placi

 • Asociere intre psoriazis, artrita psoriazica si alte condiții

  Cercetatorii au descoperit o asociere intre psoriazis, artrita psoriazica si alte condiții. Unele boli și stări tind să apară mai frecvent la persoanele care au psoriazis si / sau artrita psoriazică.

  Asociere intre psoriazis, artrita psoriazica si alte condiții

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

  Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă pe termen lung (cronică) , aceasta afectează 2% - 3% din populația Regatului Unit. Apare pe piele sub forma unor pete roșii, inflamate, denumite plăci. Orice parte a suprafeței pielii poate fi implicată, dar plăcile apar cel mai frecvent pe coate, genunchi și scalp. Această condiție poate da senzația de mâncărime, dar nu este de obicei dureroasă. Modificări ale unghiilor sunt prezente în proporție de 50% dintre oameni și unii dintre ei pot dezvolta artrită psoriazică.

  Artrita psoriazică și alte condiții

  Cercetatorii au descoperit o asociere intre psoriazis, artrita psoriazică și alte condiții. Unele boli și stări tind să apară mai frecvent la persoanele care au psoriazis si / sau artrita psoriazică. S - a stabilit că:

  • Tulburările temporomandibulare sunt mai frecvente la persoanele cu artrita psoriazică decât cele cu psoriazis, în mare parte din cauza aspectului artritei, in functie de rezultatele studiului publicat în 2015 în International Journal of Medical Science. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile cu artrita psoriazică , comparativ cu bărbații.
  • O istorie a calculilor biliari este asociata cu un risc crescut de artrita psoriazică și psoriazis la femei, independent de obezitate, in functie de rezultatele conform studiului publicat în 2015 în British Journal of Dermatology.
  • Hipercolesterolemia (nivelul de colesterol crescut (în sânge), un cunoscut factor de risc cardiovascular ce este asociat cu un risc crescut de artrita psoriazică și de psoriazisul la femei, potrivit unui studiu publicat în 2013 despre artrita si reumatism.
  • Cei cu psoriazis, în special cei cu artrita psoriazică existenta sunt supusi unui risc crescut de boala lui Crohn. Asta potrivit rezultatelor publicate in 2012 , in Annals of the Rheumatic Diseases.
  • Femeile cu psoriazis si cu artrita psoriazica au o prevalență mai mare a fragicitatii facturilor (definită ca orice fractură cauzată de o cădere din picioare sau de la înălțime mai mica) , precum și un risc mai mare de sindrom metabolic , in functie de rezultatele studiului publicat in 2011 in Arthritis Research & Therapy. Prevalența mai mare a fracturilor a fost evidentă în ciuda unor diferențe majore la nivelul coloanei vertebrale și a osului femurului, a densitatii minerale in randul celor cu psoriazis, artrita psoriazică, sau martori sănătoși.

  Efectele emotionale ale psoriazisului si a artritei psoriazice cu privire la femei

  Un raport de la National Psoriasis Fundation a subliniat faptul că impactul emoțional și social al psoriazisului si a artritei psoriazice asupra femeilor este mai mare decât cel la bărbați. Condițiile afectează încrederea de sine, relațiile sociale, și stima de sine.

  Daca esti o femeie cu artrită psoriazică este de înțeles îngrijorarea fata de aspectul dumeavoastra. Nu trebuie sa va lasati afectata pentru ca sunt sanse pentru a va ameliora conditia. Si este foarte important sa va adresati medicului daca doriti acest lucru.

 • Toby Hadoke – propria lupta cu psoriazisul

  In acest articol Toby Hadoke ne va impartasi propria lupta cu psoriazisul.

  Toby Hadoke – lupta cu psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Premiatul actor, scriitor și actor de comedie Toby Hadoke s-a luptat cu psoriazisul sever pentru cea mai mare a vieții sale. El vorbește despre tratamente și de ce este vital pentru a aborda psihologic, precum si fizic, simptomele.

  Ca interpret, Toby Hadoke este obisnuit pentru a vorbi deschis. După două decenii de focare de piele, el a descoperit beneficiile aplicării acestei abordări a psoriazisului său.

