  * Cremă de față

  * Pudra

  * Muscaturi de insecte

  * Intepaturi

  * Săpun

  * Îmbrăcămintea

  Un medic ar putea cunoaște cauza

  Ai putea consulta un medic care v-ar supune la rândul său, la un set de teste cutanate care ar indica dacă nu ar determina ce cauzeaza exact problema ta. De îndată ce  aflati ce cauzează erupțiile cutanate alergice si apoi ar trebui să eliminați alergenul din jur  deoarece acest lucru ar asigura că erupția alergică ar dispărea.

  Ce poate ușura mâncărimea?

  In cazul in care nu se poate identifica ceea ce cauzeaza alergia ați putea să urmați câteva reguli generale care ar atenua suferința. Menține pielea bine hidratata, în cazul în care nu se pot folosi produse cosmetice de teama de reacției, ai putea instala un umidificator in casa ta, care ar împiedica pielea de la uscare. Utilizați numai produse de curățare fără săpun pentru spălat și purtați mănuși de protecție atunci când faceti curat mai ales atunci când se spală hainele sau vasele.

   

  Până când vei afla ce provoacă erupțiile cutanate alergice stai departe de toate tipurile de:

  * Produse cosmetice

  * Deodorante

  * Spray-uri

  * Haine noi

  Se spală toate paturile in apa fierbinte si ce nu pot fi spălat trebuie să fie bine aerisit  în soare. De asemenea, trebuie să stai departe de lână, bijuterii de argint (și, uneori, chiar de aur), blană reală sau sintetică, și așa mai departe.

  Tratamentul erupțiilor cutanate alergice pot varia de la o persoană la alta; Cu toate acestea, utilizarea de crema de hidrocortizon a fost benefică în majoritatea alergiilor cutanate, care din fericire pot fi cumpărate fara prescriptie. Veți afla că această cremă poate controla mancarimea într-o foarte mare măsură. O planta de aloe naturala poate fi, de asemenea, foarte eficienta în ameliorarea mancarimii constante.

  Există și alte produse naturale, pe care le-ai putea folosi, dar cea mai bună opțiune ar fi să se consulti medicul dermatolog daca observi ca problema pielii ramane pentru mai mult de patru săptămâni, în ciuda tuturor eforturilor tale pentru a le controla.

 • Dermatita de contact faciala de la un telefon

  O femeie de 35 de ani, s-a prezentat la medic cu dermatita pruriginoasă numai în partea dreaptă a liniei maxilarului. Erupția a început la 2 săptămâni după achiziționarea unui nou telefon mobil. Pacientul nu a avut nici o istorie atopica  si nu au fost raportate alte alergii din trecut. Nu s-au găsit schimbari  în sânge.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Dermatita de contact faciala de la un telefon

  Testarea cu plasturi s-a realizat cu seria de bază braziliana. S-au folosit Finn Chambers (8mm). Testele au fost aplicate pe partea superioara a spatelui si au fost astupate timp de 2 zile. Citirile au fost efectuate zilnic si au fost observate ziua 3 și 5. Reacțiile pozitive la testare tiuram se amestecă, timerosal, sulfat de nichel, p-fenilendiamina și neomicina cu p-fenilendiamina. Testul de sulfat de nichel a fost considerat pozitiv puternic. Testul de cobalt a fost negativ. Sulfatul de nichel s-a găsit în produs. Pacienții au fost tratați cu un curs de 10 zile, de două ori pe zi,  cu corticosteroizi topici de potenta medie și au schimbat imediat telefonul mobil,  ceea ce a dus la eliminarea rapidă a dermatitei, fără întoarcere.

   

  Discuţie

  Acest raport de caz ilustrează faptul că gadget-urile pot  produce dermatită alergică de contact. Alergia a rezultat de la contactul frecvent cu pielea, cu obiecte care conțin nichel . Contactul prelungit sau repetat cu un telefon cu conținut de nichel este mai probabil să provoace o reacție cutanată la cei care sunt alergici la nichel. Aproape jumătate din telefoanele  pe care le-am testat la fața locului contineau  putin nichel. Butoanele de meniu, logo-urile decorative de pe căști și ramele metalice din jurul ecranului cu cristale lichide (LCD) au fost cele mai comune locuri. În acest caz, butonul central este metalic și a fost sursa de nichel. Alergia la nichel afecteaza pana la 17% dintre femei și 3% din bărbați, și este cea mai frecventa cauza de sensibilizare de contact, atât în populația generală și la pacienții cu dermatită.

  Nichel este folosit  în unele telefoane mobile și a fost cunoscut ca  provoca iritații pe urechile utilizatorilor. Intr-un studiu publicat anul trecut in Canadian Medical Association Journal, cercetatorii de la Universitatea Brown au testat 22 de modele de telefoane mobile și au găsit nichel în 10 dintre ele, mai ales pe butoanele de meniu și logo-urile companiei.

  Testul cu moneda de nichel

  Un dermatolog poate efectua un test de plasturi pentru a determina dacă sunteți alergic la nichel. Dl Dow spune că se poate face testul la domiciliu cu bandă adezivă si o monedă de nichel (care este din 25% nichel), în interiorul brațului, timp de 48 de ore. Dacă sunteți alergic, o erupție roșie va apărea dupa 8 la 24 de ore după ce-l eliminați, spune el.

  Erupția cutanată la o alergie la nichel poate fi tratata cu o crema cu steroizi și prin evitarea contactului cu materialul.

 • Spălarea excesivă a mâinilor si Tulburarea obsesiv-compulsiva 

  Tulburarea obsesiv-compulsiva  sau TOC, este un tip de tulburare de anxietate. Grija obsesiva determină o persoană să se simtă obligata să efectueze ritualuri (compulsii). Termenul este folosit atunci când cuiva  îi place să completeze anumite sarcini de un anumit fel.  Un client cu TOC este adesea conștient de faptul că compulsiile lor nu au un impact negativ asupra vieții lor.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  În lumea pielii, clientii se prezinta adesea la dermatologi cu probleme din cauza spalarii mâinilor.

   

  Spălarea excesivă a mâinilor si Tulburarea obsesiv-compulsiva

  Spălarea excesivă  a mâinilor este frecvent observate la clienti cu tulburarea obsesiv-compulsiva  . Ei pot petrece mult mai mult timp sa se spele  pe mâini mai frecvent decât este necesar.

   

  Spălarea excesiva a pielii poate duce la o perturbare a barierei naturale a pielii; fiind deteriorata de exfoliere și iritata de săpunuri. Această combinație de iritare fizică și chimică provoacă o cădere a funcției de barieră  a pielii, ceea ce duce la roșeață, uscăciune, durere, dermatită și infecție.

  Ajutorul este disponibil pentru persoanele cu tulburarea obsesiv-compulsiva . Terapia cognitiv-comportamentală și selectiva a recaptării serotoninei [ISRS] s-a  dovedit a fi eficace pentru spălarea mâinilor  și OCD.  Schimbarea modelelor de gândire și comportamente in ceea ce priveste  spălarea mâinilor poate ajuta clienții  pentru a reduce impactul pe care spalarea excesiva o  are pentru pielea lor.

  Este important ca oricine care spală mâinile mai mult decât persoana medie să ia măsuri suplimentare pentru  mâinile lor.

   

  Când trebuie să  te speli pe mâini?

   

  Organizația Mondială a Sănătății identifică faptul că spălarea mâinilor este pasul cel mai important pe care il putem lua pentru a reduce răspândirea microbilor și a bolilor. Cu toate acestea,   spălare excesiva poate provoca efecte adverse pe mâinile noastre. Iată câteva exemple, cand ar trebui sa te speli  pe mâini timp de 15 secunde:

  1. Înainte și după prepararea unei mese
  2. Înainte de a mânca o masă
  3. Înainte și după atingerea unui orificiu sau a feței
  4. Dupa folosirea toaletei
  5. Dupa ce strănut, tuse sau stergerea nasului
  6. Dupa ce atingeti bani de sau intrati in contact cu suprafețe comune
  7. Înainte și după contactul cu animalele
  8. Atunci când mâinile sunt vizibil murdare

   

  Cum sa reduceti iritația dacă vă spălați frecvent pe mâini

  Dacă aveți sau știți pe cineva cu TOC, cauta ajutor de la un profesionist de încredere. Dacă se luptă cu spălarea excesivă a mâinilor, poate fi necesar sa vedeti un dermatolog.