  Toby Hadoke – lupta cu psoriazisul

  "Psoriazisul este o condiție oribila a pielii. Oamenii care nu il au, nu înțeleg modul în care poate fie greu atat din punct de vedere fizic cat si emotional. Psoriazisul meu acoperă destul de bine întregul meu corp - in special spate, brațe și picioare, și scalp. In timpul unui focar, pielea mea izbucnește într-un napalm de placi. Chiar și între focarele de infecție, nu sunt complet curatat de el. Există o decolorare a înroșirii pielii mele.”

  "Cel mai rău loc de a avea psoriazis este pe fata. Când fața mea a fost afectata, ea m-a făcut foarte timid. Străini ar face comentarii de genul "sper că nu e contagios". Ce lucru oribil să spui. Cand ai psoriazis, puteți fi expus la acest tip de lipsă de empatie. "

  Aspectele emoționale ale psoriazisului

  Potrivit Asociatiei de Psoriazis, aproximativ o treime din suferinzi experimenteaza, de asemenea, depresie și anxietate, și sentimente de umilință. Unul din cinci raporteaza că au fost respinsi și stigmatizati din cauza stării lor, iar unul din 10 persoana s-au sinucis.

  "Este în natura noastră să fim pesimisti și să nu cautam ajutor. Persoanele cu psoriazis sunt pre-programate să sufere în tăcere. Dar nu este acceptabil pentru a pune o condiție la fel de neplăcuta ca psoriazis, și nimeni nu ar trebui să se simtă vinovat de senzația de rău pentru ei înșiși sau care doresc să fie tratati. Am găsit-o purgativ să vorbească despre aceasta. Mă face să mă simt ca și când eu sunt în controlul psoriazisului, mai degrabă decât a fi el in control fata de mine ".

  Creme si lotiuni pentru psoriazis

  Toby, in varsta de 39 de ani la momentul acestui interviu, a fost diagnosticat cu psoriazis in copilarie. De atunci, el a încercat o largă varietate de tratamente cu răspuns mixt.

  "Am fost de aproximativ 11 ani când am avut primele simptome. Mi-a fost prescrisa penicilina pentru o infecție în gât și aproape imediat am dezvoltat pete rosii si uscate pe piele. Doctorul a crezut că a fost o erupție cutanată indusă de penicilină. Dar, mama mea, o asistentă medicală, a suspectat ca am psoriazis și a avut dreptate. Am fost tratat cu băi de gudron de cărbune și a reușit să respingă psoriazisul.

  „Ani de zile pielea mea a fost bine, până când, în calitate de student la universitate, am observat un cuplu de pete mici roșii pe brațul meu. In cateva ore, psoriazisul a revenit cu o răzbunare și de atunci nu am mai scapat de el. Știu că întotdeauna atunci când un episod acut vine, infectiile gatului sunt un factor declanșator.”

 • Sfaturi pentru camuflarea placilor de psoriazis

  Următoarele sunt câteva sfaturi pentru camuflarea placilor de psoriazis.

  Sfaturi pentru camuflarea placilor de psoriazis

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Știi că nu ar trebui să lăsați psoriazisul să definească cine esti, ce porți sau unde te duci. Dar, uneori, pur și simplu nu doresti să explici, să tratezi aspectul ciudat sau sa te simti conștient de sine. Vrei doar să te amesteci și să fii la fel ca toți ceilalți.

  Cel mai bun mod de a evita episoadele acute este de a evita declansatorii cât mai mult posibil și să urmezi planul de tratament. Folosirea cremelor topice, fototerapia si medicamentele pot ajuta la mentinerea pielii clare. Dar, in ciuda eforturilor tale pot exista momente când psoriazisul apare și trebuie să te ocupi cu placile in cel mai bun mod posibil.

  Următoarele sunt câteva sfaturi pentru camuflarea placilor de psoriazis:

  Hidrateaza folosind o cremă hidratantă pe bază de ulei.