  Trebuie să vă spălați pe mâini cu un săpun prietenos cu pH-ul și sa reduceti utilizarea de produse antibacteriene. Acțiunea mecanică de spălare a mâinilor este suficienta pentru a scapa de germenii de pe piele. Alte ingrediente pot provoca iritații ale pielii, astfel încât găsiti un sapun care nu conține laurilsulfat de sodiu, parabeni, uleiuri minerale sau arome.

 • Dermatita de contact si industria alimentara

  Industria alimentară include o diversitate de lucrători, cum ar fi bucătari, brutari și bucătari de patiserie, ajutori de bucătari, chelneri și barmani. Acestia  au nevoie ca mainile lor sa fie intr-o stare  pentru a fi capabili să pregătească și să găteasca mâncarea, și sunt expusi riscului de a dezvolta dermatita de contact legate de locul de muncă. Ucenicii sunt de multe ori la cel mai mare risc de a dezvolta dermatita de contact.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

   

  Afecțiunile cutanate legate de munca includ dermatita de contact iritanta, dermatita de contact alergică și urticaria de contact. Dermatita de contact poate deveni complicată de o infecție bacteriană secundară. Dermatita de contact poate fi cauzate de umezirea frecventă și uscarea mâinilor precum și de la manipularea carnii, peștelui, fructe și legume. Utilizarea necorespunzătoare a anumitor mănuși în scopuri de igienă  poate provoca alergii, în timp ce altele pot provoca transpirație excesivă. Efectul combinat al acestor factori pot fi foarte daunatori pentru piele.

  Dermatită iritantă de contact

  Dermatita iritanta de contact este cea mai frecventa cauza de dermatita de contact la locul de muncă. Umezeala și uscarea continuă a pielii, precum și modul de tratare a unor substanțe speciale va face pielea să se usuce și sa se crape. Acest lucru va avea loc mai rapid la persoanele cu pielea sensibilă, în special cei cu antecedente de eczeme și, de asemenea, de astm sau rinita alergica.

  Iritantii comuni în industria alimentară includ:

  1. Apă, de la spălarea pe mâini frecventa
  2. Manipularea alimentelor umede, cum ar fi carnea și fructele de mare
  3. Uscare în mod frecvent pe mâini cu prosoape de hârtie
  4. Alcoolul în băuturi, care  pot usca pielea
  5. Condimente si mirodenii care pot irita pielea, cum ar fi ardeiul iute
  6. Săpunuri, detergenți și agenți de curățare care  usucă pielea
  7. Căldura și transpirația, care poate să apară atunci când purtați mănuși de ocluzive (impermeabile) pentru perioade lungi de timp.

  Dermatită alergică de contact

  Dermatită alergică de contact este din fericire mai puțin frecventa. Ea poate avea loc în orice moment din cariera unui manipulator de alimente si de multe ori se întâmplă după  ce dermatita iritanta de contact a deteriorat deja pielea. Dermatită alergică de contact de multe ori arata similar cu dermatita de contact iritant care provoacă o erupție pe mâini, care este, de obicei, de culoare roșie, solzoasă, cu senzația de mâncărime și uneori implică blistere.

   

  Alergeni comuni în industria alimentară includ:

  1. Cauciuc din produsele chimice găsite în mănuși
  2. Arome găsite în dezinfectanți și detergenți
  3. Usturoi si ceapa, salata verde
  4. Condimente cum ar fi scorțișoară
  5. Conservanții din săpunurile lichide
  6. Nichelul, mai ales în ustensile vechi sau uzate
  7. Urticaria de contact și alergia la latex

  Alergia la latex

  Alergia la latex are un impact semnificativ asupra sănătății publice, deoarece aceasta poate provoca reacții care pot pune viața în pericol. Proteinele din mănușile de latex de cauciuc natural pot fi transferate la alimente în timpul preparării. Acei oameni   care sunt alergici la latex sunt la risc daca  consuma alimente care sunt pregătite de cineva care poarta mănuși de latex.

  Dacă sunt necesare mănuși pentru a fi utilizate în timpul preparării alimentelor, tipul mănușilor recomandate sunt din plastic sau vinil.

   

  Ingrijirea pielii

  Ingrijirea pielii joacă un rol vital în prevenirea și tratamentul dermatitei de contact. Următoarele sunt modalități utile de a face acest lucru:

  Hdratare

  1. Se aplică în mod regulat o cremă hidratantă corespunzătoare, la sfarsitul zilei de lucru și înainte de culcare.
  2. Dacă este posibil, utilizați o cremă hidratantă în timpul zilei. Exista branduri disponibile, care sunt potrivite pentru industria alimentară.

  Curatarea mainilor

  1. Folosiți substanțe de curățat ușoare ori de câte ori este posibil
  2. Utilizați un înlocuitor de săpun la domiciliu

  Mănuși

  A se purta mănuși adecvate pentru locul de muncă, cum ar fi vinil sau plastic. Nu purtați mănuși de latex.

  Schimba mănușile regulat

  Pentru munca umeda, cum ar fi spălatul vaselor, folosiți manusi din PVC (policlorură de vinil) sau mănuși de cauciuc cu mănuși de bumbac dedesubt, pentru a reduce transpirația

 • Conexiunea dintre dermatita de contact si haine

  Persoanele care suferă de dermatită sau piele sensibilă au probleme cu alergenii  si evitarea erupțiilor cutanate, mâncărime și temutul disconfort care vine odata cu ele. Am pielea sensibilă și predispusa de a dezvolta dermatita de contact în orice moment si de multe ori reactioneaza la ceva de pe pielea mea, ceva ce am folosit pentru perioade lungi de timp. A trebuit recent să ma debarasez de perechea mea preferata de pantaloni, după luni in care am dezvoltat o erupție pe stomac și ori de cate ori i-am purtat.

  STICLA

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Conexiunea dintre dermatita de contact si haine

  În timp ce cercetam problema am dat peste câteva informații interesante cu privire la dermatita de contact și  îmbrăcămintea. Se pare că există destul de puțini oameni care dezvolta dermatita de contact de la rășini de formaldehidă, care sunt utilizate pentru finisaje textile. Se pare că e destul de frecventa la femei, dar barbatii pot dezvolta, de asemenea, starea în cazul în care au pielea sensibilă. Am fost uimita și nu am avut nici o idee că formaldehida a fost folosit pe țesături.

  Dacă vă confruntați cu o erupție cronică recurentă pe diferite părți ale corpului, în special în cazul în care hainele sunt destul de mulate ati putea dori să contactati dermatologul. Erupția cutanată poate deveni foarte iritata de la transpirație și în zonele în care   țesătura  se freacă de piele.

  Dermatita de contact apare cel mai frecvent pe gât, posterior, partea superioară a spatelui, torace, brâu. Ea poate apărea totuși în alte zone, cum ar fi fruntea daca porti o palarie care a fost tratat cu formaldehidă.

  Formaldehida este folosita pentru îmbrăcăminte iar acestea pot elibera cantități semnificative ale substanței. Societatea Americana de Dermatita afirmă că mătasea artificială, bumbacul amestecat, catifeaua si orice polimer sintetic amestecat este susceptibil de a fi tratat cu rășini de formaldehidă.

  Multe persoane sunt alergice la formaldehidă și știu ca trebuie sa evite produsele de îngrijire personală, care conțin formaldehidă.

  Fiecare țară are propriile sale standarde de fabricație pentru un nivel acceptabil de rășini de formaldehidă

  Țesături sigure pentru a fi purtate: mătase 100%, (în cazul în care se increteste ușor), poliester 100%, 100% acrilic, 100% nailon, spandex, flanel (moale), lâna (poate provoca iritații) și denimul.

  Nu purta aceste materiale: rezistente la incretire, rezistente la pete, amestecuri (inclusiv mătase artificială, poliester-bumbac), catifea cord sau  lână.

  Este sugerat să citiți etichetele de pe îmbrăcămintea existentă și să le separati în dulap, astfel încât să  știti ce e sigur de purtat. Optati întotdeauna pentru haine lejere, deoarece frecarea și transpirația poate provoca condiția să erupa. Citiți etichetele de pe orice haine noi înainte de a le cumpăra. Hainele făcute în Japonia sunt cele mai sigure si companiile care vand haine din Japonia.

  Firmele care îndeplinesc standardul japonez: GAP, Old Navy, Banana Republic, Liz Claiborne, Eddie Bauer, Levi Strauss. Pot exista alte persoane, dar acestea au fost pe lista de American Society Contact Dermatitis.

  Dacă bănuiți că tu sau o persoana iubita- are această sensibilitate, vă rugăm să contactați medicul dermatolog pentru a fi testati. De asemenea, vizitați site-ul web al  American Contact Dermatitis Society pentru informații mai detaliate.