  Tine un recipient mic cu tine pentru a te hidrata în mișcare și atunci când esti departe de casa ta. Leziunile arata mai putin vizibile atunci ține pasul cu un regim de hidratare de zi cu zi. Dacă nu sunteți sigur ce crema hidratanta este cea mai buna pentru tine, discutați cu medicul dermatolog.

  Poarta haine de culoare deschisă.

  Hainele închise la culoare tind să accentueze plăcile de psoriazis în timp ce lumina de îmbrăcăminte de culoare se îmbină cu plăcile și le fac mai putin vizibile. La momentele când porti o cămașă de culoare închisă sau pantaloni, ia un tricou sau o jachetă colorată. Asigurați-vă că pentru a păstra haine largi astfel încât să nu irite sau sa agravezed leziunile.

  În funcție de locul în care se află plăcile dvs., puteți utiliza îmbrăcăminte pentru a acoperi. Poarta mâneci lungi și pantaloni lungi.

  Elimina scalarea. Având o baie caldă și frecand ușor plăcile cu un burete, slabeste scalarea în stratul superior al plăcilor psoriazis. Instrumentele de curatare care conțin acizi salicilic pot fi folosite pentru a ajuta la eliminarea scalarii. Nu numai că acest lucru face placa mai putin vizibila, dar ajuta ca cremele topice sa fie absorbite.

  Utilizați corector sau fond de ten.

  Machiajul poate ajuta pentru a acoperi leziunile. Asigurați-vă că nu utilizați machiaj pe fisuri sau leziuni deoarece acest lucru poate provoca infectii. Cu toate acestea, pentru cele care sunt intacte, corectorul și fondul de ten pot ascunde zona.

  Petreceti cateva minute la soare sau discutați cu medicul dumneavoastră despre fototerapie. Ambele au fost găsite pentru a ajuta la reducerea psoriazisului. Asigurați-vă pentru a petrece numai aproximativ 10 de minute la soare pentru a vă oferi beneficiul de vitamina D, dar de a opri orice șansă de ardere.

 • Lucruri pe care să le spui oamenilor ce nu inteleg psoriazisul

  Iata patru lucruri pe care să le spuni oamenilor ce nu inteleg psoriazisul!

  Lucruri pe care să le spui oamenilor ce nu inteleg psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afecțiune extrem de vizibilă. Asa ca vei primi invariabil întrebări la un moment dat, atunci când esti în public.

  Ai putea sa preferi să acoperi orice pata, dar chiar și asa, acest lucru poate provoca oamenii să se întrebe dacă ceva este în neregulă. În lunile fierbinți de vară ai putea sa atragi atentia în mâneci lungi și pantaloni lungi. În timp ce acest lucru poate fi ciudat, poate fi, de asemenea, o oportunitate de a ajuta pe alții să înțeleagă psoriazisul.

  Atunci când schimbi informații cu privire la psoriazis, asigurați-vă să cunoasteti faptele și să faceti schimb de informații exacte. Comunicarea deschisă și onestă este cel mai bun mod de a lupta impotriva stigmatizarii de psoriazis și de a ajuta să vă simțiți mai confortabil în public.

  Iata patru lucruri pe care să le spuni oamenilor ce nu inteleg psoriazisul:

  Nu este contagios.

  Există o serie de afecțiuni medicale cu erupții cutanate, care sunt contagioase, de exemplu, vărsatul de vant și în mai mică măsură zona zoster, impetigo și infectii Stafilococcus. Atunci cand oamenii observa psoriazisul, ei s-ar putea să se întrebe dacă este contagios. Reasigura oameni ca nu este. Explicați-le că aceasta este o reacție autoimună și provoacă leziuni și plăci de pe piele, care pot fi însoțite de mâncărime și durere.

  Tratamentele pentru psoriazis sunt individualizate pentru persoana.

  S-ar putea auzi declarații de genul "Ai încercat ...?" Sau ai putea auzi, "Varul meu are psoriazis si pe el l-a ajutat folosind ..." Explicați că în timp ce există tratamente generale, simptomele sunt adesea diferite la fiecare persoană și că tratamentul dumneavoastră este individualizat pentru simptomele specifice.