 • Trateaza dermatita de contact ( Iritanta sau alergica)

  Dermatita este un termen foarte general pentru inflamații ale pielii. Există mai multe tipuri diferite de dermatita, iar acestea au o serie de cauze, de la reacții alergice comune la tulburări genetice. Simptomele   de dermatita variaza de la uscăciune și prurit la erupții cutanate severe, vezicule. În general, dermatita poate fi tratată cu o combinație de medicamente, tratamente pentru acasa si ajustari ale stilului de viata si medicatie pe baza de prescriptie.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Recunoaste simptomele de dermatita de contact.

  Dermatita de contact este una dintre cele mai comune forme de dermatita. Acest tip de inflamare a pielii este cauzată de expunerea la un alergen sau iritant (cum ar fi iedera otravitoare). Semnele dermatitei de contact includ o erupție cutanată localizată, pete roșii și umflături, și prurit localizat.   Mai multe simptome severe includ vezicule și umflături. Simptomele incep la foarte scurt timp după expunerea la substanța iritantă.

  Dermatită alergică de contact este o erupție cutanată declanșată chiar și prin contact scurt cu alergenul, și de multe ori durează una sau două zile pana expunerea se dezvolta.  Acest lucru poate fi o cauză bine cunoscuta, cum ar fi iedera otravitoare sau orice metale, arome, plante sau alte materiale la care un individ poate dezvolta o alergie.

  Dermatita de contact iritanta este pielea uscată, deteriorată cauzată de expunerea repetată. Acest lucru este de obicei cauzată de spălatul mâinilor prea des, dar sapunurile dure, detergenții sau alte substanțe chimice pot fi  de vina.

  Se spală zona afectată. Utilizați o mulțime de apă caldă pentru a îndepărta orice iritanti rămasi. Se utilizează cantități mici de săpun delicat, neparfumat pentru a evita iritarea. Nu frecati prea aspru: nu doriți să rupeti pielea sau sa provocati infecții.

  A se evita expunerea la cauza. Identificarea și înlăturarea cauzei de expunere ar trebui să fie prioritatea principală. Cosmeticele, parfumurile, produsele pentru păr, și bijuteriile din metal sunt cauze comune de dermatita, cum sunt detergentii, săpunurile sau alte substanțe chimice de curățare de uz casnic.

   

  Dacă întâmpinați probleme la izolarea cauzei de dermatita de contact, discutați cu medicul dumneavoastră despre efectuarea unui test de alergie. Un test cu plasture poate ajuta medicul dumneavoastră  sa determine substanta specifica care este iritanta pentru piele și vă va oferi sfaturi despre cum să o evitati pe viitor.

   

  Utilizați o barieră pentru a vă proteja de substanțele iritante. În cazul în care cauza dermatitei este o substanță cu care lucrați, o barieră poate preveni contactul fizic iritant cu pielea ta. În funcție de cauza specifică a dermatitei, puteți utiliza bariere diferite, cum ar fi:

  1. mănuși de protecție sau îmbrăcăminte
  2. creme de barieră
  3. straturi de lac de unghii (pe bijuterii din metal)

   

  Ia un antihistaminic oral. În cazul în care mâncărimea este severă, un antihistaminic  cum ar fi Benadryl poate ajuta atât   la somn si  la calmarea mancarimii.

   

  Calmeaza simptomele cu bai  reco. Durerea si inflamatia poate fi tratata cu băi reci sau călduțe (nu fierbinti). Acest lucru nu va vindeca dermatita, dar poate calma pielea și va face simptomele mai usor de abordat.

  Adauga bicarbonat de sodiu sau faina de ovaz coloidal la baie pentru a face un calmant suplimentar și liniștitor asupra pielii.

  Dacă nu aveți timp pentru o baie rece, încercați comprese reci, umede.