  Psoriazisul este mai mult decât o erupție.

  Cei mai mulți oameni s-au confruntat cu o erupție cutanată cândva în viața lor, fie varicela sau o altă condiție temporară. Ele ar putea vedea psoriazisul pur și simplu ca o erupție. Explica faptul ca psoriazisul este o afectiune cronica a pielii. Simptomele majore includ pete roșii de piele solzoasă, care se pot sparge și sângera. Acestea poate fi, de asemenea, dureroase și cu senzatie de mâncărime. Unii oameni au experiența articulațiilor umflate și rigide, de asemenea. In plus, persoanele cu psoriazis au un risc mai mare de a dezvolta alte afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, boala Parkinson, boala de rinichi si alte boli autoimune.

  Există, componente emoționale in trăirea cu psoriazis.

  Explica faptul ca trairea cu psoriazis este dificila. Multe persoane cu aceasta boala au stima de sine scazuta si de multe ori se simt judecati de către alții. Uneori te-ai putea simti jenat de plăci inestetice și sa te simt singur când alții nu vor să fie aproape de tine din cauza asta. S-ar putea simți singur și izolat. Este important sa le spui persoanelor cum psoriazisul vă afectează, fizic și emoțional.

 • Psoriazis - cele mai evidente simptome

  Există cinci tipuri de psoriazis: placi, gutate, pustulos, invers, și eritrodermic. Pentru fiecare tip, cele mai evidente simptome apar pe piele.

  Psoriazis - cele mai evidente simptome

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul este o afectiune a pielii, care este adesea înțeleasa greșit. Persoanele care au psoriazis se pot confrunta cu prejudecati si discriminare. Cea mai mare concepție greșită despre psoriazis este că este contagioa sau că este "doar o boală a pielii." Psoriazisul este de fapt o boală autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar vede pielea ca un inamic și o atacă necontenit. Ca rezultat, celulele pielii, care ar lua în mod normal săptămâni să crească și să ajungă la suprafața exterioară a pielii ia acum doar zile. Acest lucru lasă un exces de celule ale pielii pe corp, cauzand semnul distinctiv ridicat de pete roșii, albe sau argintii pe piele.

  Nimeni nu stie exact de ce sistemul imunitar functioneaza in mod gresit.

  Unele cazuri pot fi genetice, dar multe sunt, probabil, o combinatie de cauze genetice și de mediu, cum ar fi stresul, infecția, efectele secundare ale medicamentelor sau chiar ceva la fel de simplu ca aparent o piscatura de tantar. Avand un istoric familial de psoriazis, fiind obezi si fiind un fumator toate cresc riscul de a dezvolta boala.

  Psoriazisul este cronic, ceea ce înseamnă că rămâne cu tine pe tot parcursul vieții tale. Mai mult de 7 milioane de americani, barbati si femei, au psoriazis si se dezvolta cel mai ușor la vârste cuprinse între 15 și 35. Există cinci tipuri de psoriazis, cel mai frecvente fiind psoriazisul în plăci. Alte forme sunt gutat, invers, pustulos și eritrodermic. Toate au simptome usor diferite si pot aparea pe piele pe diferite părți ale corpului. Puteți avea mai mult de un tip de psoriazis, la un moment dat. Psoriazisul poate afecta mai mult decât pielea. Aproximativ 40% dintre pacientii cu psoriazis continua sa dezvolte artrita psoriazică in articulatii lor. Altele pot dezvolta diabet de tip 2, boli de inima si alte boli autoimune. Și, ca și alte boli cronice, psoriazisul poate duce la depresie.

  Există cinci tipuri de psoriazis: placi, gutate, pustulos, invers, și eritrodermic. Pentru fiecare tip, cele mai evidente simptome apar pe piele.

  Uneori, unghiile sunt afectate si ele, devenind decolorate, exfoliate sau chiar se rup. Psoriazisul pe scalp este adesea confundat cu matreata. Unele persoane au simptome ușoare ale pielii, care acoperă doar o mică parte a corpului lor, in timp ce altele au psoriazis pe 90% sau mai mult din corpurile lor. La fel ca multe alte boli autoimune, psoriazisul poate alterna între a nu prezenta nici un simptom (cunoscut sub numele de remisie) și episoade acute. Simptomele vizibile ale psoriazisului variaza, dar mulți oameni spun că exista o senzație de mâncărime, arsura și intepatura. Psoriazisul în plăci, care reprezintă 80 până la 90% din cazurile de psoriazis, are simptomele cele mai frecvent asociate cu conditia: pete rosii sau roz, piele uscata, groasa cu solzi argintii, numite placi.

 • Este posibilă prevenirea psoriazisului gutat?

  Este posibilă prevenirea psoriazisului gutat? De exemplu, cineva cu psoriazis ar trebui să încerce să reducă la minimum toate formele de traume ale pielii, cum ar fi zgârierea sau frecarea viguroasă.

  Este posibilă prevenirea psoriazisului gutat?

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Psoriazisul gutat este un tip de psoriazis, care apare ca umflaturi mici, de culoare roz-somon pe piele. Cuvântul gutat este derivat din cuvântul latin gutta, ceea ce înseamnă picătură. De obicei, există solzi fine, rotunde si leziuni ovale.

  Chirurgia este recomandata pentru psoriazisul gutat?

  Cu toate ca nedovedit de mari studii clinice controlate, o amigdalectomie (procedura pentru îndepărtarea amigdalelor) pentru pacienții cu psoriazis gutat cronic, care este rezultatul infecțiilor streptococice la nivelul amigdalelor, poate fi de ajutor.

  Este posibilă prevenirea psoriazisului gutat?

  Psoriazisul gutat nu poate fi prevenit. Cu toate acestea, complicații ulterioare sau flare-up-uri pot fi reduse prin evitarea a ceva care declanseaza un focar de psoriazis. De exemplu, cineva cu psoriazis ar trebui să încerce să reducă la minimum toate formele de traume ale pielii, cum ar fi zgârierea sau frecarea viguroasă, ceea ce poate duce la noi leziuni psoriazice pe zonele neafectate anterior. Acest lucru este cunoscut ca fenomenul Koebner.

  Asocierea între infectiile streptococice si psoriazisul gutat nu poate fi evidentiata.

  Depistarea precoce și tratamentul unor astfel de infecții pot împiedica o acutizare a bolii de piele. Probele trebuie obținute și cultivate la pacienții care sunt predispuse la psoriazis si au o durere în gât. Unii medici susțin terapia cu antibiotice precoce a oricărei dureri in gat la persoanele care sunt sensibile.

  Care este prognoza psoriazisului gutat?

  Cu toate ca psoriazisul gutat de obicei, se curata in cateva saptamani, el poate fi, de asemenea, primul pas pentru psoriazisul în plăci.

  • Forma de psoriazis gutat acută progresează în forma de placi cronice într-un procent estimat de 68% din oameni.
  • Intr-un alt studiu efectuat la 15 pacienți, probabilitatea unui individ in curs de dezvoltare psoriazis cronic în termen de 10 de ani de la un singur episod de psoriazis gutat acut a fost sugerat sa fie de aproximativ unul din trei. Cu toate ca sunt necesare studii suplimentare cu un numar mai mare de pacienti pentru a determina riscul mai precis.

  Ca și alte forme de psoriazis, psoriazisul gutat are tendinta de a se imbunatati in timpul verii si sa se agraveze in timpul iernii. Odată ce izbucnirea șterge, multi pacienti cu psoriazis gutat acut, de obicei, s-au limitat sau nu au nici o dovada de psoriazis pentru perioade prelungite.

  Există grupuri de sprijin și / sau consiliere pentru persoanele cu psoriazis gutat?

  Fundatia Nationala a Psoriazisului este o organizatie excelenta care ofera suport pentru pacientii cu psoriazis.