 • Tipuri de dermatita iritanta de contact

  Dermatita iritanta de contact este cea mai comuna forma de dermatita de contact si este adesea trecuta cu vederea. Desi este o dermatita ocupațională comună, este una dintre cele mai puțin bine înțelese datorită tipurilor sale multiple, lipsa de teste de diagnosticare și numeroase mecanisme implicate în producția sa.  Dermatita iritanta de contact nu este un lucru uniform, ci mai degrabă un număr de subtipuri care exista cu diferite prezentari clinice.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Dermatita iritanta de contact poate fi definita ca reacția nespecifică a pielii la un iritant. Aceasta este o definiție foarte simplistă. În esență, un iritant provoacă toxicitate sau deteriorarea celulelor pielii epidermice care au ca rezultat inflamația prin imunitate naturală. Răspunsurile imune naturale cuprind celule sau mecanisme care apără o persoană de la infecție sau de daune, într-o manieră non-specifică.. Există unele dovezi că factorii endogeni influențează susceptibilitatea la ICD. Acestia includ vârsta, sexul, zonele anatomice si antecedentele de eczema inclusiv eczema atopică (genetică). Susceptibilitatea la iritație scade odată cu vârsta, și este mai frecventă la femei și  pe față. Dermatita existenta, indiferent de tip, crește reactivitatea la diverse substanțe iritante într-o altă locație a corpului.

   

  Tipuri de dermatita iritanta de contact

   Dermatita iritanta de contact acuta

  Dermatita iritanta de contact acuta este cauzată de expunerea la un iritant puternic, cum ar fi un acid tare sau alcalin. Raspunsul pielii include eritem (înroșirea pielii din cauza dilatării capilare.), edem și posibila necroza (moartea) celulelor pielii. Acest lucru se întâmplă in foarte scurt timp după expunere. Vindecarea apare rapid după expunere și de multe ori durează până la 4 săptămâni. Prognosticul este foarte bun, dar poate să apară cicatrici. Un exemplu ar fi expunerea la cimentul ud.

  Iritarea senzoriala

  Contactul cu un iritant produce un disconfort senzorial, de obicei se manifesta ca o înțepătură, arsură sau senzație de mâncărime, în absența semnelor clinice și histologice (structura celulelor), a leziunilor cutanate. Pragul pentru a dezvolta această reacție variază între oameni. Acidul lactic și propilen glicolul sunt exemple bune de iritanți subiectivi. Rezultatul din această reacție iritanta este bun.

  Dermatita Iritanta cumulativa

  Acesta este cel mai raspandit tip. Este rezultatul mai multor injurii induse de substanțe iritante slabe. Caracterul repetitiv al iritanților nu permite pielii să recupereze ceea ce duce la dermatita persistentă sau dermatita cronică. Caracteristicile clinice includ eritem și uscăciune, urmată de o îngroșare a pielii numit hiperkeratoza. Pragul variază între indivizi. Este foarte important să ne amintim că, la dermatita iritanta cumulativă simptomele nu apar imediat după expunere. Acest lucru este similar cu dermatita alergica de contact (ACD) și prin urmare, cele două de multe ori nu pot fi distinse fara ajutorul testelor cu plasturi. Un alt punct foarte important este faptul că expunerea la iritanți slabie se produce nu numai la locul de muncă, dar, de asemenea, la domiciliu, adăugând la complexitatea identificării factorilor.

   

  Dermatita iritanta traumatică

  Aceasta este o formă mai puțin frecventă. Ea are loc după o expunere foarte acută sau brusca la un iritant similar cu o arsură chimică. Aceasta se caracterizeaza prin vindecarea incompleta a leziunii originale, urmată de o leziune  cum ar fi eczema numulara sau circulara.

   

  Dermatita frictionala

  Dermatita Frictionala este cauzată de o forță de forfecare care acționează orizontal la suprafață, mai degrabă decât de presiune sau temperatură. Acesta poate fi definit ca un proces  în care traume fizice de frecare contribuie la cauza unui proces dermatitic. Este comuna pe mâini, mai ales mâna dominantă, dar poate apărea oriunde pe piele, în cazul în care apar forțe de frecare repetitive. Este sub-diagnosticata din cauza lipsei de recunoaștere a potențialului de frecare fizică pentru a induce schimbări eczemice la nivelul pielii. Frecarea repetitiva poate produce eritem, descuamare, vezicule ocazional și hiperkeratoza (ingrosarea pielii) și fisuri sau crăpături în piele. Aceste modificări sunt cele mai frecvente pe degete în special părțile laterale, precum și palme. Aceasta are adesea un debut întârziat, uneori, de ani.

 • Dermatita iritanta Vs Dermatita alergica

  Dermatita de  contact (CD) include atât dermatita de contact alergica și cat si iritanta ca entități distincte. Dermatita de contact (CD) este una dintre cele mai comune boli de piele, cu o prevalență pe parcursul vieții între 1-10%. Dermatita de contact in societatile industrializate se caracterizează printr-un curs cronic cu recurențe la contactul cu alergeni sau iritanti. Managementul este complicat de lipsa unui diagnostic eficient și de încredere. Nu există nici un tratament pentru dermatita de contact. Dermatita de contact reprezintă cea mai frecventă cauză a bolilor de piele profesionale în țările industrializate și, prin urmare, este de o importanță majoră în medicina muncii.

  STICLA

   

  Va recomandam pentru piele uscata si crapata lotiunea Gloves In A Bottle.

  Peste 9,000 de doctori (dermatologi si generalisti) din SUA au recomandat Gloves In A Bottle pacientilor care sufereau de piele uscata si crapata. Majoritatea ne-au spus ca aceasta lotiune functioneaza mai bine decat orice alta lotiune sau medicament pe care ei le-au incercat. Este de 6 ori mai eficienta decat o lotiune artificiala pentru hidratare.

  Pentru produs dati click aici

  Dermatita iritanta de contact

  Dermatita iritanta de contact  este cea mai comuna forma de dermatita de contact si este adesea trecuta cu vederea. Desi este o dermatita ocupațională comună, nu este bine înțeleasă datorită tipurilor sale multiple, lipsa de teste de diagnosticare și numeroase mecanisme implicate în producția sa. Dermatita iritanta de contact nu este un lucru uniform, ci mai degrabă un număr de subtipuri cu diferite prezentari clinice.

   

  Dermatita iritanta de contact  poate fi definita ca un non-imunologica, reacția nespecifică a pielii la un iritant. Aceasta este o definiție foarte simplistă. În esență, un iritant provoacă toxicitate sau deteriorarea celulelor pielii epidermice care au ca rezultat inflamația prin imunitate naturală. Răspunsurile imune naturale cuprind celule sau mecanisme care apără o persoană de la infecție sau de daune, într-o manieră non-specifică. Raspunsul la deteriorarea sau infecție este nespecifică și acest răspuns imun nu este de lungă durată. Există unele dovezi că  factori endogeni(predispoziția genetică) influențează susceptibilitatea la dermatita iritanta de contact. Acestea includ vârsta, sexul, locurile anatomice si antecedentele de eczeme inclusiv eczema atopică (genetică). Susceptibilitatea la iritație scade odată cu vârsta, și este mai frecventă la femei și pe față. Dermatita existenta, indiferent de tip, crește reactivitatea la diverse substanțe iritante într-o altă locație a corpului. Acest lucru apare mai ales la  eczema atopica, dar un istoric de guturai sau de astm nu are un impact la fel de clar ca eczema atopica.

  Dermatita alergica de contact

  Dermatită alergică de contact  este cauzată de o gamă largă de substanțe chimice (alergeni potențiali) după contactul prelungit sau repetat cu pielea. Este mai puțin frecventă decât dermatita iritanta de contact  și este estimata de a provoca aproximativ 20% din bolile de piele la locul de muncă. Prin definiție, dermatită alergică de contact este un răspuns imun adaptativ la substanțe chimice care penetrează pielea. Este un tip IV, întârziat sau o reactie imunologic. La fel ca alte forme de alergie, dermatită alergică de contact are loc într-un proces în două faze. Sensibilizarea apare dupa expunerea inițială la substanțele chimice care rezultă în imunitatea la alergeni, urmata de suscitare la re-expunere. În cazul în care expunerea la alergeni specifici (substanță chimică), este cel mai probabil să apară într-un cadru profesional, atunci dermatita rezultată este considerată a fi legata de muncă.

  Cel mai important, în dermatită alergică de contact cei mai multi alergeni de contact produc o reacție alergică sensibilizanta la un procent mic de persoane expuse, spre deosebire de dermatita iritanta de contact. Numeroși factori pot contribui la sensibilizarea la un alergen, inclusiv temperatura, umiditatea, predispoziția genetică și iritația anterioară sau concomitentă a pielii. Cel mai important factor a fost dovedit a fi daunele recente sau prezenta de traume sau iritație la locul de contact al potentialului alergen. Acest lucru explică de multe ori de ce unii muncitori au probleme minime ale pielii de luni la ani, apoi "brusc" dezvolta o dermatita de contact alergică.

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 236

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 24