  Declaratia unei persoane suferinde de psoriazis

  Sufar de psoriazis gutat timp de aproape 7 luni. Atunci când rezultatul meu histopatologic a venit pozitiv, în primele mele câteva luni, a fost foarte devastator. Dar, cu ajutorul prietenilor mei și sprijinul familiei am reușit să accepte și să găsesc leacul. Am început prin aplicarea unui praf de turmeric și miere timp de 15-25 de minute, cel puțin de 3 ori pe zi și am facut bai în mare. Dupa numai 2 saptamani, am putut sa vad diferența. Pielea mea a revenit la normal, cu doar câteva cicatrici, dar mă simt bine și vindecata.

 • Rolul cheie al sistemului imunitar in ceea ce priveste psoriazisul

  Citeste acest articol pentru a afla rolul cheie al sistemului imunitar in ceea ce priveste psoriazisul.

  Rolul cheie al sistemului imunitar in ceea ce priveste psoriazisul

  Va recomandam tratament natural pentru psoriazis si eczeme - Pentru produs si mai multe informatii dati click aici

   

  Cauza exacta a psoriazisului nu este pe deplin inteleasa, dar oamenii de stiinta cred ca psoriazisul este rezultatul mai multor factori, inclusiv genetica, factorii de mediu, precum si a sistemului imunitar.

  Legatura genetica

  Dacă aveți psoriazis, este posibil ca cineva din familia dvs. sa il fi avut de asemenea. Asta deoarece se pare ca exista o legatura genetica pentru psoriazis. Unul din trei oameni cu psoriazis au raportat ca au o ruda cu aceeasi boala. Iar cercetatorii spun ca pana la 10% din populația generală poate moșteni una sau mai multe genele predispune la psoriazis, deși doar 2% până la 3% din persoanele cu gena dezvolta de fapt boala.

  Declanșatorii de mediu

  Anumiți factori de mediu pot declansa gene psoriazis, care provoacă boala să devină activă. Acesti factori declansatori de mediu variază de la o persoană la alta, iar ceea ce cauzeaza psoriazisul se dezvolta într-o singură persoană poate avea nici un efect asupra altcuiva. Unii declansatori cunoscuti pentru a avea impact asupra simptomelor psoriazisului includ:

  • Stres
  • Leziuni ale pielii (tăieturi, zgârieturi, mușcături de insecte, arsuri solare severe)
  • Infecții (cum ar fi amigdalita streptococica sau afte)
  • Anumite medicamente (inclusiv litiu, antimalaricele, chinidina, indometacin)

  Rolul cheie al sistemului imunitar in ceea ce priveste psoriazisul

  Sistemul imunitar este menit să vă protejeze atunci când un "intrus", ca un virus, intra in corpul tau. Dar, uneori, sistemul imunitar confunda celulele sanatoase ale organismului dumneavoastră cu intruși și le ataca. In timp ce cauza exacta a psoriazisului nu este pe deplin inteleasa, oamenii de stiinta cred ca psoriazisul este rezultatul mai multor factori, inclusiv sistemul imunitar.

  Atunci când aveți psoriazis, sistemul imunitar este hiperactiv. Acest lucru creează inflamație în interiorul corpului, care este o cauza a simptomelor pe care le vedeți pe piele. Mai multe celule sănătoase sunt produse decât în mod normal. Acele celule în exces obține împinse la suprafața pielii prea repede. În mod normal, este nevoie de aproximativ o lună pentru celulele pielii tale pentru a trece prin corpul tau. Cu psoriazis, este nevoie de zile.

  Corpul tau pur si simplu nu se poate pune celulele pielii atat de repede, astfel încât celulele se construiesc pe suprafata pielii. Petele groase, roșii pe care le vedeți pe piele (numite placi) sunt de fapt o acumulare de celule ale pielii în exces.

  Psoriazis si Comorbidități

  Atunci când o persoană are două sau mai multe boli la un moment dat, acestea se numesc "comorbidități." Comorbiditati asociate cu psoriazis includ alte afecțiuni ale sistemului imunitar, cum ar fi artrita psoriazică și boala Crohn. Este important să păstrați medicul dumneavoastră informat cu privire la orice simptome ar putea fi. Voi doi puteți decide cum să evitati, sau eventual, pentru a administra comorbiditățile.

7 Articol(e)